5 skäl till varför din WordPress-webbplats inte rankas i Google

5 skäl till att din WordPress-webbplats inte rankas högt hos Google

Du har skapat din WordPress-webbplats och läst en hel del “Hur man” -artiklar om sökmotoroptimering. Du mår ganska bra med var din webbplats står, så att du officiellt lanserar den. Nu behöver du bara vänta på att Google ska indexera din webbplats och se var din webbplats rankas … men varför upplever du fortfarande att din WordPress-webbplats inte rankas i Google?!


Men kanske har det gått ett tag – kanske några månader, kanske ett år eller mer – och du kan fortfarande inte komma förbi den tredje sidan. Vad gör du fel? Det finns goda nyheter och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att din låga ranking troligen beror på ett problem som lätt kan ändras. Och de dåliga nyheterna? Du måste bara ge det lite mer tid att se om fixingen hjälper din ranking.

Här är några av de vanligaste orsakerna till att din WordPress-webbplats inte rankas i Google.

1. Din WordPress-webbplats har svagt innehåll

1. Din WordPress-webbplats har svagt innehåll

För Google är innehåll och länkar dess två viktigaste rankingfaktorer. Så om du inte har bra innehåll har din WordPress-webbplats inte mycket chans att rangordna. Det finns många element som går in på att göra “bra” innehåll. För att göra ditt innehåll till det bästa det kan vara, använd följande som en checklista:

  • Informativ – Ditt innehåll bör lämna läsaren så att de lärde sig något och att deras tid inte slösades bort.
  • Grammatiskt korrekt – Följ ordentligt engelska genom att vara medveten om frågor som skrivfel, fragmentfraser, skiljetecken och mer.
  • Långvarig – Innehållet bör vara minst 400 ord, men det mest skrivna innehållet är 1 000 ord eller mer.
  • Friskhet – Hur gammalt är ditt innehåll? Uppdaterar du ofta din blogg med nytt innehåll? Att aldrig uppdatera din webbplats med nytt innehåll är en fråga som kan få din ranking. Sträva efter att uppdatera något minst en gång i månaden,
    och helst varje vecka.

Genom att tillhandahålla nytt kvalitetsinnehåll varje vecka behöver du inte oroa dig för att inte ranka för en av Googles viktigaste faktorer.

2. Du ändrade dina Permalinks

2. Du ändrade dina Permalinks

Permalänk hänvisar till den permanenta länken till en sida på din webbplats eller blogg. Du vill att dessa ska vara beskrivande och så ofta som möjligt inkludera det sökord som sidan eller inlägget är inriktad på.

Om dina permalänk har extra bitar som “? P = 3282949” eller om de är för långa eller innehåller stoppord (t.ex. “och”, “av” eller “gör”) måste de ändras för att vara mer mänskliga och maskinläsbar. Men om du gör det på fel sätt kommer Google att förlora kollet på dessa sidor och du kommer att förlora rang.

Om du vid något tillfälle behöver ändra dina permalänk, så här kan du ändra dina permalänk utan att offra din ranking.

3. Webbplatsen är inte mobilkänslig

3. Webbplatsen är inte mobilkänslig

Drygt hälften av webbplatstrafiken genereras via mobiltelefoner. Webbdesigners har utmaningen att skapa en webbplats för att behaga flera webbläsare på olika enheter – varför många gör webbplatser “lyhörda.”

En “lyhörd” webbplats kommer att anpassa sig till ett format som är användarvänligt för en viss enhet. En webbplats som inte är användarvänlig kommer att bli sned av Google under mobilbaserade sökfrågor. Google handlar om att marknadsföra webbplatser med en stor användarupplevelse.

Använd Googles för att kontrollera din webbplats Mobilvänligt testverktyg. Det kommer att berätta om din webbplats är mobilvänlig och varnar dig om problem (t.ex. sidor som delvis laddas) så att du vet vad du ska åtgärda. Och om du upptäcker att din nuvarande WordPress-design inte är optimal för dina mobilläsare, kan du överväga att byta till ett av de bästa WordPress-teman – alla svarar fullt ut på de flesta enheter.

4. Din webbplats är inte synlig för sökmotorer

4. Din webbplats är inte synlig för sökmotorer

Om din WordPress-webbplats inte rankas i Google och du precis börjar med WordPress kanske du inte känner till många av alternativen för att anpassa dina webbplatsinställningar. Så det är möjligt att du ändrade något utan att inse hur det skulle påverka din sökmotoroptimering.

Logga in på din WordPress-instrumentpanel och navigera till Inställningar> Läsinställningar och bläddra ner till Site Synlighet. Alternativet “Tillåt sökmotorer att indexera denna webbplats” bör väljas.

Se till att avmarkera för sökmotors synlighet

Om det är inte markerat, markera den och låt sedan Google ta tid för att indexera din webbplats och se om din sidrankning förbättras.

Om det är valt, kanske du bara behöver vänta lite längre eller annars kan du stöta på ett annat problem.

5. Det är inte du, det är dina nyckelord

5. Det är inte du, det är dina nyckelord

Nyckelord är viktiga för att optimera för sökmotorn och hjälpa din sida att rangordna, men om de används fel kan de faktiskt göra mer skada än nytta. Här är tre bästa metoder att tänka på:

  • Lägg inte i nyckelord – Stoppning av nyckelord innebär att fylla stycken med nyckelord som du försöker rikta in dig på. Stoppat innehåll med sökord läser dåligt och onaturligt. Du vill använda nyckelord men på ett sätt som är naturligt att läsa och höja dina tankar och poäng i hela stycket.
  • Använd nyckelord med lång svansNyckelord med lång svans är tre eller fyra (kanske till och med fler) ord långa och är mer specifika för vad en köpare vill ha. Dessa sökord är lättare att rangordna för. Dessutom kommer kunder som använder dessa nyckelord troligen att befinna sig längre i köpcykeln, eftersom de vet exakt vad de vill ha.
  • Försök inte rangordna för alltför konkurrenskraftiga sökord med en svag webbplats – Om du bara försöker rangordna sökord med hög konkurrensgrad förlorar du troligtvis andra webbplatser. Det är därför det är bäst att börja rikta in sökord med låg eller medelhög konkurrenskraft. När du börjar rangordna för dessa kan du undersöka nyckelord med mer konkurrens. Se bara till att göra din forskning först!

Och om du vill ha lite hjälp med din sökordsanvändning kan du överväga att använda ett plugin. Ett bra alternativ är Yoast SEO, som inkluderar ett “fokus nyckelord” alternativ. När du har ställt in nyckelordet du vill fokusera på kommer du att kunna analysera nyckelordens densitet, användning i rubriker, om nyckelordet finns i din url etc. Dessutom kan du rikta upp till 5 om du uppgraderar till Yoast SEO Premium sökord på en sida, vilket gör det ännu enklare att optimera.

Arbeta mot en högre ranking

Använd denna information för att utföra en granskning på din webbplats och se om du omedvetet har saboterat din webbplats rankning. Vissa kan vara “enklare” eller “snabbare” korrigeringar än andra, men alla hjälper. Kom ihåg att för någon av dem måste du ge Google lite tid (tänk några veckor) för att justera rankningarna.

Har du tips att lägga till? Eller en fråga om ett av anledningarna till att vi tänkte på varför din WordPress-webbplats inte rankas i Google som vi nämnde? Lämna en anteckning i kommentaravsnittet och kom igång konversationen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me