3 viktiga steg för att förbättra din WordPress-webbplatsens laddningshastighet med cache

Sidhastighet är en mycket inflytelserik faktor för framgången för din webbplats. Enkelt uttryckt, om din webbplats inte laddas snabbt, kommer folk inte hålla sig tillräckligt länge för att upptäcka vad den kan erbjuda dem. Det har bevisats (kanske mest känt av Google och Amazon) att en snabbare belastningshastighet resulterar i större engagemang och mer försäljning. För att inte tala om det faktum att en långsam webbplats kan få dig bokstavligen “röd flaggad“På Google snart nog.


Lyckligtvis erbjuder WordPress som plattform en underbar balans mellan funktionalitet och hastighet. Som sagt måste du veta vilka WordPress-verktyg du ska använda och hur. Med det i åtanke kommer vi i det här inlägget att ta dig igenom ett antal sätt på vilka du kan förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats. Från gratis plugins till värdlösningar visar vi dig de optimala stegen för att se till att otåliga besökare inte vänder sig från din webbplats.

Vad är caching?

Det är lätt att blandas i teknisk jargong när det gäller att utforska cache-världen, men i ett nötskal är caching en teknik som optimerar det sätt som tidigare begärda data återanvänds. Genom att hålla ofta begärda objekt på en lättillgänglig plats minimerar du behovet av att hämta samma data upprepade gånger (när det inte behövs).

Statiska bilder som logotyper är perfekta cachekandidater eftersom de aldrig ändras och är en del av många sidförfrågningar. Cachning gör att sådana objekt kan lagras lokalt (dvs på användarens dator) så att de inte laddas ner upprepade gånger med varje ny sidbelastning.

Om du bryr dig om cache?

Vi kommer att fokusera på cachning i det här inlägget, men i verkligheten finns det mycket mer du kan göra på ett positivt sätt på din webbplats belastningshastighet. Mer specifikt inkluderar vissa faktorer med ”hög effekt” ditt tema, plugins och bilder. För mer information om dessa, kolla in mitt senaste inlägg om WordPress-prestanda och hastighet.

Men för att svara på frågan: Ja, du definitivt skall bry sig om caching; av de skäl som anges i inledningen om inget annat. Även om det är möjligt att ha en ganska snabb webbplats utan cachning kräver WordPress infrastruktur praktiskt att du integrerar en cachelösning för att säkerställa att sidhastigheten är så snabb som den borde vara. Så utan vidare, låt oss slå på med tre viktiga sätt du kan förbättra din WordPress-webbplatsens laddningshastighet med cache!

1. Välj ett WordPress Caching-plugin

Jag installerar alltid ett WordPress-cache-plugin som en grundläggande del av min WordPress-installation. De fem WordPress-plugins som listas nedan är I mitt alternativ representerar de fem alternativen nedan crème de la crème. Jag rekommenderar att du kontrollerar var och en och tar ett tarmbeslut om dina önskemål, eftersom det inte finns något “rätt” alternativ som sådan.

W3 Total Cache

W3 Total Cache

Jag har nämnt detta W3 Total Cache i andra artiklar. Den har en premiumversion och erbjuder rabatt när du lägger till MaxCDN (något vi kommer in på senare). Allmänna inställningar inkluderar Page, Database, Object och Browser Cache, CloudFlare kompatibilitet och alternativ för specialiserade Lack servrar.

ZenCache (tidigare Quick Cache Lite)

ZenCache

ZenCache, som W3 Total Cache, har en premiumversion. Även om det finns många alternativ är grundläggande installation väldigt enkel. Pro-versionen stöder för närvarande Amazon CloudFront (en dedikerad CDN) men kommer också att fungera med många andra populära CDN: er.

WP-raket

WP-raket

WP-raket utnyttjar både en webbläsare-cache på klientsidan (bilder, JS och CSS-filer) och cache för server-sida som bygger statiska sidor för att begränsa PHP-kodbehandling. Utvecklaren tillhandahåller också webbsökningsprogramvara som lokaliserar och cachar filer för dig. Plugin är CDN-aktiverad och kompatibel med CloudFlare.

WP snabbaste cache

WP snabbaste cache

WP snabbaste cache programvara skapar statiska HTML-filer från PHP och MySQL. Det automatiserar HTML- och CSS-minifiering, CSS- och JS-sammankoppling, möjliggör GZIP-komprimering och utnyttjar cachelagring av webbläsaren. Det är kompatibelt med CloudFlare och MaxCDN.

WP Super Cache

WP Super Cache

WP Super Cache är CDN aktiverat med MaxCDN men inte kompatibelt med CloudFlare. Det erbjuder inte webbläsarcache. Det cachar filer på tre olika sätt beroende på hastighet: Mod_Rewrite, PHP-kod och äldre caching.

2. Välj en optimal värdlösning

De flesta behöver inte en specialiserad värdplattform utformad för att optimera WordPress-prestanda. Om du har råd med det kan det dock göra livet mycket hemskare.

Hanterade tjänster kräver en större finansiell investering men tillhandahåller i gengäld ytterligare supportfunktioner som administration, säkerhetskopiering och säkerhet. De ger också sinnesfrid. Vi har publicerat en omfattande granskning av specialiserade WordPress-värdplattformar. Några populära WordPress-hanterade värdplattformar här är bra val:

 1. WPEngine
 2. Media Temple
 3. Svänghjulshosting

Jag rekommenderar att man jämför WordPress-optimerade värdplattformar när det gäller funktioner, pris och möjliga tekniska begränsningar eller begränsningar. WPEngine, Pressidium och Pressable är till exempel CDN-klara. Svänghjulet erbjuder emellertid MaxCDN-tjänster i jämförelse med Pagely, som använder PressCDN. De har båda andra funktioner som sidcachelagring och administrativa tjänster som driftsäkerhet, säkerhetskopiering, skalbarhet och säkerhet.

SiteGround, en billigare webbhotellplattform, använder WordPress-plugin SuperCacher. Hostingföretag som GoDaddy och Bluehost erbjuder också hanterade tilläggstjänster som CloudFlare. Jag föreslår att du undersöker dina val med omsorg eftersom vissa webbplatser sätter tekniska begränsningar för specialiserade webbtjänster som CDN.

DreamPress, jämförbart med WPEngine och GoDaddy ovan, använder Lack-cache via Varnish HTTP Purge-plugin. Cloudways, ett annat exempel på tjänsten, driver en egen VMAN-plattform, använder WordPress W3 Total Cache-plugin och stöder ferniss-, Memecached-, NGinx- och Apache-servrar.

3. Välj ett innehållsfördelat nätverk

EN Nätverk för distribuerat innehåll (CDN) förbättrar sidbelastningsprestanda genom att använda ett nätverk av geografiskt separata fysiska servrar som delar cachade statiska sidor av din webbplatsinnehåll. Den närmaste tillgängliga servern kommer effektivt att betjäna slumpmässiga förfrågningar om innehåll.

En CDN är en “magisk kula”, tillgänglig via många WordPress-plugins som W3 Total Cache, om webbplatsens innehåll kan distribueras till dina läsare som statiska filer. Värdplaner erbjuder också detta leveransalternativ. Amazon CloudFront, CDN: s front-end av Amazon Web Services (AWS), är ett exempel på denna typ av webbtjänst. Några av de plugins som nämns ovan är CDN-aktiverade. MaxCDN och CloudFlare hanteras värdplattformar som nämns nedan som också erbjuder CDN.

CDN är verkligen inte en nödvändighet, men det kan göra en stor skillnad i sidhastighet. Det utgör en extra kostnad, så det är upp till dig att bestämma dess värde. Om du do väljer att anta ett CDN, är du bäst placerad att välja ett plugin från listan ovan som innehåller en CDN-lösning. Det är alltid bäst att konsolidera lösningar om möjligt!

Slutsats

Cachning kan bli ganska överväldigande vet jag, men de tre stegen ovan är i sin särskilda ordning av en god anledning: Du bör ta itu med var och en i tur och ordning, i linje med dina krav.

Även om det inte är ett “måste” rekommenderas starkt ett cache-plugin. Att välja en specialiserad webbhotell kan göra livet mycket hemskare för dig – om än till ett pris. Slutligen är det inte nödvändigt att använda ett CDN, men det är nästa logiska steg när det gäller att öka belastningshastigheten.

Sammanfattningsvis kommer din webbplats aldrig att bli “snabb nog”. Du kan alltid göra effektivitetsförbättringar. Men vad du bör göra är att göra rimliga ansträngningar för att se till att din webbplats inte är för långsam, och i själva verket kan till och med gratis lösningar (som till exempel säga W3 Total Cache) få dig långt mot ditt mål.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map