8 sätt att engagera sig i WordPress Community

nätverk

Det finns ett antal sätt att engagera sig och ge tillbaka till WordPress community.


WordPress är ett öppen källkodsprojekt vilket innebär att kärnprogramvaran och ett stort antal verktyg för att utöka det är helt gratis att använda och modifiera. Denna etos omfattar alla aspekter av programvaran och stödjande information.

Gemenskapen samlas för att skapa tillägg till WordPress, översätta det till olika språk och hjälpa till att främja alla aspekter av kärnprogramvaran.

Gemenskapens bidrag är dock inte bara begränsat till utvecklarna där ute. Alla som vill engagera sig kan hitta ett sätt att hjälpa till. Allt du verkligen behöver är ett WordPress.org-konto och önskan att fastna i.

Det finns många sätt att engagera sig och vi går igenom några av dem här.

1. Utveckla ett gratis plugin eller tema

Detta är den vanligaste metoden för att ge tillbaka till WordPress community. Det finns tusentals gratis teman och plugins i WordPress-arkivet för gemenskapen att använda. För att visa er den enorma variation som skapas går jag igenom alla och belyser mina favorit plugins och teman varje månad.

Detta är inte ett alternativ för dem som inte är villiga att förbli engagerade på lång sikt. Alla tema eller plugin som skapas kommer att behöva ständiga uppdateringar för att säkerställa att de är bugfria och kompatibla med varje ny version av kärnprogramvaran.

Förresten, du behöver inte vara en utvecklare för att utveckla plugins och teman. Jag har arbetat med en utvecklare för att skapa två plugins (med ytterligare två på väg).

Visst – det kostade mig lite pengar, men jag har skapat plugins för vilka jag hade ett personligt behov och de hjälper andra människor. Det skadar inte heller mitt rykte i WordPress-communityn.

Att utveckla plugins och teman är ett vanligt initialt steg för många bidragsgivare när det gäller att skapa ett eget företag som säljer premiumprodukter för WordPress. Det är den mest utmanande nivån på bidraget men i slutändan utan att folk skulle ge upp sin tid att skapa teman och plugins skulle WordPress inte vara så varierat som det är idag.

2. Svara på supportfrågor i forumet

Supportforum är ett utmärkt sätt att engagera sig i samhället. Det finns alltid nya WordPress-användare som letar efter hjälp och vägledning, och med brist på moderatorer där ute kan det vara en av de bästa platserna att komma igång med att ge tillbaka. Du får inte tror du är en WordPress-expert, men om du har någon erfarenhet överhuvudtaget kommer det att finnas frågor som du kommer att kunna svara på (med tanke på att de allra flesta frågor ställs av absoluta nybörjare).

Det finns ett stort antal öppna trådar för tillfället, som kan göra att bestämma var man ska börja lite skrämmande. Ett bra sätt att närma sig detta är att tänka på ett problem du nyligen hade med WordPress som du kunde lösa. Använd sökfunktionen i forumen för att hitta personer som frågar om samma problem och skriva upp hur du fixar det.

För att lära dig mer om att engagera dig i supportforum, denna sida förklarar allt du behöver veta.

3. Underhålla dokumentationen

filer

Koden innehåller allt du behöver veta om WordPress. Det uppdateras ständigt och kräver att frivilliga fixar fel, reviderar sidor och lägger också till nya artiklar för att utöka WordPress-dokumentationen, särskilt när nya versioner släpps.

Det finns alltid ett krav för att hjälpa till att hålla Codex uppdaterad. Om du tror att detta kan något som tilltalar dig, ta en titt på Riktlinjer för Codex-bidragsgivare och engagera sig.

4. Arbeta med WordPress-översättning

WordPress GUI fungerar som standard på amerikanska engelska men har möjlighet att använda andra språk.

Om du talar mer än ett språk kan en idealisk metod att ge tillbaka till WordPress vara att hjälpa till att översätta kärnprogramvaran till ditt språk. Detta är särskilt viktigt om WordPress inte redan finns på ditt språk. Förutom att arbeta med programvaran kan du också hjälpa dig genom att översätta de många Codex-sidorna till ett annat språk.

Om du vill hjälpa till med WordPress-översättning kan du hitta mer information om det på Polyglots team sida.

5. Utveckla WordPress-användargränssnittet

Om dina färdigheter ligger mer i designfältet då Användargränssnitt team kan vara en idealisk plats för dina talanger. Detta team fokuserar på front-end utveckling och design av WordPress användargränssnitt.

Det pågår ständiga diskussioner om design och användartest med människor som levererar mockups av sina idéer i UI-gruppen. Om det finns något med det nuvarande användargränssnittet som du inte håller med och vill ändra, är denna grupp platsen att framföra det argumentet.

6. Förbättra tillgängligheten för WordPress

Om du eller någon du känner använder hjälpmedel kan hjälpa teamet för tillgänglighet vara det perfekta stället för dig att engagera dig.

Detta team arbetar med hjälpmedel i WordPress-kärnan och letar alltid efter feedback. Låt dem veta om eventuella problem du har upplevt och alla idéer du kan behöva för att göra programvaran bättre.

Om detta tilltalar dig följer du Gör WordPress tillgänglig blogg och lämna kommentarer till deras diskussioner där.

7. Hjälp till att växa gemenskapen

Wordcamp

Det finns flera WordCamps och hundratals WordPress-möten som händer runt om i världen varje år. Dessa händelser är perfekta platser för medlemmar i samhället att samlas på ett ställe för att dela information om utveckling, design och alla aspekter av WordPress (utcheckning Carrie’s sammanfattning av hennes erfarenhet på WordCamp San Francisco 2013, eller se varför vän Pippin deltar i WordCamps ).

Om det för närvarande sker ett meetup eller WordCamp i ditt område kan du komma i kontakt med arrangörerna och erbjuda att hjälpa till.

Om det inte finns ett aktuellt möte eller WordCamp i ditt område, varför inte försöka komma igång?

Att köra ett möte eller WordCamp är ingen enkel uppgift och kräver mycket arbete både före och under evenemanget. Om detta är något du funderar på att göra så skulle det vara en mycket bra idé att kontakta andra medlemmar på webbplatsen Make WordPress Community för att be om råd och support.

Gemenskapshändelser är inte begränsade till fysiska platser. Det finns många forum, IRC-chattar och online-workshops som är inriktade på frivilliga samhällsresenärer i åtanke.

8. Donera till WordPress Foundation

Om du är orolig för att inget av ovanstående alternativ är för dig – oavsett om det inte är att du inte har tid eller färdigheter att hjälpa till på något av dessa sätt – finns det ett annat alternativ öppet för dig. WordPress Foundation är en välgörenhetsorganisation som har till uppgift att främja WordPress som ett open source-projekt.

Det är en ideell organisation som innehar WordPress-varumärket, finansierar olika open source-projekt och är en pedagogisk organisation för WordPress och open source-utveckling.


Vi har talat om flera alternativ du kan engagera dig i WordPress community men det finns många andra sätt att bidra med. För att engagera dig i samhället allt du verkligen behov är att ha en önskan att ge tillbaka. Då behöver du bara ta reda på hur du kan göra det på ett sätt som bäst passar dina talanger.

Ditt bidrag till samhället kan vara i form av recensioner av teman och plugins eller det kan fungera med team och design och användargränssnitt för att förbättra utseendet och känslan hos WordPress. Ditt bidrag kan till och med baseras på din önskan att mästare WordPress till nya användare och hjälpa dem att komma igång. Det finns verkligen ingen begränsning för de tillgängliga alternativen.

Har du gett tillbaka till WordPress-communityn på något sätt? Vi skulle gärna höra om det i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map