50+ Vanliga frågor om WordPress

Vanliga frågor om WordPress

Har en fråga? Inga problem – vi får massor av frågor om WordPress varje dag. För att hjälpa trodde vi att vi skulle dela och utvidga om några av de vanligaste frågorna vi har ställts om WordPress! Vi täcker massor av ämnen inklusive:


 • Om WordPress
 • Installera WordPress
 • WordPress Basics
 • WordPress Blogging
 • WordPress-sidor
 • Anpassa WordPress
 • WordPress SEO
 • Påskynda WordPress
 • WordPress Security
 • Tjäna pengar med WordPress

Fortsätt läsa (och bläddra) för att gå igenom alla våra vanliga frågor om WordPress.

Contents

Frågor om WordPress

Är du inte säker på om WordPress är rätt för dig? Här är svar på grundläggande fråga om WordPress, vad det är, hur mycket det kostar och mer.

1. Vad är WordPress?

Vad är WordPress?

WordPress är ett populärt innehållshanteringssystem (CMS) som du kan använda för att driva din webbplats på din egen värdplan. WordPress möjliggör att skapa en blogg, målsida, onlinebutik, forum eller annan webbplats för användare över hela världen.

Förvirrad om skillnaderna mellan de två versionerna av WordPress? Titta på den här kompletta guiden på WordPress.com vs WordPress.org och varför vi tycker att WordPress.org är det bättre valet.

2. Är WordPress gratis?

WordPress själv är en gratis, öppen källkodsprogram, men för att använda den måste du investera i en webbhotellplan. Du kan hitta värd för så lite som $ 1 per månad på en delad värdplan, men vi rekommenderar att du spenderar lite mer på en hanterad WordPress-värdplan för att göra det enkelt att konfigurera och underhålla din webbplats.

3. Är WordPress tillgängligt på mitt språk?

Kanske! För närvarande finns 169 lokala WordPress-översättningar tillgängliga, varav 10 är 100% uppdaterade. Besök bara WordPress Polyglots för att leta efter ditt språk eller till och med bidra till översättningsprocessen.

4. Behöver jag veta hur man kodar för att använda WordPress?

Absolut inte! De flesta WordPress-användare är inte utvecklare eftersom det inte finns något behov av att lära sig komplicerad CSS eller PHP när det finns många funktionsrika teman och plugins för att göra det lättare att ändra din webbplats.

Installera WordPress

När du väl har beslutat att använda WordPress är det enkelt att komma igång. Installera bara WordPress och lägg sedan till ett tema och till och med några plugins för att börja bygga ut din webbplats.

5. Hur installerar jag WordPress?

WordPress kan installeras manuellt med hjälp av deras 5-minuters installationsprocess, men de flesta värdföretag gör det mycket lättare. De flesta delade värdplaner har en klickinstallation från din huvudkontosida eller cPanel. Men om du väljer en hanterad WordPress-värd som WP Engine, Svänghjul eller Kinsta behöver du inte göra någonting alls – WordPress är redan förinstallerat för dig.

6. Kan jag installera WordPress på min dator?

Jo det kan du! Med WordPress har du möjlighet att installera det lokalt (på din dator) på nästan alla operativsystem. Beroende på din skicklighetsnivå kan du använda en tredje parts mjukvara som Desktop Server eller Local by Flywheel, eller manuellt installera WordPress med MAMP, WAMP eller LAMP.

7. Hur uppdaterar jag WordPress?

Uppdateringar är enkla, eftersom du ser dem i din WordPress-instrumentpanel. För att installera en uppdatering klickar du på ikonen för uppdatering / uppdatering eller navigerar till Dashboard> Uppdateringar och klicka på knappen till “Installera nu.” Du bör se en bekräftelseskärm som välkomnar dig till den senaste versionen av WordPress när installationen är klar.

8. Vilken version av WordPress använder jag?

WordPress version nummer

Är du inte säker på vilken version av WordPress din webbplats körs på? Logga bara in på din WordPress-webbplats och i det nedre högra hörnet av din instrumentpanel ska du se ditt aktuella versionnummer.

9. Kan jag importera mina inlägg från en annan blogg eller bloggplattform?

Ja – du kan exportera innehåll från din gamla blogg för att sedan importera till din nya WordPress-blogg. För fullständiga anvisningar baserade på din gamla bloggplattor kassa den officiella WordPress guide för importerar innehåll.

10. Hur ändrar jag stilen på min WordPress-webbplats?

Det enklaste sättet att ändra utseendet på din WordPress-webbplats är med ett nytt tema. EN WordPress-tema är som en stilhud för din webbplats. Ditt tema ger din webbplats ett unikt utseende, och beroende på vad som ingår i temat kan det också lägga till funktioner för anpassningar som färger, teckensnitt, menyer, widgets, sidor, inläggstyper, inläggsformat och mycket mer.

11. Hur installerar jag ett WordPress-tema?

Installera ett WordPress-tema

Installera en ny temalogg på din WordPress-webbplats och navigera till Utseende> Teman> Lägg till nytt. Härifrån kan du antingen bläddra i gratis teman som är tillgängliga via WordPress.org eller så kan du klicka på “Ladda upp tema” -knappen för att ladda upp zip-filen för ett tema du har laddat ner eller köpt någon annanstans.

12. Jag får ett fel när jag försöker installera mitt WordPress-tema – vad gör jag?

Det finns några vanliga fel när du installerar ett WordPress-tema, men det vanligaste är “Missing Stylesheet.” Detta innebär att du försökte installera fel fil eller mapp. Det bästa alternativet är att dubbelkontrollera att du laddar upp den installerbara temzip-filen (den bör inte vara en öppen mapp eller zip-filen för alla filer och dokumentation).

Ett annat vanligt fel är en vit skärm när du försöker installera ett nytt tema. Det betyder ofta att du måste öka din serverminnesgräns. Vissa värdföretag har ett alternativ i huvudadministratören eller cPanel, men du kan alltid kontakta ditt webbhotells supportteam för hjälp.

13. Hur lägger jag till nya funktioner i WordPress?

Du kan lägga till en mängd funktioner och funktioner på din WordPress-webbplats med plugins. EN WordPress-plugin är i huvudsak ett tillägg för din webbplats. Plugins lägger vanligtvis nya funktioner eller funktionalitet till din WordPress-webbplats med liten ansträngning från din sida. Installera och konfigurera bara insticksinställningarna.

14. Hur installerar jag ett WordPress-plugin?

Installera en WordPress PLugin

Att installera ett plugin är mycket enkelt. Gå till din WordPress-instrumentbräda Plugins> Lägg till nytt. Härifrån kan du använda sökningen för att hitta ett gratis plugin från WordPress.org för att installera eller du kan klicka på “Ladda upp plugin”-Knappen för att ladda upp zip-filen för ett plugin du har köpt eller laddat ner från en tredje part.

WordPress Basics

Nu när du har installerat WordPress och är redo att gå, låt oss täcka de grundläggande fakta du borde veta om WordPress.

15. Hur ändrar jag min logotyp?

Ändra eller ladda upp en logotyp i WordPress

För att ladda upp en ny logglogg till WordPress och navigera till Utseende> Anpassa. Beroende på ditt WordPress-tema kan du se ett “varumärkes-” eller ett “rubrik” -avsnitt och där inne bör du se ett alternativ att ladda upp en anpassad logotyp.

Alternativt, om ditt tema använder en anpassad temapanel istället för WordPress-anpassaren, välj helt enkelt din temapanel från huvudpanelen, leta upp varumärkes- / rubrikavsnittet och du bör hitta ett alternativ för din logotyp.

16. Hur redigerar jag min WordPress-meny?

Din WordPress-meny (eller navigering) bör innehålla länkar till nyckelsidor eller inlägg på din webbplats. Gå till WordPress Dashboard Utseende> Menyer. Härifrån kan du skapa, redigera och tilldela dina menyer.

 • Skapa en meny: Klicka på den blå länken för att “skapa en ny meny” och ge den nya menyn ett namn.
 • Lägg till / ta bort menyalternativ: Använd alternativen på vänster sida av skärmen för att lägga till sidor, inlägg, kategorier och taggar som du redan har publicerat, eller använd alternativet anpassade länkar (vilket är bra att länka till andra webbplatser). För att radera ett objekt från din meny klickar du bara på länken “ta bort” på objektet.
 • Tilldela en menyplats: När du har lagt till länkar till din meny använder du avsnittet Menyinställningar längst ner på sidan för att välja din menyplats. Dessa platser kommer att bero på ditt WordPress-tema och de platser (sidhuvud, toppfält, sidfot etc.) som temat har definierat.

17. Hur kan jag redigera mitt sidofält?

WordPress Sidebar Widgets

WordPress använder widgets för innehållet som visas i sidofältet. För att ändra dina widgets öppnar du instrumentpanelen och går till Utseende> Widgets. Härifrån kan du dra och släppa för att lägga till, ta bort eller ordna om dina widgetar samt använda de enskilda widgetalternativen för att anpassa utseendet på sidfältet.

Baserat på ditt tema kanske du också kan hitta fler alternativ för anpassning av sidofältet under Utseende> Anpassa> Sidofält för färger, sidofältbredd osv.

18. Hur byter jag sidfot?

WordPress-sidfötter som sidofält använder widgets (såvida inte ditt tema innehåller en anpassad eller alternativ sidfot). Gå bara till Utseende> Widgets att göra förändringar.

Och precis som sidofält, om ditt tema innehåller anpassade alternativ för sidfotkolumner, styling, upphovsrätt och mer, kommer du sannolikt att hitta dem under Utseende> Anpassa> Footer eller inom en anpassad temapanel.

19. Hur ändrar jag mitt lösenord?

Om du redan är inloggad på ditt WordPress-konto klickar du på ditt användarnamn i adminverktygsfältet längst upp till höger på skärmen (om ditt adminfält är inaktiverat går du bara till Användare> Ditt användarnamn via instrumentpanelen).

Generera nytt WordPress-lösenord

Bläddra till botten av skärmen och klicka på alternativet för att återställa ditt lösenord. Skriv ner ditt lösenord eller lägg till det i din inloggningsapp (som 1Pass) och spara sedan.

Glömt lösenord

Om du har låsts ut från ditt konto går du till din inloggningssida (vanligtvis på din webbplats.url / wp-admin), klicka på “Glömt ditt lösenord?” länk och följ instruktionerna för att återställa ditt lösenord via e-post.

Och om ingen av dessa metoder fungerar kan du återställa ditt lösenord manuellt via phpMyAdmin eller mySQL (men vi rekommenderar det bara om du är bekväm med kodningen).

WordPress Blogging

När din webbplats är klar kan du börja lägga till innehåll. WordPress gör det enkelt att lägga till inlägg och sidor, så det behöver inte kännas skrämd. Men om du har en fråga, kanske dessa frågor och svar hjälper när du skapar ditt första WordPress-inlägg.

Skapa ett WordPress-inlägg

20. Hur skapar jag ett nytt inlägg?

För att skapa ett nytt WordPress-inlägg, logga först in i din WordPress-installation, gå sedan till Inlägg> Lägg till nytt. Härifrån kan du lägga till din inläggstitel, innehåll, utdrag och mer. Läs mer i den här guiden om hur du skapar ett WordPress-inlägg.

21. Vad är ett inläggsformat?

Ett inläggsformat är en stil för ditt blogginlägg som vanligtvis baseras på media / innehåll i inlägget (bild, galleri, video, offert, etc.). Det här alternativet kan hittas när du skapar ett blogginlägg på höger sida av skärmen i meta-rutan “Format”. Läs mer i vår inläggsguide.

22. Hur lägger jag till en bild som visas?

När du arbetar med ett inlägg klickar du på länken till “Ställ in bild” i metrutan “Featured Image”. Detta öppnar ditt mediebibliotek. Välj antingen en bild eller ladda upp en ny och spara.

Vanligtvis kommer din bild att visas med bildens standarddimensioner, men beroende på ditt tema kan det finnas ytterligare beskärning (som skär bilden baserat på höjd / bredd på temat design) eller alternativ för visning (stretch, omslag osv.). Se dokumentationen för ditt tema för att hitta dessa inställningar, även om de ofta finns i Customizer eller en temapanel.

23. Var väljer jag en kategori och lägger till taggar till mitt inlägg?

Om du vill välja en kategori och lägga till taggar till ditt inlägg använder du meta-rutorna till höger om ditt innehåll när du skapar ett inlägg. Du kan välja mellan befintliga kategorier och mest använda taggar, eller så kan du skapa nya.

24. Hur sätter jag in videor (eller ljud) i mina inlägg?

Det finns flera sätt att lägga till video- eller ljudfiler till dina WordPress-inlägg. Det första alternativet är att helt enkelt klistra in länken i ditt inlägg om media finns på listan över stöds oEmbed alternativ (som inkluderar YouTube, Vimeo, Soundcloud och många fler).

Ett annat alternativ är om ditt WordPress-tema innehåller inbyggda “Postalternativ” som du kan lägga till i video eller ljud som medieinnehåll (i stället för en bild). Om det här alternativet är tillgängligt på dina inlägg klistrar du bara in länken till ditt media eller laddar upp din egen mp3- eller videofil.

25. Hur lägger jag till ett bildgalleri till mitt inlägg?

För att lägga till ett bildgalleri kan du använda det inbyggda WordPress-galleri-alternativet. Klicka bara på knappen “Lägg till media” högst upp i ditt inlägg och välj alternativet “Skapa galleri”. Välj bara de foton du vill använda och klicka på knappen för att “Skapa nytt galleri.” Innan du är klar och infogar det, men se till att kolla antalet kolumner och var bilderna länkar till (om du länkar till en mediefil för en bildljusbox, bilaga om du vill öppna bilden i en ny flik eller en anpassad URL).

Ett andra alternativ är att använda valfritt bildgalleri eller mediaalternativ som ingår i ditt tema. Vissa teman innehåller ett galleriinläggsformat, och du kommer att se en “bildgalleri” -metruta under ditt innehåll när du skapar ett inlägg. Använd det här alternativet för “Lägg till bilder” för att välja och infoga de bilder du vill använda i ditt galleri.

WordPress-sidor

WordPress-sidor är inte samma sak som inlägg. Istället används sidor för viktigt innehåll som du vill ha på din webbplats, till exempel en om-sida, kontaktformulär och dina senaste blogginlägg.

26. Hur skapar jag en ny sida?

När du loggar in på din WordPress-webbplats använder du instrumentpanelen för att navigera till Sidor> Lägg till nytt. Härifrån kan du ge din sida ett namn, lägga till innehåll, media, infoga kortkoder eller till och med använda en sidbyggare för att skapa något anpassat.

27. Vad är en sidmall (och vad är den för)?

Hemsida mall

En sidmall tillämpar anpassad styling på en sida. Beroende på vilket tema du använder kan du ha sidmallar för din hemsida, full breddssida, blogg, butik etc. Om du vill välja en sidmall, gör du bara ett urval i rullgardinsmenyn i metrutan “Sidattribut”..

28. Hur ställer jag in min hemsida?

Hemsida läsinställning

För att ställa in din startsida gå till Inställningar> Läsning. Du kan antingen lämna standard (som är “Dina senaste inlägg”) eller välja alternativet “Statisk sida” och ställa in din första sida på den sida du har skapat som din hemsida och lägga till en inläggssida om du har en.

Om du vill lära dig mer om din startsida kan du kolla in det här inlägget om hur du ställer in och redigerar din startsida.

29. Hur skapar jag en kontaktsida?

Kontaktformulär 7

WordPress inkluderar inte ett inbyggt kontaktformulär, men du kan enkelt lägga till ett med en plugin. Vi rekommenderar kontaktformulär 7 (gratis) eller Gravity Forms (premium). Båda ger dig möjlighet att skapa ett formulär, anpassa alternativen och sedan infoga det i valfritt inlägg eller sida med kortkoden (se kontaktformuläret 7 ovan).

Anpassa WordPress

WordPress är extremt flexibelt och lätt att justera för att passa din egen personliga stil. Här är tips om hur du snabbt kan hitta eller lägga till anpassningsalternativ för din WordPress-webbplats.

30. Kan jag använda Google-teckensnitt på min WordPress-webbplats?

Självklart! Många premiumtema inkluderar inbyggd Google-teckensnittsintegration så allt du behöver göra är att hitta teckensnittets alternativ antingen under Utseende> Anpassa> Typsnitt / typografi eller inom tempanelen under en typografisektion.

Om ditt tema inte innehåller dessa funktioner kan du alltid installera ett tredjeparts plugin.

31. Kan jag anpassa mina temafärger?

ja! Det finns tre sätt att anpassa dina färger och styling.

 • Logga först in på din WordPress-webbplats och gå till Utseende> Anpassa och se om det finns några inbyggda alternativ som är en del av ditt tema.
 • För det andra, om det inte finns alternativ för det temaelement som du vill anpassa, har du alternativet att installera ett live CSS-editor-plugin som Yellow Pencil så att du kan peka, klicka och redigera stilar.
 • För det tredje kan du skapa ett barntema och göra dina egna formatmallredigeringar (vi rekommenderar bara detta om du är bekväm att koda och är bekant med att skapa ett WordPress-barntema).

32. Hur kan jag anpassa mina sidlayouter?

Om du vill ändra dina sid- eller postlayouter är det enklaste alternativet att använda en WordPress-sidbyggare. Dessa plugins innehåller lättanvända drag & drop-byggare så att du kan skapa anpassade sidor, inlägg och till och med anpassade inläggstyper (t.ex. personal- eller butiksidor). Du kan förhandsgranska den här funktionen i vår guide för Visual Composer-sidan.

Ett andra alternativ är att skapa ett barntema och göra manuella ändringar av temat. I det här fallet är det extremt viktigt att du kommer ihåg att använda ett barn-tema, annars kommer alla dina redigeringar att gå förlorade när du uppdaterar temat (det är också viktigt för säkerhets- och temafunktioner att du alltid uppdaterar ditt tema – så ingen ignorerar uppdateringar!).

WordPress SEO

SEO är en enorm del av att bygga en framgångsrik webbplats, men det kan vara förvirrande till en början. Här är några användbara tips för att få dig att peka i rätt riktning!

33. Vad är SEO?

SEO är en förkortning för sökmotoroptimering. Detta påverkar hur du rangordnar sökresultat på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Det finns många faktorer som SEO tar hänsyn till, inklusive innehållskvalitet, bakåtlänkar, strukturerad data, webbplatskartor och mer.

34. Är WordPress SEO vänlig?

WordPress är SEO-vänligt men det kommer inte att göra allt arbete åt dig. WordPress är inställt för att göra det enkelt för dig att hantera och förbättra din SEO men bara flytta din blogg till WordPress kommer sannolikt inte att ändra din sökmotors ranking.

35. Hur kan jag förbättra min SEO?

Ett av de enklaste sätten att förbättra din SEO är med ett WordPress-plugin. Vi rekommenderar att du använder Yoast SEO, som lägger till alternativ för:

 • Titlar & meta
 • Sociala länkar
 • XML-webbplatskartor
 • Ströbröd
 • Och mer

Också redo på fantastiska SEO-tips på ansedda bloggar som Moz, Yoast, ahrefs, Backlinko eller till och med WPExplorer WordPress SEO-tips på bloggen.

Påskynda WordPress

Webbplatshastighet är ett enormt problem för alla webbansvariga, oavsett vilken plattform du använder för att köra din webbplats. Men med WordPress finns det många sätt du kan optimera och påskynda din webbplats på ett skämt.

36. Hur kan jag påskynda min WordPress-webbplats?

Det finns många sätt du kan optimera och potentiellt påskynda WordPress på din webbplats. Här är några sätt du kan förbättra din webbplatshastighet idag:

 • Aktivera cache för WordPress
 • Uppgradera din PHP
 • Invester i bättre värd
 • Välj ett kvalitetstema
 • Rensa dina plugins
 • Optimera bilder
 • Rensa din databas
 • Använd ett CDN

37. Vad är WordPress-caching?

WordPress-cache sparar och serverar dynamiskt en HTML-version av din webbplats för dina besökare. Detta påverkar dina serverresurser mindre, begränsar databasuppslag och kan påskynda tiden det tar för dina sidor att återge.

38. Behöver jag använda ett cache-plugin?

Du behöver inte använda ett cache-plugin, men det kan hjälpa till att påskynda din webbplats. Faktum är att vi bara rekommenderar att du hoppar över ett cache-plugin om du redan har cache inbyggt i din webbhotell. Annars kan det inte skada att ge WP Super Cache eller W3 Total Cache ett försök (två av de mest populära gratis cache-pluginsna för WordPress).

39. Vad är ett CDN?

CDN står för Content Delivery Network. CDN lagrar kopior av din webbplats innehåll (specifikt bilder, Javascript och CSS-filer) och levererar det till dina läsare med hjälp av en nätverk av servrar runt om i världen. Detta sätt när läsarna besöker din webbplats data laddas från servern närmast dem. CDN: er tenderar också att ha mycket snabb respons och laddningstider med minimal driftsstopp.

Om du vill testa ett CDN för att se om det skulle hjälpa dina webbhastigheter, kolla in vår sammanfattning av de bästa gratis CDN-tjänsterna för WordPress. Det är ett bra ställe att börja utan att behöva investera en bit av förändring framför.

40. Vad är skillnaden mellan ett cache-plugin och ett CDN? Och behöver jag båda?

En cache-plugin sparar och HTML-version av din webbplats för att minska databasförfrågningar och påskynda din webbplats. En CDN lagrar och serverar dina webbplatstillgångar (bilder, CSS, Javascript) för att öka webbplatshastigheten och lägre bandbreddanvändning. Det krävs inte att använda heller, men för den snabbaste webbplatsen som möjligt ska du använda båda.

41. Kommer det att bromsa min webbplats om jag installerar för många plugins?

Vi ser mycket på denna fråga och svaret är kanske. Problemet handlar vanligtvis inte om antalet plugins som du installerar utan snarare storlek, funktion och kvalitet på plugins.

 • Stora plugins: Allt annat än plugin-tillbehören för kök har vanligtvis funktioner för nästan allt som gör pluginhantering enkelt för dig som användare, men det kan bromsa din webbplats eftersom ju mer en enda plugin gör, desto mer resurser kommer det att kräva.
 • Plugin-konflikter: De bästa frågorna vi ser relaterade till plugins är inkompatibilitet eller duplicerade funktioner. Vissa plugins fungerar helt enkelt inte när de installeras på samma webbplats (till exempel, WooCommerce fungerar inte med W3 Total Cache). På samma sätt bör du verkligen undvika duplikatfunktioner. Du behöver bara ett reglage-plugin, ett SEO-plugin, ett säkerhetsplugin osv.
 • Dålig kvalitet: Du kanske stöter på ett plugin som låter bra men när den väl installerats bromsar eller bromsar din webbplats helt. Tyvärr finns det många dåligt kodade plugins som flyter runt på nätet, varför vi alltid rekommenderar att du använder plugins för ansedda källor (t.ex. WordPress.org eller CodeCanyon).

WordPress Security

WordPress används av mer än 1 av 4 webbplatser, så det är bara vettigt att det kan bli ett mål från tid till annan. Men det borde inte vara något att oroa dig för om du följer några grundläggande tips för att hålla din WOrdPress-webbplats säker.

42. Hur kan jag se till att min webbplats är säker?

Det bästa sättet att säkerställa att din webbplats förblir säker är att följa några enkla steg:

 1. Använda sig av starka lösenord för alla användarkonton.
 2. Ta säkerhetskopior på din WordPress-webbplats (här är en användbar guide om hur du säkerhetskopierar WordPress).
 3. Uppdatering din WordPress-installation, teman och plugins (även om vi rekommenderar att du testar uppdateringar på en localhost-installation eller på en staging-webbplats först). Och om tema eller plugin som du använder för närvarande inte har uppdaterats under de senaste åren kanske du vill överväga att byta till ett nytt.
 4. Installera inte olagliga nedladdningar av premiumtema och plugins, som nästan alltid innehåller skadlig kod (virus, spam, hacker bakdörr, etc.).
 5. Använd endast plugins och teman från pålitliga webbplatser. Vi rekommenderar inte att du laddar ner från forum eller delningswebbplatser från tredje part (torrents). Om du inte är säker på en webbplatss tillförlitlighet kontrollerar du kundrecensioner, artikelbetyg och sociala konton.

43. Finns det ett enkelt sätt att hantera min WordPress-säkerhet?

Om du inte vill oroa dig för din webbsäkerhet föreslår vi att du väljer en bra hanterad webbhotell som inkluderar dagliga säkerhetskopior, brandväggar och skanning av skadlig programvara för att hålla din server säker. Och om du vill lägga till ett extra lager, överväg en säkerhetsplugin som iThemes Security eller Wordfence.

44. Vad är skräppost?

Skräppost är utanför ämnet, irrelevanta, olämpliga och oönskade kommentarer, pings och till och med sociala mediataggar du får någon gång när du driver en webbplats. Vanligtvis är det bots och inte riktiga människor som lämnar kommentarer på din webbplats.

45. Vad kan jag göra med skräppost?

En av de bästa lösningarna för att kontrollera skräppost på en WordPress-webbplats är med Akismet plugin av Automattic (skaparna av WordPress). Akismet hjälper till att filtrera, förstöra och förhindra skräppost med hjälp av en mängd inbyggda funktioner och inställningar. Om du använder JetPacks kommentarmodul har du tur – alla kommentarer körs automatiskt genom Akismets filter.

Håller du snarare på din webbplats utan hjälp av ett plugin? Du kan aktivera strängare kommentarregler via instrumentpanelen under Inställningar> Diskussion. Genom att aktivera Core WordPress-alternativ till endast tillåtna registrerade / inloggade användare att kommentera och kräva manuellt godkännande för alla kommentarer kan du förhindra skräppost men det är tidskrävande och kan avskräcka användare från att kommentera.

Tjäna pengar med WordPress

Att ha en webbplats är bra för exponering, men visste du att du också kan tjäna pengar på din webbplats så att den betalar för sig själv (och sedan en del)? Här är några av de vanligaste frågorna

46. ​​Kan jag tjäna pengar med WordPress?

Jo det kan du! Det finns massor av sätt att tjäna pengar med WordPress – det är hela vår verksamhet så vi lever bevis.

47. Vilka är enkla sätt att tjäna pengar med WordPress?

Det enklaste sättet att tjäna pengar på din webbplats är att dra nytta av din webbplatstrafik genom att erbjuda reklamplatser och rekommendera affiliate-produkter, eller genom att starta din egen butik.

 • Reklam: Det enklaste var att tjäna pengar på din webbplats är att inkludera annonsfläckar i din sidhuvud, sidofältet, sidfoten eller till och med i dina inlägg. Detta kan lätt åstadkommas med tredjepartsnätverk som Adsense eller BuySellAds eller genom att utarbeta dina egna kontrakt med annonsörer privat.
 • Affiliate marknadsföring: När du går med i ett affiliate-program för en produkt får du monetär ersättning för att hänvisa kunder till en produkt eller företag. De flesta program är antingen ett schablonbelopp när en kund har genomfört ett köp eller en procentandel av kundens första köp.
 • Starta en butik: Med WordPress kan du sälja dina egna digitala eller fysiska varor, erbjuda onlinekurser eller till och med tillhandahålla tjänster. Möjligheterna är oändliga – allt du behöver är en bra idé och en ansedd e-handel plugin för att komma igång.

För fler idéer om hur du kan göra en vinst med din webbplats titta på den här guiden för hur du kan tjäna pengar med WordPress.

48. Finns det några speciella regler som jag måste följa som ett anslutet företag?

Om du ska använda affiliate-länkar på din webbplats är det oerhört viktigt att du följer reglerna för FTC (Federal Trade Commission). Dessa är mycket viktiga och inkluderar strikt policy för att avslöja avslöjande av användningen av anknutna länkar, sponsrade inlägg (inklusive på sociala medier), giveaway-riktlinjer, ärliga produktrecensioner och mer. Besök FTC webbplats för kompletta uppdaterade regler och förordningar.

49. Hur startar jag min egen butik med WordPress?

För att bygga en butik med WordPress behöver du helt enkelt installera ett e-handelsplugin. Populära alternativ är WooCommerce och Easy Digital Downloads – som båda är bra val för nya webbentreprenörer.

50. Vilka är kraven för en e-handel butik?

Kom ihåg det om du planerar att starta din egen onlinebutik HTTPS krävs för att samla in kunddata, så se till att köpa ditt SSL-certifikat innan du startar din webbplats (annars måste du omdirigera HTTP till HTTPS och det kan bli komplicerat). Du vill också överväga att skapa sidor för din Användning av webbplatsen och sekretessvillkor liksom a Återbetalningspolicy.

Detta är naturligtvis förutom att arkivera pappersarbete som krävs i ditt land (land, stat, provins, etc.) för att sälja produkter och / eller tjänster.

Bonus: Frågor om WPExplorer

Vi får en hel del frågor om hur vi skapade WPExplorer, men här är topp 4 vi får ganska mycket varje vecka:

 • Vilket tema använder WPExplorer? Vårt är anpassat så du kan inte hitta det på webben (ledsen!).
 • Vilken författarbox använder du? Vi använder en anpassad författarbox, men vi rekommenderar starkt den Fanciest Authorbox-plugin (som vi brukade använda på vår webbplats).
 • Vilket socialt delning plugin använder du? Tyvärr är detta också en anpassad funktion som vi har byggt in på vår webbplats, även om du kan skapa en liknande snygg social delningsfält med Bloom eller Social Warfare.
 • Hur kan jag rapportera ett fel för ett gratis WPExplorer-tema? På höger sida av varje gratis temasida finns det en länk till Github-förvaret för det temat. Klicka bara på länken, välj problemfliken och öppna en ny fråga så tar vi en titt!

Avslutar

Förhoppningsvis har vi kunnat svara på några av dina frågor om WordPress. Om din fråga inte fanns på den här listan, vänligen lämna en kommentar och vi kommer att göra vårt bästa för att ge dig ett svar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map