5 typer av support som alla webbdesigner behöver

5 typer av support som alla webbdesigner behöver

Att driva en webbplats är inte lätt, ännu mindre när du står i spetsen för din egen frilansdesignverksamhet. Tillsammans med ditt kreativa arbete förväntas du jonglera din egen webbplats såväl som dina kunders behov.


Oavsett om du är ensam eller har ett team bakom dig kan det bli överväldigande. Ständiga tekniska störningar, fallande besökartrafik eller skadlig programvara som du inte är utrustad för att hantera kan göra att du känner dig hopplös och frustrerad.

Men det finns andra platser att vända; om du kämpar för att hålla dig uppdaterad om alla dessa problem är att använda ett specialiserat supportteam ett bra sätt att komma tillbaka på dina fötter – så att du kan glömma dessa problem och komma tillbaka till utformningen!

1. Webbhotellstöd

Webbhotellstöd

En webbdesigner är ingenting utan webbplatser, och alla webbplatser behöver värd. Om tekniska problem uppstår är den första som konsulterar ofta webbhotellleverantören. Det är vanligtvis gratis och en majoritet erbjuder support 24/7.

Kom ihåg att välja en solid värd bör vara högsta prioritet. En som har användbart stöd, gratis säkerhetskopiering, grundläggande säkerhet och SEO-funktioner och WordPress-optimering är saker du bör hålla ett öga på. Du behöver inte skylla ut hundratals för onödiga funktioner. Som mest måste du bara öka det med säkerhetsprogramvara eller extra SEO-optimering.

Kort sagt: Leta efter en webbhotell som erbjuder det mesta eller allt det du behöver. Support som är villigt att arbeta med dig är ett måste och alla tillägg som eliminerar behovet av tredjeparts säkerhetskopior eller säkerhetssviter är också bra.

Du kan gå för större företag som Siteground eller Bluehost, men ibland är det att välja ett mindre företag bättre eftersom det kan erbjuda specialiserat stöd.

Vi rekommenderar vanligtvis hanterad WordPress-hosting, eftersom du i de flesta fall får det du betalar för. Vårt toppval är WP Engine (vilket är det som driver WPExplorer), som erbjuder bra livechatt och biljettstöd. Beroende på vilken plan du väljer erbjuder de också telefonstöd för planer för tillväxt och skala. Andra fantastiska alternativ inkluderar Kinsta och svänghjulet (även om du kan kolla vår bästa WordPress-värdlista om du vill se mer).

Håll utkik efter ett företag med ett vänligt team som erbjuder e-post och telefonsupport. Kolla online recensioner för bra företag som prioriterar kundservice och du kommer inte att gå fel.

2. Support för tema och plugin

Tema & plugin-stöd

Om du använder teman eller plugins från tredje parts utvecklare kan du stöta på problem eller konflikter någon gång. Klipp av bilder, försvinner blogginlägg osv. Du kan ta upp detta med utvecklaren, och ofta är de glada att titta och erbjuda förslag. De flesta premiumtema- eller plugin-webbplatser innehåller ett forum eller åtminstone kommentarer där du kan posta om ditt problem. Kom bara ihåg att vara ärlig när du ber om hjälp. Om du har gjort några ändringar eller anpassningar på egen hand, se till att utvecklaren är medveten så att de bättre kan hjälpa dig.

Om problemet går djupare än de kan hjälpa till, eller om du bara vill ha ett dedicerat team, fungerar en typisk WordPress-supporttjänst bra. Se bara till att de erbjuder tema- och plugin-stöd. Två företag som gör det WPFixIt, en snabbkorrigeringstjänst med engångsavgift, och WPMaintainer, med sitt dyrare men mycket professionella designteam.

3. WordPress-uppdateringar & teknisk support

WordPress-uppdateringar och allmän teknisk support

Om du använder WordPress vet du förmodligen nu att det inte alltid är lätt att hantera. Varje dag måste ett plugin uppdateras, webbplatsen måste justeras och då och då exploderar något. Detta gäller både dina egna webbplatser och dina kunders webbplatser. Du är en designer! Du bör arbeta med att bygga en ny webbplats eller ett tema, inte hantera mindre tekniska problem.

Lyckligtvis finns det ett överflöd av WordPress-underhållstjänster som gör dessa manuella uppgifter mindre försvårande och låter dig komma tillbaka till det roliga. Exempel inkluderar Maintainn, WP Curve, WP Butler och mer (klicka bara på länken för att se mer). Välj en som tillhandahåller de tjänster du behöver först och främst medan du håller dig inom en rimlig budget. Hur mycket är din tid värd för dig?

Som en extra anmärkning: även om det kanske inte kan automatisera dina plugin-uppdateringar för dig, kanske ditt webbhotell kan hjälpa fortfarande. Leta efter en värd som stöder WordPress och erbjuder hjälp med alla problem du kan stöta på med det. Inte alla värdar erbjuder WP-stöd, så se om det är bekant med plattformen innan du vänder dig till dem för att få hjälp.

Allmän teknisk support

Använder du inte WordPress? Tekniskt stöd kanske inte är lika billigt. Nästan varje webbdesigner känner lite av HTML, CSS eller Javascript – men när stora problem uppstår kanske du inte vet vad du ska göra.

Innan du bestämmer dig för en IT-konsult ska du söka efter recensioner utanför webbplatsen och se vad användarna har att säga. Det kan betyda skillnaden mellan att välja ett företag som inte är värt mycket, till och med en direkt bedrägeri eller en kvalitetsinvestering.

4. Säkerhet och säkerhetskopiering av webbplatser

Webbplatssäkerhet och säkerhetskopior

När du lägger din webbplats där ute öppnar du dig för potentiell attack. Oskyldiga webbplatser kan förvandlas till vektorer för distribution av skadlig programvara, eller ransomware kan ta tag i viktiga filer och kräva betalning. Trots sällsynta är dessa situationer en nykter påminnelse om vikten av online-säkerhet.

Lyckligtvis tenderar säkerhetsfunktioner att levereras med andra IT-tjänster. Men om du har tagit en säkerhetsföreställning eller har beslutat att hoppa över det allmänna tekniska stödet, kan ett verktyg som sätter din webbplats låst vara det du behöver.

För säkerhet rekommenderar vi starkt Sucuri – en supportsvit som är exceptionellt prisvärd för allt den erbjuder. Du kan också köpa en brandvägg som levereras med DDoS-skydd. Även om det finns många plugins och sätt att förbättra din WordPress-säkerhet, är en professionell tjänst som Sucuri det ultimata försvaret (för dig och dina kunder).

Precis som med IT-företagen, kolla recensioner innan du investerar i en säkerhets- eller säkerhetstjänsttjänst.

Säkerhetskopior

Att hålla din webbplats säkerhetskopierad, även om den ofta förbises, är en av de viktigaste saker som varje webbplatsägare bör göra. Du vet inte hur mycket du missade dessa bilder eller blogginlägg eller databasfiler förrän de är borta – utplånade av ett virus eller en naturkatastrof eller någon annan olycka. Vi rekommenderar starkt att du lär dig säkerhetskopiera WordPress på egen hand, vare sig det är manuellt eller med en tjänst som Vaultpress.

De flesta sviter med teknisk service har säkerhetskopior, så det kanske inte är nödvändigt att spendera extra på detta. Värdar, säkerhetstjänster, tekniska supportpaket – mer än troligt har en av dem den avgörande funktionen kastat in. Om du blir otur kan du söka efter en tjänst som WP Site Care. Dagliga säkerhetskopior, flera prisvärda planer, generösa mängder utrymme … Det är allt du borde leta efter.

5. SEO-support

SEO-support

Det krävs mycket arbete för att förbättra din WordPress SEO; det är bäst att göra det när du börjar från grunden, snarare än i mitten. Emellertid tjänster SEO optimering kan vara ovärderliga för att öka besökarna på webbplatsen.

När du söker efter en SEO-specialist är det viktigt att hålla koll på bedrägliga metoder som kan skada din sökrankning eller få dig bort från motorerna helt. Den här guiden av Google beskriver bara några skuggiga praxis du kan stöta på.

Men låt inte detta avskräcka dig. Se bara till att alltid göra din forskning på ett företag i förväg. Vi önskar att vi kan rekommendera ett specifikt företag för detta, men för att vara ärlig beror det på ditt företag och din plats. Om du är ett pizzeria är du bättre med lokala SEO-specialister – förmodligen folk med kontor i din stad. De bör känna till området och hjälpa dig att rikta in sökord som “bästa pizza Toronto” eller “centrala Toronto pizza” om det är där du befinner dig. Online-företag (som WPExplorer) kan antagligen klara sig bra med ett fjärranslutet företag, men helst ett företag som är specialiserat på sin bransch. För WPExplorer letar vi efter någon som förstår WordPress-nisch. Du får idén.

Inga fler katastrofer

Oavsett om ett väletablerat företag eller enskild person som tar det första dyket i frilansande, är det viktigt att båda sätten har ett supportnätverk för att fånga dig när det är en kris.

Att se till att din webbhotell som du väljer är användbar och dedikerad till sina kunder kan göra underverk. Men om du befinner dig i behov av lite extra stöd, finns det många företag där ute mer än villiga att ta av arbetsbelastningen. Som nämnts tidigare, kolla recensioner (eller till och med nå direkt till företaget) för att vara säker på att den du väljer är rätt för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map