6 tips för att hantera en WordPress-blogg med flera författare

De flesta bloggar börjar som en person operation. Du har ett ämne som du verkligen är intresserad av och lanserar en webbplats för att prata om det. Efter ett tag börjar webbplatsen växa och det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid att skapa så mycket innehåll för det som du verkligen skulle vilja, eller så kanske du känner att den behöver en ny röst för att fräscha upp saker. För att fortsätta dess tillväxt fattar du beslutet som du behöver för att få in några fler författare.


Innan du förvandlar din blogg till en webbplats med flera författare bör du sätta några grundläggande processer på plats. Du behöver saker som riktlinjer för bidragsgivare och en redaktionskalender för att underlätta ditt liv i framtiden.

När webbplatsen är igång med flera bidragsgivare blir hantering av allt lite svårare. Det finns olika redaktionella uppgifter som att hålla koll på flera författare och alla tidsfrister för uppdraget för dem, samt att se till att det skrivna innehållet passar in i din vision för webbplatsen och publiceras regelbundet..

Låt oss ta en titt på några tips för att hjälpa dig med hanteringen av din blogg med flera författare och för att hålla dig frisk när din webbplats växer.

1. Arbeta alltid framåt

Detta är nära bundet i din redaktionskalender som du skapade innan du startade webbplatsen (du skapade en redaktionskalender, eller hur?). När du har mer än en författare för en webbplats är det en bra idé att tilldela ämnen i förväg, var och en med en tidsfrist minst en vecka innan inlägget planeras gå live.

Att arbeta framåt på detta sätt ger dig tid att redigera inlägget, ge feedback till författaren och se till att du har innehåll förberett för webbplatsen i några veckor. Med mycket innehåll planerat i förväg har du då frihet att föra fram inlägg i publiceringsschemat för att täcka eventuella problem du har med dina författare.

Att arbeta framåt sparar din förnuft mer än något annat tips i denna lista.

2. Skapa en “Skriv för oss” -sida

WriteForUs

Om du är öppen för att bli uppsatt av författare bör du ha en sida på din blogg som gör det enkelt för dem att närma sig dig.

Den här sidan bör innehålla all information som författaren behöver för att du ska kunna lägga dig korrekt. Detta kan innehålla en länk till dina bidragsriktlinjer, den exakta metoden som du vill läggas på eller helt enkelt någonstans de kan ange sin information så att du kan komma till dem.

Den här sidan är ett verktyg för att göra ditt liv enklare i framtiden. Ju större din webbplats växer, desto fler författare vill skriva för dig. Om det inte finns några tydliga processer kommer du att tillbringa större delen av din tid med att vada genom tonhöjder från författare i en rad stilar, varav ingen kan vara lämplig för din webbplats.

3. Tilldela en enda redigerare

I början av din blogg bör det bara finnas en redaktionell röst. Oavsett om det är du eller någon du anställer för att göra jobbet, borde de ha en hand i varje inlägg som publiceras på din webbplats. Att ha en enda redaktör, tillsammans med dina bidragsriktlinjer, möjliggör en enhetlig stil på hela webbplatsen som kommer att vara en fördel för både dina författare och dina läsare.

När webbplatsen växer kan du behöva lägga till ytterligare redaktörer för olika avsnitt, eller helt enkelt för att det finns för mycket arbete för en person. Om du har en tydlig röst för webbplatsen från början, skulle ett sätt att fylla dessa redaktörspositioner vara genom att marknadsföra dina vanliga bidragsgivare som har visat sin kvalitet. De är redan vana vid att arbeta med den stil som anges av seniorredaktören och kommer att kunna säkra det för alla nya författare de har skrivit för dem i framtiden.

4. Skapa en Writer-databas

Du kommer att kontaktas av många författare som vill skriva för din webbplats. Vissa kommer att bli bra, andra inte. Hursomhelst bör du ha den informationen att lämna, såväl som deras kontaktuppgifter, vilka uppdrag de har slutfört eller har utestående och hur man betalar dem när deras uppdrag har lämnats in.

En författardatabas är ett idealiskt sätt att göra detta. Det behöver inte vara något fancy, och du kan helt enkelt skapa ett kalkylblad med all denna information eller använda ett online CRM-verktyg.

Men när du närmar dig databasen bör det vara något du ständigt uppdaterar med varje ny författare och varje uppdrag du ger till dina nuvarande författare.

5. Kommunicera med dina författare

Du måste kommunicera med dina författare regelbundet. Den kommunikationen kan sträcka sig från att ha ett konserverat e-postmeddelande för nya författare som vill skriva för dig, till feedback på utkast som dina nuvarande författare har skickat in. Ju mer du kommunicerar med dina författare, särskilt när de först börjar arbeta för dig, desto mer du kommer ut ur dem.

Du vill inte bombardera dina författare med e-postmeddelanden medan de försöker skriva ett inlägg för dig. Du bör vara tillgänglig för att svara på deras frågor och ge dem feedback om de behöver det.

Du bör också alltid kommunicera snabbt med dem när uppdraget är gjort och det är dags att betala dem. Det finns inget som kan få en arbetsrelation snabbare än författare som måste jaga dig för en utlovad betalning.

Var vänlig och professionell och det kommer att se dig genom de flesta situationer. Dessa kommunikationer är ett bra sätt att mäta en författares sanna personlighet. Om de inte kommunicerar bra med dig, varför skulle du vilja arbeta med dem i framtiden? Det är alltid lättare att arbeta med en bra författare som är professionell över en stor författare som är flagnande.

Professionell kommunikation från båda sidor är ytterst Viktig.

6. Visa upp dina författare

Jag har talat om det här tidigare, men använd ett plugin som Fanciest Writer Box för att visa upp alla dina författare. Författare älskar att se sitt namn i en byline eller en författarbox på en webbplats. Om de har några sätt att länka till sitt arbete på din webbplats får du gratis marknadsföring från dem när de delar sitt arbete på sociala medier.

Förutom att ge varje författare sitt eget inläggsarkiv – vilket kommer att hända när du ger dem enskilda inloggningar snarare än att använda en gästförfattarinloggning – kan du skapa en bidragsgivares sida som listar alla dina författare och ger dem stolthet över ägande över det de skriver . Det kommer att få dem att arbeta hårdare för dig och ge dem det extra lilla trycket för att göra varje artikel de skriver för din webbplats till högsta kvalitet de kan.

Ett annat sätt att visa upp dina författare som bidrar regelbundet är att ge dem en “marknadsföring”. Ge dem en titel i författarboxen som återspeglar bidraget de ger till din webbplats och bryter dem bort från dina allmänna bidragsgivare. Det kan vara något så enkelt som att kalla dem en ”Senior Writer” eller göra dem till huvudförfattare för ett specifikt ämne. Det kommer att öka deras profil och få dem att arbeta hårdare för att stå fram från mängden för att motivera deras höjd över de andra författarna.

Har du ytterligare råd?

Jag hoppas att dessa tips hjälper dig med den svåra processen att hantera en webbplats med flera författare. Detta är inte alls en omfattande lista med råd, men dessa tips bör hålla dig på rätt spår med många frågor som kommer att uppstå.

Hanterar du en webbplats med flera författare? Har du några råd som vi inte har täckt här? Vi vill gärna höra från dig i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map