6 Lokaliseringshack för att öka din WordPress-webbplatstrafik

6 Lokaliseringshack för att öka din WordPress-webbplatstrafik

Lokalisering av webbplatsen är ett av de mer ädla och användarvänliga sätten att locka en ny publik till ditt företag. Men med så många webbplatser som redan finns i din bransch finns det bara så mycket du kan göra för att sticker ut.


I genomsnitt har varumärken fotavtryck på sju olika marknader genom 7 olika lokaliseringserbjudanden (inklusive det ursprungliga). Studier visar också det 75% av online-användare föredrar att läsa och handla på sitt modersmål. Detta gör det uppenbart att lokalisering blir en nödvändighet med den ökande konkurrensen i många onlinebranscher.

Det är också här som oortodoxa lokaliseringshack utanför mil spelas in. Dessa översättningsaktiviteter är mer eller mindre kända för branschen i stort. Men de kräver extra engagemang och omsorg vid genomförandet, varför de flesta företag tenderar att försumma dem.

Fördelarna med innehållslokalisering

Först och främst, låt oss titta på varför du bör vara noga med att lokalisera.

Utökad synlighet på nätet

Kort sagt, lokalisering representerar den fullständiga översättningen av innehållet på din WordPress-webbplats till andra språk. Det är bara logiskt att den här rörelsen skulle medföra flera fördelar för ditt varumärke och trafik som helhet.

En av de mest uppenbara fördelarna med lokalisering är ökningen i sökmotorens ranking och den totala synligheten online. Din webbplats kommer mycket mer troligt att dyka upp på människors sökresultatsidor i Google, Bing och Yahoo tack vare lokalt innehåll.

Bredare målgrupp nå

Folk behöver inte nödvändigtvis tala engelska för att kunna använda internet. Att se till att ditt innehåll är tillgängligt på globala språk kommer att säkerställa att du lockar ett stort antal människor till din webbplats. Detta inkluderar populära språk som tyska, ryska, spanska och franska.

Besökare och kunder som annars skulle vara osannolika att ge din webbplats en extra blick kommer att kunna njuta av ditt innehåll, beställa dina produkter och på annat sätt interagera med din webbplats. Detta öppnar också dörrar för mun till mun för att sprida din webbplats lokalt i olika regioner i världen. En person i Frankrike är mycket mer benägna att dela en artikel eller produkt på franska. Genom att vädja till publik på deras modersmål kan du öka din räckvidd och webbplatstrafik.

Hög avkastning

Företagare och webbplatsadministratörer ser ofta lokalisering och webbplatsoptimering som onödiga kostnader. Att investera i lokaliseringen av din webbplats ger frukt över tid. Genom att se till att fler människor kan förstå och använda ditt innehåll kommer du mycket mer benägna att konvertera dem till köpare, följare och påverkare.

Detta skulle vara omöjligt genom någon annan metod för onlineannonsering eller SEO. Varför? För det enkla faktumet att majoriteten av människor inte talar mer än ett språk. Avkastningen på investeringar (RoI) involverad i WordPress-lokalisering är en verklig faktor som är värd att överväga innan man dyker in i lokaliseringsprocessen själv.

Lokaliseringshack att överväga

Nu för “hacks.” Här är 6 enkla sätt att lokalisera innehåll på din WordPress-webbplats för bättre trafik.

1. Sökordsoptimering på alla språk

Sökordsoptimering på alla språk

Vi har berört frågan om SEO (Search Engine Optimization) kort, men vad representerar det i praktiken? Kort sagt, SEO tillåter webbplatser att ranka högt eller lågt beroende på nivån på optimering som finns i innehållet. Som sådant är det viktigt att följa SEO-standarder som fastställts av Google för att säkerställa hög trafik för din WordPress-webbplats. En av företagens största problem är att många internationella kunder helt enkelt inte köper produkter som inte tillgodoser deras livsstil.

Till exempel, 33% av de intervjuade shopparna sade helt enkelt att de vägrar att köpa allt som är noterat i USD uteslutande. Den sociala tekniska aspekten av försäljningen är lika viktig i konvertering som hela webbplatsens lokaliseringsprocess. Som sådant är det viktigt att ta hänsyn till internationella nyckelord i webbplatsens SEO.

Plattformar som Google Adwords och SEM Rush har skapats från grunden för att tillgodose SEO-behoven hos enskilda webbplatser. Dessa verktyg är en utmärkt port till innehållslokalisering på webbplatsen, särskilt när det gäller att öka din totala trafik. De kommer att se till att du är medveten om de senaste branschtrenderna och nyckelorden, vilket möjliggör mycket mer exakt och meningsfull lokalisering av själva innehållet.

2. Lokalisering av multimediainnehåll

WPML Media-översättning

Det är ingen hemlighet att folk snurrar genom innehåll medan de surfar på internet. Detta strider emellertid mot att hålla dem engagerade på din webbplats. För att ändra detta bör du tänka på att lokalisera ditt multimediainnehåll förutom den förväntade huvudtexten på varje sida. Dina bilder, videor och ljudmaterial lägger till slutresultatet, vilket är en tillfällig men ofta besökarkonvertering.

Transkriptioner, undertexter eller till och med fullständiga lokaliseringsinsatser som placeras i multimediainnehåll talar om dig som varumärke. Folk kommer mycket mer benägna att stöta på din webbplats och engagera sig i ditt innehåll om de kan uppleva den fulla omfattningen av det du försöker kommunicera.

Låg eller ofullständig lokalisering är ibland sämre än ingen lokalisering alls. Gå inte till innehållsöversättning genom DIY-metoder och se till att varje informationsinformation på din webbplats är lokaliserad enligt dess innehållstyp.

Ett bra WordPress-översättningsplugin bör innehålla alternativ för mediaöversättning. På detta sätt kan du redigera titeln, bildtexten eller till och med själva bilden baserat på språk.

3. Kulturspecifik lokalisering

En vanlig missuppfattning om lokalisering är att det är samma sak som översättning. De två kunde dock inte vara mer långt ifrån varandra. Översättning representerar direkt, en-för-en-översättning av originalinnehåll till ett annat språk. Det som skiljer lokalisering från denna process är den kulturella, sociala faktorn bakom den.

Besökare från Kina och USA kommer till exempel att se saker på olika sätt trots dina bästa ansträngningar för att blidka båda sidor. Det är här lokalisering av ditt innehåll på varje specifikt språk spelar in.

För att göra det på rätt sätt är det bra att arbeta med modersmål och författare med grader på olika språk. Tvåspråkiga innehållsskapare kanske inte räcker om webbplatsens innehåll kräver teknisk expertis och en mänsklig touch i lika stor utsträckning. Som vi nämnt tidigare, undvik DIY översättning för att säkerställa att din WordPress-webbplats ökar i trafik och efterföljande konverteringsfrekvenser över hela världen.

4. Tänk om ditt användargränssnitt och navigering

Tänk om ditt användargränssnitt och navigering

Bara för att du översatt ditt innehåll till språk som japanska, grekiska och italienska betyder inte att ditt jobb är gjort. I själva verket ligger ett av de största hindren inom webbplatslokalisering den tekniska optimeringen på WordPress-webbplatsen själv.

Textkodningsproblem kan inträffa när som helst när många alfabet finns. Du behöver inte bara ändra ditt användargränssnitt (UI) för att passa dessa ändringar, utan du måste också ändra back-end-kodningen för ditt presenterade innehåll. Unicode-texttyper som UTF är det perfekta valet för lokaliserade webbplatser, särskilt de med ett dussin språk som erbjuds.

På samma sätt måste användargränssnittet för din navigering, målsida och kategorier omarbetas för att tillgodose varje språks tekniska behov. Detta kommer att säkerställa mycket högre SEO-ranking för dina sidor såväl som mer trafik för din WordPress-webbplats på lång sikt.

Att använda ett välkodat WordPress-tema (som Total WordPress-tema) som stöder RTL och en mängd texttyper är ett bra ställe att börja.

5. Gör omvandlingen enkel och tillgänglig

Gör omvandlingen enkel och tillgänglig

Medan konverteringsfrekvenser följer den ursprungliga trafiken, kan deras roll i din webbplats synlighet inte överskattas. Webbplatser med e-handelsintressen bör prioritera att betona köpknapparna på deras webbplatsgränssnitt så mycket som möjligt.

Bloggar bör göra detsamma för sina kommentarer och sociala medieknappar. Medan företagets webbplatser bör prioritera sin kundsupport och kontaktlinjer. Beroende på din webbplats primära roll i online-representation av ditt företag, bör du se till att det är lätt att engagera och konvertera för alla som kan besöka.

Detta kommer att säkerställa att dina besökare engagerar sig med presenterat innehåll oavsett deras modersmål eller lokaliseringsval när de kommer till webbplatsen. I sin tur kan detta leda till högre konverteringsfrekvenser, bättre SEO-ranking och mer intäkter för ditt företag beroende på den nisch du arbetar i (försäljning, reklam, tjänster osv.

Optimera din webbplats för blygenerering samtidigt som du tänker SEO och lokalisering. Med OptinMonster kan du till exempel skapa riktade kampanjer baserade på plats. På det här sättet kan du välja en optin-stil (popup, bild i form, exit-avsikt osv) och text som bäst passar din målgrupp.

6. Kommunikation om feedback och publik

Slutligen är publiken själv ett av de bästa verktygen som står till ditt förfogande. Se till att alltid vara öppen för förslag, feedback, konstruktiv kritik och avslappnad skämma med din publik. Använd varje möjlighet som står till ditt förfogande för att slå en konversation och prata om relevanta branschämnen samt deras tankar och åsikter om din webbplats och varumärke.

Detta är en ovärderlig källa till feedback och kritik som du skulle vara hårt pressad för att hitta en ersättning för. Den internationella publiken som kommer till din webbplats kommer utan tvekan ha tips och råd om hur du kan förbättra din lokalisering ytterligare. På så sätt kommer deras input att bli en värderad tillgång i din pågående webbplatsoptimering, vilket gör deras åsikter viktiga i praktisk mening.

Återigen görs detta för att säkerställa högre trafiknivåer för din WordPress-webbplats. Men det betyder inte att du bör hålla saker strikt tekniska och professionella. Delta i konversationer precis som på sociala medier och populära forum för att göra det bästa intrycket på dina följare.

Bästa plugins för lokalisering

Lokalisering är ett fantastiskt verktyg, men att översätta ditt innehåll kan vara tråkigt. Du måste också utforma ett sätt att visa lokalt innehåll till dina läsare utan att skada din SEO. Det är här en bra översättningsplugin kommer in.

WPML

WPML-översättning WordPress Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Även om det inte är en fristående plattform i sig, är detta fortfarande en av de bästa WordPress-plugins som är avsedda för innehållslokalisering. Det är ganska intuitivt och diskret, vilket möjliggör en djup lokalisering både manuellt och automatiskt. WPML har också SEO-integration och andra livskvalitetstillägg som kan öka din trafik på kort tid alls.

TranslatePress

TranslatePress - WordPress-översättning och flerspråkigt plugin

Att översätta din WordPress-webbplats behöver inte vara en svår process om du använder rätt plugin för att komma till jobbet. TranslatePress är ett lättanvänt plugin som kan översätta en hel webbsida på en gång, inklusive formulär. Det är helt integrerat med Google Translate och har därför tillgång till dussintals språk som du kan använda. Translate Press passar perfekt för e-handelswebbplatser eftersom den är lätt och diskret.

Weglot

Weglot flerspråkig WordPress-plugin

Om du försöker lokalisera din WordPress-webbplats för olika länder och målgrupper, erbjuder Weglot ett sätt att effektivisera din process. Det gör detta genom automatisk upptäckt av innehåll, vilket innebär att du har centraliserad tillgång till allt ditt skriftliga innehåll genom Weglot UI. Det möjliggör också teamsamarbete som gör att du kan bjuda in andra författare och översättare till din webbplats för en mycket bättre kvalitet på översättningar på lång sikt.

I sammanfattningen

Trots det uppenbara längtan efter mer trafik och konvertering är det viktigt att placera dig själv i skor från din publik genom att göra så. Se till att undersöka de mest populära språken i din bransch och om de kommer att vara vettiga i termer av ditt befintliga innehåll.

Nöj inte med trender, utanför åsikter från framgångsrika företag eftersom framgångar inte är universella – det är mycket subjektivt. När du nöjer dig med språken kommer du att fortsätta med dina pågående optimeringsinsatser, tänk på dessa hacks. Det är ett utmärkt sätt att öka prestandan på din WordPress-webbplats!

Har du några andra lokaliseringstips eller tricks? Eller frågor om de vi delade? Lämna en kommentar – vi skulle gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map