3 Mindre kända tips för bildhantering i WordPress

mindre kända wordpress tips för bildhantering
 1. 1. Den ultimata guiden för WordPress Image Management
 2. 2. Läser för tillfället: 3 Mindre kända tips för bildhantering i WordPress
 3. 3. WordPress Image SEO-fel och hur man fixar dem

Välkommen till det andra inlägget i Ultimate Guide to Image Management i WordPress. Det första inlägget handlade om att komma igång på höger fot. Vi lärde oss när vi ska använda ett JPG- eller ett PNG-bildformat (om än med rigorösa exempel) och ett par tips om hur du laddar upp en lagerbild korrekt.


I dagens inlägg tittar vi på några av de mer tekniska aspekterna av bildunderhåll och hantering på din WordPress-webbplats.

 • Vad händer med dina bilder när du ändrar webbadressen eller flyttar servrar?
 • Vad händer om du har flera författare på din webbplats och några av dem länkar till externa bilder? Hur får du bilderna värd på din server?
 • Vad händer när någon länkar till dina bilder? Btw Vad är hotlinking?

Det här är några av de frågor vi kommer att besvara i dagens inlägg. Som alltid med våra postserier börjar vi med varför och fortsätter sedan till hur. Låt oss börja!.

Tips 1: Bildhantering med webbadressuppdateringar

Detta är ett av de vanligaste misstagen vi ser med WordPress-användare.

När ändras webbadressen till WordPress Site?

Men först måste vi förstå när en webbplats-URL kommer sannolikt att förändras. Följande är de tre vanligaste scenarierna.

1. Flytta till ett nytt domännamn

Webbplatsens URL uppdateras när du ändrar domännamnet. Till exempel var Moz tidigare känt som SEOMoz. Med sitt nya varumärke var de tvungna att uppdatera alla befintliga webbadresser för bilder, PDF-filer, filiallänkar etc. från seomoz.com till moz.com

2. Ändra WordPress Installation Directory

Webbplatsens URL ändras också när du ändrar plats av din WordPress-installation. I själva verket är detta ett av de vanligaste fallen där ute.

WordPress installerar sig själv i en ny standardkatalog som heter blog. Många första gången WordPress-användare slutar medvetet att installera WordPress i example.com/blog.

Först för att senare inse att de vill flytta WordPress till rotdomänen, dvs.. example.com. (Om du är ett produkt- eller serviceföretag som inkluderade en innehållsmarknadsföring i de senare skedenen skulle du berätta.)

När WordPress har flyttats till rotkatalogen ändras webbadressen från example.com/blog till bara example.com. Varje bild, PDF (eller någon mediefil för den delen) ser ut så här:

 • GAMMAL: example.com/blog/ebook.pdf
 • NY: example.com/ebook.pdf

3. Växling mellan scenerings- och produktionsservrar (live)

Detta är vanligt i högtrafikbloggar eller e-handelswebbplatser där något fel resulterar i en minskning av konverteringar. Att migrera till och från en scenserver kan göras mycket enkelt om du använder en hanterad värd som WPEngine eller Flywheel. (Btw, vi på WPExplorer har använt WPEngine under de tre åren i rad och har aldrig haft en stillestånd!)

Problemet inträffar när någon laddar upp en bild eller länkar till ett inlägg med sceneringsserverns URL. När du överför din webbplats tillbaka till live-servern används länkarna till de iscensättningssidorna för de bilder som laddades upp i stationsserverns miljö. Därför bör detta helst undvikas. Om du tror att någon från ditt team kan ha laddat upp innehåll i scenmiljön kan du tillämpa fixen som vi håller på att dela nedan.

På en liknande anmärkning kanske några av er ifrågasätter – Tja, vad är skadan med att använda länkar från iscenesättningsservern? Det sparar inte bandbredd från den aktuella / live-webbplatsen?

Du har inte fel att tro det. Men i verkligheten sker detta sällan. Så här är:

 1. En iscenseringsserver kör vanligtvis på lägre resurser. Du kompromissar med webbplatsens hastighet vilket skulle påverka användarupplevelsen negativt.
 2. I många fall förändras rotlänken på iscenesättnings- / testservern – vilket kan leda till massor av trasiga länkar. Föreställ dig en 3000-ordig självstudie med trasiga skärmdumpar överallt. Hur skulle det få dig att känna?
 3. Detta skulle också påverka din bild-SEO negativt. Kom ihåg att bildsökning på Google är det fortfarande en källa till organisk trafik. Om bilden inte tillhör din domän kommer du att förlora med gratis organisk trafik och SEO poäng!

Vad försöker vi lösa?

Nu när vi vet det när en WordPress-webbadress ändras, låt oss se ett exempel där det finns potentiellt utrymme för fel. Länkar som genererades automatiskt (t.ex. anslutna länkar) står inte för några problem. Länkar som har klistrats in manuellt i inlägg och sidor (som interna länkar, bildlänkar etc.) måste dock uppdateras manuellt.

Vi använder alla bilder i våra inlägg och sidor. Ett typiskt exempel på en bildlänk är:

http: //mywpsite.tld/wp-content/uploads/year/month/image-name.png

När webbadressen på din WordPress-webbplats ändras, källkällorna till alla bilder skall ändra också till:

http: //newwordpressdomain.tld/wp-content/year/month/image-name.png

Inte bara bilder, alla länkar (inklusive länkar efter post, mediefiler, PDF-filer osv.) Måste uppdateras.

Okej, det ser ut som om vi har diskuterat frågan ingående. Låt oss nu titta på hur du löser problemet en gång för alla. Som alltid har vi ett WordPress-plugin för att rädda!

Velvet Blues uppdaterar webbadresser

 • Först ut, ladda ner och installera Velvet Blues uppdaterar webbadresser
 • Vid aktivering, gå över till WordPress Dashboard-verktyg> Uppdatera webbadresser sida för att konfigurera insticksinställningar.

URL-ersättning i WordPress – med tillägg av Velvet Blues Update URL-plugin

Kom ihåg hur vi använde Hitta och ersätta funktionen Microsoft Word? Tja, det är i huvudsak vad plugin gör! den fynd de gamla webbadresserna på sidans eller postinnehållet och ersätter det med de nya webbadresserna. På det här sättet uppdateras bildlänkar över alla dina inlägg.

Dessutom kan du utöka funktionaliteten för plugin för att hitta / ersätta URL: er i webbplatslänkar, utdrag, bilagor, anpassade fält och meta rutor.

Följande är ett par exempel på gamla webbadresser på din webbplats:

 • Om du flyttade från en scenserver skulle den gamla URL: n vara något som: hostname.com
 • Om du ändrade / uppdaterade domännamnet använder du helt enkelt ditt nya webbplatsnamn.
 • Om du hade använt “https” som ett protokoll, ersätt “http” med “https”.

I vårt exempel har vi ersatt den gamla URL: n från http://seomoz.com till https://moz.com. När du har angett den gamla och nya webbadressen klickar du bara på Uppdatera webbadresser NU. Plugin skannar Allt dina inlägg och sidor och tillämpa dess sök och ersätta magi. Alla dina webbadresser kommer att uppdateras till Ny URL värde

Varningens ord: Att skanna och ersätta flera inlägg och sidor kan vara en resurskrävande, särskilt om din WordPress-blogg hade hundratals inlägg. Om du valde alla skanningsalternativ (webbplatslänkar, utdrag osv.) Skulle resursanvändningen skalas avsevärt. För många webbadressuppdateringar på webbplatsen kan leda till att ditt värdkonto tillfälligt stängs på grund av överanvändning av resurser. Den här frågan skulle vara vanligast hos delade webbhotellleverantörer. Därför rekommenderar jag lite försiktighet när du kör plugin.

Tips # 2: Importera externa bilder i WordPress

Externa bilder är de som inte är värda på din server. I den här tutorialen lär vi oss hur du snabbt och effektivt importerar alla externa bilder till din egen WordPress-webbplats.

För tydlighetens skull, låt oss anta att vi använder bilderna med lämpliga licenser (annars kanske vi hamnar helt i en annan debatt!).

För att snabbt sammanfatta, här är två skäl till varför vi inte ska använda externa bilder på vår WordPress-webbplats:

 • De konsumerar andras bandbredd, som inte är riktigt rättvis.
 • Den skadade vår bild SEO-poäng.

Låt oss titta på följande inlägg. Det är ganska svårt att förstå om inlägget använder en extern bild med Visual Editor eller inte.

WordPress Visual Editor

Såvida vi naturligtvis inte flyttar till Textvy av WordPress-redaktören.

Textvy av WordPress Editor som avslöjar inläggets HTML-källkod.

Vi ser att den bilden faktiskt är värd på imgur.com – en populär webbhotell för bilder. För att fixa detta måste vi:

 • Ladda ner bilden
 • Ladda upp det till WordPress
 • Uppdatera länken i inlägget

Kan du tänka dig att upprepa alla dessa steg för varje bild för alla inlägg? Endast att hitta alla externa bilder skulle ta dagar! Så det måste finnas en lösning, eller hur? Eller tar jag upp detta bara för att göra dig besviken?

Självklart inte! Det finns en lösning. Och som alltid är det ett fantastiskt gratis WordPress-plugin.

Hur man importerar externa bilder i WordPress

En av de första sakerna jag gillar med det här plugin är dess namn. Det är tydligt, klart och tydligt. Till att börja med, ladda ner och installera Importera externa bilder plugin. Aktivera plugin och gå över till WordPress Dashboard> Media> Importera bilder

Du skulle se en alternativpanel så här:

Importera externa bilder WordPress-pluginalternativ

Om du märker det längst ner till höger ser du att plugin-programmet redan har identifierat inlägg som innehåller externa bilder.

I vårt exempel körde vi detta plugin i en iscenesatt miljö, varför vi bara har ett inlägg med en extern bild.

Allt du behöver göra är att klicka på Importera bilder nu för att starta processen. Efter avslutad bör du se ett liknande bekräftelsemeddelande för de totala importerade bilderna.

Valfritt kan du också välja att utesluta bilder baserat på domännamnet. Detta är användbart om du har speciella bildnedladdningslänkar (från betalda externa webbhotellwebbplatser som Photobucket) som du inte vill ersätta.

När bildimporten är klar, om vi kontrollerar mediagalleriet, skulle vi se alla importerade bilder.

Bilder importeras och lagras automatiskt i WordPress Media Library.

Okej så bilderna importeras till WordPress Media Gallery. Vad sägs om inläggets innehåll? Pekar de fortfarande på den gamla bild-URL: en? Absolut inte!

Plugin ersätter också länken till bildfilen med den nya webbadressen, dvs din domäns länk!

Efter import uppdateras också bildlänkar.

Effektpåverkan: I likhet med resursförbrukningsproblemen som vi diskuterade i plugin-URL-uppdateringen förbrukar import av externa bilder i WordPress också den rättvisa andelen serverresurser. Tack och lov har utvecklaren vidtagit åtgärder för att kontrollera serveranvändningen. Plugin skannar max 50 inlägg per samtal (dvs. när du besöker eller uppdaterar instickssidan för insticksprogrammet). Det begränsar också det maximala antalet bilder till 20 per importsamtal.

Tips 3: Hur man förhindrar hotlinking av bild i WordPress

För att uttrycka det enkelt innebär hotlinking att vandra staden på någon annans Uber-bokning. Tänk på det. Du bokar en Uber för din pendling och en främling lyckas på något sätt stjäla din bokning och använda den efter deras vilja. Du betalar för deras åk. Föreställ dig nu om någon kan bara ta din Uber-bokning – använd den men de vill – hur länge de vill – och du kan inte göra en jävla sak åt det.

Väl, image hotlinking är något liknande. Folk tar dina bilder och använder dem på sin webbplats. De får beröm och du slutar betala sina räkningar. Och det finns ingenting du kan göra åt det.

Vänta! Den sista raden är inte sant. Du kan gör något åt ​​det. Det är ju WordPress! Du tänker förmodligen “Ah Sourav kommer att införa en ny plugin”. Bazzinga! Jag är inte.

1. Konfigurera din webbserver för hotlink-förebyggande (Apache eller NGINX)

Din webbserver räcker för att förhindra andra människor från att hotlking dina bilder. De två vanligaste webbservrarna är Apache och NIGNX. Om du använder Apache som din webbserver kan du förhindra hotlinking av bild i WordPress genom att lägga till några koderader i din .htaccess-fil. Redan 2013 skrev jag en kort handledning om detta – det är fortfarande tillämpligt idag.

Men om du använder NGINX som din wes-server lägger du till följande kodavsnitt i din NGINX-konfigurationsfil.

plats ~. (gif | png | jpe? g) $ {
valid_referers ingen blockerade .yourwebsite.com;
if ($ invalid_referer) {
retur 403;
}
}

Byta ut yourwebsite.com med ditt faktiska domännamn.

I ett nötskal förhindrar detta kodavsnitt GIF-, PNG- och JPG / JPEG-filer från att hotlänkas. Dessa filer kommer endast att vara tillgängliga för din domän och ingen annan. Om någon försöker hotlink till dessa tre filformat får de ett 403-fel.

Här är en snabb rad-för-rad förklaring av den kod som kodas ut.

 1. Rad 1 definierar bildformaten. Du kan också lägga till videoformat som mp4 här.
 2. Rad 2 berättar för NGINX att förfrågningar från din domän måste vara tillåtna. Om någon annan domän begär det blockerar du begäran.
 3. Rad 3 berättar NGINX vad man ska göra om en begäran kommer från en tillåtet domän
 4. Linje 4 säger NGINX att kasta ett HTTP 403 förbjudet fel om villkoret i rad nr 3 är uppfyllt.
 5. Linjer 5 och 6 stänger koden ordentligt så att den körs!

På samma sätt, om du ville förhindra att en hel katalog hotlänkades, finns det också ett kodavsnitt för det.

plats / uppladdningar / {
valid_referers ingen blockerade .yourwebsite.com;
if ($ invalid_referer) {
retur 403;
}
}

Ersätt / laddade upp / med den katalog du vill förhindra att hotlinkas. I vårt exempel har vi valt standard WordPress uppladdningar katalogen. Om du är som de flesta av oss, skulle du ladda upp alla dina bilder, PDF-filer och andra mediefiler genom att använda WordPress-standarduppladdaren, som i sin tur skulle placera filerna i / uploads / mappen. Genom att skydda huvudmappen förhindrar vi alltså att alla uppladdningar hotlinkas.

2. Använd ett CDN för att förhindra hotlinking av bild i WordPress

Överraskad? Så var jag när jag först läste om det. Vi har alla hört talas om CloudFlare som ett av de bästa gratis CDN: n där ute. Visste du att de också erbjöd gratis hotlink-skydd?

För att aktivera hotlink-skydd, enkelt gå över till ditt CloudFlare-konto på instrumentpanelen, följt av Scrape Shield. Växla knappen till PÅ och du är inställd.

Om du använder Cloudflare kan du enkelt aktivera hotlink-skydd under Scrape Shield på ditt konto. Eftersom Cloudflare är en fullständig proxyservice behöver du inte oroa dig för att aktivera hotlink-skydd på din ursprungsserver.

Om du använder en premium-CDN-tjänst som StackPath CDN eller KeyCDN, behöver du bara skapa lämpliga regler för zonreferenser och verkställa dem. KeyCDN har en underbar handledning på detta är det värt att läsa det.

3. Använd ett plugin: Allt i ett WP Security & Firewall Plugin

Om du hellre inte vill blanda dig med .htaccess-koden och önskar att det fanns ett plugin tillgängligt som kunde ta hand om affärer – ja, du har tur.

Kolla in Allt i ett WP-säkerhet och brandvägg plugin. Med över en halv miljon aktiva installationer har detta plugin massor av viktiga WordPress-säkerhetsfunktioner.

Här är vad du måste göra för att aktivera funktionen för att förhindra bildhantering.

Hur man kan förhindra hotlinking av bild i WordPress med allt i ett WordPress-säkerhetsplugin

 • Ladda ner och installera plugin.
 • Aktivera den och gå över till WordPress Dashboard> WP Security> Firewall och klicka på Förhindra hotlänkar
 • Markera den lilla kryssrutan längst ner och klicka på Spara inställningar.

Och det är allt. Från och med nu förhindras bildlänkning.

Slutsats

För att avsluta det här inlägget, låt oss snabbt gå igenom det vi har lärt oss hittills.

 1. Hur du uppdaterar, istället ersätter de gamla webbadresserna mot de nya. Lösningen är ett snyggt plugin som heter Velvet Blues uppdaterar webbadresser.
 2. Därefter lärde vi oss att importera externa bilder till WordPress. Många kollegor har gjort detta minst en gång under sin livstid! Återigen var lösningen i ett plugin som heter Importera externa bilder.
 3. Båda de plugins som nämns i de två ovanstående scenarierna har en resultatpåverkan associerad med dem. Vi måste köra dessa plugin med försiktighet.
 4. Slutligen tittade vi på vad hotlinking är och såg två sätt att förhindra det. Den ena var genom att lägga till några rader kod till .htaccess-plugin och den andra var genom att använda en säkerhet plugin.

Fråga – vad är dina tankar om dessa tips? Hittade du något användbart? Har du något bättre att erbjuda? Hur gillar du serien hittills? Låt oss veta i kommentarerna nedan, och håll dig inriktad på nästa del av serien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map