6 WooCommerce-marknadsföringstekniker för att öka försäljningen

WooCommerce-marknadsföringstekniker för att öka försäljningen

Spänningen med att lansera en onlinebutik är oslagbar. När du öppnar metaforiska dörrar i din butik för världen, befinner du dig som väntar på den första försäljningen. Och när det händer kan du inte låta bli att vara över månen. Snart kryper iver i. Du vill se fler besökare. Du vill se fler kunder, mer försäljning och se dina vinster öka.


Vem gör inte det?!

När det gäller att bygga och driva en onlinebutik är utmaningen inte att arbeta med teknik eller hantera underhåll. den största utmaningen är att få in leads och konvertera dem till försäljning.

Öka konvertering är något som kan göra eller bryta ditt företag. Men det är inte något ovanligt. År av forskning har spenderats på förståelse köparspsykologi, avkodningskonverteringsutlösare och optimering av försäljningscykeln.

Baserat på denna omfattande forskning har vi sammanställt de 6 bästa WooCommerce-marknadsföringsteknikerna och taktikerna du kan använda för att öka försäljningen i din onlinebutik.

1. Erbjud en personlig shoppingupplevelse

WooCommerce-marknadsföringstekniker: personlig shoppingupplevelse

När du tar dig tid att anpassa WooCommerce kan du ge dina kunder en känsla av lättnad. Befrielse från vad? Befrielse från konstant överbelastning av information. Det känns bättre när du hör en speciell röst riktad till dig, i kaos av internetbrus. Du kan använda denna psykologiska trigger för att påverka fler människor att handla i din onlinebutik.

Anpassning kan vara subtil. Hemsidan för din WooCommerce-webbplats kan till exempel vävas in i en intressant berättelse som riktas till läsaren. Om du kan förstå personens köpare kan den berättelsen komma i kontakt med dina potentiella kunder, det kan få dem att känna att du pratar uteslutande till dem och i slutändan leder dem till att köpa din produkt.

Ju mer du förstår köparens psykologi, desto mer kan dina berättelser få kontakt med publiken.

Det finns ett direkt sätt att göra personalisering också. Enkla ändringar inkluderar, adressera dina kunder med deras namn istället för ett generellt “Hej, där”. Eller skicka anpassade e-postmeddelanden vid vissa tillfällen som jubileer eller födelsedagar. Ett bra trick är att välja produkter ur kundens önskelista för att uppmuntra dem att slutföra köpet. Specifikationer som dessa hjälper dig att få direkt kontakt med kunderna.

En annan effektiv teknik för personalisering är att anpassa priset för kunden. Baserat på det förhållande du har med kunden, säger att han är en långsiktig köpare eller grossistpartner, kan du ställa in lämpliga priser. Att anpassa priset gör att kunderna känner sig speciella och kan ge det perfekta boostet till din försäljningsstrategi.

2. Lägg till Urgency Triggers

WooCommerce Marketing Techniques: Urgency Triggers

Neuromarketing säger att genom att göra denna lilla förändring på din webbplats, dvs. installera en nedräkningstimer, kan det leda till en betydande försäljningsökning. Vi kunde inte hålla med mer.

Det baseras på övertalningspsykologi och principen om rädsla för att missa. Du kan distribuera olika timer för nedräkning. Som en timer om lagertillgänglighet kan du prata om en rabattperiod (blixtnedslaget!) Som slutar snart, eller lägg en timer för att låta dina kunder utnyttja gratis leverans.

Det underliggande konceptet är tydligt – akuta situationer tvingar oss att agera snabbt. Och knappheten uppmanar oss också att agera. Det fungerar hela tiden. Du kanske till exempel inte uppmärksamma en lansering av en mobiltelefon om du vet att du kan köpa mobilen när som helst. Men om beståndet är tillgängligt under en begränsad tid eller om du bara kunde köpa det på vissa dagar – skulle du bli fascinerad. Liksom magi är en ointresserad köpare nu uppmärksam. Det är vad du vill ha i din butik också?!

EN schemaläggningsplugin för WooCommerce kan hjälpa dig att ställa in en timer på en produkt eller kategori för ett visst datum och tid för att göra alla produkter tillgängliga att köpa under en begränsad tid. När tiden slutar är produkten dold. Ganska praktiskt, eller hur? Vi tullade inte om den magiska delen! ��

3. Erbjud produktpaket och paket

WooCommerce-marknadsföringstekniker: produktpaket och paket

Att förstå konsumentpsykologi är en viktigWooCommerce-marknadsföringsteknik och en av de viktigaste aspekterna för att uppnå affärstillväxt i allmänhet.

Kliva i kundens skor och tänk på hur vill du ha allt? Gå med i viktiga forum och sociala mediegrupper relaterade till ditt företag där kunderna uttrycker sig. Ta reda på deras intressen, det senaste surret, nya behov, autentisk feedback och allt som hjälper dig att anpassa dig.

Kundanpassare gillar känslan av att få mer värde i ett enda köp.

Vineet Kumar från Yale och Timothy Derdenger från Carnegie Mellon genomförde en 4-årig studie som avslutade,

“Mixed bundling erbjuder en unik och tidigare outforskad metod för att utvinna mer värde från konsumenterna under produktlivscykeln.”

Börja med att analysera möjliga produktpaket baserat på tidigare köp. Klubba de produkter som är mer benägna att säljas tillsammans. Erbjuda rabatter för paket.

Att skapa buntar minskar köparens forskning och ansträngningar. Du kommer i slutändan att hjälpa din kund att förkorta köpsresan. Du anstränger dig så att din kund inte behöver göra det. Det här är vad kunderna älskar.

Paket kan också anpassas så att du kan glädja varje köpare över hela kundspektrumet.

4. Fånga potentiella bly

WooCommerce Marketing Techniques: Capture Leads

Varje besökare i din WooCommerce-butik är en ledare och bör behandlas på det sättet. Vissa leder är mer uppenbara än andra. Till exempel de som lägger till produkter i kundvagnen och sedan bara lämnar din butik utan att göra en försäljning. Men det finns de som vill köpa men inte gör det. De tysta som du vill få tag på.

Medan övergivna vagnsplugins kan användas för att försöka stänga ett köp, kan plugins för önskelistor eller förfrågningar användas för att rikta in dem som surfar på din webbplats. Dessa leads kan ha undkommit obemärkt om du inte gav dem möjlighet att spara produkten för köp eller ställa frågor om den innan du beslutar att köpa den.

En rådgivning är att en solid e-postmarknadsföringsstrategi ska kopplas till dina blyinhämtningsprogram. Tänk på att skapa personliga e-postmeddelanden som riktar sig till kunderna enligt deras tillstånd i köpresan.

5. Använda sociala signaler

WooCommerce-marknadsföringstekniker: sociala signaler

Låt oss ta en titt på relevant statistik. 57% av konsumenterna säger att sociala medier påverkar deras shopping, leds av Facebook på 44%. Detta gör sociala medier till en av de viktigaste WooCommerce-marknadsföringsteknikerna

50 miljoner företag använder Facebook. Det är mycket troligt att du också har en företagssida. Men är det engagerande nog?

Se till att du har tillåtna rekommendationer på din sida så att dina kunder kan granska ditt företag. Andra omedelbara åtgärder kan svara på aktuella inkorgmeddelanden på Facebook- och Twitter-sidor.

Du kan arbeta med att öka engagemanget på sociala medier via din webbplats. Se till att det finns sociala medieknappar på alla produktsidor så att kunderna kan dela de produkter de vill. Varje gång ett köp görs måste du se till att e-postmeddelanden skickas till kunder som ber dem granska verksamheten och produkten på sociala medier.

Om det finns negativa recensioner, försök inte ta bort dem förrän de är ärekränkta. Svara på varje recension. Detta kommer att öka din trovärdighet.

Folk använder ofta Twitter för att nämna sina problem eller upplevelser. Håll ditt Twitter-handtag aktivt och svara på varje fråga, förslag eller feedback.

Du kan gå ett steg framåt genom att utse en Social Media Manager för att ta hand om handtagen. Facebook ger dig en outnyttjad möjlighet att skapa och konvertera nya leads.

6. Produktfrågor och svar

WooCommerce Marketing Techniques: Produktfrågor och svar

Du har märkt detta på Amazon-produktsidor. De populäraste kundfrågorna publiceras tillsammans med produkten och svar från kunderna själva. Detta är ett intressant sätt att bygga innehåll för en produkt och svara på frågor som en kund kan ha innan han gör ett köp.

Färre kunder känner ett behov av att använda livechatten eller andra supportfunktioner när du har publicerat svar på populära produktrelaterade frågor i förväg. Detta kommer att ge lite andningsutrymme för ditt supportteam.

Det är lämpligt att lägga in riktiga frågor. Inte bara någon teknisk jargon. Språket ska vara enkelt och lösningar får inte vara förvirrande.

Försök inkludera en Kontakta supporten knapp nära uppsättningen frågor och svar, bara i fall kunden har mer att ställa. Varje bly är lika viktigt. Se till att du inte lämnar någon marginal för att den ska glida bort.

Innan vi avslutar WooCommerce-marknadsföringstekniker är här ett annat råd

Ovanstående WooCommerce marknadsföringstekniker ger dig snabbare resultat. Nästa steg är att analysera din webbplats mer och ta fram unika tekniker enligt ditt företag.

Till att börja med kan du börja ställa dig själv frågor om din publik. Börja titta på demografin och ta fram lämpliga marknadsföringsstrategier. Detaljerad analys hjälper dig att ta reda på kundernas shoppingbeteende på din WooCommerce-webbplats.

Försök hitta de främsta orsakerna till att bly inte blir omvandlingar. Är det innehållet, eller bristen på en specifik funktionalitet? Orsakar användargränssnittet problem för kunder att bläddra igenom webbplatsen? Finns det tekniska fel som ledde till ofullständiga transaktioner? Eller är det det svaga stödsystemet som hindrar besökare att nå beslutsfasen?

Ta reda på genomsnittet tid som konverterade kunder spenderade i din butik. Försök att analysera webbplatsbesök av kunder som håller denna genomsnittliga tid som referens. Börja diagnostisera orsaker bakom både framgångsrika och misslyckade konverteringar för att hitta relevanta mönster.

Agera som kunder och besöka olika konkurrent webbplatser. Jämför det med shoppingupplevelsen på din webbplats. Observera noga skillnaden och hitta den saknade länken.

Bedömningar som dessa bör göras regelbundet och observationer måste sammanställas för snabb åtkomst. Mönster börjar dyka upp, bara om du analyserar tillräckligt med rätt tillvägagångssätt.

Som Roy T. Bennett säger, ”Skjut dina gränser utöver det vanliga; vara det “extra” i “extraordinära.”

Om du har några frågor om ovanstående tips, eller några av dina egna att lägga till, lämna bara en kommentar nedan. Vi skulle gärna höra dina tankar om WooCommerce marknadsföringstekniker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map