Använd Snapchat för att växa ditt WordPress Följande

Använd Snapchat för att växa ditt WordPress Följande

På vilken dag som helst är Snapchat över 150 miljoner människor använda, skicka och ta emot snaps. Mellan dem visas 2,5 miljarder bilder och 10 miljarder videor. Det är varje dag! Så det är dags att vi fick reda på mer om världens snabbast växande sociala medieplattform, och hur den kan användas för att hjälpa din WordPress-webbplats att uppnå sina mål.


Den här artikeln tittar på djupet på vad Snapchat är, vem som använder den och hur den kan hjälpa till att växa ditt WordPress-resultat. Vi diskuterar sedan tips och tricks för att skapa en Snapchat-community och överväger bästa praxis när du lägger till snaps för att främja ditt företag.

Vad är Snapchat?

linser

snapchat är en populär mobilapp som låter dig skicka och visa foton och videor till vänner och följare. Dess särskiljande egenskap, som gör det möjligt att sticker ut i mängden sociala mediekanaler, är att bilderna, eller snaps som de är kända, bara har en kort livslängd, från 1 sekund till 24 timmar, varefter de automatiskt raderas.

En av huvudattraktionerna med att använda Snapchat är att det är kul. Du kan lägga till text, kommentarer och emojis till bilder innan du skickar dem, samt Snapchat-objektiv. Linser lägger till hundöron i ansikten, byt ansikten med de på en annan på skärmen och mycket mer. Det låter kanske lite galen, men prova, det är kul!

Vem använder Snapchat?

Snapchat har länge varit känt för att locka en yngre publik, främst från tonåringar till de i början av trettiotalet. Ursprungligen användes Snapchat främst av den yngre änden av den demografiska, särskilt unga tonåren. Under det senaste året har dock den snabbast växande gruppen varit över 24-talet. Så om din målgrupp är runt eller under 30 är det dags att seriöst betrakta Snapchat som en viktig social media-kanal för ditt företag.

Varför du ska använda Snapchat

snapchat

Snapchat håller på att bli en extremt effektiv marknadsföringsplattform. Alla företag som redan lägger ner mycket tid på att producera och posta bilder och videomedia kommer att hitta Snapchat en naturlig passform. Snapchats besatthet av bilder och berättelser gör det till den perfekta kanalen för att marknadsföra alla affärer inom mat, resor, media, fitness, musik eller modeindustri, för att bara nämna några. Så här kan det hjälpa …

Locka nya följare

För att växa ditt WordPress-resultat är det viktigt att se till att du är närvarande och marknadsför ditt företag på samma platser som din målgrupp. Om din potentiella publik hänger på Snapchat, men du inte är det, är det svårt att få kontakt med dem som kan vara intresserade av din nisch. Att bli en nyckelspelare på Snapchat kan hjälpa dig att engagera dig med nya människor, som kanske är en yngre demografisk, vilket kan leda till en ökning av följande.

Förbättra varumärkesmedvetenheten

Inte bara kan du ansluta till en ny publik på Snapchat, utan du kan också öka varumärkesmedvetenheten. Att vara ständigt närvarande på Snapchat kommer att hålla dig fräsch i din följares sinne och uppmuntrar dem att återvända till din WordPress-webbplats och bli regelbundna besökare.

Interagera med din publik

På grund av Snapchats beskaffenhet, med dess tidsinställda försvinnande bilder, är denna sociala mediekanal snabbt och händer i realtid. Genom att vara närvarande på Snapchat kan du se trenderna som din publik svarar på och interagera med dem med relevant snaps och innehåll. Denna interaktion hjälper dig att hålla dina följare engagerade och intresserade av ditt företag.

En plattform från vilken du kan marknadsföra din WordPress-webbplats

Som på alla sociala mediekanaler ger Snapchat en imponerande plattform för att marknadsföra din webbplats. Oavsett om du försöker öka trafiken till din webbplats, generera leads, annonsera produkter och tjänster eller något annat, ger Snapchat dig ett utlopp för att göra det.

Så nu vet du lite om Snapchat och fördelarna med att använda den. Men hur kommer du igång?

Bygga en följer på Snapchat

Ladda ner

Snapchat är snabbt och enkelt att installera och tar bara några minuter. Ladda ner den från Apple Store eller från Google Play, och efter en snabb registrering är du redo att gå. Innan du kan börja använda Snapchat för att marknadsföra ditt företag måste du dock bygga en Snapchat följande.

Som att bygga ett följande på Facebook, Twitter eller någon annan plattform för sociala medier kan detta vara tidskrävande. Så vad kan du göra för att få bollen att rulla snabbt?

Lägg till din Snapchat-snapkod på din WordPress-webbplats

Uppmuntra dina befintliga WordPress-följare och besökare att lägga till dig på Snapchat. Detta är ett effektivt sätt att hålla kontakt med din WordPress-publik, uppmuntra dem att besöka din webbplats eller köpa dina produkter.

Snapcode

De Snapchat Snapcode Widget låter dig visa din egen personliga Snapcode på din webbplats. En Snapcode fungerar på samma sätt som en “Följ mig” -knapp. Din publik skannar helt enkelt din kod med sin telefon och sedan kan de direkt lägga till dig som vän på Snapchat. Din Snapcode kan laddas ner från din Snapchat-konto. Ladda bara upp den till Snapchat Snapcode Widget och lägg till den till din WordPress-webbplats.

Visa ett galleri med snaps på din WordPress-webbplats

Bara för att du har lagt till din Snapcode till din WordPress-webbplats betyder det inte att din publik omedelbart lägger till dig som en vän. Marknadsför ditt Snapchat-konto genom att ha ett galleri med snaps på din webbplats som du tidigare har delat på Snapchat. Detta är ett utmärkt sätt att visa dina WordPress-följare vad de går miste om, och det kan bara pressa dem att gå med dig på Snapchat.

Cross Promote Snapchat på andra sociala medieplattformar

Det är viktigt att marknadsföra Snapchat på dina andra sociala mediekanaler. Skicka snaps från ditt Snapchat-konto till Facebook eller Twitter för att visa personer du är närvarande och aktiv och är värd att följa. Och visa din Snapcode så att människor enkelt kan hitta dig på Snapchat.

Du kan också visa din Snapchat-URL vilken annan social mediekanal du använder. För att hitta din Snapchat-URL öppnar du bara Snapchat och väljer ‘Lägg till vänner> Dela användarnamn’. Detta hjälper dina följare på sociala medier enkelt att söka och hitta dig på Snapchat.

Erbjuda ett incitament

Samtidigt som du marknadsför ditt Snapchat-konto på din WordPress-webbplats eller på sociala medier, erbjuder du ett incitament för att uppmuntra besökare att lägga till dig som Snapchat-vän. Om folk lägger till dig kan du skicka ett kort med en rabattkupongkod eller en URL till en hemlig sida på din webbplats. Gör det till något som är relevant för din nisch så att du lockar rätt person.

Använd GhostCodes

Ghostcodes

GhostCodes är ett bra ställe att hitta andra som är intresserade av din bransch och för dem att hitta dig. Denna app är i princip en databas med Snapchat-användare som har uttryckt intressen i olika nischer. Lägg upp dig själv på GhostCodes så att människor kan hitta dig, och sök också efter de som är intresserade av ditt kompetensområde. Detta är ett bra sätt att exponera ditt företag för de på Snapchat, som aktivt letar efter varumärken och företag inom ditt område.

Snapchat bästa praxis

När du har skapat en Snapchat-fläktbasis måste du noggrant planera hur du ska använda Snapchat för att växa ditt WordPress efter och marknadsföra ditt företag. Tänk på dina mål på Snapchat och vad du vill uppnå. Detta hjälper dig att avgöra vilken typ av “snaps” som är bäst för ditt företag och publik.

Lägg till snaps i “Min berättelse”

Som vi redan nämnt fungerar Snapchat genom att du tar en bild eller en video och sedan skickar den till en vän. Den visas sedan i ett antal sekunder innan den försvinner.

Men, och viktigast av allt, kan snaps också läggas till ‘My Story’. Det är denna funktion som verkligen kan användas för att marknadsföra företag. Här har bilder en 24-timmars livslängd och kan ses av någon av dina följare. Detta innebär att du måste ha längre tid att nå en bredare publik och påverka dina snaps.

Använd videor och annat roligt och intressant innehåll

Snaps

Kom ihåg att Snapchat är roligt och coolt. Så se till att ditt innehåll är också! Använd kraften i video för att engagera dig med dina följare, lägg till text och klistermärken och låt dina snaps springa! Om du är i livsmedelsindustrin, lägg fantastiska bilder på mat. Om du är engagerad i fitness lägger du till klipp av träningspass. Eller om du driver en eCommerce-butik, visar du vilka produkter som används. Det här är din chans att verkligen marknadsföra ditt företag, tjänster eller produkter, så utnyttja det mesta.

Lägg till realtidsnyheter, tillkännagivanden, kampanjer och rabatter

Om du trycker på “Min berättelse” ger varje bild eller video 24 timmar att visas. Därefter raderas de. Detta gör Snapchat till ett mycket “nu” utrymme. Användare är inte intresserade av det förflutna eller framtiden, bara det närvarande.

Försök därför alltid publicera nyheter och tillkännagivanden i realtid. Lägg till ett ögonblick av en ny produkt som har kommit i butik den dagen. Skicka ut en rabattkod som kan användas bara de 24 timmarna som snäppet är synligt. Erbjud tidbestämda freebies eller kampanjer för din WordPress-webbplats som driver tittarna att reagera omedelbart, driver trafik och ökar följare. Använd kortens livslängd till din fördel genom att sätta din publik under press för att uppmärksamma och agera snabbt.

Skapa din egen GeoFilter

Geofilter

För tegel- och murbrukföretag, skapa dina egna Geofilter är ett bra sätt att annonsera på Snapchat. En Geofilter är ett filter som kan läggas till över en bild, som vanligtvis är text eller en logotyp relaterad till ditt företag. Så när folk kommer in i dina lokaler kan de lägga till ditt filter i sin snap för att förklara var de är. Detta är ett bra sätt att öka varumärkesmedvetenheten och få din publik att marknadsföra ditt företag för dig.

Andra annonseringsmöjligheter på Snapchat inkluderar videoannonser, eller Snap-annonser som de är kända, och skapa din egen lins. Dessa är emellertid super dyra alternativ och egentligen bara tillgängliga för stora företag just nu.

Slutgiltiga tankar

Snapchat är en outnyttjad marknad, men ändå används den av miljoner varje dag. Om ditt företag riktar sig till yngre konsumenter och handlar om att marknadsföra ditt varumärke genom visuella bilder och videoklipp, är detta en social media-kanal du vill få ombord med. Utan tvekan är möjligheterna för din WordPress-webbplats enorma.

Vilka är dina första intryck av Snapchat? Dela gärna dina tankar på den här sociala mediekanalen i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map