5 enkla steg för att välja ett WordPress-tema

Du har valt ut ditt domännamn, valt en bra webbhotell att använda och lärt dig hur du lyckas installera WordPress. Nu är det dags att välja ut den specifika “looken” för din webbplats.


WordPress använder en mängd olika teman för att hjälpa webbplatsägare att strukturera och presentera sitt innehåll. Även om standardtemaet kan se tillräckligt attraktivt ut (Twenty Seventeen-temat är ganska fantastiskt, särskilt om du lägger till några viktiga plugins), finns det bokstavligen tusentals andra att välja mellan för att ge din webbplats en unik snurr. Även om överflödet av teman att välja mellan är spännande, kan det också vara något överväldigande. Din webbplats är i huvudsak som ditt globala visitkort, så de val du gör måste göras noggrant.

Så var börjar du välja det perfekta temat från alla val där ute? Här är fem enkla steg för att begränsa ditt val tills rätt tema blir en tydlig vinnare.

1. Bestäm om du ska gå med ett gratis- eller premiumtema

Välj ett gratis eller premium WordPress-tema

Det finns massor av gratis teman tillgängliga i WordPress Directory, som kan fungera för många typer av webbplatser. Men det rekommenderas generellt att gå med ett premiumtema som erbjuder den anpassningsnivå du behöver. Premium WordPress-teman har en massa extra fördelar jämfört med de gratis. De kommer vanligtvis med kundsupport, uppdateras oftare, har vanligtvis fler funktioner och kan anpassas för att passa dina specifika behov lättare än gratis teman.

Om du väljer att köpa ditt tema, var uppmärksam på om du kommer att debiteras en engångsavgift eller inte (Themeforest, Creative Market, Templatic etc) eller prenumerationsbaserad, antingen månatlig eller årlig (som Eleganta teman eller Themify bara för att nämna några). Det senare alternativet ger dig friheten att välja från vilket tema du gillar från just det förlaget. Uppenbarligen måste du ta en titt på din budget för att hjälpa dig avgöra hur mycket du är villig (och kan) spendera på ett premiumtema.

Normalt, ju mer du betalar för ett tema, desto fler funktioner kan du förvänta dig. De flesta premiumtema går från $ 29 till $ 89, så det är de inte för fruktansvärt dyrt. Plus premium-teman inkluderar ofta premiumstöd, så om du har en fråga kan du ställa utvecklaren istället för att lita på de gratis WordPress.org-forumen. Eftersom din webbplats är en stor investering, kommer du definitivt att ta dig tid att överväga dina alternativ och ta reda på vilket tema som är rätt för dig.

2. Anpassa WordPress-temat till din bransch

Anpassa ditt WordPress-tema till din bransch

Det här kan låta som en no-brainer, men det är bland de första och viktigaste faktorerna att tänka på. Du bör välja ett tema som hänför sig till din bransch eller ditt företag. En webbplats med ett blommigt tema skulle inte vara så vettigt för ett snickeriföretag. Istället skulle något med trä i tematets bakgrund passa det mycket bättre. Mycket som en bildelar företagets webbplats skulle matchas bra med ett tema som involverar bilar. Om du behöver lite hjälp med att välja ett tema, kolla in några av dessa inlägg från WPExplorer:

 • Hur man bygger en kyrkans webbplats med WordPress
 • Bästa medicinska WordPress-teman för läkare
 • Bästa WordPress-tema för fastigheter
 • Bästa WordPress-portföljteman
 • Måste ha Pinterest-liknande WordPress-teman

Se bara till att oavsett tema du väljer exakt återspeglar tjänsterna och värdena för ditt specifika varumärke. För att uttrycka det enklare: förvirra inte dina besökare!

3. Bestäm webbläsarens kompatibilitet

Bestäm ditt WordPress-temas webbläsarkompatibilitet

Det är viktigt att se till att det nya temat du väljer är kompatibelt med alla webbläsare. Olika besökare på din webbplats kommer sannolikt att använda olika webbläsare, så det är viktigt att inte räkna ut någon. Många tekniska designers kan föreslå att man ignorerar äldre webbläsare som Internet Explorer för kompatibilitetsproblem, eftersom fler och fler användare överger den webbläsaren till förmån för nyare versioner som Google Chrome. Ändå finns det fortfarande många surfare där ute som litar på äldre webbläsare, så se till att du är uppmärksam på webbläsarens kompatibilitet med det tema du funderar på att använda för din webbplats.

Innan du förbinder dig till ett specifikt tema bör du testa det på ett antal webbläsare. Om du redan har en webbplats igång är det enklaste sättet att göra detta att kontrollera din Google Analytics för att se vilka webbläsare dina besökare använder för att komma åt din webbplats. Oddsen är att du måste kontrollera alla stora webbläsare, inklusive Firefox, Safari, Google Chrome och Internet Explorer.

Google Analytics identifierar också de som de flesta av dina besök använder. Du kan använda Browsershots.org att testa webbläsarna när du vet vilka du ska vara orolig för. Allt du behöver göra är att välja den webbläsare och den version du vill testa, och Browsershots.org kommer att generera ett test på var och en. Därefter visas resultaten för dig att utvärdera.

4. Välj ett tema som är enkelt att redigera

Välj ett WordPress-tema som är lätt att redigera

Förhoppningsvis kommer ditt företag att fortsätta växa. Och som det gör kommer ett antal förändringar att göras på vägen. Du kan börja erbjuda nya produkter eller tjänster senare i raden eller välja att flytta vid någon tidpunkt. Din webbplats måste hålla jämna steg med alla förändringar som sker i ditt företag, och som sådan är det viktigt att välja ett tema som är enkelt att redigera.

Ett vanligt misstag är att välja ett tema som kräver att du dyker in i koden och ändrar allt runt bara för att göra en enkel modifiering. Det finns många teman där ute och även om de kan se fantastiska ut kan de också vara ganska komplicerade att redigera. Utseende är inte allt. Välj istället ett tema som låter dig göra ändringar som du tycker passar med några enkla musklick.

För att verifiera ett korttecknat temas anpassningsalternativ, vill du kontrollera för funktioner som färgalternativ, inläggstyper, de olika blogg- och sidlayouterna som den har, och om vissa specialfunktioner du behöver (som en kalender, portföljvisning , etc) kom med det.

Identifiera om temat kommer med kortkoder eller en sidbyggare också. Dessa låter dig lägga till specifika funktioner eller sidelement till ditt inlägg och sidor. Även om det finns massor av plugins tillgängliga där ute (du kan kolla in vår lista över de bästa kortkod- och sidbyggaren-plugins för att se några få) för att hjälpa dig att anpassa din webbplats, är det mycket lättare om den kärnfunktionalitet du behöver redan är inkluderad – varför många ton av kraftfulla anpassningsalternativ är inbyggda i vårt totala WordPress-tema.

5. Titta på teknisk support och uppdateringar

WordPress Theme Support

Teknisk support bör erbjudas för det tema du väljer, särskilt om du betalar för det. Med support menar vi hjälp med temafel och uppdateringar – inte teman anpassningar, om du behöver anpassningar gjort bör du överväga att anställa en WordPress-temautvecklare eller använda en tjänst som Elto eftersom detta ligger utanför supportens omfattning.

Vissa WordPress-teman kommer med e-poststöd, medan andra bara erbjuder ett forum för frågor. Du måste bestämma vilket alternativ som passar dig. Är du okej med väntetiden i samband med svar som ges i en foruminställning, eller behöver du mer tidskänslig kommunikation? Du bör också ta reda på när den senaste uppdateringen av temat gjordes och hur många uppdateringar som har gjorts sedan temat började släppas. Bra teman uppdateras ofta, och särskilt när nya versioner av WordPress släpps (till exempel uppdateras temat Total WordPress från WPExplorer ständigt för att vara kompatibelt med den senaste versionen av WordPress, och för att inkludera de senaste funktionerna som front-page building ).

Du är bättre på att gå med aktuella teman. Du vill inte riskera att betala för en bara för att den ska bryta din webbplats när en ny WordPress-version kommer ut. Du måste känna dig säker på att utvecklarna bakom det tema du väljer håller dig uppdaterade och kommer att hålla deras tema uppdaterat.

Bonustips: Läs recensioner

När du tror att du har valt temat åt dig, ta några minuter att läsa recensioner från andra bloggare och webbplatsägare. Gör en Google-sökning med namnet på temat och utvecklarens namn. Ta reda på vad andra har att säga om det. Dessa extra fem minuter med forskning kan spara dig mycket hjärtvärk!

Slutsats

WordPress är ett av de enklaste sätten att utveckla och stärka din online-närvaro. Även de som inte är tekniskt kunniga kan piska upp en webbplats på några timmar med användning av WordPress som deras plattform. Följ bara de snabba och enkla stegen för att välja det ideala temat för din webbplats så att det sticker ut från paketet!

Vad jag nu vill veta är hur du väljer att välja ett tema för din webbplats? Är kriterierna ovan viktiga för dig? Eller är en annan metrisk inblandad? Vänligen dela dina tankar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map