5 sätt att hitta de senaste och bästa gratis WordPress-plugins

Jag vet inte om dig men i slutet av dagen är jag en plugin geek. Det finns många skäl att älska WordPress, men du kan inte slå känslan av att installera en ny plugin och omedelbart omvandla hur en webbplats fungerar. Vi har kommit långt från de dagar vi skapade statiska HTML-webbplatser från början i Notepad, det är säkert.


Men om jag hade ett klagomål om plugins skulle det vara den stora bredden vi valde. Med nästan 25 000 plugins tillgängliga i WordPress.org-arkivet, hur kan man eventuellt hitta diamanter i grov? Det är inte så enkelt.

Med det i åtanke avslöjar jag i det här inlägget fem olika sätt på vilka du kan hålla dig uppdaterad med de senaste och bästa gratis WordPress-plugins som finns. Njut av!

1. Alternativa plugin-kataloger

Jag skulle vara den första att säga att WordPress.org plugins-arkivet är långt ifrån perfekt. Det har många svagheter som ännu inte har rättats till.

På grund av detta har ett antal alternativa plugin-kataloger dykt upp under de senaste åren. Dessa använder vanligtvis de data som finns tillgängliga av WordPress.org men använder avancerade filter och andra sätt att presentera plugins som gör användarupplevelsen mer smakbar.

De två bästa alternativen som omedelbart kommer att tänka på är RankWP:

RankWP
Och WP-plugins:

WP-plugins
Även om ingen av dessa kataloger är perfekta, erbjuder de något som skiljer sig lite från det officiella förvaret och försöker förbättra dess svagheter.

Med RankWP kan du till exempel bläddra i plugins efter kategori som sedan sorteras efter en anpassad algoritm. Med WP Plugins kan du filtrera plugins efter ett antal variabler inklusive minimi nedladdningar och betyg.

Båda är fantastiska alternativa sätt att hitta gratis plugins tillgängliga från WordPress.org och göra möjligheten för dig att avslöja en diamant i det grova mycket större.

2. WPDaily Plugin Roundup

WPDaily har snabbt etablerat sig som den främsta källan för WordPress-nyheter på webben, med flera inlägg publicerade varje dag.

Bland dessa inlägg hittar du Daily Plugin och Theme Roundup, vilket är ganska mycket vad du kan förvänta dig att det skulle vara: en sammanställning av nyligen utgivna och uppdaterade plugins och teman tillgängliga på WordPress.org. Om du inte är medveten om det stora antalet insticksprogram och teman som publiceras på WordPress.org, håll andan – du är i en chock.

Var och en av dessa inlägg inkluderar en liten bio för varje plugin så att du kan få en uppfattning om funktionalitet utan att behöva lämna sidan.

WPDaily-plugins.

Om du vill överväga varje nytt och uppdaterat plugin när det skickas till WordPress.org, är detta utan tvekan ditt bästa alternativ. Alternativt kan du ta ett RSS-flöde direkt från WordPress.org och gå direkt till källan, men det är inte för svaghjärtade!

3. WPMail.me

De två första alternativen som listas ovan är i huvudsak automatiserade listor – pluginsna hämtas från WordPress.org-arkivet och presenteras för dig. De nästa två alternativen förlitar sig dock mer på kurering än aggregering. För er som föredrar den mänskliga beröringen kan de vara mer lämpade.

Jag börjar med WPMail.me – en WordPress-nyhetsbrevstjänst som har funnits länge nu. När du registrerar dig får du en gratis vecko-e-post med en kuraterad lista över några av de bästa WordPress-inlägg från hela bloggfärden. Artiklarna delas lätt upp i olika kategorier, av vilka en är (du gissade det) plugins:

Den senaste utgåvan av WPMail.me.

Den senaste utgåvan av WPMail.me.

Du kan förvänta dig att hitta de senaste plugin-nyheterna samt funktioner och andra artiklar. Om du letar efter mer än bara utvecklarens sammanfattning av ett plugins funktionalitet och värdighet, bör de noggrant kuraterade artiklarna på WPMail.me ligga helt uppe i din gränd.

4. Hantera månadens pluginprogram

Medan jag kanske är partisk (jag skriver ju alla inlägg) är serien ManageWP Plugins of the Month det bästa sättet att hålla sig uppdaterad med fantastiska nya plugins.

Jag använder en algoritm som filtrerar plugins baserat på ett antal faktorer som datumet då det skapades / senast uppdaterades, antalet nedladdningar (endast plugins med 100 000 nedladdningar eller mindre finns med) och betyg. Jag granskar sedan manuellt var och en och väljer bara de tio bästa varje månad.

Resultatet är en lista med fantastiska plugins som du förmodligen inte har hört talas om. Serien lanserades i början av 2012 och vi packade in året med våra Topp 100 Plugins med stigande stjärnor .

Om du vill hålla dig uppdaterad med mindre kända plugins som också kan vara värda en plats på din webbplats så se till att hantera serien ManageWP Plugins of the Month – varje nytt inlägg publiceras i mitten av månaden.

5. D.I.Y. Närma sig

Om ingen av ovanstående tillvägagångssätt flyter din båt så finns det bara en sak för det – att helt fördjupa dig i världen av WordPress-plugins.

Först av allt vill du förmodligen hänvisa till resurserna ovan, men du vill också prenumerera på alla WordPress-bloggar där ute (det finns många). Var särskilt uppmärksam på utvecklarbloggar som Pippins plugins och vår helt egen Rémi Corson för att säkerställa att du är i framkant för utveckling av plugin. Du kanske också vill registrera dig för RSS-flöden för WordPress.orgs nya och nyligen uppdaterade plugins så att du bokstavligen kan se varje enskilt nytt gratis plugin där ute när det publiceras.

För att vara ärlig, som någon som gör detta (och lyckligtvis betalas för att göra det!) Är det inte värt att ta hänsyn till tillgängliga alternativ. Faktum är att det finns stora resurser där ute som ger dig den information som annars skulle ta dig åldrar att hitta. Medan ett bra plugin ibland kan glida genom ditt nät kommer du förmodligen att stöta på det så småningom.

Vi är lyckliga som samhälle att ha ett gäng människor som är dedikerade till att underlätta våra liv genom att samla och presentera topp-plugins för oss. Varför leta själv efter plugins när någon redan har gjort det hårda arbetet för dig?

Vad är din favorit okända plugin?

Jag skulle vilja avsluta med att be er att bidra i kommentaravsnittet. Samtidigt som vi alla har hört talas om SEO av Yoast, W3 Total Cache och liknande, finns det otaliga fantastiska plugins där ute som så många människor inte har hört talas om. Bättre intern länk-sökning (nämnd ovan) är ett sådant exempel – en fantastisk plugin med bara några tusen nedladdningar.

Med det i åtanke skulle jag älska att du delar vad du anser vara den bästa “okända” WordPress-plugin – det vill säga ett plugin som du använder och älskar som bara har några tusen nedladdningar. Dela med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map