5 optimeringstips för att göra din WordPress-webbplats mobilklar

Fler och fler människor använder smartphones och surfplattor varje dag över hela världen. I själva verket beräknas det att i slutet av detta år kommer fler människor att använda sina mobila enheter för att söka på webben i motsats till stationärt internet. Ännu mer anledning att se till att din WordPress-webbplats är mobilklar, eller hur? Underlåtenhet att känna igen mobilmarknadens styrka, och du kommer säkert att missa stora och små möjligheter att nå en större konsumentmarknad.


Lyckligtvis för dig är det inte så tekniskt utmanande som du kanske först tänker optimera din webbplats för mobil användning. Ta en titt på följande tips för att få din WordPress-webbplats i nivå med resten av den mobilfärdiga webben.

Varför måste din WordPress-webbplats vara mobilklar??

Se sig om. Nästan alla bär på sig ett märke av mobilenheter. Även barn har dem nuförtiden. Eftersom de flesta äger en mobiltelefon är det troligt att de läser någons blogg eller webbplats på den. Varför inte ditt? Du har antagligen redan gjort din due diligence när det gäller att driva trafik till din webbplats, till exempel att bygga upp dina SEO-ansträngningar, till exempel. Tja, skulle du inte veta att optimering av mobilenheter faller under den kategorin?

Du måste använda varje kanal för att få så mycket trafik som möjligt. Med tanke på det faktum att cirka 2,7 timmar används på att läsa sociala nätverk på mobiltelefoner varje dag av amerikaner, är det troligt att de kommer att stöta på ett gäng olika bloggar och webbplatser som deras vänner delar.

Du måste alltid vara på tårna när det gäller teknik- och marknadsföringsvärlden. Med massor av människor som använder mobila enheter är det viktigt för webbplatsägare att identifiera en ny väg för marknadsföring av sina webbplatser för att generera ny trafik. Och det bästa sättet att göra det? Mobiloptimering, naturligtvis! Känner du en trend här?

Om din webbplats inte är optimerad för att visas på en mobil enhet kommer det att vara svårt för dina tittare att läsa ditt innehåll och se dina bilder. En webbplats måste optimeras korrekt för användning på skärmstorlekarna som mobila enheter har. Skärmstorlek och upplösning måste vara precis rätt. Om inte kommer dina besökare att hitta en annan webbplats att gå till. Med tiden kan detta kosta potentiella kunder.

Du vill att din webbplats ska generera trafik. Men när de väl är där vill du att deras upplevelse ska vara positiv. Att ha en webbplats som är redo för mobil användning kommer att förbättra dina besökares upplevelse och öka dina chanser att förvandla dem till upprepade kunder.

Tips 1: Använd mobilvänliga teman

För att hålla temat på din webbplats konsekvent mellan stationära och mobila versioner är ett mobiltema perfekt för dig. På det här sättet behöver du inte utveckla en själv eller behöva anställa någon för att göra det åt dig. Tillsammans med ökningen i användningen av mobila enheter kommer också en ökning av antalet tillgängliga mobilteman. Roligt hur det fungerar, va?

Här är några att kolla in:

Tjugo fjorton

 • Tjugo fjorton. WordPresss standardtema är faktiskt perfekt för många webbplatser. Det är lyhört, attraktivt och erbjuder många menykonfigurationer som passar på alla storlekar.
 • Totalt tema. Detta toppsäljande tema är ett utmärkt sätt att visa din webbplats på olika mobila enheter. Totalt är vätskekänsligt, så dina sidlayout anpassas automatiskt till webbläsarfönstret. Plus tillagda anpassade mobilalternativ gör det enkelt att optimera.
 • Ananas. Detta minimalistiska WordPress-tema är fantastiskt som ett tema, som använder en mobil responsiv design.
 • Mayashop. Om du driver en e-handelswebbplats är Jigoshop-plugin ett bra alternativ som fungerar sömlöst med Mayashop-temat. E-handelswebbplatser tenderar att vara lite mer utmanande att optimera för mobila enheter. Detta tema hjälper dig att passa din specifika design.

Tips # 2: Använd plugins

En av de bästa sakerna med WordPress är tillgängligheten av plugins som gör webbplatsägarens jobb mycket enklare och mer strömlinjeformat. Plugins tjänar massor av syften, inklusive att hjälpa till att göra en webbplats mobilvänlig.

Som webbplatsägare vill du hellre spendera din tid och ansträngning på att koncentrera dig på det faktiska innehållet på din webbplats än all teknisk mumbo-jumbo som går bakom kulisserna för att få din webbplats att fungera, eller hur? En enkel plugin kan hjälpa till att göra innehållet på din webbplats lättläst utan att behöva zooma in en miljon gånger eller bläddra från vänster till höger när du försöker läsa igenom ett stycke på en telefon.

Här är ett par plugins som du kanske vill kolla in:

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Pack. Detta plugin ger dig total kontroll över din webbplats mobilversion. Domänkartläggning gör det enkelt att identifiera de mest populära enheterna, med ett enda tema som erbjuds i fyra olika färgpaletter.

WP Mobildetektor

WP Mobildetektor. Detta plugin ger ett enkelt sätt att optimera din webbplats för mobila enheter på nolltid alls. WP Mobile Detector arbetar med tusentals olika smartphones, surfplattor, webbaktiverade telefoner osv., Vilket ger besökaren en trevlig upplevelse utan att du behöver spendera veckor på att försöka ta reda på allt själv.

Tips 3: Gör din webbplats lyhörd

Du har troligen besökt en lyhörd webbplats tidigare. Dessa typer av webbplatser svarar på lämpligt sätt beroende på vilken enhet den visas på. När den visas på ett skrivbord visas webbplatsen på ett sätt. När den visas på en smartphone presenteras den i en annan. Samma sak händer när du tittar på webbplatsen på en surfplatta eller en bärbar dator eller någon annan mobil enhet som du kan få tag på.

Att ha en lyhörd design på din webbplats betyder helt enkelt att den kommer att anpassas automatiskt, oavsett vilken källa din tittare besöker från. Ganska cool, eller hur? Att ha en lyhörd webbplats är lätt som paj om du använder WordPress som din webbplats plattform. Allt du behöver göra är att hitta ett lyhört WordPress-tema som passar din webbplats stil (vi kan inte sluta prata om vårt helt lyhörda Total WordPress-tema med inbyggt drag & drop-sidbyggare, så du kan skapa en responsiv layout du vill! ).

Tips 4: Minimera utarbetad grafik

Tänk på storleken på en mobil enhets skärm. Visst verkar de bli större varje dag, men de är säkert mindre än det genomsnittliga skrivbordet. Glöm att fylla din webbplats med snygg grafik – för många av dem kommer bara att leda till att belastningstiderna ökar, vilket är ett nej för mobila surfare.

Detta gäller särskilt för webbplatser med e-handel. Köpare vill inte bombarderas med grafik för att behöva sila igenom. De vill kunna göra ett köp snabbt och effektivt. Så veto mot överskottet grafik och håll det enkelt.

Tips 5: Välj text klokt

Förutom att minimera grafik på din webbplats vill du också minimera text. Besökare har mycket begränsat utrymme på sina skärmar för att kolla vad du säljer eller skriver om. Eftersom de sannolikt inte kommer att zooma in och ut eller bläddra uppåt och nedåt, håll din text rakknivfokuserad på vad din produkt handlar om.

Glöm alla “krusiduller” som många säljare försöker använda för att få mer uppmärksamhet på sina produkter. Ge kunder bara vad de behöver för att göra ett informerat köp.


Optimering av din WordPress-webbplats för mobila enheter behöver inte vara komplicerad. Men det måste göras, oavsett vad. Som en erfaren onlineföretagare vet du redan det. Vem som helst med ett par ögon kan se hur den mobila världen tar över. Så förhoppningsvis kommer dessa tips att vara till hjälp.

Har du redan gjort din webbplats mobilvänlig? Om så är fallet, vilka steg har du vidtagit för att uppnå detta? Jag skulle gärna vilja veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map