4 Fixes för White Screen of Death i WordPress

Har du någonsin hittat dig själv stirra på en tom skärm när du öppnade din WordPress-webbplats? Allt fungerade bra för bara ett ögonblick sedan, och plötsligt vände sidan tom! Det kan också hända att WordPress-webbplatsen laddas bra, men instrumentpanelen är det inte. Situationer som detta vad WordPress-gemenskapen gillar att kalla det ökända White Screen of Death – och det är en av de mest oroande saker om WordPress.


Om du inte stöter på den här termen än – då är du en av de lyckliga. Idag kommer vi att prata om de olika symptomen på White Screen of Death (låt oss kalla det WSOD) och lära oss botemedel för varje sjukdom.

Det första är först. WSOD är en anomali som härrör från en mängd olika skäl. Om du har tur, skulle ditt specifika fall falla under vanliga symtom – för vilka färdiga fixar finns tillgängliga. Men om du inte kan avgöra orsaken till problemet, är du bättre med en WordPress-expert.

4 skäl (och lösningar) för WordPress White Screen of Death

Den goda nyheten är dock att chansen att din WSOD-incident faller i den okända kategorin är ganska smal. Oftast faller orsaken till WSOD under tre allmänna kategorier. Denna handledning beskriver enkla och enkla att följa steg för att fixa var och en av orsakerna till WordPress White Screen of Death.

Orsak 1: Pluginrelaterade problem

wp-wsod-r2

Du installerade ett nytt plugin, uppdaterade ett gammalt eller försökte ändra ett aktivt.

Fixera: Inaktivera en eller alla plugins

I de flesta fall kan det vara en konflikt mellan ditt nuvarande aktiva tema och plugin som du just installerade. I ett sådant fall kan du helt enkelt inaktivera det specifika pluginet och allt borde fungera bra. Det finns emellertid ett problem. Hur ska du inaktivera plugin-programmet när din WordPress-instrumentpanel inte fungerar?

Om du har använt WordPress i över ett halvt år nu, läs inte nästa rad. Försök att tänka på en lösning. Jag kommer att ge dig ett tips – det har något att göra med att komma åt din WordPress-plugin-katalog via FTP? Har du det? Ja? Beröm! Nej? Inga problem – läs vidare, men jag lovar att du kommer att smälla pannan när du läst lösningen! Nu kör vi.

Hur du inaktiverar WordPress Plugin via FTP?

Att inaktivera ett WordPress-plugin via FTP är en riktigt enkel uppgift. Som en förutsättning måste du ha FTP-åtkomst, med rätt behörigheter till din WordPress-katalog.

NOTERA: De flesta värdleverantörer ger dig FTP-åtkomst. Men om du har installerat WordPress i en VPS eller en molnserver finns det en chans att du inte har installerat en FTP-server i din VPS. I en sådan situation måste du installera en FTP-klient med öppen källkod, t.ex. proftpd eller vsftp. Det finns flera självstudier online, och jag föreslår att du läser en som använder serverns operativsystem. Om vi ​​till exempel kör en VPS baserad på Ubuntu skulle vår söktermin vara “Hur man installerar proftpd på Ubuntu”.

När du har rensat steget är det dags att inaktivera plugin-programmet.

  1. Logga in på din FTP-server ett korrekt konto
  2. Navigera till din WordPress-installationskatalog
  3. Ange the wp_content / plugins mapp
  4. Du hittar flera mappar med kända namn i plugin-mappen. Varje mapp representerar ett plugin.
  5. Hitta och välj mappen med rätt plugin-namn
  6. Byt namn på det till ett annat men ändå igenkännbart namn. Till exempel om plugin-namnet (dvs mappens) namn är Akismet, då bör du byta namn på det till något liknande _akismet eller akismet_disabled.
  7. Du är fri att välja vilket namn du vill ha. Se bara till att det inte kolliderar med ett annat plugin-namn och senare kan kännas igen.
  8. Om du byter namn på mappen inaktiveras pluginet permanent.

När du har slutfört dessa steg startar du din webbläsare och ser om webbplatsen laddas. Om problemet är löst – kudos!

Hur du inaktiverar alla WordPress-plugins på en gång?

Du kan följa processen ovan för att inaktivera så många plugins som du vill. Men om du vill inaktivera alla plugins på en gång, skulle det ta mycket tid. Det finns ett mycket enklare sätt – byta namn på plugins-mappen (till något liknande plugins_old) och skapa en ny, tom mapp märkt plugins. I huvudsak skulle detta inaktivera alla gamla plugins på en gång. Du kan flytta plugins en och en från plugins_old mapp till plugins, och aktivera dem individuellt.

När du har ändrat en viss pluginfil som orsakade WSOD ska du helt enkelt inaktivera plugin via FTP och webbplatsen bör fungera igen. Det är alltid en bra praxis att testa modifierade plugins på en säkerhetskopieringssajt. (Hoppa till slutsatsen för en lösning).

Orsak nr 2: Temarelaterade problem

wp-wsod-r1

I likhet med plugins har temarelaterade WSOD-problem liknande ursprung.

Fixera: Inaktivera temat

Låt oss titta på några av de enklaste orsakerna:

Nya temainstallationer

Att installera ett nytt tema kan skapa en konflikt med ett befintligt plugin – den klassiska tema-plugin-konflikten. I ett sådant fall behöver du helt enkelt inaktivera det nyligen aktiverade temat och WordPress återgår automatiskt till sitt standardtema. Se till att du inte har tagit bort standardtema ( tjugo någonting tema). Om du har det, ladda upp temat till teman mapp i wp_content.

Hur du inaktiverar ett tema via FTP i WordPress?

Den här processen liknar nästan processen att inaktivera ett plugin, den enda skillnaden är att du behöver öppna wp_content / themes mappen istället för plugins mapp. Navigera till teman mappa och byta namn på det specifika temas mapp för att inaktivera den.

Dåligt kodade teman

Många gånger kunde stora WordPress-uppdateringar köra dåligt kodade teman längs floden. Ett dåligt kodat och föråldrat tema kanske inte fungerar med den senaste uppdateringen av WordPress. WPExplorer är stolt över vackert utformade kvalitetsteman – de har en massa av kunder över på Themeforest (kolla bara in deras portfölj), och de är ett av få personer vars teman jag litar på.

Om ditt tema har slutat fungera direkt efter att du uppdaterade WordPress, finns det en stor chans att temat är den skyldige. Inaktivera temat och saker bör gå tillbaka till det normala.

Ändra ett tema

WordPress gillar inte buggy-kod. Det förlitar sig på en uppsättning välkonstruerade objekt av kod, arbetar i harmoni. Om en av dessa delar (inte att förväxla med ett objekt av OOP), säg temat functions.php fil, fel, då fungerar WordPress inte. Detta leder till WSOD.

Vanligtvis testas teman från WordPress-förvaret eller välrenommerade utvecklare noggrant mot sådana fel. Ett tema rakt ut ur rutan skulle inte ha en funktionsfunktion som fungerar inte. Om du får en WSOD när du installerar ett sådant tema är det troligtvis en plugin-temakonflikt.

När du ändrar eller uppdaterar ett tema kan det leda till felaktig kod, vilket leder oss till hjärtat i problemet, dvs en WSOD. För att fixa detta kan du ersätta den ändrade filen med en gammal kopia (jag antar att du har tagit en säkerhetskopia). I alla andra fall kan du ladda upp de ursprungliga temafilerna.

Orsak nr 3: Överskrider minnesgränsen

wp-wsod-r3

Denna situation är en klassisk indikator på att du har vuxit ut din nuvarande värdleverantör. Mängden trafik på din webbplats kräver mer resurser – som din nuvarande värd inte kan tillhandahålla. Det är dags för en uppgradering. Det är goda nyheter – din webbplats växer ut

Fixera: Öka din minnesgräns

Du kan försöka öka din PHP-minnesgräns genom att ändra wp-config.php fil. Lägg bara till följande rad:

definiera ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

En minnesgräns på 64 MB bör vara tillräcklig för delade värdar. Om problemet fortfarande kvarstår bör du kontakta din webbhotell.

Billiga webbhotell

Detta problem är också vanligt i billiga webbhotell som offrar kvalitet. För att tjäna pengar tränger dessa värdar in så många kunder på en server som möjligt. Som ett resultat reduceras mängden resurser (till exempel RAM) per klient avsevärt. Detta leder till WSOD. Så om du har en budgethotellplan som inte tillåter din att öka din minnesgräns längre, måste du uppgradera din plan.

Orsak 4: Okända orsaker

wp-wsod-r4-okända orsaker

Ibland kan WSOD-orsaken inte riktigt fastställas, vilket leder oss till en fix. I tider som dessa måste du avgöra källan till problemet.

Fixera: Aktivera läget WP_DEBUG

Lägg bara till följande rader längst ner på wp-config.php fil:

error_reporting (E_ALL);
ini_set ('display_errors', 1);
definiera ('WP_DEBUG', sant);

Detta berättar WordPress att visa alla fel som sker på utmatningsskärmen. Du kan använda den här informationen för att avgöra orsaken till WSOD.

Slutsats

White Screen of Death är ett av dessa oundvikliga problem som alla WordPress-användare måste möta. Naturligtvis, om du använder WordPress.com, kommer det inte någonsin att vara ett sådant problem, men det kommer med sin egen uppsättning begränsningar.

hanterad wordpress hosting

Om du vill ha komforten med att inte behöva oroa dig för sådana värdproblem, finns det en åtgärd – Hanterad WordPress Hosting. Hanterade WordPress-värdleverantörer är specialiserade på WordPress- och WordPress-relaterade problem. Vi på WPExplorer använder WPEngine och vi är mycket nöjda med det – titta bara på hur snabb vår webbplats laddas. ��

Om din budget tillåter och du vill vara fri från alla värdrelaterade problem, kommer du att älska hanterad hosting från WPEngine eller Media Temple, eller en av eller andra rekommenderade webbhotellleverantörer. Som alltid vill vi gärna höra dina tankar! Vad är din WSOD-historia?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me