5+ skäl till varför du bör prova Jetpack (igen)

Om du är en WordPress-användare har du antagligen hört talas om Ryggraket – När det släpptes till WordPress.org-användare för drygt två år sedan hälsades det med en blandning av glädje och misstänksamhet.


För er som inte Jetpack, som är bekant med Automattics baby, integrerar ett antal olika populära funktioner (och några inte så populära) i ett snyggt bundet paket. Vissa människor älskar det av den anledningen, andra hatar det.

Men jag är inte här för att hata på Jetpack – jag använder ju det själv. jag inte under mycket lång tid under det missvisade intrycket att det inte gav mycket, men pojke hade jag fel. Även om det har sina brister, finns det mycket att älska med Jetpack och mycket funktionalitet att pressa ur det.

I det här inlägget ska jag täcka bara en handfull Jetpacks funktioner i detalj, men de är mina favoriter och enbart borde övertyga dig om att det är ett bra alternativ för din WordPress-webbplats. Om du vet väldigt lite (eller ingenting) om Jetpack, eller till och med om du har använt den och tror att du inte gillar det, läs vidare. Det har mycket att erbjuda.

Innan vi börjar …

Jag har redan nämnt att det finns skäl till att människor inte gillar Jetpack. För att vara ärlig förstår jag deras resonemang. Det nästan definitivt är avsett som ett fordon för att leverera premiumtjänster och kan vara lite ansträngande i genomförandet, men du har alltid valet att ignorera premiumerbjudanden. Enligt min mening är uppsidan (dvs alla gratisfunktioner) väl värt det.

där är emellertid bara en sak som jag inte gillar det, och det är funktionen för automatisk aktivering. I grund och botten, om en ny modul läggs till i Jetpack-pluginet, aktiveras den som standard på din webbplats. Lyckligtvis finns det en enkel lösning för detta: installera och aktivera manuell kontroll för Jetpack-plugin. Detta förhindrar automatisk aktivering av nya funktioner och ger dig full kontroll över webbplatsens funktionalitet.

Med det ur vägen, låt oss dyka in i de roliga grejerna!

1. Publicera

Om du är en bloggare har du nästan definitivt sociala mediekonton med Facebook och Twitter åtminstone (om du inte gör det, bloggar du inte rätt ;-)). En av uppgifterna som alltid har stört mig är att främja nya inlägg via dessa sociala mediekonton. Lyckligtvis tar Jetpacks modul för publicering bort all krångel från marknadsföring efter sociala medier.

Anslut bara dina sociala mediekonton till Jetpack …

Inställningar för delning av sociala medier

… och varje nytt inlägg kommer att publiceras på dessa konton:

Post Publicera Meta Box

Som du kan se kan du också skapa anpassade meddelanden som du kan dela med dina specifika målgrupper. Det är väldigt snyggt, väldigt lätt att använda och gör att dela dina inlägg till en absolut liten del.

2. Kommentarer

Tidigare har jag spenderat en hel del tid på att överväga vilket kommentarsystem jag ska använda. Jag började med standarden (som alla gör), testade Livefyre och bytte sedan tillbaka. Enligt min ödmjuka åsikt kan du inte slå det.

Det visar sig faktiskt att du kan (kinda). Jetpack Comments tar standardkommentarsystemet och laddar det med fantastisk sås. Besökare kan nu logga in för att lämna en kommentar via Facebook, Twitter eller WordPress.com.

Dessutom ser formen elegant och sexig ut och tenderar att integreras perfekt med ditt tema:

Jetpack Kommentarer

Som du kan se innehåller det uppgraderade kommentarsystemet också alternativ för besökare att prenumerera på kommentarer och nya inlägg (denna valfria funktion styrs av den separata prenumerationsmodulen). I grund och botten är kommentarer och prenumerationer extremt enkla för engagerade läsare, vilket är exakt vad du vill.

3. Dela

Social delning är något de flesta bloggare (jag själv ingår) besatta över. Vi älskar att få de sociala aktierna. Personligen är jag ett stort fan av Digg Digg och kommer att fortsätta använda det. Men jag också använd Jetpacks delningsmodul:

Social delning

Som ni ser ser sociala delningsalternativ fantastiska ut och integreras vackert utan någon anpassning nödvändig. Min inställning av Digg Digg-baren erbjuder bara möjligheten att dela via Facebook, Twitter och Google+, men jag tar chansen med Jetpacks delningsmodul för att ge läsarna ett antal alternativ.

Dessutom fungerar placeringen av dessa delningsknappar som en fin påminnelse om deras alternativ att dela om användaren skulle vara blind mot Digg Diggs flytande sidofält.

4. Kontaktformulär

Alla bloggare behöver ett kontaktformulär och Jetpack levererar på den fronten. Aktivera bara modulen så ser du en ny knapp på dina inlägg / sidaskärmar:

Kontaktformulär

Tryck på den knappen så får du en enkel och intuitiv skärm från vilken du kan bygga ditt kontaktformulär:

Kontaktformulär

När du är klar klickar du bara på knappen för att lägga till formuläret och så är det! Människor kan nu komma i kontakt snabbt och enkelt. Inte bara det, utan om du har det Akismet installerat på din blogg kommer kontaktformuläret att skickas via dess anti-spam-system så att du bara får äkta meddelanden.

5. WordPress.com-statistik

Detta har sparat mig lite sedan jag installerade det. Även om du nästan definitivt använder Google Analytics eller ett annat Analytics-paket som Clicky (Jag använder båda), WordPress.com Stats-modulen (i huvudsak ett annat analyspaket) är väl värt att aktivera.

Varför? Eftersom du får analysdata direkt på din WordPress Dashboard:

WordPress.com statistik

WordPress Dashboard har så mycket potential när det gäller att bli en centraliserad plats för all data du vill se på en daglig basis, och att lägga till WordPress.com-statistik i mixen gör det bara så mycket mer funktionellt.

Eftersom jag redan loggar in på min Dashboard minst en gång om dagen för att kontrollera kommentarer och nedladdningar av min informationsprodukt (via den fantastiska Easy Digital Downloads Dashboard-widgeten), är det en bra idé att inkludera analyser där så jag behöver inte ta dags att logga in på en separat tjänst. Ännu bättre lägger WordPress.com Stats ingen extra belastning på din server.

Och det finns så mycket mer ….

Jag repar egentligen bara ytan här. Jetpack består för närvarande av inte mindre än 25 olika moduler, som var och en har en viktig roll att spela om du vill ha dess funktionalitet. Andra höjdpunkter inkluderar:

 • Meddelanden via verktygsfältet på webbplatsens frontend
 • Möjligheten att blogga via din e-postklient
 • Extra sidofältwidgets
 • En konstgjord intelligensbaserad stavning, stil och grammatikontroll
 • Helskärmsgallerier med kommentarer och metadata
 • En fristående CSS-redaktör
 • Ett mobilt tema
 • WP.me ​​URL-förkortare

Dessutom finns det ännu fler. För de flesta bloggare kommer det att finnas ett antal moduler som potentiellt kan vara till stor nytta, så jag uppmanar er att få utforska!

Vänta…

Du kanske har några frågor om Jetpack (och fråga dem gärna i kommentarerna nedan) men det finns en som sticker ut mer än de flesta: Kan du inte ladda ner enskilda plugins från WordPress.org som replikerar de flesta av Jetpacks moduler?

Mitt svar på det skulle vara både ja och nej. Ja – en del av funktionaliteten i Jetpacks moduler dupliceras med fristående plugins. Jag nämnde redan Digg Digg-plugin – till exempel min favorit för social delning. Då finns det Kontaktformulär 7; en extremt populär kontaktformulär. Listan fortsätter.

Jetpack erbjuder dock något som andra plugins kanske inte: Du är praktiskt garanterad vackert funktionell och tätt kodad funktionalitet som kontinuerligt kommer att uppdateras under överskådlig framtid. Det är en enorm nyttan och inte en som ska ignoreras.

Varje Jetpack-modul som jag har använt har integrerat med mina bloggarnas teman utan problem alls. Den extra funktionen ser alltid fantastisk ut och uppträder exakt som förväntat. Vad mindre skulle du förvänta dig av Automattic? Den där för mig är Jetpacks största försäljningsstället – den praktiska garantin att du får en kvalitetsprodukt.

Nu skulle jag gärna få din yttrande om Jetpack, så använd detta tillfälle för att lämna din åsikt i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map