Är du ny på WordPress? Undvik dessa 10 Rookie-misstag

Är du ny på WordPress? Undvik dessa 10 Rookie-misstag

Om du är ny inom WordPress kanske du redan har upptäckt hur enkelt det är att installera och komma igång.


Teamet på Automattic har gått ur deras sätt att göra installationsprocessen så enkel och användarvänlig som möjligt. Vissa webbhotell har tagit denna enkelhet ett steg längre och erbjuder en installation med ett klick för WordPress-installationer.

Eftersom det är så enkelt att få din webbplats online är det många viktiga saker som inte tas om hand av nya WordPress-användare. Genom att felaktigt lämna dessa inställningar i sitt standardläge öppnar nya användare sig för potentiella problem senare i livet på sin webbplats.

Låt oss titta på några vanliga misstag du kan undvika när du ställer in din webbplats.

1. Namnge inte administratörskontot igen

Detta är ett vanligt misstag som gjorts av WordPress-användare och som kan få dig till problem. Hackare använder nästan alltid administration (eller något derivat av det) som användarkontonamn när du försöker bryta in på din webbplats.

En av de säkraste sakerna du kan göra är att ge ditt huvudadministratörskonto ett annat namn. Det kan vara ditt namn, namnet på personen som kommer att ta hand om underhållet av webbplatsen eller något annat användarnamn du kan tänka på.

Se bara till att det inte är det administration, administratör, eller något av de standardkontonamn du förväntar dig för den här typen av användare.

2. Att inte ändra taglinjen från “Just Another WordPress Site”

Det finns teman som inte visar taglinjen på din WordPress-webbplats och om du använder en av dem är det lätt att tänka att du inte behöver ändra den. Google kommer dock att indexera tagglinjen för din webbplats oavsett om den visas eller inte.

Om du lämnar det finns det ett uppenbart sätt att visa att du är en WordPress-nybörjare och kan locka fel typ av uppmärksamhet till din webbplats. Det är en enkel sak att ändra i dina inställningar – du kan hitta det under Inställningar> Allmänt.

3. Att inte ändra din Permalinks-struktur

Detta är ett misstag som jag har sett många nya WordPress-användare göra. Som standard ställer WordPress in permalänkstrukturen som ska visas som post-ID. Det betyder att du får en url-länk för ett inlägg mysitename /? p = 123. Det ser inte för vackert ut och det kan orsaka problem med din webbplats SEO.

Ändra istället din permalänkstruktur till en som innehåller postnamnet. Det finns några som du kan välja men de vanligaste är Dag och namn och Postens namn. Du hittar det här alternativet i Inställningar> Permalinks.

permalänkar

Den första av dessa lägger till datummappstrukturen i din URL och kan vara användbar för de webbplatser som publicerar varje dag eller som innehåller nyheter. De Postens namn strukturen är en du ofta ser på några av de bästa webbplatserna i blogosfären. Det visar helt enkelt https: //mysitename.com/post-name/ och är det bästa sättet att ge din webbplats enkla och minnesvärda webbadresser.

4. Radera inte provsidan

Medan de flesta kommer att ta bort “Hello World!” posta och kommentera som kan hittas på det, många glömmer eller märker aldrig exempelsidan som skapades med WordPress-installationen.

Det gör ingen verklig skada genom att vara kvar där men Google kommer att indexera det och det kommer att göra att du ser ut som en total nybörjare. Det enkla att göra för att undvika problem är att ta bort sidan. Det gör ingenting för dig så det har ingen plats på din färdiga webbplats. Radera det.

5. Att inte skapa en stor Handla om Sida

Om-sidan från min senaste blogg, Healthy Enough.

De Handla om sidan är en av de viktigaste sidorna på din webbplats.

Efter din hemsida kommer det förmodligen att vara den mest besökta sidan på din webbplats. Det är där du delar exakt vem du är och vad din webbplats handlar om med dina läsare. De Handla om sidan är grundläggande för att berätta din historia och ansluta till läsarna för att få dem att vilja hålla sig omkring och läsa dina inlägg.

Idag är det mycket ovanligt att hitta en webbplats utan Handla om sidan eftersom folk är intresserade av att känna till författaren eller företaget bakom webbplatsen. Det är ett enkelt och effektivt sätt att få kontakt med människor och varje webbplats bör ha en sådan. Men bara att skapa en är inte tillräckligt bra – du måste göra det bra.

6. Att inte ge dina läsare ett sätt att kontakta dig

Samtidigt som vi har ämnet för sidor måste du skapa en som ger dina läsare ett sätt att hålla kontakten med dig. Det finns många sätt att göra detta i dag.

Du kan vara mycket öppen och inkludera din e-postadress eller ett telefonnummer, eller du kan använda ett av de inbyggda kontaktformulärerna. Det senare låter dig fortfarande låta dina läsare komma i kontakt men behåller en viss integritet.

Oavsett vad du väljer att lägga till på sidan bör du åtminstone ha ett enkelt kontaktformulär för dina läsare. När det gäller plugins är min nummer en rekommendation Kontaktformulär 7. Men om du vill ha fler alternativ, här är våra val för de bästa WordPress-kontaktformulär-plugins.

7. Nedladdning av teman från oskäliga källor

Det finns många platser där som låter dig ladda ner premiumtema för ingenting och du kanske tror att det är en bra idé att använda dem. Du har dock ingen aning om vad mer som har lagts till i dessa teman. Skadlig kod kan ganska enkelt läggas till i några av de temafiler som öppnar din webbplats för hackare och spammare.

Om du vill använda ett premiumtema köper du det från den officiella leverantören. Om du inte vill spendera pengarna på ett premiumtema i början av din webbplats finns det tusentals utmärkta teman där ute gratis. Kom ihåg till exempel bloggen som jag nämnde ovan, hälsosam nog? Det körs på det fantastiska Highwind-temat, som är helt gratis. Och det finns massor av fantastiska gratis teman tillgängliga här på WPExplorer – kolla bara våra bästa gratis WordPress-teman.

Att installera ett tema från en opålitlig källa är inte värt problemen du utan tvekan kommer att uppleva. Det kommer att kosta dig mycket på lång sikt.

8. Att inte hålla WordPress uppdaterad

Det finns ett vanligt problem bland människor som inte riktigt förstår de tekniska aspekterna av att själv värda en blogg. De tror att om du installerar WordPress är du klar med den tekniska aspekten och du kan gå vidare med att skapa ditt innehåll. Tyvärr är det inte riktigt fallet.

Automattic förstår problemet och har gjort uppdatering av WordPress-installationer till en enkel en klickprocess så att även den mest icke-tekniska personen kan utföra dem.

Uppdateringar i kärnprogramvaran sätter ihop säkerhetshål och fixar problem som gled igenom sprickorna i utvecklingsprocessen. Om du inte uppdaterar WordPress lämnar du din webbplats sårbar för hackare och för möjligheten att nya plugins eller teman kan bryta din webbplats.

9. Inte gör regelbundna säkerhetskopior av din webbplats

Jag använder (och älskar) VaultPress upp för total sinnesfrid.

Det finns många plugins där ute som gör att du kan skapa säkerhetskopior av din WordPress-installation och databas. De sträcker sig från enkla plugin-filer som kommer att zipa innehållet i din databas och sedan skicka e-post till filen till premium-plugins som Vaultpress som gör en fullständig säkerhetskopia av din webbplats och ger dig flera återställningsalternativ.

Oavsett vilken metod du väljer bör du alltid se till att du har en regelbunden säkerhetskopia om du får problem.

10. Installera för många (skit) plugins

Jag har talat om problemen med installation av plugins tidigare. Med varje plugin du installerar riskerar du att lägga till en belastning på din webbplats och bromsa sidbelastningstiderna om det är ett dåligt kodat plugin. Förutom att bromsa din webbplats, sätter du din webbplats säkerhet i händerna på tredje parts utvecklare med varje nytt plugin. Du bör se till att du absolut måste ha ett plugin installerat innan du använder det.

Att ha för många plugins i sig orsakar inte för många problem, men att ha för många “crappy” kommer att göra det. Se till att kolla in recensionerna för varje plugin du installerar samt installera varje plugin på din webbplats 1 efter 1 så att du kan testa och se hur det påverkar din webbplats. I själva verket kan ett dåligt kodat plugin göra att din webbplats går långsammare än 50 välkodade plugins. Se bara till att när du lägger till plugins till din webbplats att du inte bara dumpar dem alla där utan att testa dem först och om möjligt läsa upp dem.

WPEngine publicerade en bra artikel om WordPress Plugins Kvantitet kontra kvalitet det förklarar verkligen allt i detalj och hjälper dig att ytterligare förstå vilka plugins som verkligen kan få din webbplats att sakta ner.


Ovanstående misstag är vanliga bland nya WordPress-användare men är enkla att undvika. Allt som krävs är en liten tanke och lite planering innan du får din webbplats att leva och du kan undvika en hel del av de problem som nya användare hamnar inför..

Har du några andra råd för nya WordPress-användare? Vilka enkla misstag gjorde du i början av din webbplats som du önskar att du kunde gå tillbaka och ändra? Låt oss veta i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me