8 tips för att skapa innehåll i lång form med WordPress

Tips för att skapa innehåll i lång form med WordPress

Långformade WordPress-artiklar är ett bra sätt att ge dina läsare djupgående information om ett givet ämne. Generellt sett har du bara en sekund för att fånga din läsares uppmärksamhet. Annars kommer de att gå vidare till någon som kan ge dem vad de vill. Om de är intresserade av ett visst ämne är det de vill ha värdefullt, förståeligt och lätt att navigera information.


Betydelsen av långformat innehåll förklaras

När det gäller WordPress hänvisar artiklar i lång form till de över 1000 ord långa. Varför ska du ta dig tid att skapa innehåll så länge? Det finns några orsaker.

Först ut, det ökar tiden på platsen. Ju längre kopian är, desto längre tid kommer en användare att spendera aktivt på att läsa en sida (eller flera sidor) på din webbplats.

Sökmotorer tenderar också att gynna innehåll i lång form. Enligt Backlinko, inlägg som rankas på första sidan i Googles sökresultat har totalt 1 890 ord. Så om du vill rangordna högre fokusering på längre innehåll är en solid strategi.

Plus att innehållet i lång form är mer delbart. Genom att förbättra längden på dina artiklar kan du också ge dina sociala mediekonton (och trafik) ett boost.

Medan de första orsakerna är mer SEO-baserade finns det också skäl att skapa längre innehåll för din publik. Till exempel den totala användarupplevelsen på din webbplats. Lätt att navigera i långformat innehåll gör det enkelt för användare att hitta informationen de letar efter. Detta skapar en positiv upplevelse, som ofta får dem att komma tillbaka direkt till din webbplats nästa gång de letar efter ett svar.

Så hur går du åt att skapa innehåll i lång form med WordPress? Nedan erbjuder vi 8 tips som du kan använda för att dra fördel och skapa mest effekt för din WordPress-webbplats med längre artiklar.

1. Välj rätt ämne

Du skriver för dina läsare, så se till att du ger dem ämnen de faktiskt är intresserade av. Se vilka typer av saker de söker efter, eller titta på de vanligaste frågorna du ställs. Tillhandahållande av denna information av värde ger läsarna en anledning att sätta sitt förtroende för dig och ser dig som en myndighet i ämnet.

Ett sätt att göra detta är att gå till Quora och se vilka frågor som ställs i din nisch. Detta kan berätta vad din publik är intresserad av. Sedan kan du använda din sociala medieanalys för att göra detsamma och kontrollera vilka ämnen som trender. Forum och liknande onlineutrymmen gör ofta luren om din budget för forskning är låg.

Moz Pro SEO Toolset

Du kan också använda Google Trends och Google News för att se vad folk letar efter och läser mest. Men om du har mer pengar att spara, använd några av de bästa forskningsverktygen för ämnen och trender. Moz är ett bra alternativ som kan hjälpa dig att ta din innehållsmarknadsföring och SEO till nästa nivå.

2. Målet för vintergrönt innehåll

Naturligtvis kommer det att finnas några ämnen som naturligtvis kommer att ha ett utgångsdatum eller som kommer att vara mycket efterfrågade för bara en kort tidsram. Denna typ av innehåll är vanligtvis pressmeddelanden, allmänna uppdateringar om evenemang eller något annat som händer med varumärket, tillkännagivanden och så vidare. Det finns också kommentarer om aktuella händelser eller blogginlägg som är relaterade till trender som kommer att passera – kom bara ihåg debatten “Laurel vs Yanny” eller “White and Gold vs Black and Blue Dress”. Många varumärken hoppade efter trenden och publicerade om den men dessa var inte långa blogginlägg eftersom de inte är vintergröna. Du kan välja att skriva om de här sakerna, men det är bäst att sikta på ämnen som kan stå tidens test. Du kommer att lägga mycket tid och ansträngningar på att skapa detta innehåll, så du vill få så mycket tid och dra nytta av det som möjligt.

CoSchedule Free WordPress-plugin

Det finns många verktyg du kan använda och ett av de bästa exemplen är CoSchedule-plugin som kan hjälpa dig att planera ditt innehåll och olika uppdateringar så att ditt innehåll alltid förblir friskt och intressant för dina läsare. Det här praktiska verktyget låter dig samarbeta med ditt team och tilldela uppgifter, få en översikt över hela din marknadsföringsstrategi, veta vad de bästa tiderna är att publicera och så vidare.

3. Använd verktyg för att redigera och korrekturläsa

Att skriva är inte alltid lätt, särskilt när det gäller redigering och korrekturläsning av innehåll när du är klar. Det kan finnas många grammatiska misstag eller stavfel, och dessa är aldrig bra för ditt rykte. Men lyckligtvis finns det verktyg som kan hjälpa dig att bli bättre på det här området.

Grammatisk skrivassistent

Grammatik är ett verktyg som du förmodligen är bekant med eftersom miljarder människor använder det och det är ett av de viktigaste verktygen för alla författare. Du kan lita på Grammarly för att intuitivt kontrollera alla dina grammatik- och stavfel, skiljetecken och stilfel. Dess användning går långt utöver alla standard korrekturläsare som de du kan hitta i Word eller Google Docs. Det är gratis men om du får en betald version kan du enkelt leta efter plagiering och få en ännu bättre innehållsanalys.

Korrekturläsning av gratis WordPress-plugin

Den gratis Proofreading-plugin, av Scribit, å andra sidan, är en plugin som du kan använda direkt i WordPress. Du kan ställa in det så att det understryker alla dina misstag medan du skriver eller att dessa misstag kan visas i ett separat fönster. Du kan lägga till speciell terminologi så att den är anpassad och redo att du kan använda den.

Style Guide Checker Gratis WordPress-plugin

Slutligen är Style Guide Checker ett plugin som hjälper dig att skapa en uppsättning regler för dina innehållsskapare att följa, så att du kan ha en enhetlig innehållskvalitet i hela strategin för innehållsmarknadsföring. Det kan täcka allt från skiljetecken till formatering.

4. Gör innehållet delbart

Folk älskar att dela innehåll som de tycker är intressant och att de tror att andra skulle vara lika intresserade av. Gör ditt innehåll lätt att dela för att utöka din räckvidd och effekterna av dina artiklar i lång form. Och som med alla WordPress-saker har du många sociala delningsprogram att välja mellan.

Integrera sociala medier med AddThis

AddThis erbjuder några plugins du kan använda för att göra ditt innehåll mer delbart. Det är en fantastisk plattform som gör att du snabbt och enkelt kan lägga till flytande delningsknappar, sociala profilföljknappar och till och med relaterade inlägg. Du måste registrera dig för ett gratis AddThis-konto för att använda plugins och för att se analyser för ditt toppdelade innehåll, referensnätverk, sidvisningar och mer.

Candy Social Widget

Eller om du letar efter ett enklare alternativ kan du överväga Social Candy Widget-plugin. Det lägger till en intuitiv social widget-byggare som du kan använda för att lägga till dina föredragna sociala profillänkar till alla widgetar som är färdiga. Välj mellan 25 sociala nätverk, 3 knappstilar och anpassningsbara dimensioner.

5. Formatera ditt innehåll

Läsarna vill ha innehåll som är lätt att smälta, där de snabbt kan hitta den exakta informationen de letar efter. Ett bra sätt att hjälpa dem med detta är att formatera ditt innehåll så att du har tydliga rubriker, undertexter och listor, så att de kan bläddra igenom den långa artikeln och snabbt hitta exakt ämne de letar efter.

Ladda ner Easy Innehållsförteckning

Du kanske också vill överväga att lägga till en innehållsförteckning. För longform-innehåll är detta ofta mycket användbart för läsarna. Om ditt WordPress-tema inte inkluderar den här funktionen kommer ett plugin som Easy Content of Contents att göra susen. Denna plugin är exakt som annonseras – ett enkelt sätt att lägga till en innehållsförteckning till dina inlägg eller sidor. Plugin fungerar automatiskt genom att ta tag i rubriker. Använd de medföljande alternativen för att välja en innehållsförteckning, kulformatering, hierarkiskt stöd, smidig rullning och mer.

6. Att lägga till bilder är ett måste

Ett bra sätt att få information till läsarna är genom bilder som infografik, diagram eller andra bilder. De är perfekta för att kondensera information till ett enkelt format. Och även om bilder inte behövs är det en bra idé att lägga till dem ändå, för att bryta upp den långa texten.

Infographic Maker - iList

iList Infographic Maker är ett WordPress-plugin som kan hjälpa dig att skapa en visualisering av data och information som ser bra ut och omedelbart fångar läsarens uppmärksamhet. Du kan skapa vackra listor, infografik, diagram och grafer och det kan göra stor skillnad i din strategi för innehållsmarknadsföring.

Vision Interactive - Image Map Builder för WordPress

Vision Interactive Image Builder låter dig göra mer med dina bilder – lägg till text, anteckningar, länkar, former, linjer och andra saker som kan hjälpa dig att klargöra din poäng och inspirera människor. Du kan skapa interaktiva bilder, broschyrer och berätta en historia på några sekunder.

Visualizer: Tabeller och diagramhanterare för WordPress

Slutligen använder du Visualizer Tabeller och diagram för att skapa interaktiva diagram, grafer och andra visualiseringsverktyg som kan hjälpa din publik att förstå de uppgifter du presenterar. Det är verkligen enkelt att använda och det finns mer än nio diagramtyper som du kan använda. Alla diagrammen är interaktiva och lyhörda vilket kommer att bli ännu bättre för dina besökare.

7. Bli främjande

Om du har tagit läsarens uppmärksamhet och de anser att du är en kunnig och pålitlig informationskälla, kan du börja marknadsföra de produkter och tjänster du har att erbjuda. När du har gett dem värdefull information om ett ämne, kanske du vill erbjuda dina tjänster för att hjälpa till att skapa en lösning på frågan de ursprungligen kontaktade dig med.

Ett alternativ är att lägga till ett samtal till handling (eller CTA). Det finns många WordPress-appeller till action-plugins att välja mellan. Med dessa kan du rikta läsare till ditt nyhetsbrevformulär, prissida, ett kontaktformulär för att komma i kontakt, etc..

Alternativt, om din webbplats också innehåller en e-handel butik kan du kanske använda en kortkod för att lägga till relaterade produkter i din text. Om du till exempel använder WooCommerce kan du använda och anpassa kortkoden [products] för att visa relevanta objekt enligt kategori, SKU, popularitet osv. (Se en fullständig lista över WooCommerce-kortkodvariabler att lära sig mer).

8. Skapa med SEO i åtanke

För att nå flest läsare måste du naturligtvis ha höga rankningar för sökmotorer. Och för att uppnå detta måste du ha SEO-optimerat innehåll.

Först vill du börja med sökordsundersökningar. Googles sökordsplanerare är ett bra verktyg för att upptäcka och undersöka nyckelord, samt bedöma din tävling.

Yoast SEO-plugin

Men när du väljer dig på dina målsökord vill du inte fylla på din text. Detta är ofta så besvärligt och onaturligt (för läsare och sökmotorer). Yoast är ett fantastiskt plugin som låter dig lägga till dessa nyckelord och sedan kontrollera om det är läsbarhet. Detta för att säkerställa att ingenting låter onaturligt och hjälper till att optimera ditt innehåll för dina läsare (och sökmotorbots). Dessutom är pluginet praktiskt för att lägga till viktiga SEO-funktioner på din webbplats, inklusive en webbplatskarta och brödsmulor. Gör det till en allvarlig tillgång för dina WordPress SEO-ansträngningar för att få din långformade artiklar ranking.


När du vill skapa WordPress-artiklar i lång form som har stor inverkan, kom ihåg att hålla dessa tips i åtanke under hela skapelseprocessen. Artiklar med lång form har verkligen sin plats och tjänar sitt syfte; Och när de görs ordentligt ser du fantastiska resultat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map