25+ tips för WordPress-bloggproffs

25+ tips för WordPress-bloggproffs

WordPress-bloggning betyder många saker. Det är en fanfare för att jonglera många hattar. Trots att det är kul för det mesta är det fortfarande hårt arbete. Och precis som alla andra jobb kan det lätt bli tråkigt. Om du kör på ångor så långt som motivationen går är här 25+ tips för att jazza din WordPress-bloggkarriär. Om du är nybörjare kom du precis till rätt ställe.


I det här inlägget upptäcker du en skattkista av de bästa bloggtips, vilket betyder att din WordPress-bloggkarriär är på väg att förändras till det bättre. Vårt mål är att göra WordPress-bloggning enklare och roligare för dig. Ja, vi vill att du ska tjäna pengar på att göra det du älskar i stället för att slava bort. Många andra har det också bra, till exempel Devesh Sharma:

Jag är grundaren av WordPress-bloggen – WPKube. Jag älskar vad jag gör, eftersom det hjälper mig att skapa nya relationer med andra bloggare och gör att jag kan experimentera med plugins, teman och andra WordPress-relaterade verktyg. Jag har jobbat online sedan 2009. – Som sett på WPEngine

Varför vänta lite mer? Häll dig själv en mugg och rulla upp ärmarna när det är på väg att gå ner.

1. Skriv och skriv lite mer

Du skriver hela tiden. Du är en bloggare och livet är din duk, med eller utan internet. Du bloggar för att leva. Du lever för att blogga. Även om du bloggar åt sidan, är skrivandet alla delar av ditt liv. Om du vill bli en bra bloggare måste du skriva.

Du måste blogga 24/7, för författarblock är inte din mamma. Ju längre jag stannar utan att skriva, desto svårare blir det att skriva. Ju mer jag skriver, desto lättare blir det. Det här är verkligen det bästa tipset du kan ha.

2. Avbrott är bra

24/7 är en överdödelse. Du kommer att bränna ut. När allt kommer omkring måste du leva lite för att bli en bättre författare. Ta bort pauser från din dator. Tillbringa tiden med vänner och familj. Ditt husdjur behöver dig också, och det sidoprojekt som du har lagt ut för en evighet kommer inte att starta sig själv.

Kan vara din gyllene biljett, detta sidoprojekt eller en av de mest anmärkningsvärda upplevelser du någonsin kommer att ha. Lär dig det nya språket, prova en ny restaurang i stan, gå till djurparken – ta en paus och bara leva. Tacka mig senare.

3. Lär dig nya saker

Förändring innebär att lära sig nya saker. Hur annars kommer du att ligga före kurvan? Tur för dig, du lär dig nya saker hela tiden som WordPress-bloggare. Kom igen, vi vet alla att jobbet innebär att gräva djupt och internet är aldrig kort av nya saker. WordPress-bloggning kräver att du känner till dina grejer. Du måste fortsätta lära dig hela tiden. Från bloggar, böcker, kurser och själva livet.

4. Skapa en e-postlista

Oavsett om du erbjuder WordPress-bloggtjänster eller skriver din egen blogg, e-postmarknadsföring ökar ledgenerering. Fånga killarna som trycker på skicka-knappen på dina formulär. Förvara dessa killar i en e-postlista och bygg en annan för killen som går förbi. Pengarna finns på listan och det är ingen myt.

Tjänster till ditt förfogande inkluderar Madmimi, MailChimp, AWeber och GetAResponse. Det finns Yesware också, och vi är öppna för dina förslag.

5. En korg, alla ägg?

Du skriver, du får betalt. Så enkelt är det. Du kan också lägga ut, men skrivning kommer att hända om du behöver myntet. PayPal fungerar för de flesta. Det finns också Payoneer som erbjuder dig upp till tre amerikanska bankkonton med deras globala betalningstjänst. Du kan få checkar per post om du vill. Lägg bara inte alla dina ägg i en korg.

Om PayPal fungerar (som det gjorde i mitt fall för ett tag sedan) och dina hårt tjänade dollar inte kan komma in i fickan, kommer du att svettas i byxorna. Spara eller investera kanske, bara lägg inte alla dina ägg i en korg. Mot bakgrund av detta, diversifiera också din kundbas. Permanenta kunder som betalar bra priser är bättre än en gång. Du väljer.

6. Outsource

Försökte det en gång, och det var bra för det mesta. Intjäningen fyrdubblar, du skriver mer eller mindre och hanterar ett team på en gång. Detta kan vara ett bra spel om du har chops. En dålig affär om tålamod misslyckas med dig. Kan vara en livräddare om tiden undviker dig. Du kan använda verktyg som Trello, Slak och asana att hålla dig på topp i ditt team.

7. SEO

Ohhh inte igen. Den här SEO-saken. Google älskar välskrivet innehåll som spelas enligt reglerna. Googles SEO-riktlinjer kräver så lite av dig, du bör få bra ranking med ett plugin som Yoast. Jag rankar fortfarande bra för ett inlägg jag gjorde tillbaka 2013. Har använt Yoast på varje annan blogg därefter. Du kan också använda andra SEO-trick, försök bara inte spela systemet. Google kommer att hänga dig för att torka.

8. Verktyg, Verktyg, Verktyg

Att hantera andra människor är kul. Kasta dig själv? Inte så mycket. Du behöver produktivitets- och arbetsflödesverktyg. Du måste hantera projekt, klienter, fakturor och grejer. Tänk anteckning, tänk Evernote. Med verktyg, desto mer, desto bättre, så här är WordPress resurser och verktyg för ditt nöje.

9. WordPress Blogging Nischwebbplatser

Du förlorar ditt fokus och din motivation om du tar upp ett ämne och släpper det två minuter senare. Fokusera på ett enda ämne och arbeta i helvete ur det. Håll fast vid en nisch för att maximera din inverkan. Det finns kraft i koncentrerad viljestyrka. Hoppa från ämnet till nästa om du vill stänga din blogg om sex månader eller mindre. Lösa inte upp ditt meddelande som hanterar många ämnen på en gång.

10. Bestäm din målgrupp

WordPress-bloggning är kul. Det är roligare när människor kommer tillbaka till dig, delar dina inlägg och kommenterar dina inlägg. Det blir bättre när utsikterna kontaktar dig och diskuterar budgetar. Men du kommer inte att uppnå detta utan en målgrupp. Du kan helt enkelt inte marknadsföra hela världen och överleva dina marknadsföringsutgifter. Fokusera på dina läsare, lära känna din publik, bygg ett starkt varumärke och lysa.

11. Få en stor WordPress-värd

Vi kan inte betona tillräckligt. En stor värd betyder att ditt företag har ett säkert hem. Det betyder bredvid noll driftstider, säkerhet i militär kvalitet och supersoniska sidhastigheter. När du börjar kan du gå med en delad värd som Siteground eller Bluehost, men du måste uppgradera till hanterad WordPress-värd när din blogg växer. Billiga värdar är helt enkelt en smärta i nacken, och jag känner till detta från första hand.

12. Andra färdigheter är också för

Adobe Photoshop-färdigheter är ett stort plus att ha som WordPress-bloggare. CSS och viss HTML-kunskap innebär att du kan utföra grundläggande webbdesignuppgifter utan att anställa en designer. Du måste också spåra din trafik och SEO-prestanda. Vissa grundläggande företagsledningsfärdigheter kommer också vara praktiska. WordPress-bloggning är ett beskattande jobb, och ju fler kunskaper du har desto bättre.

13. Skapa en Om-sida

Du behöver människor som ska arbeta med dig, men vem är du? Efter hemsidan är About-sidan den näst mest besökta sidan. I vissa fall får Om-sidan fler vyer än hemsidan. Skulle du gå i affärer med en främling? Jag slår vad om att du inte skulle göra det. Skapa en övertygande About-sida men gör allt om den blivande klienten.

14. Skriv vintergrönt innehåll

Vintergrönt innehåll kommer att ge dig trafik efter att du har tryckt på publicera-knappen. Du kan blanda det med heta nyheter och erbjudanden, men kom ihåg vad som är varmt idag kommer inte att vara varmt om en vecka. Det är internet, och heta berättelser har en kort livslängd. Huvuddelen av ditt innehåll bör stå tidens test eftersom det kommer att tjäna din publik under många år framöver.

15. Stor design

Ja, vi förstår att WordPress-bloggning är din sak och inte webbdesign. Underskatta dock aldrig kraften i en fantastisk design som gör att läsarna lätt kommer till ditt innehåll. Det är ju det som en stor användarupplevelse handlar om. Du behöver en snygg och lyhörd design som levererar innehåll till dina läsare utan problem. Anställ en erfaren utvecklare eller få ett fantastiskt tema som Total. Du kan få WordPress-teman i toppklass i vår ständigt växande samling.

16. Bli personlig

Du är inte ditt tangentbord. Du är en person med ambitioner, drömmar, rädsla och smärta. Du är inte en logg, du är inte ditt ämne, du lever inte – du är livet själv. Gå igenom dina läsare genom att utnyttja din personlighet. Göm dig inte bakom datorskärmen, vi vill veta hur det är att leva ditt liv.

Av någon djupt skäl vill människor alltid veta hur andra människor tänker, hur andra människor hanterar sina liv. Förmodligen varför bloggar är så populära. Dra fördel av detta. Bli feisty och kontroversiell, särskilt när det inte är normen. Du kan till och med använda expletives om du vill, men trampa försiktigt här sjöman.

17. Rubriker

WordPress-bloggning är många saker, det har vi redan sagt. Vad du än gör, måste du få läsaren genom dörren. Dörren till dina inlägg är rubriken. Undvik clickbait-rubriker, men gör dina fånga och lovande. Därefter levererar du detta löfte eller så kommer din blogg att krympa och dö. Bara Google “hur man skriver mördarerubriker” och lära dig.

18. Var pedagogisk

Eric av Retire29 kommer att sälja dig en bro om din primära motivation att skriva är att tjäna pengar. Om du inte bryr dig tillräckligt om dina läsare, varför skulle läsarna bry sig om ditt innehåll? Om WordPress-bloggning innebär en snabb betalningskontroll, har du fel jobb. Inga repor, du har fel hobby. Var pedagogisk, dela idéer, göra någons liv bättre – var värdefull. Det finns ju snabbare sätt att tjäna pengar om det är allt som intresserar dig. WordPress-bloggning är ett jobb som du kan njuta av, inte uthärda.

19. Konsekvens

Vi måste veta att du fortfarande lever och sparkar. Google älskar också en konsekvent blogg. Blogga regelbundet (eller åtminstone enligt ett schema) för att hålla ditt innehåll färskt. Jag är säker på att chefspersonen på din arbetsplats kommer att bli missnöjd om du försvinner under långa perioder regelbundet. Läsarna äger dig och du är skyldig dem att dyka upp på din blogg när du säger att du kommer att göra det. Skapa en redaktionskalender och följa den. Annars kommer de att överge fartyget och du kommer att förstöra.

20. Läs, läs och läs mer

Precis som att skriva, måste du läsa en hel del material för att bli en bättre författare. WordPress-bloggning är bara jobbtiteln, skrivning är det verkliga arbetet. Läs mycket, eller som Stephen King (du känner honom, eller hur?) Sa:

Om du inte har tid att läsa har du inte tid att skriva. Enkelt som det.

Läsning är också bra för personlig tillväxt, så ja, det är en vinn-situation för dig, bloggare. Läs allt om din nisch och sedan några. Läs också fiktion och icke-industriellt material. Fortsätt bara läsa och sluta argumentera om det.

21. Skapa en idébank

De bästa idéerna kommer inte till dig när du sitter framför din dator. De dyker upp i ditt huvud på de mest oväntade platserna. Dusch fungerar för de flesta, även om jag bevarar den tiden för en-mot-en med Gud. Såvida min dam inte är där med mig, och jag tvingas prata om varför jag inte kan tycka att sätta tillbaka locket på schampot. Åh livets glädje ��

Bär en anteckningsblock (eller smartphone) och notera idéer när de dyker upp. Låt inte dig själv; du kan inte lita på ditt minne. När du har några minuter, tvinga dig själv att komma med cirka tio originella idéer. På nolltid kommer idéer att komma åt dig var och när som helst. Prova det, du har inget att förlora kompis.

22. Gör konversation

Varför bry sig om att blogga om du bara vill hålla ett diktatoriskt anförande? Använd inte ord du inte skulle röra med en 10 fotstång. Prata med dina läsare genom ditt skrivande, aldrig med dem. Och om och när de pratar tillbaka, håll konversationen vid liv. Isolera dig inte och göm dig inte bakom din inloggningssida; nå ut och bygga konversationer.

23. Världen utvecklas inte runt dig

Så förvänta dig inte att alla ska hänga på varje ord du skriver. Jag vet att du bär ditt hjärta på ärmen när du skriver ett blogginlägg. Det är en del av WordPress-bloggning. Om det får dig att må bättre har vi alla skrivit att ett inlägg (ibland mer) som ingen gav en råtta rumpa om, så ditt är inte ett isolerat fall.

Sedan har vi kommentarer från helvetet som enligt Eric “… använder ad hominem och hastiga anmärkningar för att ta upp vad som helst för husdjursproblem de har.”

Svett inte sådana saker, fortsätt. Bäst är att få motivationen från utmaningen och göra ditt nästa inlägg bättre. I slutet av dagen kommer hanen att kråga, korna kommer hem och du får din mjölk.

24. Multimediainnehåll

Att skriva är bra och kan snabbt bli beroendeframkallande. En karriär inom WordPress-blogging sträcker sig utöver att döda tangentbordet. Ge den jävla saken en paus redan och berika ditt innehåll med bilder, videor, PDF-filer och infografik.

Du behöver inte ens skapa dina egna. Du kan alltid få kreativa allmänna bilder, delbara videor på YouTube och fantastiska infografik över hela webben. Du kan skapa PDF-filer från innehållet på din blogg och ge bort samma sak som omfattande guider.

Multimediainnehåll ger din blogg liv, vilket främjar användarnas engagemang. Du behöver inte mig för att berätta hur mycket motivation du kan få från en aktiv nedladdningssida. Alla dessa klick gör dig galen, och du vet att du vill ha dem.

25. Placera uppmaningsknappar på framstående sidor

När jag började var jag övertygad om att allt jag behövde var en webbplats och ett par blogginlägg för att göra det stort i WordPress-bloggning. Jag menar, fortsätt bara skriva inläggen och när läsarna kommer kommer några att anställa dig. Hade allt på plats – om sida, servicesida och hyresida, men pojke, hade jag fel eller vad?

Ingenting hände förrän jag läste ett blogginlägg om förbättring av konverteringsgraden. Även med alla sidor hade jag inte gjort det klart att jag var tillgänglig för att hyra, så ingen brytt sig om att fråga även om jag fick trafik till mina inlägg.

Så jag bytte ut min startsida glidare (jag kryper när jag kommer ihåg detta) med en enda CTA-knapp som gjorde det klart att jag var tillgänglig att hyra. Gissa vad? Undersökningarna fortsatte att komma tills jag hade mer bloggarbete än jag kunde hantera. Flera gånger tänkte jag till och med på att ta ner min hyresida. Och allt jag gjorde var att lägga till en enda CTA-knapp. Be darn klienterna att anställa dig redan, dum.

26. Sociala medier

Woo till dig om dina läsare måste kämpa för att dela ditt innehåll på sociala medier. Jag minns den här gången jag var på en av de stora bloggarna som vi alla älskar att läsa. Det är en affärsblogg med alla typer av bra innehåll, en aktiv gemenskap och verk. Lång historia kort, det fanns inga sociala delningsknappar!

Jag hittade ett fantastiskt inlägg som jag ville dela med mina Facebook-följare och var tvungen att kopiera och klistra in länken. Inte snällt. Jag minns den här obehagliga upplevelsen, men jag kommer inte ens ihåg bloggens namn. Jag gick aldrig tillbaka. Lägg till delning på sociala medier på din blogg redan.

Sista ord

Tips för Pro WordPress-bloggare

Det är allt för nu – 25+ tips för WordPress-bloggare! Det finns många fler WordPress-bloggtips där ute, men tyvärr kan vi inte täcka dem alla i ett enda inlägg. Kanske kommer jag tillbaka med en andra installation, så om vi lämnar dina favoritips, släpp dem i kommentaravsnittet nedan.

Nyckelavhämtning från detta inlägg: Fortsätt bara skriva kompis. Fortsätt bara skriva.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map