6 Tvingande skäl WordPress är den bästa plattformen för din webbplats

Anledning till att WordPress är den bästa plattformen för din webbplats

Att välja en plattform är ett av de första och viktigaste besluten du kommer att fatta för din nya webbplats. Ditt innehållshanteringssystem (CMS) hjälper dig att avgöra hur bra din webbplats fungerar, tillsammans med antalet verktyg och anpassningsalternativ tillgängliga för dig. Med alla potentiella val där ute kan det dock vara lätt att känna sig överväldigad.


Lyckligtvis finns det ett alternativ som är en säker insats i nästan alla fall: WordPress. Detta gratis CMS med öppen källkod är den perfekta ramen för att bygga allt från en enkel blogg till en blomstrande e-handelswebbplats. Det är lätt att använda, men ändå kraftfullt och flexibelt nog för att tillgodose dina unika krav.

Om du fortfarande inte är övertygad, läs vidare – vi kommer att ge dig sex fasta skäl till varför WordPress är vårt val av CMS, så att du kan fatta ett mer informerat beslut. Låt oss kolla in dem!

1. WordPress är gratis och öppen källkod

WordPress.org-hemsidan.

Om du letar efter ett gratis men ändå kraftfullt sätt att bygga din webbplats kan du inte gå fel med WordPress.

En av WordPress största försäljningspunkter är att kärnplattformen är helt gratis. Detta betyder att du kan kolla in det utan att betala för privilegiet, och på lång sikt kommer det att finnas en mindre löpande kostnad att oroa sig för. Om du vill utnyttja de avancerade funktionerna som erbjuds av teman, plugins och andra verktyg finns det massor av gratis och billiga alternativ att välja mellan.

WordPress är gratis eftersom det är ett öppen källkodsprojekt. Använda en öppen källkod CMS som har funnits så länge WordPress kommer med sin egen unika uppsättning fördelar. Plattformen uppdateras ofta, lätt att anpassa och testas omfattande – och det finns en enorm community som erbjuder ett oöverträffat djup av stöd. När du använder WordPress för din webbplats, med andra ord, väljer du en flexibel och tidtestad lösning som inte bryter din budget.

2. WordPress är ett nybörjarvänligt CMS

WordPress-instrumentpanelen.

WordPress-instrumentpanelen är intuitiv för nykomlingar och lätt att använda.

Att använda ny programvara av alla slag kan vara skrämmande, och om du skapar din första webbplats har du förmodligen ingen erfarenhet av innehållshanteringssystem. Lyckligtvis är det lätt att komma igång med WordPress, även om du är en nybörjare; du behöver inte någon kodningskunskap för att skapa en perfekt funktionell webbplats. Dessutom är admin-instrumentpanelen enkel att förstå och navigera, oavsett om du skriver innehåll, anpassar inställningar eller installerar teman och plugins.

Men om du är det inte en nybörjare, låt inte WordPress osynliga enkelhet vända dig bort. Det är oerhört kraftfullt “under huven” och gör det möjligt för dig att anpassa alla aspekter på din webbplats som du finner lämpligt, om du har tekniska kotletter.

3. WordPress-teman och plugins ger dig enastående kraft och flexibilitet

Bästa dra och släpp Page Builder WordPress Plugins

WordPress-kärnan erbjuder ett antal viktiga funktioner, men många webbplatser kräver ytterligare funktionalitet. Det är där teman och plugins kommer in, eftersom dessa verktyg gör det möjligt att anpassa din webbplats design och funktionalitet enkelt. Det finns tusentals alternativ där ute som är enkla att hitta, och många är helt gratis (eller förvånansvärt prisvärda).

Teman = enkel design

Till skillnad från andra plattformar, med WordPress är din webbplatsdesign egentligen bara begränsad av din fantasi. Du kan hitta teman för specifika typer av webbplatser, fyllda med alla designelement du är ute efter. Dessa nischspecifika alternativ täcker allt inklusive fototema, e-handel WordPress-teman, personliga bloggar och nästan allt annat.

Är du inte säker på vad du letar efter? Inga problem – det är här som mångsidiga teman lyser! Multifunktionella teman eller temaramar erbjuder massor av funktioner, designelement och vanligtvis provdemos för att ge dig mer inspiration och alternativ för att skapa din webbplats. Ofta utses som de bästa alternativen för företagssidan, de är verkligen ett fantastiskt alternativ för alla typer av webbplatser. Några av våra favoriter är Total-temat, Divi och Avada.

Plugins = Kraftfulla funktioner

Detsamma gäller plugins – det finns ett verktyg där för nästan alla funktioner du kan önska dig. Oavsett om det är ett kontaktformulär, gratis forum eller integration i sociala medier. Försök bara att inte bli för bortförd.

Medan plugins är fantastiska behöver du antagligen bara några få för att få din webbplats där du vill ha den. Installera bara plugins du behöver och gör ditt bästa för att undvika duplikatfunktioner. Installera till exempel bara WooCommerce om du planerar att lägga till en butik på din webbplats. Eller om du vill använda en WordPress-sidbyggare väljer du en och håller dig med den. Duplicerade plugins (som att försöka använda två sidbyggare) kan leda till konflikter som i sin tur kan bryta din webbplats. Lagom är bäst!

4. WordPress säkerhetsfunktioner ger ro i sinnet

Wordfence WordPress Security Plugin

Plugins som Wordfence Security erbjuder ett enkelt sätt att skydda din webbplats.

Oavsett om du driver en personlig blogg eller en stor e-handelswebbplats, vill du se till att din webbplats är säker. WordPress-kärnan är designad med säkerhet i åtanke, så det hjälper till att skydda din information och innehåll direkt ur lådan. Dessutom, säkerhetsuppdateringar släpps regelbundet för att ta itu med de senaste problemen och problem.

Om det inte räcker kan du välja att ladda ner en av de bästa säkerhetspluginsna för att göra din webbplats ännu säkrare. Det finns gott om utmärkta gratisalternativ som skyddar din webbplats med liten ansträngning från din sida, till exempel Wordfence Security. Naturligtvis är det alltid smart att vara praktisk när det gäller att skydda ditt arbete. De flesta säkerhetsbrott är ett resultat av mänskliga fel snarare än felet i ditt CMS, så se till att du tar några enkla försiktighetsåtgärder för att förbättra WordPress-säkerheten på din webbplats.

5. WordPress hjälper dig att rankas högt i sökmotorer

Yoast SEO-plugin

För att se till att sökmotorer kan hitta och förstå ditt innehåll använder du ett WordPress-plugin som Yoast SEO.

Om du väljer att bygga en webbplats är chansen stor att du vill att så många människor ska besöka den som möjligt. Ett av de bästa sätten att göra detta (förutom att helt enkelt skapa fantastiskt innehåll) är att utöva effektiv sökmotoroptimering eller SEO för kort. Enkelt uttryckt betyder det att “justera” din webbplats så att sökmotorer som Google enkelt kan hitta och visa den i relevanta sökresultat.

Precis som med säkerhet är WordPress-kärnan väloptimerad för sökmotorer direkt ur rutan. Till exempel är både webbplatshastighet och lyhördhet för mobila enheter nyckeln till korrekt SEO och WordPress har båda grunderna täckt. För ännu fler alternativ kan du kolla in ett SEO-plugin. Vi rekommenderar Yoast SEO, baserat på dess användarvänlighet och bredd i funktioner. För ytterligare råd, en enkel Google-sökning ger dig massor av guider för att förbättra WordPress SEO.

6. WordPress erbjuder oöverträffad support

De officiella WordPress supportforum.

Det finns gott om support på den officiella WordPress-webbplatsen, såväl som på communityforum och bloggar.

Även med hjälp av ett intuitivt CMS som WordPress är det fortfarande ett stort jobb att skapa en webbplats. Detta gäller särskilt om du aldrig har gjort det förut. Som vi nämnde tidigare har WordPress en stor och blomstrande användare av användare på alla färdighetsnivåer. Att hitta hjälp i form av guider, råd eller till och med direkt hjälp är sällan svårt.

Här är bara några av de många sätten att få stöd med din WordPress-webbplats:

 • Det officiella WordPress informationsdatabas och supportforum
 • WordPress online-kurser och kurser (både gratis och premium)
 • Supportforum för enskilda teman och plugins (till exempel Yoast SEO har sitt eget forum)
 • WordPress-bloggar som våra (här är 40+ bloggar vi älskar)!

Oavsett vad du kämpar med eller vill lära dig hur du ska göra, bör en snabb Google-sökning eller forumbläddring avslöja någon med bara svaret du letar efter.


WordPress har funnits i över ett decennium, och ingen av den tiden har gått till spill. Detta CMS med öppen källkod har lockat ett blomstrande, passionerat samhälle som säkerställer att det förblir så säkert, flexibelt, funktionellt och uppdaterat som möjligt. Mellan de viktigaste funktionerna i WordPress-kärnan och de tusentals teman och plugins som finns tillgängliga för att utöka plattformen, finns det inte mycket du kan inte gör med det.

Har du några frågor om hur du kommer igång med WordPress? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map