20+ viktiga steg för din WordPress-underhållslista

20+ viktiga steg för din WordPress-underhållslista

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren webbansvarig, är WordPress-underhåll ett område du måste fokusera på för att förbättra din webbplats.


Du kan helt enkelt inte bygga en WordPress-webbplats och bara låta den sitta; du behöver ett proaktivt tillvägagångssätt för att underhålla din webbplats (er) såväl som andra onlinegenskaper. Och medan ett WordPress-hanteringsverktyg som ManageWP eller InfiniteWP hjälper dig med de flesta uppgifter, finns det områden som går obemärkt.

Det är just därför du behöver en WordPress-underhålls checklista för att säkerställa att alla delar av din WordPress maskineri webbplatsen är oljad. Annars kommer saker att bli cranky och du kommer att förlora stor tid, särskilt om denna webbing sak är ditt försörjning.

Men först varför WordPress-underhåll?

Varför WordPress Underhåll?

Att hantera en WordPress-webbplats är ett heltidsjobb i motsats till den populära uppfattningen att du helt enkelt behöver ställa in den och sitta. Saker bryter vid oväntade tidpunkter, och det är ditt ansvar att göra reparationer. Du måste skapa säkerhetskopior, uppdatera din webbplats och helt enkelt fortsätta verksamheten.

Om din WordPress-webbplats är din försörjning, har du inte råd att låta saker gå utan tillsyn under långa perioder. Det är här en WordPress-checklista för underhåll kommer in. Du vill definitivt inte förlora din webbplats till hackare eller förlora affärer eftersom din design skrämmer bort möjligheterna.

WordPress underhåll checklista Vitals

Om du har nått det här långt, bra. Låt oss nu upptäcka ett par viktiga artiklar för din nästa underhållskontrolllista för WordPress.

1. Besök din webbplats

Rekommenderat av Mitz, om du besöker din webbplats som en besökare kan du upptäcka fel när de dyker upp. Det är synd att de flesta av oss fastnar i admin-instrumentpanelen och sällan har tid för front-end. Gissa vad? Dina besökare ser inte din admin-instrumentpanelen.

Besök gärna din webbplats dagligen och helst på olika enheter för att snabbt upptäcka problem med designlayouten, innehållet och mycket mer. Detta bör du göra länge innan du tänker på andra aspekter av WordPress-underhåll. Kom igen, det tar bara en minut.

2. Skapa ett WordPress Child Theme

Om du vill göra betydande ändringar i ditt WordPress-tema är det viktigt att bygga ut din webbplats med ett barntema. Om du inte redan har gjort det, skapa ett tema för barn så snart som möjligt. Enkel anledning är att du kan bevara dina anpassade ändringar när du uppdaterar ditt överordnade tema.

När jag gjorde mina vanliga omgångar hittade jag den här killen, jag tror att han heter Grå eller Gary. Uppenbarligen hade han gjort enorma, och jag menar enorm anpassning till hans föräldertema, men var rädd för att uppdatera samma av rädsla för att förlora stilarna.

Jag slår vad om att hans webbplats är sårbara för attacker och han har huvudvärk i det här. Så börja bara med ett barntema. Här är en detaljerad WordPress-tematuide för ditt nöje.

3. Uppdatera WordPress Core

Ser vi när vi bara berörde det känsliga ämnet med webbplatssäkerhet, hur är det med att se till att de dåliga killarna har extremt svårt att bryta sig in på din webbplats? Kom ihåg att WordPress-underhåll omfattar allt från säkerhet till design, SEO och mycket mer.

För att hålla din WordPress-webbplats hälsosam är det viktigaste att uppdatera till den senaste versionen av WordPress. Tur för dig, det mesta är automatiskt. Varje gång det uppstår en större uppdatering får du ett svårt meddelande i instrumentpanelen. Uppdatera bara till den senaste versionen av WordPress redan.

4. Uppdatera teman & plugins

Om du har ett barntema på plats finns det inga beteenden när det gäller att uppdatera ditt tema. Klicka bara på uppdateringslänken så är du klar. Samma sak gäller dina plugins; hålla allt uppdaterat. Detta stärker säkerheten och prestandan på din webbplats.

Ta bort alla värdelösa teman och plugins på din webbplats. Att ta bort teman och plugins räcker dock inte, du måste optimera din databas med hjälp av WP Optimera plugin efteråt. Notera, optimera dina databaser är ett objekt för din WordPress-underhållskontrolllista i sig.

Åt sidan: Ett WordPress-hanteringsverktyg som ManageWP vs InfiniteWP hjälper dig att uppdatera allt på flera webbplatser med ett enda klick. Att optimera din databas är allt du behöver, så dra din vikt och få saker gjort.

5. Optimera sidbelastningshastigheter

Kan vi spara några minuter för dina sidhastigheter eftersom vi talar om att optimera saker? Det finns en sak som människor inte har tid till, och det är långsamma webbplatser. Kontrollera regelbundet hur din webbplats presterar med hjälp av verktyg som t.ex. GTmetrix, Pingdom-verktyg och Insikter om Googles sidhastighet.

Dessa verktyg erbjuder vanligtvis förslag på hur du fixar vad som bromsar din webbplats. Vissa av lösningarna är emellertid bara för den tekniska kunniga bland oss. För resten av oss vanliga, låt oss minska storleken på våra bilder med WP Smush.it, välj WPEngines fantastiska värd och använd innehållsleveransnätverk (CDN) som StackPath (tidigare MaxCDN).

Är du intresserad av att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats? Om så är fallet kan du upptäcka mer med denna sidhastighetsguide som erbjuder handlingsbara tips för att minska tiden ditt innehåll tar att ladda. Hastigheten är bra, och Google vill ha hastighet nu mer än någonsin.

6. Skapa regelbundna säkerhetskopior

Eftersom jag inte hade en WordPress-underhållskontrolllista när jag började, lämnade jag ett par exempelwebbplatser obevakade och som ett resultat hackades. Och eftersom den tråkiga sodan hade fullständig åtkomst flyttade de enkelt från provsidorna till mina professionella webbplatser.

Jag sa att jag lämnade saker utan tillsyn, vilket innebar att jag hade en opålitlig säkerhetsstrategi. Alla mina säkerhetskopior var på min webbserver, och när hackarna slog, träffade skiten fläkten. Lång historia kort, jag var tvungen att bygga mina webbplatser från grunden. Hur jag hungrade efter en pålitlig säkerhetskopieringslösning då.

Numera finns det ett par pålitliga säkerhetslösningar där ute inklusive blogVault, Vaultpress och BackupBuddy bland andra. Förvara säkerhetskopior eftersom du inte behöver hjälp av en hacker för att bryta din egen webbplats. Om du vet att det händer, vet du hur frustrerande det är att förlora allt.

7. Sök efter brutna länkar

Du har antagligen gått ett sekel utan att ha kontrollerat din WordPress-webbplats för trasiga länkar. Om du är skyldig, oroa dig inte, är du inte ensam. Ändå är trasiga länkar ett verkligt och oförmögna problem. Brutna länkar betyder länkrutt och länkrutt betyder förlorade SEO- och UX-poäng. För de oinitierade betyder UX användarupplevelse.

Om du letar efter trasiga länkar manuellt kommer du att steka din hjärna, varför du behöver verktyg som Broken Link Checker-plugin och W3C länkkontroll bland andra. Jag använder också ett plugin som kallas Velvet Blues, som “… uppdaterar alla webbadresser på din webbplats genom att ersätta gamla webbadresser med nya webbadresser.”

8. Skapa / modifiera din 404-sida

Med trasiga länkar kommer 404 felsidor, som är sidor som är avsedda att berätta för dina läsare vad de letade efter inte är tillgängligt. Men det är otänkbart att låta den här användaren gå. Kom igen, användaren visade några allvarliga avsikter här pojkar och flickor, så skaffa dem medan de fortfarande är heta.

På vilket sätt? Om du använder 404-standardsidan som följde med ditt WordPress-tema arbetar du antagligen med en hemsk sida som försvinner läsare. Om du inkluderar alternativ som länkar till andra sidor, en webbplatskarta eller en sökruta kan det stimulera läsaren att gå vidare.

Dina 404-felsidor behöver inte vara där konversationen försvinner. Det är en fantastisk väg att fånga läsaren som upplevde problem när du navigerade på din webbplats. Att titta runt i Google kommer att ge dig all inspiration du behöver för att skapa 404 felsidor som vinner stort.

9. Sökmotoroptimering (SEO)

Min favoritdel av den här WordPress-underhållskontrollistan, en fantastisk optimeringsstrategi för sökmotorer hjälper dig att lysa i Googles sökresultat. SEO är många saker, förmodligen varför de flesta webbansvariga skrämmer. Ändå kan du enkelt ta hand om de flesta grundläggande SEO med hjälp av ett plugin som Yoast SEO.

Vi vågade långt och upptäckte många SEO-skatter. Vi täcker dessa äventyr i inlägg som:

 • Hur man håller SEO-juice när man flyttar WordPress-innehåll till en ny domän
 • Video SEO-tips för att få ut det mesta av dina WordPress-videor 2017
 • Bästa WordPress SEO-verktyg för 2017 för att förbättra ranking av sökmotorer
 • Nybörjarguide till WordPress SEO: Intro, förberedelser och jargon (Post Series)
 • WordPress SEO bästa metoder för 2015 och utöver

Kom bara ihåg att SEO är enkelt oavsett vad som mest gurus kommer du att tro. Du kan enkelt rangordna dina sökord med optimerat SEO-innehåll. Kvalitet uppväger mängden här och vi kan inte betona detta tillräckligt.

10. Inlägg regelbundet

Aktiviteten är bra, tror du inte? Upprätta ett regelbundet publiceringsschema, men koncentrera dig på kvalitet eftersom det inte hjälper att fylla din blogg med värdelös skräp. I skrivande stund, Brian Dean från Backlinko har skapat ett inlägg per månad sedan han började och uppdaterar sina inlägg regelbundet.

För att lägga till lite vikt på den kvalitetssaken vi just nämnde har han (i skrivande stund) 34 blogginlägg totalt men han poängterar bra SEO-ranking för några konkurrenskraftiga sökord. Om din blogg blir gammal, kan du förvänta dig att din rangordning till tank och kundförfrågningar kommer att minska.

11. Välj en bra värd

Om du suttit in i ett delat värdpaket tack vare mycket rabatterade erbjudanden och löften om obegränsat allt, är det okej, du kan fortfarande flytta din webbplats till en ny värd. Observera dock att hanterad WordPress-värd inte är för alla, men om du ser allvarligt med ditt företag är det en förutsättning.

Vi använder och älskar absolut WPEngine för deras effektiva och kostnadseffektiva hanterade WordPress-värd. De tar hand om de flesta av de tekniska sakerna inklusive säkerhetskopior och säkerhet, så vi kan koncentrera oss på att köra WPExplorer och bygga fantastiska teman.

Om du letar efter en budgetvärd för en personlig blogg, kanske du bara provar vattnet, rekommenderar vi SiteGround eller Cloudways. Båda erbjuder högeffekt och säkra paket som helt enkelt är en lycka.

12. Implementera säkerhet

I genomsnitt får jag cirka 60 inloggningsförsök varje månad och jag drar inte ens så mycket trafik. Min affärsmodell fungerar inte för att dra stora trafikvolymer. Ändå bombarderas mina inloggningsformer varje vecka som ingen affärsverksamhet.

Utan en säkerhetslösning som iThemes Security (eller Sucuri) på plats, satsar på att jag skulle behöva kämpa med många inkräktare. Det är inte allt, de spårar också filändringar på min webbplats och meddelar mig när något ändras. Det betyder att du kan få den skyldige innan de gör stora skador.

13. Använd unikt användarnamn och starka lösenord

Det värsta men mest populära lösenordet och användarnamnet – i den ordningen – är “12345” och du gissade det rätt, “admin”. Det finns något som kallas brute force attack killar. Skadliga hackare kommer att lobba en enorm databas med kända användarlösenordskombinationer i din inloggningsformulär tills något ger.

Gissa vad som händer när du använder “admin” och ett lösenord med svaga åsikter. Det stämmer, du blir dethroned och några lyckträff kan sälja Viagra på din älskade webbplats. WordPress levereras med en lösenordstyrkaindikator, vilket innebär att du kan skapa lösenord för militärklass men du är bara lat.

Och helvete nej, använd aldrig “admin” som ditt admin-användarnamn. Om du redan använder “admin” loggar du bara in på din WP-instrumentpanel och navigerar till användare. Skapa en ny användare med administratörsroller. Tilldela allt innehåll till den nya användaren. Logga ut och logga in igen med den nya användaren. Radera den gamla “admin”.

14. Test för lyhördhet

Responsiv webbdesign brukade vara framtiden för webbdesign. I dag är responsiv webbdesign egentligen vad vi kallar webbdesign. Du behöver ett fullt lyhörd och mobilvänligt WordPress-tema som ser ut och fungerar bra på flera enheter.

Du vet, något som vårt helt egna Total Responsive Multi-Purpose WordPress-tema. Vi kallar det Total av en anledning; det är det enda tema du behöver för dina olika behov. Bort med skamlösa pluggar kan du testa för lyhördhet med hjälp av ett verktyg som Är jag lyhörd? eller Googles mobilvänliga test.

15. Testformulär

Formulär är tänkta att fungera, och om de misslyckas med detta, varför har man en till att börja med? De tjänar inte något estetiskt syfte, inte alls. Formulär är avsedda för besökare som vill nå ut. Du kan helt enkelt inte skapa ett formulär, ställa in det på din webbplats med en kortkod och sedan lämna. Testa det där pojkar och flickor.

Under processen kanske du märker att din webbplats inte skickar ut e-post, vilket är lika vanligt problem som dessa andra 15 WordPress-fel du behöver fixa. Se till att du kan få e-postmeddelanden från din webbplats närhelst en kund kontaktar dig. Att skapa ett kontaktformulär är lika enkelt som paj. Använd en snygg plugin som Ninja Kick-formulär och Gravity Forms bland andra.

Uppdatera dessutom ditt e-postmeddelande efter att du har gjort ändringar. En gång gjorde jag ändringar på min webbplats. Jag flyttade min webbplats till ett nytt domännamn men glömde att uppdatera min admin-e-post. För att inte tala om, mitt gamla admin-e-postmeddelande avaktiverades omedelbart.

Lång historia kort, jag kunde inte få några meddelanden inklusive lösenordsåterställningslänken. Jag var tvungen att logga in på phpMyAdmin för att redigera min databas, vilket – jag måste erkänna – inte är för den perfekta nybörjaren. Du kan enkelt ändra ditt admin-e-postmeddelande på inställningsfliken i din admin-instrumentpanelen.

16. Länka din webbplats till Google Search Console

Tidigare känd som Google Webmaster Tools, Google Search Console är en bra källa för sökanalys för din webbplats. Verktyget är en livräddare säger jag dig, eftersom du samlar in mycket information inklusive inkommande länkar, genomsökningsfel, toppfrågor, toppsidor och säkerhetsproblem bland annat.

Koppla ihop detta med den information du samlar in med Google Analytics och du har en solid grund för din nästa marknadsföringskampanj. Du kan samla in mycket information om din målgrupp från din trafikanalys. Google Search Console och Google Analytics är det.

17. Skapa profiler på sociala medier

Även om detta tekniskt sett inte har med din WordPress-webbplats att göra, är det viktigt att behandla sociala profiler som en förlängning av ditt varumärke. Visa mig en webbplats som inte har någon närvaro på sociala medier och jag visar dig en företagare som lämnar pengar på bordet.

Gå med i ett par sociala nätverk och skapa profiler för din webbplats. Bygg sedan en gemenskap på dessa plattformar. Gå med Facebook, Twitter, Google+ och LinkedIn även om du kan skapa så många du kan hantera. Håll saker samtidigt, roliga och / eller spännande – gå inte till försäljningen.

18. Lägg till knappar för social delning

Se till att du lägger till sociala delningsknappar tillsammans med profiler på sociala medier så att användare enkelt kan dela ditt innehåll med sina vänner och samhällen. Vi har täckt ett par sociala media-plugins för WordPress för att göra processen otroligt enkel för dig. Din kungliga höghet.

Vet du hur man skapar en viral post? Inte jag heller. Det är därför du behöver ett engagerat samhälle som sväljer din innehållskrok, linje och klädsel. Det är denna engagerade gemenskap som skickar dina inlägg virala, oavsett ämne. På alla sätt måste du investera enormt i ditt innehåll för att din sociala mediestrategi ska fungera.

19. Lägg till prenumeration på nyhetsbrev

Du bör sträva efter att skapa en e-postlista långt innan du startar. Om du startade utan en e-postlista som många av oss, vänligen förstå att allt inte går förlorat. Du kan lägga till prenumeration på nyhetsbrev enkelt med ett antal plugins. Min personliga favorit är MailChimp för WordPress, men det beror på att jag använder MailChimp.

Det finns många andra nyhetsbrevstjänster via e-post till ditt förfogande. Vi pratar om lösningar som MadMimi, GetAResponse, AWeber och Konstant kontakt bland andra. Kom ihåg att e-postmarknadsföring är din mest effektiva strategi. Som det gamla ordspelet verkligen står, finns pengarna i listan.

Du kan till och med prenumerera på alla potentiella kunder som kontaktar dig. Du kan göra det automatiskt eller manuellt, valet är allt ditt, även om automatiserade låter bättre. Så lägg till Nyhetsbrev WordPress-plugin som lägger till en kryssruta i dina formulär så att kunder kan prenumerera automatiskt.

20. Validera din webbplats

Efter att ha byggt din webbplats är det viktigt att se till att allt fungerar som förväntat. Detta innebär att validera alla resurser som utgör din webbplats. Detta innebär att du kontrollerar HTML-kod, CSS och alla andra skript som kör din webbplats.

Du kan enkelt validera (och därmed reparera) din webbplats med ett verktyg som t.ex. W3C Markup Validation Service. Ett valideringsverktyg för markering låter dig fastställa alla fel i din markering. Det belyser många fel som kan försämra din webbplats design och funktionalitet.

21. Skapa en webbplatskarta

En webbplatskarta är porten till ditt innehåll så långt sökmotorerna går. Det är stort värde att ha en webbplatskarta som beskriver dina sidor. Att skapa och skicka en webbplatskarta innebär att ditt innehåll hittas och indexeras snabbare. Du kan dra nytta av Yoast SEO-plugin eller Google XML Sitemaps-plugin.

Gå längre och skapa en webbplatskarta för ditt videoinnehåll också. Detta säkerställer att sökmotorerna kan dechiffrera videoinnehåll på din webbplats som om det var textinnehåll, vilket innebär alla typer av fantastiska saker för dina video-SEO-ansträngningar. Kom ihåg att alltid skicka in dem till sökmotorerna när du har skapat din webbplatskarta.

Skicka webbplatskarta till:

Utan tvekan finns det många andra artiklar, om än mindre, att inkludera i din WordPress-underhålls checklista. Men dessa tips är alla ett bra ställe att börja!

Sista ord

WordPress-underhåll är en del av jobbet. Förutsatt att du driver en WordPress-webbplats kan du inte undgå ansvaret för att hålla saker i ordning. Det finns många WordPress-hanteringsverktyg, men du måste hålla ett öga på saker för att säkerställa att du inte lämnar livsviktiga områden.

Ovanstående artiklar fungerar som påminnelser om några av de saker du aktivt behöver ta hand om för att driva en framgångsrik webbplats, därmed affärer. Har du idéer, frågor eller förslag angående detta inlägg? Tveka inte att dela i kommentaravsnittet nedan.

Vi ser alltid fram emot din feedback. Tack på förhand!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map