Är du ett Plugin Hoarder? Hur du rensar upp din WordPress-webbplats

Är du ett Plugin Hoarder? Hur du rensar upp din WordPress-webbplats

Är du en plugin hoarder? Tänk på det en minut. Till att börja med låter det lite löjligt, och naturligtvis du är inte en av dem. Men med hundratals WordPress-experter som rekommenderar nya plugins varje vecka, är det inte konstigt att vissa webbplatser och webbansvariga hamnar lite … överutrustade för uppgiften. Hälften av tiden plugin kommer med jävla nära en garanti för att det kommer att påverka din nedersta rad på något sätt, och om det är gratis kan det vara svårt att säga nej.


Jag skulle veta att jag har installerat och provat nästan alla sociala delningsprogram som finns. Jag skulle hellre inte erkänna det, men jag är ganska säker på att jag gjorde det i hopp om att en publik skulle komma ut ur nästan tunn luft med ett litet tryck från höger plugin. Och jag vet att jag inte är den enda heller.

De 7 varningsskyltarna du är en WordPress Plugin Hoarder

Om någon av varningsskyltarna ringer på en klocka är chansen att din WordPress-webbplats kan använda lite vårrengöring. Fortsätt läsa för att se hur du kan påskynda WordPress genom att ta bort oanvända plugins.

1. Du har ingen aning om vad halva dina plugins gör

Hela anledningen till att ha installerat ett plugin är att använda det faktiskt, och om du inte bara inte använder hälften av dina plugins, men inte ens kommer ihåg vad de ska göra för din webbplats, är detta ett dåligt tecken på att du kan vara en plugin hoarder.

2. Du kan inte uppdatera WordPress på grund av dina inaktuella plugins

Detta hindrar inte bara dig från att ha tillgång till ny funktionalitet från WordPress-uppdateringarna själva, det kan också betyda att du måste avstå från att uppdatera plugins eller ditt tema eftersom det inte längre är kompatibelt med din gamla version av WordPress.

3. Du har fler plugins än innehållsdelar, och din webbplats är mer än några veckor gammal

Inte alltid relevant, men är vanligtvis en bra indikation på att du kanske har gått lite överbord.

4. Att hålla dina plugins uppdaterade blir snabbt ett heltidsjobb och du har faktiskt anlitat någon för att göra det

Åtminstone nu har du någon ombord som kan göra saneringen åt dig, även om de kan vara motvilliga om de inser att de kommer att minska om inte eliminerar arbetstiden helt.

5. Du har flera klumpiga “tunga” multifunktionella plugins som du bara använder för en eller två funktioner

Ibland betyder färre inte bättre eller snabbare. Ibland är det bättre att få några lättare plugins göra samma jobb.

6. Du har fortfarande plugins som du “handlade in för en bättre”

Ibland kan det vara lätt att glömma att ta bort det gamla när det nya och bättre kommer in. Den goda nyheten är att så länge de är inaktiva tar de åtminstone bara plats i back-enden. De dåliga nyheterna är att det stoppar din plugin-katalog och att det kan vara ett tecken på en värre och mer skadlig situation.

7. Du har installerat gott om plugins som “Du kommer säkert att använda för någon dag”

Även om detta kan verka rimligt, är det mycket bättre att skapa en beskrivande lista över plugins i Evernote eller ett Google-dokument och fortsätta testa dem över tid. Om du bara har ett gäng plugins som sitter runt, är det troligt att det är allt de någonsin kommer att göra. Använd dem eller förlora dem.

Varför många plugins vanligtvis är dåliga (och varför du behöver städa upp)

plugin-cleanup

Överskott av plugins kan göra ditt jobb svårare och mer komplicerat än det behöver vara. Och även om det inte är något fel med att ha många nödvändiga plugins, blir det mycket problem att ha många plugins som laddar mycket resurser. Detta kan bromsa din webbplats laddningshastighet genom att lägga till extra http-begäranden. Enkelt uttryckt gör att webbläsaren hoppar genom extra bågar innan den faktiskt kan ladda och visa din webbplats, vilket gör att den laddar långsammare. Och att din webbplats laddar långsammare kan ha brutala effekter på din nedre rad.

Om din webbplats laddas särskilt långsamt kan du bli hemsökt av svindlande avvisningsfrekvenser, tappa kundförtroende eller värre, se direkt påverkan på din försäljning. Till exempel rapporterade Amazon att se en minskning av försäljningen med så mycket som 1% per 100 miljoner långsammare sidan som laddats (Källa: Strangeloop). En annan studie fann att en ökning av en laddningstid på 1 sekund orsakade en 7% minskning av konverteringar, 13% mindre sidvisningar och 17% mindre kundnöjdhet (Källa: Tagman). Den goda nyheten är att detta innebär att öka din laddningshastighet bör visa motsatta resultat.

Som kort nämnts ovan kan plugins också av misstag (eller till och med inte så oavsiktligt i mycket, mycket sällsynta fall) ge säkerhetshål som människor kan missbruka för att få åtkomst till backend på din webbplats.

Den sista anledningen är mindre uppenbar. Att ha för många plugins kan erbjuda dig för många distraktioner som tar ditt fokus bort från var det behöver vara. Det kan bli en ursäkt att kämpa över de små sakerna. Och oroande de små sakerna kan hindra dig från att hitta stora nya affärsmöjligheter, eller förbättra din kopia för att massivt öka dina konverteringar, eller hitta tid till nätverk och växa din publik.

Hur du declutter din WordPress-webbplats

Tack och lov är det inte så svårt att städa upp dina plugins. Du får reda på vilka plugins som faktiskt gör skillnad för din webbplats, och sedan blir du av med resten.

Du kanske frestas att fråga: “Vilka är de allmänna väsentligheterna?” Svaret är att det finns många, många olika åsikter om just denna fråga. Och medan vissa människor tenderar att rekommendera ett brett utbud av plugins, är andra mycket mer minimalistiska och föreslår endast: Analytics, cachning för snabbhet, säkerhet, social, SEO och naturligtvis opt-in.

För mig är en mycket viktigare fråga vilka plugins som är viktiga för dig och din webbplats specifikt?

Det finns många olika typer av webbplatser, med många olika typer av mål och behov. Det fina med WordPress är att det är mångsidighet och förmåga att hantera en mängd utmaningar genom plugins, men ibland kan det bli möjliggörande för Plugin-facket. Så ta reda på vilka plugins som är viktiga, och kast bort resten.

Helst vill du bara behålla plugins som är användbara för det mål du har för din webbplats på ett mycket konkret sätt. Plugins som förbättrar din slutlinje. Även om du bara har en personlig blogg, finns det vanligtvis ett mätbart mål där någonstans, som att få en större publik. Och för företag, returnera besökare, användarengagemang, prenumeranter och försäljning. Och så finns det naturligtvis säkerhet. Eftersom ingen vill att deras webbplats ska kapas under någon tid.

De plugins du vill behålla

WordPress PLugins du bör hålla

Plugins för att förbättra säkerheten

Plugins som ökar säkerheten på din webbplats minskar risken för framtida problem. Det påverkar din nedersta linje på det sätt som du undviker att spendera pengar och timmar av frustration för att försöka få tillbaka kontrollen över en webbplats som blev kapad på grund av brist på framsyn.

Kevin skrev nyligen en Hide My WP-recension som förklarar hur plugin ökar din säkerhet genom att dölja det faktum att din webbplats körs på WordPress, och Tom skrev också en Security Ninja-plugin-recension som du kanske vill kassan också. Dessa är båda utmärkta plugins som du kanske vill överväga för att hålla din webbplats säker och säker.

Förresten, plugins kan ibland ge säkerhetshål för människor att missbruka, så att ha färre överskott av plugins är inte heller en dålig idé säkerhetsmässigt.

Plugins för att förbättra laddningshastigheten

Genom att förbättra din laddningshastighet kan du minska avvisningshastigheterna betydligt. Speciellt om din webbplats laddningshastighet överstiger några sekunder kan det vara ett bra val att få ett cache-plugin. Inte bara det, vår helt egen Sourav kommer till och med att leda dig genom hur du ställer in WP Total Cache för optimala resultat (och se till att kolla hela hans guide till WordPress caching-postserier för att lära dig mer om hur cache fungerar och hur du kan använda det för att förbättra din WordPress-webbplats).

Som en bonus kan rengöring av plugins som fungerar lite annat än att ge dig funktionalitet som du inte använder verkligen hjälpa till att minska webbplatsens laddningshastighet.

Plugins för att förbättra användarnas engagemang

Att öka användarnas engagemang är viktigt, eftersom ju längre någon sticker runt och interagerar med din webbplats, desto mer troligt är det att de faktiskt uppmärksammar ditt meddelande och faktiskt hamnar en del av din publik / blir en betalande kund. Och under de senaste åren är en stor del av användarengagemanget “delning”, och plugins som hjälper till att öka delningen hjälper din kortslutning genom att få dig mer trafik. Om du letar efter en bra delning av plugin-utcheckning finns vår lista över de bästa sociala media-pluginsna, liksom Toms artikel om hur du gör din WordPress-webbplats mer social.

Plugins för att förbättra opt-in-priser / konverteringspriser

Oavsett om det är ett plugin som gör att din opt-in-box faktiskt konverterar bättre, eller en plugin som samlar in data om användarbeteende (uppenbarligen måste du ha data om användarbeteende för att ta reda på vad plugins faktiskt gör skillnad), är plugin-plugins uppenbarligen viktigt för din slutlinje och få stanna. En plugin som vi skulle rekommendera för att öka opt-in-raten är OptinMonster.

Praktiskt taget varje plugin som har märkbar direkt eller indirekt inverkan på din nedre rad är värt att hålla. Och varje plugin som bara sitter runt och gör ingenting får åka på en liten resa och aldrig komma tillbaka.

Hur man mäter plugin-effektiviteten och deras effekt på laddningshastigheten

Plugins Effekt Laddningshastighet

Ställ in Google analytics, eller ditt favoritanalysverktyg för att testa plugins som bör hjälpa till med konverteringsgraden. Om du aldrig har testat dina resultat utan dem, och du bara antar att de har en positiv effekt, gör det. Testa dina konverteringar utan att plugin är aktiverat. Se till att du ger den en korrekt kontrollperiod (såvida det inte finns ett mycket uppenbart och smärtsamt dopp i omvandlingen. I så fall bör du naturligtvis få tillbaka den och köras.) För att analysera dina sidhastighetshastigheter kan du använda Pingdom-verktyg eller andra gratisverktyg gillar att mäta huruvida ett plugin saktar ner din webbplats mer än det är värt.

Viktig: Se till att du ställer in inställningarna på en specifik testplats i taget och testar din sidhastighet några gånger innan du börjar inaktivera plugins.

Om du har många olika saker att testa för sidhastighet, kan det vara bäst att göra det under dina minst hektiska timmar. Och om du har en särskilt upptagen webbplats, eller du driver ett heltidsföretag genom den, klonar den manuellt eller använder en kloningsplugin ( gratis Duplicator-plugin är ett bra alternativ).

Allt borde allt vara på samma DNS och server, naturligtvis kan du helt enkelt skapa den nya bloggen i ett katalognamn “wpclone” på din webbplats. Då kan du testa hastigheterna utan att låta dina besökare se att du rör dig om.

Till exempel en sak som kan hända, är om du har en riktigt klumpig plug-in-plugin som saktar ner din laddningshastighet, även om du ökar din opt-in-hastighet, kan det ha en skadlig långsiktig effekt för att återvända besökare, och abonnenter.

Och nu … Den faktiska rengöringen

Om du har en omfattande eftersläpning av innehåll, har du massor av föråldrade plugins, eller dina intäkter är beroende av att din webbplats är uppe, att säkerhetskopiera din webbplats innan du börjar är en bra idé, om inte ett absolut måste (du kan till exempel använd Backup Buddy).

Nu när du har upptäckt vilka plugins som är användbara och vilka som är värdelösa (för dig) är det dags att smutsiga händerna.

Inaktivera och ta bort plugins

Tack och lov är själva borttagningen av plugins mycket enkel. Öppna helt enkelt din plugin-flik och börja arbeta. Avaktivera (om inte redan gjort) och avinstallera överskottet och det oönskade. Om du inte har några mycket föråldrade eller funktionsfria plugins, bör allt tas bort, till och med SQL-data. Så det krävs ingen extra skrubba!

Om du fortfarande läser och du har lyckats sila genom dina plugins och rensa ut papperskorgen är det en sak till som jag skulle råda dig att göra. Optimera din webbplats ytterligare genom att lära dig hur du installerar och använder cache-plugins korrekt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map