22 Omvandlingsdödande misstag på din WordPress-webbplats

Konverteringsdödande misstag på din WordPress-webbplats

Visste du att 63% av online-marknadsförare optimerar sina webbplatser baserat på deras intuition snarare än beprövade metoder? Till skillnad från för ett par år sedan, när tävlingen inte var så tuff och det var tillräckligt med att driva en attraktiv webbplats för att driva en bredare publik, är situationen så mycket annorlunda idag. I den moderna världen spelar utformningen av din webbplats en viktig roll i efterfrågan som den får bland din målgrupp, liksom konverteringen den kommer att uppnå.


Hemsidan på din webbplats är det första stället där dina kunder kommer att landa efter att ha stött på din resurs i sökmotorerna. Konverteringsgraden på din webbplats är starkt beroende av utformningen av hemsidan. Det är därför mer och mer ofta marknadsförare ägnar särskild uppmärksamhet åt de delar som framsidan på deras webbplatser har. Statistik visar det bara 22% av online-marknadsförare är nöjda med utformningen av sina hemsidor. Och hur är de återstående 78%? Vilka är de mest spridda konverteringsdödande misstag som vi bör undvika på våra WordPress-webbplatser?

Fel 1: Visar företagsnyheter på hemsidan

Detta är ett av de vanligaste misstag som samtida företag begår. När du uppdaterar din webbplats med företagsnyheter kan du öka användarnas förtroende för vad du gör. Lägg dock inte till långa listor över dina uppdateringar direkt på hemsidan.

Så, hur dödar nyheter som visas på hemsidan för din webbplats omvandling? När du når din webbplats från sökmotorer vill dina potentiella kunder upptäcka dina erbjudanden och tjänster istället för att bara skanna igenom ditt företags nyheter. Folk kan bli intresserade av dina företagsnyheter efter att de vet tillräckligt om de saker du har att erbjuda. Som marknadsförare på nätet bör ditt primära mål vara att locka webbkunderna att öka konverteringarna.

Ganska många världskända varumärken lägger till uppdateringar med tanke på deras företagsnyheter och uppdateringar genom sina bloggar. Varje gång något nytt och anmärkningsvärt inträffar meddelar de detta på sina bloggar. Ett annat alternativ som du kan välja är att lägga till en separat “nyhet” -objekt till navigationspanelen på din webbplats.

Fel 2: långsam sidhämtning

51% av de amerikanska kunderna hävdar att långsamma webbplatser är det främsta skälet till att de söker efter olika platser för att beställa liknande produkter / tjänster. Så hastigheten som din webbplats sidor laddar är av imponerande betydelse när det gäller att öka konverteringsgraden.

Laddningshastigheter för webbplatser är också viktiga för Google. Sökmotorn följer användarnas beteende online för att definiera om din webbplats är värd högre placeringar i sökmotorerna. Till och med en sekunders fördröjning kan göra att din webbplats så mycket som 7% minskar i omvandlingar. Testa din webbplatsprestanda och gör justeringar efter behov (vi har ett antal inlägg för att påskynda WordPress så titta).

Fel 3: Dålig navigering

Din webbplats navigationspanel är nyckelanvändarnas gateway till alla sidor på din webbplats. En dåligt utformad navigationspanel vilseleder dina kunder och får din konverteringsfrekvens att drabbas. Även den mest eleganta menyn fungerar inte. Tänk istället på dess funktionalitet. Folk förväntar sig att hitta en horisontell menyfält högst upp på din sida. Även om det kan låta som något absolut inte unikt, är det exakt vad kunder förväntar sig att hitta på din webbplats.

Enkel navigering

Överdrivna eller över de översta rullgardinsmenyerna kan få irriterande. Studier visar att människor snabbt skannar igenom webbplatsens innehåll. Så de måste se varje datauppgift på en överblick. Därför är det inte det bästa alternativet att välja rullgardinsmenyer.

Mistake 4: Cluttered Homepage

Ett misstag som vi ofta kan hitta på webbplatser är röriga hemsidor med onödig text och bilder. Regeln för första intrycket fungerar alltid. Samma sak handlar om webbdesign.

Jamilin

Även om du har en korrekt optimerad sida när det gäller metadata och nyckelord, kommer sidorna på din webbplats med för många texter bara att minska konverteringsgraden. Gör varje ordräkning. Gör texter tydliga och kortfattade.

Det pågår en debatt bland copywriters om den bästa längden på ord som en kopia bör innehålla. Vissa tycker att korta och kortfattade texter fungerar bäst, andra insisterar på att längre kopior har större chanser att leverera dina tankar till målgruppen. I själva verket fungerar båda dessa tillvägagångssätt. Det vi vill att du ska ta hänsyn till är att din hemsidakopia båda ska vara SEO-optimerad och innehålla en kopia där varje ord och fras används till punkten.

Fel 5: Autoplay av ljud / videoinnehåll

Både ljud- och videoinnehåll används i syfte att växa omvandlingar på din webbplats. I modern tid, när tävlingen växer hårdare när fler företag kommer online, är det viktigt att söka efter nya sätt att leverera ditt innehåll till publiken. En av de senaste innovationerna är en podcast. Du bör dock vara försiktig med användning av ljud- och videomaterial på sidorna på din webbplats.

Spela inte automatiskt ljud och videor på din webbplats. Minns bara din egen reaktion när du hörde några konstiga ljud från ingenstans när du landar på en webbsida. Istället för att locka användarnas uppmärksamhet distraherar dessa människor dina data. Om du lägger till ljud och videor på din webbplats, låt folk fatta beslut på egen hand. Annars kan autoplay döda dina omvandlingar.

Fel 6: För många CTA: er

Endast 47% av webbplatser visar tydliga CTA: er som tar kunderna högst 3 sekunder att upptäcka.

När det gäller att konvertera webbplatsbesökare till kunder är den viktigaste punkten du måste tänka på förståelsen för deras värderingar, ursprung och mål. För många CTA: er som läggs till på en sida kan resultera i kundförlamning.

Det finns ingen regel som passar allt för rätt placering av CTA på en sida. Placera en knapp högst upp på sidan, medan en annan kan placeras någonstans längst ner (se exemplet nedan). Om du har en lång kopia, lägg till ytterligare en knapp någonstans mitt i texten. Kör A / B-test för att hitta den bästa CTA-positioneringen på din webbplats.

Mistake 7: Neglecting Blogs

Blogg är den viktigaste resursen för organisk trafik till din webbplats. Google älskar bloggar mer än någon annan typ av webbresurser som finns tillgängliga på webben. Med hjälp av en officiell blogg kan du komma närmare varje besökare som kommer över din webbplats.

CTA

Det misstag som många företag gör är att dölja sina bloggar från publiken. Gör det tillgängligt för dina besökare. Att lägga till en länk till din blogg i sidhuvudet är ett fungerande tips för en korrekt webbplatsoptimering, vilket kommer att resultera i en större mängd potentiella kunder.

Fel 8: Använd massiva bilder

Bilder hjälper dina besökare på webbplatsen att bättre förstå texter. Bilderna är bra. De talar högre än ord och ger en tydligare förståelse av ditt budskap. Du bör dock inte glömma om korrekt optimering av visuellt innehåll. Om de är överdimensionerade och är tyngre än något annat element på en webbsida, är chansen stor att dessa kommer att minska din webbplats laddningshastigheter, vilket dödar konverteringar.

Åtgärdligt steg: få varje bild att matcha pixelstorleken som visas på en 1366 × 768 skärm.

Fel 9: Cluttered Checkout Process

Om konverteringar på din webbplats slutar med en kassa, se till att den är optimerad för alla typer av enheter. Allt oftare gör människor inköp från skärmarna på sina handhållna enheter. Så det är mer troligt att en klumpig kassa resulterar i att kundvagnen överges snarare än ett köp.

För att detta inte ska hända, utforma det i ett absolut minimalistisk stil. Ge dina kunder friheten att välja rätt data med hjälp av drop-downs istället för att möta nödvändigheten att skriva in varje karaktär. Möjligheten att spara sina data för ytterligare referens kommer att vara en stor fördel för återvändande kunder.

Fel 10: Fokuserar inte på att skapa layout stöd för flera enheter

Om inte din webbplats är tillgänglig från en mängd olika stationära och handhållna enheter kommer den inte att ge dig önskad ökning av konverteringsfrekvensen. Så se till att allt innehåll som finns på din webbplats sidor kan anpassas till alla skärmstorlekar felfritt. För att befria dig från nödvändigheten av att utveckla separata versioner av din webbplats för mobiltelefoner och surfplattor kan du använda dig av lyhörd WordPress-teman. Dessa sparar tid, pengar och energi på utvecklingen av en webbplats som konverterar.

Fel 11: Trasiga länkar

Om en person hittar din webbplats via sökmotorer och i metabeskrivningen läser de att du säljer WordPress-plugins, men när de följer den länken kommer de antingen till en annan sida eller 404-sida, kommer den personen knappast någonsin tillbaka till din webbplats och bli din kund. Så när du lägger till länkar till webbplatsens sidor eller sprider länkar på webben, se till att ingen av dem är trasig och leder till rätt destination. Om du har några kan du alltid använda vår guide för att fixa trasiga länkar på din WordPress-webbplats.

Fel 12: Fokusera på 1 typ av innehåll

Det finns ingen enstor storlek som passar alla typer av innehåll som tilltalar varje besökare på din webbplats. Det finns varken ett-format-passar alla. Skapa innehåll i flera format för att din webbsida ska locka olika lager av användare. Du kan också försöka förvandla blogginlägg till tweets, infographics, GIF, bildspel, videor etc. Ta ett “paket” -sätt till ditt innehåll, så att din publik kan bestämma vilken typ av innehåll de vill distribuera.

Fel 13: Använda stockfoton

Ingen webbplats kan gå utan bilder. Bilder har blivit en avgörande del av alla webbprojekt. Som det redan nämnts tidigare i det här inlägget hjälper visuals dig att kommunicera dina affärsidéer mer effektivt. Med hjälp av bilder kan du bli mer engagerad på webben och därigenom ge ett bättre varumärkesigenkänning. Men du kommer knappast någonsin nå den önskade effekten om du delar stockfoton på sidorna på din webbplats.

Arkivbilder kan förstöra trovärdigheten för ditt företag. Lägga till bilder av glada, leende ansikten från vissa familjer eller teammedlemmar som inte har någon relation till ditt företag skickar du ett meningslöst och till och med ett felmeddelande till din publik. Varje bild som du delar ska vara äkta och relevant. Använd varje bild av en anledning och driva varje kund mot konvertering.

Fel 14: Ingen hierarki

Det säger sig självt att allt innehåll som du delar på sidorna på din webbplats ska vara läsbart och snabbt att skanna. Bilderna ska inte bara vara relevanta för ditt innehåll utan också vara organiserade i en tydlig hierarki.

Arvorecer

Om du inte laddar upp sidorna på din webbplats med tydliga och informativa rubriker kommer folk inte att kunna få meddelandet som du vill leverera till dem vid första anblicken. Som ett resultat kan de känna sig något förvirrade med avsaknaden av ett enkelt meddelande.

Fel 15: Inga förtroendeindikatorer

Det är ett enormt misstag att inte ladda upp din webbplats med förtroendeindikatorer som recensioner av andra kunder eller ett socialt godkännande. Även om du laddar upp sidorna på din webbplats med de mest välskrivna marknadsföringstexterna har inget bättre effekt på din målgrupp snarare än recensioner som lämnas av dina befintliga kunder. Både positiva och negativa recensioner är viktiga. Dessa kommer att öka trovärdigheten i ditt företag och göra det bekvämare för dina blivande kunder att beställa produkter eller tjänster från dig.

Alla recensioner som delas på sidorna på din webbplats bör vara riktiga meddelanden från personer som testat dina tjänster. Dessa bör innehålla ett namn på en person som komponerade texten samt hans / hennes foto. Om du har något att skryta med (som en recension som lämnats in av en världskänd person), gör den tillgänglig för dina kunder också.

Fel 16: Skriva endast för SEO

När du arbetar med texter för din webbplats, tänk på de personer som läser den. Din publik är inte robotar, så se till att ge värde till varje kund som når din plattform.

Ett av de vanligaste misstagen som onlinemarknadsförare gör är att skriva endast för sökmotorer, fylla sina texter med ett stort antal nyckelord, och därmed syftar till att locka mer trafik. Det är ett enormt misstag. När du skriver för människor ökar du dina chanser att köra mer organisk trafik och öka dina konverteringsgrader.

Fel 17: saknade riktade landningssidor

När en person stöter på din webbplats via sökmotorer räknar han med att hitta en resurs som är relevant för sökordet som han skrev in i sökfältet. En riktad målsida kan hantera den här uppgiften bättre än någonting annat. Till exempel, om en person letade efter yogakurser för barn, kommer det att leda dem till hemsidan för din fitnessklubb en dålig idé. Ge dina besökare exakt vad de behöver. Detta minskar avvisningsfrekvensen och ökar konverteringarna samtidigt.

Fel 18: Underlåtenhet att söka efter recensioner

Om du har en stor kundbas där hundratals till tusentals försäljningar placeras på din webbplats varje månad, varför ber du inte dina nöjda kunder lämna en recension om deras upplevelse av att arbeta med ditt varumärke? När det är möjligt, länka till klienterna så att dina webbplatsbesökare kan se att recensionerna som delas på din webbplats sidor är giltiga. Kundgenererade recensioner ger dessutom högre rankning av din webbplats i sökmotorer, eftersom dessa anses vara en av de beprövade källorna till organisk trafik.

Fel 19: betalar ingen hänsyn till sociala medier

Detta är ett av de mest omtvistade ämnena bland marknadsföringsspecialister på nätet. Medan vissa insisterar på det enorma värdet som sociala medier ger företagare, säger andra att det inte är så oumbärligt som vissa kanske tror. Oavsett om sociala medier hjälper dig att få högre SEO-ranking eller inte, kan det fortfarande hjälpa dig att driva mer riktad trafik till din webbplats.

Samla information om dina klienter och försök nå dem på sociala medieplattformar. När du publicerar uppdateringar från ditt lager och delar det med dina följare är det troligt att fler kommer att följa din länk och till och med beställa någon av dina nya utgåvor.

Fel 20: saknas kontaktinformation på din webbplats

Hur många gånger kom du med en webbsida som inte innehöll något annat än ett kontaktformulär på kontaktsidan? Vad händer om du har några frågor om kvaliteten eller användningen av en specifik artikel? Hur kan du nå företagets representanter personligen? För att göra det mer bekvämt för dina kunder att nå dig personligen lägger du till kontaktuppgifter i sidhuvudet eller sidfoten på din webbplats eller på en dedikerad sida med ett kontaktformulär. Glöm inte att lägga till ditt telefonnummer och adressen till din fysiska plats. På ett sådant sätt kan du också öka trovärdigheten för ditt företag i dina blivande kunders ögon.

Mistake 21: Missing Search Box

Bortsett från en funktionell huvudmeny bör din webbplats innehålla en live-sökruta som tar dem direkt till den information de behöver. Placera den högst upp på sidan, tillsammans med en horisontell menyfält.

För användarens bekvämlighet kan du förbättra live-sökning med Ajax-funktionalitet. På grund av detta kommer människor att introduceras till en lista med föreslagna sökresultat när de skriver in en sökbegäran. Detta kommer att förbättra användbarheten på din webbplats avsevärt och hjälpa människor att hitta önskade produkter inom några sekunder.

Fel 22: Att använda för många färger

Färgschemat på din webbplats ska vara välbalanserat och inte ha mer än tre färger. Dessa kan vara komplementära färger från färghjulet, varav två är neutrala och den tredje mer levande, som används för att lyfta fram de viktigaste områdena. Använd djärva färger för att markera CTA: er och rubriker. På ett sådant sätt kommer användarnas öga att ledas till de viktigaste elementen oavsiktligt, vilket också förväntas hjälpa dig att öka dina webbplatsers konverteringsfrekvens.

Slutgiltiga tankar…

Kom ihåg att det är en sak som det ska ha gemensamt med din online marknadsföringsstrategi när du arbetar med designen av din WordPress-webbplats – bygg den på ett sätt som konverterar. Undvik de ovannämnda 22 vanligaste misstagen för konvertering. Gör layouten på din webbplats effektiv, med klart definierade accenter, rätt färgschema, märkbara CTA: er, läsbara rubriker och mindre text. Skapa din webbplats och din online marknadsföringsstrategi med en användare i åtanke.

Med allt detta i åtanke och tillämpning på din webbdesign kommer du att se önskad ökning av konverteringsfrekvensen på kortast sikt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map