4 enkla steg för effektiv skapande av innehåll i WordPress

När allt är sagt och gjort, innehåll är det som driver en bloggs framgång. Misför mig inte – design och marknadsföring är integrerad, men utan innehåll tjänar de inget syfte. Det är därför de flesta WordPress-användare (undantag för utvecklare och liknande) lägger mer tid på att skapa innehåll i WordPress än något annat.


Som sådan betalar det att ha en effektiv process för att skapa innehåll i WordPress. Som någon som bloggar för att leva – skriver upp till 4000 ord för WordPress-webbplatser varje dag – har jag med tiden utvecklat det jag anser vara ett metodiskt och strömlinjeformat arbetsflöde för innehållsskapande. I det här inlägget vill jag dela det med dig.

Det består av fyra steg som du bör följa i ordning. När du väl har kommit ner principerna och installerat de nödvändiga insticksprogrammen, bör du upptäcka att din innehållsprocess är mycket snabbare och effektivare.

Steg 1: Rengör ditt arbetsområde

Oroa dig inte – jag pratar inte om din fysisk arbetsyta. I detta inlägg kan det hålla sig så rörigt (eller rent!) Som det är för närvarande.

Jag refererar faktiskt till din “virtuella” arbetsyta – dvs. WordPress-sidan “Lägg till nytt inlägg”. För många av oss är det en röra med underutnyttjade funktioner och oanvända widgetar. Det första du bör göra är att ta itu med det problemet.

Du känner förmodligen redan till “Kitchen Sink” -funktionen i TinyMCE-textredigeraren:

Diskhon

… men om inte, se till att du aktiverar det nu. Varför WordPress-utvecklingsgruppen vill dölja dessa värdefulla formateringsfunktioner som standard är bortom mig, men där går du. Du kommer förmodligen inte att använda den här textredigeraren för det mesta (mer om det senare), men det skadar inte att ha alternativen tillgängliga för redigering i sista minuten osv..

Låt oss nu gå till de oanvända widgetarna – vilket värde har de för dig? Allt de gör är att röra upp din sida, och enligt min erfarenhet är en rörig sida en hinder för effektiv skrivning. För att bli av med röran klickar du bara på fliken “Skärmalternativ” längst upp till höger på sidan och avmarkera vad du inte behöver:

Skärmalternativ

Oroa dig inte – du kan alltid komma tillbaka och återaktivera widgetar du bestämmer dig do behöver. Som sådan betalar det sig att vara aggressiv – du kan bli förvånad över vad du kan göra utan.

Jag har bara följande standardwidgets aktiverade på min blogg:

 • kategorier
 • Tags
 • Utdrag

Sedan några nödvändiga plugin-widgetar:

Om du känner dig verkligt iver kan du ta bort widgets permanent (inklusive de du inte kan ta bort via fliken “Skärmalternativ” med denna handledning)

Du vill också ta en minut att blanda dessa widgetar runt så att de är inom räckhåll. Nu känns det inte bättre?

Steg 2: Välj ditt skrivverktyg

Om du fortfarande kämpar med TinyMCE-standardredigeraren bör du veta att det finns det långt bättre alternativ tillgängliga. Den första (och min favorit) är en standardfunktion inom WordPress-kärnan. Jag pratar om Distribution Free Editor (DFE):

Den distraktionsfria redigeraren

Minimalistisk himmel

Jag kan inte förstå hur mycket av en förbättring detta är jämfört med standardtextredigeraren. Du har mycket mer skärmfastigheter att spela med och dra nytta av – som namnet antyder – en helt distraktionsfri miljö. Testa; Du kan mycket väl bli förvånad över hur mycket du föredrar det.

Ett vanligt klagomål angående DFE är att det saknas många av de formateringsalternativ som finns tillgängliga i standardtextredigeraren. Men jag ser det som en möjlighet att förbättra din effektivitet kraftigt genom att lära dig de många kortkommandon som gör det möjligt för dig skriva mycket snabbare i WordPress.

Nu på min föredragna metod. Om du känner dig särskilt äventyrlig föreslår jag att du kolla in Markdown. Det är ett extremt intuitivt markeringsspråk – som HTML (men mycket enklare). Genom att använda Markdown undviker du de irriterande buggarna som finns i TinyMCE och DFE och har full kontroll över innehållsskapande. Det är anmärkningsvärt lätt att lära sig – du kanske älskar det.

Beroende på din plattform är min rekommendation MarkdownPad (PC) eller Byword (Mac). Jag använder Byword just nu för att skriva det här inlägget:

Byword för Mac

När du är klar med att skriva ett inlägg i Markdown, bara kopiera ditt innehåll (som HTML) och klistra in det i WordPress HTML-redigeraren. Det är allt som krävs!

Steg 3: Optimera dina inlägg för sökmotorer

Jag tänker inte komma in på sökmotoroptimeringens komplexitet i det här inlägget – jag täckte faktiskt det ämnet nyligen vanliga SEO-misstag här. i alla fall, det lönar sig att se till att du är lämpligt utrustad för att maximera ditt inläggs webbplats SEO.

Jag rekommenderar att du installerar följande två plugins:

 1. WordPress SEO av Yoast
 2. Post Titelräknare

Om du har läst mina ovan nämnda SEO-inlägg så vet du allt om det första plugin-programmet – för mig är WordPress SEO av Yoast ett måste för några WordPress-användare. Vad beträffar posttitelräknare är det ett enkelt plugin som gör att du snabbt kan se hur många tecken ditt inläggs titel består av:

Post Titelräknare

Eftersom Google tenderar att avkorta alla inläggstitel som är större än 65 tecken är det mycket användbart som referensverktyg.

Steg 4: Skapa en checklista

När du har fått ner ditt arbetsflöde för inlägget rekommenderar jag att du skapar en checklista att arbeta med. För tro mig – om du gör allt höger saker, du behöver en lista för att hålla reda på dem.

Här är en kopia av min checklista:

 1. Välj en rubrik
 2. Kontrollera nyckelordskonkurrens och redigera rubriken vid behov
 3. Forskning och planartikel
 4. Lägg till kategori och taggar
 5. Fyll i SEO-information (fokus sökord, SEO-titel, metabeskrivning)
 6. Skriv det första utkastet
 7. Redigera och betona nyckelfraser
 8. Lägg till bilder och attribut (er)
 9. Korrekturläs
 10. Klistra in i WordPress
 11. Gör sidanalys (med WordPress SEO-plugin) och redigera artikeln vid behov
 12. Lägg till utdrag
 13. Förhandsgranska och slutlig genomläsning
 14. Publicera

Det är mycket att komma ihåg, eller hur? Bra jag har en checklista för att fungera effektivt genom hela saken. Implementera något liknande så blir du förvånad över hur mycket lättare det är att publicera innehåll på WordPress.

Gå nu och skriv!

Du vet nu allt jag gör om innehållsskapande i WordPress, så vad väntar du på? Det är dags att genomföra mina åtgärder och spricka!

Jag skulle gärna vilja veta vad du tycker om mina metoder. Alla kommentarer, förslag och konstruktiv kritik välkomnas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map