Accelerated Mobile Pages: AMP för WordPress Mobile Optimization

Accelererade mobilsidor för WordPress

Surfa och surfa på internet bör vara snabbt och enkelt. Webmasters försöker ständigt göra detta möjligt genom att optimera webbplatsens prestanda och förbättra webbplatsens hastigheter, och ett bra sätt att uppnå detta är med AMP för WordPress.


Webbplatser designades främst för den större skärmen. Men mindre skärmar ökar i antal och till och med går förbi bärbara datorer och persondatorer. Mobiler representerar nu 65% av tiden för digital media. De handhållna enheterna behöver sidor för att ladda så snabbt som på större skärmar, om inte snabbare.

För att möta denna efterfrågan på snabbladdande innehåll finns appar som är utformade för specifika mobilplattformar tillgängliga på Apple (News), Facebook (Instant Articles) och Snapchat (Discover). Tidigt i år. Google introducerade Accelerated Mobile Page (AMP) för att påskynda leverans av mobilt innehåll och ge en bättre användarupplevelse.

Vad är AMP?

AMP för WordPress: AMP Project

AMP-projekt tillkännagavs av Google i oktober 2015, och rullade i februari 2016. Det är ett open source-initiativ som ger utgivarna möjlighet att skapa mobiloptimerat innehåll en gång och låta det laddas överallt på mobilwebbningen direkt.

Den 24 februari 2016 började Google distribuera AMP-kompatibelt innehåll i en karusell på sin mobila sökresultatsida. Användare kan dra karusellen och trycka på det objekt de vill läsa. Pinterest rapporterade att sidorna skulle vara Fyra gånger snabbare, med 8 gånger mindre data än vanliga mobiloptimerade sidor. Detta är möjligt på grund av hur sidorna formateras och levereras.

Från augusti 2016 har Google Search över 150 miljoner AMP-dokument i sitt index och växer med en hastighet av 4 miljoner i veckan. I början av augusti startade Google också en förhandsvisning av Google-sökning efter förstärkt innehåll. Den räknar med att genomföra det bredare senare i år.

AMP för WordPress: AMP Search Preview

AMP i förhandsgranskning av sökning

Du kan få en glimt av de snabba laddningssidorna i den AMP-aktiverade sökningen här. Kolla in den genom att använda länken på din mobiltelefon (fungerar inte på stationära datorer).

Vilka webbplatser ska använda AMP?

I februari inleddes projektet för förlag. Men antagandet av AMP har spridit långt bortom publiceringsbranschen till underhållning, resor, e-handel och mer.

Gynnsamma rapporter mottas från tidiga adoptörer. Med en förbättring av lasttiden på 88% för AMP-dokument, Washington Post rapporterar en ökning i antalet återvändande användare från mobiltelefoner med 23%. eBay är ett av de stora e-handelsföretagen som byter till AMP med nära 15 miljoner AMP-baserade produktsidor. Inom en kort stund förväntas dessa sidor vara upptagna för att upptäckas i en sökning.

Så vilka webbplatser bör använda AMP? Definitivt de som förlitar sig mycket på mobil för trafik. Men med tanke på att fler och fler användare väljer att använda sina mobila enheter för att surfa på Internet AMP för WordPress (eller vilken webbplats som helst) kan det vara ett bra tillägg.

Vad är annorlunda i AMP?

Detta innehållsleveranssystem är baserat på AMP HTML-ramverket och är snabbare än den vanliga HTML eftersom,

 • Det är en smal version av det normala HTML-ramverket minus allt JavaScript-innehåll. För JavaScript är ramarna beroende av det vanliga AMP JS-biblioteket.
 • Innehållet cachelagras och lagras i ett gemensamt moln, så att tiden som krävs för att fråga och hämta från servern elimineras.

Det finns många fler skillnader, men de två som nämns här borde ge dig en snabb och bred förståelse.

Varför publicister och bloggar ska aktivera AMP

Så länge att läsa sidor med långsam laddning på mobiler fortfarande är en avskräckande upplevelse för användare, missar förläggarna intäkter från reklam på mobiler. AMP hjälper till att få och behålla en besökare under längre perioder på webbplatsen och har potential för intäktsgenererande klick.

AMP-sidorna visas bredvid en blixtikon för att markera dem från vanliga webbsidor. Visare som klickar på det här alternativet kommer att tas direkt till AMP-sidorna i AMP-visningen. Inte bara det, innehåll kommer omedelbart att finnas tillgängligt på en Google-sökning och tillgängligt via sociala plattformar som Twitter, LinkedIn, WordPress, Parse.ly, Adobe Analytics, Nuzzel och Pinterest.

Dessutom har publicister tillgång till Google Analytics för att se hur deras sidor presterar. De kan ta fram sitt bästa innehåll och använda det för att optimera webbplatsens prestanda och användarupplevelse.

AMP erbjuder en annan fördel genom att den tar hand om hög prestanda och användarupplevelse, så att utgivares resurser kan fokuseras på att tillhandahålla bra innehåll.

Vilka optimeringar krävs för AMP

AMP är faktiskt en hel del optimeringar till webbplatsen görs på ett enhetligt sätt som krävs av Google. De olika optimeringarna som du behöver utföra för att göra en AMP-kompatibel med webbsidor är,

 • Tillåt bara asynkron JavaScript – för att förhindra att den fördröjer sidvisning. Detta innebär att du inte kan använda något JavaScript som du skapar och måste lita på AMP-element för att hantera det interaktiva innehållet på dina sidor. JS i iframes är tillåtet, men bara om det inte hindrar rendering.
 • Storlek alla resurser statiskt – AMP laddar sidan utan att vänta på att resurser som bilder och iframes laddas ner. Storleken på dessa resurser måste anges i HTTP, så storleken och positionen för dessa resurser är känd innan nedladdningen startar.
 • Låt inte förlängningsmekanismer blockera rendering – Om någon anknytning ska inkluderas på sidan måste det anpassade skriptet informera systemet om det. Så ett utrymme skapas för tillägget, redan innan AMP vet vad det kommer att inkludera. Tillägg för ljuslådor, Instagram-inbäddningar och tweets är bra eftersom de inte blockerar sidåtergivning, även om det kräver ytterligare HTTP-förfrågningar.
 • Håll all JavaScript från tredje part från den kritiska vägen – Anpassad JavaScript är endast tillåten i sandlådda iframes. På detta sätt blockerar det inte att startsidan laddas.
 • All CSS måste vara inline och storlek bunden – detta hjälper till att minska antalet HTTP-förfrågningar på den kritiska sökvägen.
 • Teckensnittutlösning måste vara effektiv– AMP-systemet tillåter inte HTTP-förfrågningar förrän teckensnitt börjar ladda ner.
 • Minimera omberäkningar av storlek – Omberäkningar fördröjer återgivning, så det måste hållas till ett minimum.
 • Kör endast GPU-aktiverade animationer – alla animationer måste kunna köras på GPU (Grafisk processenhet).
 • Prioritera resursbelastning – Endast innehåll som behövs laddas först, med annonser och bilder hämtas så snart som möjligt, men laddas endast när det behövs. På så sätt hålls kravet på CPU till ett minimum.
 • Ladda sidor på ett ögonblick – För rendering använder mycket bandbredd och CPU. AMP-för-rendering laddar bara nödvändigt innehåll först och laddar ner iframes från tredje part och andra resurser endast om det behövs.

Ett standardutbud av annonsformat, annonsnätverk och teknik kommer att finnas tillgängligt. Samtidigt kan förlag också välja sina egna format, så länge det inte är en hastighetstransaktion.

Hur man lägger till AMP för WordPress

Google har en handledning som du kan hänvisa till för att skapa grundläggande AMP-HTML-sidor, iscensätta dem, validera dem som AMP-kompatibla, publicera och distribuera dem. Validera AMP-sidor är viktigt, eftersom det är så att tredje parter som Twitter och Instagram är övertygade om att sidorna kommer att visas bra på sina plattformar.

När det gäller webbplatser som är värda på WordPress.com stöds de automatiskt för WordPress utan att behöva göra något längre. WordPress-webbplatser med egen värd kan aktivera AMP för WordPress genom att installera ett plugin.

AMP WordPress Plugin av Automattic

AMP WordPress Plugin av Automattic

När du har laddat ner, installera och aktivera AMP-plugin på WordPress-webbplatsen kommer dina inlägg automatiskt att ha en dynamiskt genererad AMP-version. Du kan komma åt dessa sidor genom att lägga till amp i slutet av din URL (exempel.com/my-post/amp). Om du inte har vackra permalänk aktiverade lägg till ?amp = 1 till länkar (som ser ut som exempel.com/?p=100&amp=1). Det enda andra steget är att testa och validera dina sidor som nämnts ovan.

Du kommer inte att märka några inställningar eller funktioner alls för det här insticksprogrammet. Det finns ett extra instrumentpanel för AMP Analytics där du kan klistra in din egen JSON-konfigurationskod, men det är allt.

Denna plugin är den officiella plugin från Automattic-stallen, och för närvarande stöder den inte sidor och arkiv, och du kan inte heller anpassa sidorna. Men det är ett mycket enkelt och lättanvänt alternativ, och du kan hitta lite vägledning via dokumentation om Github för anpassning.

AMP för WP – Accelerated Mobile Pages

AMP för WP gratis WordPress-plugin

Ett annat bra gratisalternativ är AMP för WP. Detta gratis WordPress-plugin erbjuder snabb och enkel installation – bara installera, aktivera inställningar och börja automatiskt generera din AMP för din webbplats. Bonus – detta plugin är också kompatibelt med flera sidor.

Det finns inbyggda inställningar för att aktivera AMP (inlägg, sidor, arkiv), lägga till mobila annonsområden, strukturerad data (en viktig del av SEO), Yoast SEO metataggarintegration, avancerade alternativ för index / inget index, push-meddelande, infödda AMP-kommentarer, anpassade AMP-översättningar (om du använder ett annat språk än engelska vill du uppdatera detta) och mer. Inställningarna är mycket omfattande för en gratis plugin som är fantastisk.

Bäst av allt, detta plugin erbjuder designalternativ så att du kan anpassa utseendet och känslan för din AMP-utgång. Använd inkluderade standard AMP-teman, eller använd deras AMP-temaramverket att skapa din egen typ av typ.

AMP för WP erbjuder också premiumförlängningar för att lägga till funktioner (som en call-to-action eller AMP-cache) och stöd för populära plugins inklusive WooCommerce, Advanced Custom Fields och Contact Form 7.

Fler sätt att lägga till AMP för WordPress

Naturligtvis är detta inte det enda sättet att lägga till AMP till din WordPress-drivna webbplats. Andra plugins som kan hjälpa dig med AMP för WordPress-webbplatser inkluderar:

 • WP AMP – för att skapa anpassad AMP-design utan kodning och öka SEO. Du kan läsa mer om det här.
 • Accelerated Mobile Pages (AMP) för WordPress – för att skapa ett AMP-tema för din webbplats.
 • Anpassad AMP – för att hjälpa till att anpassa ditt AMP-innehåll.
 • Omedelbara artiklar på Facebook och Google AMP-sidor – att publicera och hantera ditt innehåll direkt från WordPress till Google AMP-sidor med stöd för annonser och analyser.
 • Lim för Yoast SEO & AMP – för att säkerställa att standardprogrammet WordPress AMP använder rätt Yoast SEO-metadata och tillåter modifiering av AMP-siddesign.

Bör du lägga till AMP för WordPress?

Även om AMP inte är obligatoriskt för att webbsidor ska upptäckas av Google, är det ganska uppenbart att Google kommer att sträva efter att implementera AMP-projektet på ett mer bredt baserat sätt så småningom. För närvarande är det inte en separat faktor att vara AMP-kompatibel sökrankning av Google. Även om det är rimligt att anta att det kommer att vara viktigt vid någon tidpunkt,

Om du tänker på att sidhastighetshastigheten är en faktor i sökmotorens rangordning, har du verkligen inget mycket val om du vill vara en del av det mobila internet. Om sökmotorens ranking är viktig för dig, kan alla andra tankar om att gå AMP-vägen försvinna.

Men att vara en del av projektet kräver en noggrann efterlevnad av den formatering som krävs av Google och det kanske inte är allas kopp te. Det begränsar vad du kan lägga på din webbplats och kan göra att alla bloggar verkar något enhetliga och saknar individualitet. Vissa animationer är inte tillåtna och formulär stöds inte. Och så länge landningssidor går kan det hända att AMP inte är en bra idé alls. Dessutom kan det finnas webbplatser som betonar estetik och varumärke över hastighet, för vilka AMP kan visa sig vara en dämpare.

Men om du vill skapa en snabb och engagerande upplevelse för dina användare och få dem att hålla sig längre, måste du allvarligt överväga AMP för WordPress (eller någon annan typ av webbplats du kan köra). Om det är en plats på AMP-karusellen på Googles söksidor som du vill höra, hopp vidare till AMP-bandvagnen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map