5 verktyg för att testa WordPress-prestanda och webbplatshastighet

Verktyg för att testa WordPress-prestanda och webbplatshastighet

Har du någonsin satt och väntat på en webbplats med långsam laddning? I stället för att vänta värdefulla sekunder på att webbplatsen ska laddas väljer du chansen Tillbaka knapp. Med andra ord, internet arbetar med en snabb takt, och om din webbplats inte kan hålla dig riskerar du att förlora kunder, besökare och prenumeranter – det är därför det är viktigt att regelbundet testa WordPress-prestanda och göra förbättringar på din webbplats.


Snabbsajter har bättre användarengagemang, konverteringsfrekvenser och kanske till och med rankningar för sökmotorer – det är dags för dig att komma ombord. I det här inlägget utforskar jag fem verktyg för att testa din WordPress-webbplats prestanda och hastighet, så att du kan göra nödvändiga ändringar idag.

Varför är din WordPress-webbplats långsam??

Det finns flera anledningar till att din webbplats kan ha sämre resultat än vanligt. Laddningshastigheterna kommer att variera plats efter plats, men det finns några faktorer som reser upp de flesta webbplatser.

För WordPress-webbplatser, vanligaste orsakerna av sidladdning långsamma nedgångar är:

  • uppblåsta / dåligt kodade plugins
  • dåligt kodade teman
  • stora bildfiler
  • dålig värd (passar inte din webbplats)

Nedan visar vi dig hur du löser dessa vanliga problem. Innan du hoppar på att optimera din webbplats måste du dock se hur snabbt den kör i första hand.

De bästa verktygen för att testa WordPress-prestanda

Följande verktyg för att testa WordPress-prestanda ger dig en fullständig bild av hur bra din webbplats fungerar. Du kan använda ett enda verktyg eller använda dem tillsammans för att korsreferenser webbplatsens data.

1. Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights är ett hjärnsköld till Google. Denna snygga webbapp mäter och testar WordPress-prestanda på din webbplats på flera enheter, inklusive stationära och mobila webbläsare. Detta är användbart om dina besökare kommer åt din webbplats från olika skärmstorlekar och enheter.

2. Pingdom-verktyg

Pingdom-verktyg

Pingdom är ett gratis verktyg som ger dig fullständig information om prestanda inklusive laddningstid, sidstorlek samt en detaljerad analys av varje sida på din webbplats. Bäst av allt, denna app sparar din prestationshistorik, så att du kan spåra om dina ansträngningar för att förbättra lastningstiderna fungerar.

3. GTmetrix

GTmetrix Performance Test

Rapporten som GTmetrix genererar visar dig en fullständig historik över webbplatsens laddningshastigheter, samt en detaljerad rapport som föreslår sätt att förbättra din webbplats. Utöver de första sidanalysverktygen har detta webbverktyg också en videouppspelningsfunktion som gör att du kan se var flaskhalsarna för laddningshastighet uppstår.

4. WebPagetest

WebPagetest

WebPagetest ger dig din webbplats laddningshastighet och en betygsfördelning av din webbplats prestanda. Det är unikt på det att det låter dig välja ett land att se din rapport från, så att du kan se hur din webbplats presterar över hela världen. Detta är användbart om du har en stor utländsk användarbas.

5. YSlow Browser Plugin

YSlow webbläsarplugin

YSlow är ett webbläsarplugin som låter dig spåra prestandan för alla webbplatser du för närvarande besöker. Det ger dig inte den faktiska laddningstiden, men den bryter ned över 20 olika prestandakoder. Detta kan hjälpa dig att jämföra andra konkurrerarsidor inom din nisch för att se hur din webbplats står upp.

Alternativ för att förbättra din WordPress-webbplatsprestanda

När du har en klar uppfattning om hur din webbplats presterar kan du börja förbättra den. Nedan hittar du några av de vanligaste sökandena för långsam lastning och vad du kan göra för att fixa dem.

Specialiserad webbhotell

WPEngine

Den billigaste värdlösningen är aldrig det bästa valet för hög webbplatsprestanda. Billigare webbhotell har vanligtvis inte den dedikerade bandbredden för att tillgodose alla detaljer på din WordPress-webbplats (detta är ett av de sätten de håller sina kostnader i kontroll för att erbjuda dig de galna låga priser).

Delad webbhotell kan fortfarande täcka alla webbplatsens behov; du måste bara göra din forskning först. Om du letar efter en dedikerad WordPress-värdstjänst är något av följande bra val:

Överväg att avinstallera vissa plugins

Fråga Monitor Monitor Gratis WordPress Plugin

Det kan vara mycket frestande att lägga till ytterligare en funktion till din webbplats genom att använda ett plugin; det finns ju över 30 000 plugins tillgängliga från WordPress Plugin Directory ensam.

Om du funderar på att installera ett plugin, se till att det är av hög kvalitet, eftersom dåligt kodade plugins kan bromsa din webbplats. När du väljer en plugin, se till att den har en hög klassificering, ett stort antal nedladdningar och att den har uppdaterats nyligen.

Ett sätt att se vilka plugins som påverkar din webbplats prestanda är att använda ett verktyg som heter Fråga Monitor. Du kan gå igenom varje plugin på din webbplats, avaktivera och återaktivera var och en medan du gör tester för webbplatsbelastning – eller så kan du använda detta plugin. Detta plugin skapar en fullständig rapport över alla databasfrågor på din webbplats, som sedan kan filtreras efter komponent för att se vilka plugins som använder dina resurser. Plugin ger också information om avfyrda krokar, PHP-fel, frågeställningar, skript och stilar, HTTP-förfrågningar, omdirigeringar, Ajax-förfrågningar och mer.

Släpp ditt dåligt kodade tema

Var medveten om att dåligt kodade teman och låg kvalitet kan drastiskt påverka webbplatsens prestanda. Även om du har betalat ett premiumpris för ett tema garanterar det inte att det kommer att ha kod av hög kvalitet.

Ett bra riktmärke är att testa ditt aktuella tema, eller ett tema du funderar på att köpa, mot det ursprungliga WordPress-temat som är närvarande efter en ny installation (och bara så att du vet, alla våra gratis WordPress-teman och premiumtema utformade här på WPExplorer använder ren och giltig kod för att optimera din webbplatsprestanda, inklusive vårt mest sålda Total WordPress-ramverk.

Komprimera och optimera bilder

TinyPNG

Bilder av hög kvalitet är avgörande för att hjälpa ditt innehåll och din webbplats att sticker ut, men låt dem inte påverka webbplatsens prestanda. Du kan komprimera och optimera bilder utan att förlora kvalitet, vilket kommer att hålla din webbplats igång snabbt. Följande plugins komprimerar allt som finns i avsnittet Media Library på din webbplats.

Om du inte vill installera ett plugin är ett annat alternativ att använda ett online-komprimeringsverktyg online, t.ex. TinyPNG eller kraken, innan du laddar upp bilden till din webbplats.

Använd ett cache-plugin

W3 Total Cache

Eftersom WordPress-webbplatser måste göra vanliga databasförfrågningar, minskar ett cache-plugin dessa förfrågningar genom att generera en statisk HTML-sida som ska visas istället. Caching-plugins kan hjälpa din webbplats att hantera större trafikmängder och komprimera och optimera andra områden på din webbplats. Två av de mest använda cache-pluginsna är WP Super Cache och W3 Total Cache. Det är svårt att välja en över den andra, så titta själv och välj den som tar din fantasi.

Fortsatt underhåll av webbplatsen

Om du vill att din webbplats ska förbli snabb måste du behålla den regelbundet. Fortsatt underhåll på din webbplats inkluderar hantering av kommentarspam, fixa alla trasiga länkar och sidor och optimera din databas med ett plugin som WP-DBManager. Detta hjälper till att hålla din webbplats prestanda hög, så att du inte ser en minskning av din nyuppgraderade webbplats som du har arbetat så hårt för.

Slutsats om WordPress-prestanda

Att ha en högpresterande webbplats med snabba laddningshastigheter blir bara viktigare när tiden går. Lyckligtvis kan du med en serie gratis onlineverktyg och WordPress-plugins testa WordPress-prestanda på din webbplats för att hitta problemplatserna och fixa dem utan för mycket arbete.

Hur håller du din webbplats mager och kör snabbt? Några plugin nämner vi missat? Jag skulle gärna höra om dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me