7 viktiga steg att ta innan man startar en WordPress-webbplats

7 viktiga steg att ta innan man startar en WordPress-webbplats

Att lansera din första WordPress-webbplats är en spännande upplevelse. För många är det början på ett nytt äventyr, men för andra kan det vara en verklig huvudvärk.


Anledningen till detta är att många misslyckas med att utföra enkla men ändå viktiga åtgärder innan de startar sin webbplats, vilket kan resultera i allt från en hackattack till en fullständig förlust av data utan hopp om att få den tillbaka.

Lyckligtvis kan du förhindra det med rätt verktyg. Nedan listas är sju steg du bör ta innan du startar din WordPress-webbplats.

1. Välj rätt tema

Välj rätt WordPress-tema

Att hitta rätt mall för din webbplats är förmodligen det viktigaste steget i hela processen. Det beror på att ett tema anger tonen på hela webbplatsen.

Om du till exempel bygger en företagswebbplats men väljer ett tema som saknar ett professionellt utseende kommer du inte att tas på allvar.

Jag rekommenderar att du söker efter mallar baserade på den kategori av webbplats de tillgodoser och sedan bestämmer vilken design som passar din webbplats bäst.

2. Skapa en säkerhetskopia

Säkerhetskopiera WordPress

Att bygga en webbplats tar mycket tid och ansträngning. Tyvärr kan all den energin gå till spill med en blinkning. Det är därför det är avgörande att säkerhetskopiera WordPress inklusive alla dina filer, kod och innehåll.

Förbi skapa en säkerhetskopia, kan du vara säker på att din webbplats kan återställas när det behövs. De bästa säkerhetskopian gör det möjligt för dig att skapa schemalagda säkerhetskopior, så att du säkerställer en ny kopia varje gång du lägger till eller reviderar din webbplats.

Jag gillar att skapa mina egna säkerhetskopior och lagra dem på min dator som en extra åtgärd.

3. Stärka ditt administratörsområde

Hur du skyddar ditt WordPress-administratörsområde

Eftersom WordPress är en så populär webbplats byggnad plattform, det är mer benägna att hacka attacker än de andra. Det är därför viktigt att förstärka din backend med alla tillgängliga medel.

Det mest uppenbara sättet att börja är välja ett starkt lösenord. I stället för att välja ett ord som lätt kan gissas, använd en kombination av bokstäver, siffror, specialtecken och versaler.

Ställ sedan in en tvåstegsverifiering bearbeta. Förutom ett lösenord behöver du också en Google Authenticator-kod för att komma in på din webbplats. Vill du ha en snabbkorrigering? Kolla in några av dessa fantastiska 2-faktor autentisering WordPress-plugins som kan hjälpa.

Slutligen, skydda ditt WordPress adminområde av limiterar antalet inloggningsförsök. Detta kan hjälpa till att förhindra brute force attacker – en vanlig teknik som används av hackare där olika inloggningskombinationer upprepas. Vissa värdföretag bygger den här funktionen i (som WP Engine) så du vill dubbla kontrollera innan du installerar en plugins som Begränsa inloggningsförsök eller Logga in låsning.

Genom att säkra din backend är du fri att oroa dig för andra saker.

4. Anslut till Google Verktyg

WordPress-plugins för att integrera Googles tjänster

Även om det är möjligt att spåra framstegen på din webbplats via verktyg som finns tillgängliga inom WordPress, rekommenderas det att ansluta din webbplats till Google Search Console och Google Analytics.

Google har inte bara mer information än något annat webbspårningsverktyg, det kan också tillhandahålla genomsökningsrapporter om viktiga delar på din webbplats inklusive hur snabbt den laddas, om den laddas ordentligt och att det inte saknas eller trasiga länkar.

Du kan också använda Google Search Console hitta 404-fel, vilket gör det enkelt att övervaka och fixa problem på plats innan de börjar påverka din trafik.

Google Analytics är avgörande för att förstå din publik, deras likes och deras ogillar. Om du inte kan namnge tre egenskaper för dina användare har du förmodligen inte mycket grepp om vem de är eller var de kommer ifrån.

Eftersom dessa verktyg är så enkla att installera finns det verkligen ingen ursäkt för att inte ha dem. Om du vill komma igång med Google Analytics eller helt enkelt integrera Googles tjänster med WordPress på det enkla sättet måste du kolla in vår blogg.

5. Ställ in en e-postadress på ditt domännamn

Växa / bygg din e-postlista på din WordPress-webbplats

Informerade webbansvariga vet att ett e-postmeddelande kopplat till domännamnet på en webbplats är ett avgörande element att konfigurera innan du startar och bygger din e-postlista.

Detta beror på att användning av en e-postadress från en annan domän (dvs gmail.com) kan orsaka problem längs vägen. Dessa kan variera från e-postmeddelanden som inte levereras till mailservrar som förvirrar dina utskick med falska e-postmeddelanden.

En domänbaserad e-postadress visar också för användare att dina e-postmeddelanden kommer direkt från källan förutom att de bara ser mer professionella ut.

Om du inte konfigurerar ditt e-postkonto innan du startar är det dags att göra det. Om e-postmeddelanden inte stöds eller ingår i din värdplanutcheckning G Suite av Google. Det är ett fantastiskt verktyg som gör det enkelt att hantera användbara verktyg för ditt lilla företag allt på ett ställe,

6. Testa användarupplevelsen

Så här strömmar du din WordPress-webbplats och förbättrar användarupplevelsen

När du skapar en webbplats är det lätt att fastna i minutia och missa den stora bilden. Detta kan påverka många aspekter av en webbplats, men är särskilt skadligt för den totala användarupplevelsen på din webbplats.

Det är avgörande att testa användarupplevelsen och effektivisera din webbplats innan du startar. Det kommer inte bara att ge dig en god uppfattning om hur din webbplats fungerar, den kan också hjälpa till att upptäcka fel eller problem som du inte har lagt märke till tidigare.

Men inte bara anförtro dig själv. Det är viktigt att få en outsiders perspektiv på hur en webbplats “känns”. Ofta blir vi nöjda med arbetet och missar gapande problem.

Se bara till att du tar alla råd i steg och överväger många olika synpunkter.

7. Gör prestandatest

Pingdom-verktyg

Även om prestanda tekniskt är en del av användarupplevelsen är kategorin så viktig att jag ägnar en hel poäng åt den. Prestandan på din webbplats påverkar allt från avvisningsfrekvens till SEO. Detta beror på att användare förväntar sig snabba belastningstider och Google gör det också.

Om din webbplats laddningshastighet inte är optimal, vidta åtgärder för att se till att det är genom att påskynda den med ett cache-verktyg. Du kan kontrollera hur varje åtgärd påverkar din webbplats genom att använda verktyg som Pingdom.

Slutsats

Dessa sex steg är bara början. De mest framgångsrika webbplatserna drivs av människor som aldrig slutar lära sig och som alltid är ute efter bättre och effektivare lösningar.

Lycka till med din lansering!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map