Allt du behöver veta om att skriva och visa en WordPress Blog Bio

Att ha en solid bio eller ungefär avsnitt på din WordPress-webbplats är ett måste.


Det spelar ingen roll vilken bransch du är i – du behöver en bio för att låta folk veta vem du är, vad du gör och varför du gör det. Även om du är i affärer (framförallt om du är i affärer) måste du ge människor lite av dig själv. När allt kommer omkring är varje transaktion i slutet av dagen mellan två personer, så ju mer du kan presentera dig själv som relatabel, desto bättre.

Det är därför vi har satt samman det här inlägget, för att svara på alla frågor du någonsin har haft om att skriva en bloggbio och hur du kan visa det på din WordPress-webbplats. Så gör dina pennor redo och förbered dig på att ta några anteckningar!

Vad ska ingå i en bio?

Vad du inkluderar i din bloggbio beror mycket på vilken bransch du är i och vad syftet med din blogg är. Om du är i fastigheter kommer din bloggbio naturligtvis att säga något annat och fokusera på andra saker än om du bloggar för att stödja din Etsy-butik.

Först och främst bör du betona din expertis. De som klickar igenom för att läsa din bio kommer att vilja veta varför du bloggar i första hand och varför de till och med borde lita på dina ord. Att använda ett exempel kommer förmodligen att göra det enklare att förklara detta.

Så låt oss säga att du säljer en informationsprodukt och använder din blogg som en stödjande plattform för det. Din bio bör prata om vilken erfarenhet du har som gör dig till en expert på det ämne som din informationsprodukt täcker. Du bör prata om vilken träning du har och vilka framgångar du har uppnått inom ditt område.

Några “måste-haves” (om de är tillämpliga) inkluderar:

 • Din utbildning
 • Seminarier, kurser eller konferenser som du har deltagit i
 • Relevanta publikationer
 • Rekommendationer från respekterade kamrater

När du har pratat om dina kvalifikationer som expert kan du övergå till att prata om lite personlig information. Vissa allmänna bakgrundsinformation är också trevliga för läsarna eftersom det ger dem sammanhang och tittar på vem du är utanför företaget.

Prata om var du växte upp. Prata om dina hobbyer eller intressen. Prata om hur du kom in i ditt valda fält. Hur mycket eller hur lite personlig information du inkluderar är upp till dig men det kan hjälpa dig att läsa några av bioerna på bloggar från andra människor i din bransch. Vad gör de? Vad betonar de? Använd det som din guide.

Du vill också se till att tonen i din bio matchar tonen i din blogg, så det betyder att om du har en helt professionell röst i dina inlägg, bör din bio förbli trogen där. Och om du har en mycket konversationsstil, blir inte plötsligt styv i din bio. Konsekvens är nyckeln.

Strukturella överväganden

Det finns några strukturella saker du behöver tänka på när du sätter ihop en effektiv bloggbio. Innan du får ett enda ord på sidan bör du bestämma om du vill skriva i första person eller tredje person.

Första personen är mycket mer direkt och låter dig tala direkt till dina läsare: “Jag växte upp i Rugby,” kontra “Tom Ewer växte upp i Rugby.” Lite av en personlig touch kan gå långt när det gäller att göra dig relatabel till dina läsare.

Du vill också tänka på längden på din bio. Återigen kommer detta att ha mycket att göra med vilken bransch du är i. En advokat kommer att behöva mycket längre bio än en butiksägare, till exempel. Men du måste bestämma om du bara vill ha en liten bio i en författarbox under dina blogginlägg – som vi kommer att diskutera mer på ett ögonblick – en fullständig dedicerad “Om” -sida eller en kombination av de två. Se till dina konkurrenter för vägledning och kom ihåg att ibland mindre är mer.

Obs: även om din biograf är relativt kort, vill du fortfarande bara visa några rader under dina inlägg och visa resten på sin egen sida. Det är renare och ger en mindre rörig sida.

Författarboxen

Som vi nämnde tidigare är en författarbox lite utrymme som vanligtvis visas nedanför blogginlägg som ger snabba fakta om ett inläggs författare. Detta är särskilt användbart om du har flera författare på din blogg.

Det finns många plugins tillgängliga, både gratis och premium, som klarar denna uppgift. Här är bara en handfull som vi har hittat användbara och som du kanske vill överväga:

Fanciest Writer Box

Fanciest Writer Box

Fanciest Author Box-plugin från Thematosoup är en personlig favorit eftersom den gör absolut allt du någonsin vill att en författarbox ska göra (kassan min fulla Fanciest Author Box WordPress Plugin review). Du kan anpassa den för att göra allt du vill från en grundläggande biobox till något mer komplex. Du kan lägga till eller ta bort flikar längst upp i författarboxen för att visa mer information om dig som dina sociala medieprofiler, dina senaste blogginlägg och mer. Vi använder faktiskt en anpassad version av Fanciest Author Box här på WPExplorer – kolla in min författares biolåda nedan.

Det levereras också med inbyggd Google-författarintegration och du kan enkelt anpassa CSS så att det passar ditt bloggtema sömlöst. Fanciest Author Box kostar $ 10 men det finns en smalare, gratis version som heter Fancier Writer Box om du vill testa det innan du gör något slags ekonomiskt åtagande.

Författare Box Reloaded

Författare Box Reloaded

Om du letar efter något riktigt enkelt som fortfarande visar all din information på ett snyggt sätt, Författare Box Reloaded plugin är ett bra alternativ för dig.

Ditt författarfoto och en kort biograf visas enkelt och smakfullt under vart och ett av dina blogginlägg. Du måste ladda ner ett tillägg som heter Author Box Reloaded för att lägga till ikoner för sociala medier, vilket dock kan vara en nackdel för vissa.

Återigen, detta är ett väldigt enkelt alternativ, men om du inte behöver något robust är detta ett bra, gratis sätt att visa din biograf och låta människor komma in på vem du är och vad du gör.

Anpassad om författare

Anpassad om författare

De Anpassad om författare plugin är intressant eftersom det är ett av få där ute som inte kräver skapande av enskilda användarkonton. Normalt måste du skapa olika användarprofiler, alla med sina egna behörigheter, för att få en författarbox att fungera effektivt. Detta plugin tillåter dig dock att ställa in anpassade profiler för exklusiv användning med plugin, snarare än i WordPress-instrumentpanelen själv.

Du kan visa din biograf i detta plugin men du vill ha med HTML och med alla sociala medielänkar du vill. Det är gratis och ett annat enkelt sätt att visa din bio.


Att skriva en övertygande biografi för din WordPress-webbplats är svårt. Det är svårt att sammanfatta all din relevanta erfarenhet på ett kort utrymme. Och att fatta beslut om hur du vill visa den informationen kan också vara tufft. Men förhoppningsvis har du nu ett starkt grepp om hur du kan arbeta både med att skriva och presentera din “Om mig” -information och kan fortsätta med förtroende.

Vad finns i din bloggbio? Har du till och med en? Eller är det ett av dina regniga dagsprojekt? Vi skulle gärna höra ditt tag på blogginlägget, vad det ska och inte bör inkludera och ditt favorit sätt att visa den. Ljud av i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map