Att bryta ner hinder: Varför WordPress webbplatstillgänglighet är nyckeln

Att bryta ner hinder: Varför WordPress webbplatstillgänglighet är nyckeln

I det här inlägget ska jag visa dig varför det är så viktigt att göra din WordPress-webbplats mer tillgänglig och introducera enkla verktyg som alla kan använda för att öka tillgängligheten för alla. Varför? Eftersom ditt ultimata mål är att få så många människor som möjligt att besöka din webbplats. Hur kan du förvänta dig att göra det om du inte gör din webbplats tillgänglig för alla?


Dessutom fokuserar de flesta av oss på att hitta magiska sätt att driva hög trafikvolym till vår webbplats med de senaste sociala medierna marknadsföringsstrategier och sökmotoroptimering metoder, men vad många av oss glömmer är detta: De personer som redan har hittat du behöver för att enkelt kunna navigera runt på din webbplats.

Detta är ytterst viktigt, för precis som i en tegel och murbruk affärssituation, människor kommer i alla typer, former och storlekar. I slutändan vill du att de som har tagit sig tid att besöka din anläggning ska spendera lite tid att titta runt, spendera lite pengar, komma tillbaka ofta och bäst av allt, ta med andra tillbaka med dem.

Om du inte varit intresserad av webbplatstillgänglighet tidigare bör du vara nu. Med det sagt, låt oss knäcka!

Vad är tillgänglighet på webbplatsen?

Låt oss ta en stund att förstå vad vi pratar om.

Webbplatstillgänglighet hänvisar till praxis att ta bort hinder som förhindrar interaktion med eller tillgång till webbplatser av personer med funktionshinder. När webbplatser är korrekt utformade, utvecklade och redigerade har alla användare lika tillgång till information och funktionalitet.

Så vi pratar verkligen om att ta bort hinder. Det kan låta komplicerat, men det är verkligen inte. Till exempel, a barriär på din webbplats kan vara något så enkelt som att du inte skapar en synlig och meningsfull titel (dvs. text som kommer att visas som ett verktygstips) för en länk.

Om du är en genomsnittlig internetresenär och du plötsligt låtsas av bristen på lite ansträngning från webbplatsdesignern och / eller webbansvarig för att göra hans eller hennes webbplats lättare att navigera, föreställ dig vad en person med en vision funktionshinder känner just nu.

Internet genom andras ögon

Har du någonsin undrat hur det är för en sinneskadad eller på annat sätt mentalt eller fysiskt funktionshindrad att surfa på Internet? Kanske inte. Jag uppmuntrar dig att ta lite tid att göra det just nu, eftersom det kan ändra sättet du skapar och driver webbplatser från och med nu. Låt oss utforska några av de utmaningar som många webbanvändare står inför:

 • Visuell: försämringar inklusive blindhet, olika vanliga typer av svag syn och dåligt syn, olika typer av färgblindhet.
 • Motor / Rörligheten: t.ex. svårigheter eller oförmåga att använda händerna, inklusive skakningar, muskelns långsamhet, förlust av fin muskelkontroll, etc. på grund av tillstånd som Parkinsons sjukdom, muskeldystrofi, cerebral pares, stroke.
 • Auditiv: Dövhet eller hörselnedsättning, inklusive personer som är hörselskadade.
 • kramper: Epileptiska anfall från foto orsakade av visuell strobe eller blinkande effekter.
 • Kognitiv / Intellectual: Utvecklingsstörning, inlärningssvårigheter (dyslexi, dyscalculia, etc.), och kognitiva funktionshinder av olika ursprung, som påverkar minne, uppmärksamhet, utvecklingsmässig “mognad”, problemlösning och logikförmåga, etc..

De Bra nyheter är att det finns många hjälpmedel tillgängligt för personer med funktionshinder som gör att de kan njuta av att surfa på nätet. Ditt jobb som webbplatsdesigner är att se till att din webbplats följer vissa riktlinjer som gör det möjligt för dessa tekniker att fungera.

Populära verktyg för internettillgänglighet

På tal om hjälpmedel, här är ett urval av de mest populära plugin-tillbehören för internet som ofta används:

 • Programvara för skärmläsare som använder syntetiserat tal för att läsa vad som händer på datorn.
 • Uppfriskbar punktskärm som gör text som punktskriftstecken.
 • Programvara för skärmförstoring som förstorar vad som visas på monitorn.
 • Softwar för taligenkänninge som förvandlar röst till text.
 • Överlagring av tangentbordet för att göra skrivandet enklare och mer exakt

Och ja, det finns till och med en app för det:

 • Gratis hjälpmedel från eSSENTIAL Tillgänglighet hjälper människor som har problem med att skriva, flytta en mus eller läsa en skärm.

Nu när du förstår vad individer med funktionsnedsättningar möter när de läser en blogg, eller lära sig om vad en Echidna är (* ledtråd * ser det ut som en extra spetsig igelkott) och vad den älskar att äta, eller kanske bara handla efter den perfekta gåvan online kan vi titta på några verktyg som kan hjälpa dig att uppnå en grundligt tillgänglig webbplatsdesign. När allt kommer omkring, om din webbplats är ordentligt tillgänglig för personer med funktionsnedsättning, tänk bara hur lätt det kommer att vara för alla att navigera.

Hur man väljer ett tillgängligt WordPress-tema

Det första steget till en helt tillgänglig webbplats är att välja ett tema som är tillgängligt redo. Många temautvecklare tar sig tid att implementera riktlinjer från WordPress temahandbok, så det bästa är att helt enkelt fråga författaren om ett visst tema är tillgänglighetsklart.

WAVE-tillgänglighetstest

Här på WPExplorer har vi till exempel arbetat nära med University of Hawaii för att göra Total WordPress-temat mer tillgängligt. Vill du titta? Om du kör UH: s webbplats genom WAVE verktyg för utvärdering av webbtillgänglighet kan du se hur de har implementerat tematets funktioner för att göra deras webbplats användbar för alla sina studenter.

WordPress.org Huvudtema katalog

Du kan också hitta gratis tillgängliga teman på WordPress.org, klicka bara på teman menylänk längst upp på sidan för att öppna temakatalogen. Leta efter undermenyn med titeln Funktionsfilter. Den kommer att ha lite utrustning bredvid. Klicka på det.

Detta öppnar en mängd alternativ för dig att välja mellan när du filtrerar din sökning. Under Funktioner, klicka på den översta funktionen som är – du gissade det – Tillgänglighet redo.

WordPress.org Huvudtema katalog tillgänglighet filter

Du kan sedan välja så många andra filter som du vill. Till vänster ser du Applicera filter -knappen som visar hur många filter du har använt. Klick Applicera filter. Håll alltid händer och fötter i fordonet hela tiden.

WordPress.org-tillgängliga teman

Du har nu kommit till din destination. Var vänlig sitta tills fordonet har stoppat helt och dörrarna har öppnats helt. Välj sedan ett tema.

Det är viktigt att notera att bara för att ett tema är markerat som Tillgänglighet redo betyder inte att det är ‘helt’ tillgängligt. Men om en temautvecklare har svårt att märka deras tema som tillgängligt, är chansen stor att de har gjort lite arbete på den här fronten. Och om du stöter på några problem, låt dem veta så att de kan uppdatera temat för andra användare.

(Gratis) WordPress Plugin-lösningar för tillgänglighet

WP-tillgänglighet

Kanske bygger du ditt eget WordPress-tema, eller kanske du vill använda det tema du vill. Var inte rädd. En av de fantastiska sakerna med WordPress-världen är tillgången på tiotusentals plugins. När du behöver något finns det vanligtvis ett plugin som passar räkningen.

Mitt personliga val är WP-tillgänglighet, som kommer med en mängd olika verktyg som hjälper dig att söka efter och förstöra många av de vanliga tillgänglighetsproblemen som du kan stöta på med WordPress-teman. Det kräver väldigt lite expertkunskap och en minimal installation.

WP-tillgänglighetshjälpare (WAH) är ett annat allt i ett alternativ som innehåller en mängd användbara funktioner för att hoppa över länkar, storleksstorlekstorlek, DOM-skanning, kontrastläge etc. Det är ett snabbt sätt att lägga till ett antal tillgängliga funktioner på din webbplats i ett sväng.

Andra som du kanske vill kassan uppfyller mer specifika tillgänglighetsbehov.

Tillgängliga teckensnitt

De Tillgänglighets widget skapar en växelwidget för fontstorlek för dina sidfält. På detta sätt kan läsarna på din webbplats enkelt ändra textstorleken efter deras behov.

Ett andra alternativ för enklare läsning är Zeno Font Resizer. Plugin tillåter webbplatsadministratörer att ställa in storleksalternativ för storlekstyp (minsta och maximala storlek, ändra storlek på steg när du ökar, och karaktär) samt en cookie-varaktighet. På så sätt kommer användarna att se teckensnitt med rätt storlek när de återvänder till din webbplats.

Text till tal

För synskadade läsare som har ljudalternativ är ett måste. En plugin jag gillar är Högtalare – sida till tal. Detta plugin kan skapa en ljudversion av dina inlägg och sidor. Bäst av allt, plugin-programmet erbjuder 190 röster för mänsklig kvalitet att välja mellan, stöder mer än 30 språk och fungerar bra med de flesta teman.

GSpeech text till tallösning är ett gratis alternativ för ljudtillgänglighet. Det fungerar med all text på dina sidor och lägger till ett ljudblock på din webbplats. Sedan kan du använda alternativ för att ändra färger, högtalarröst och mer.

formulär

Du kan enkelt göra dina kontaktformulär tillgänglighet redo med plugins som Kontaktformulär 7: Tillgängliga standardvärden och WCAG Form Fält för Gravity Forms, eller genom att helt enkelt använda ett tillgängligt plug-in som är tillgängligt färdigt, som Formidable Forms.

Förutom det finns ett antal andra användbara verktyg och plugins tillgängliga för att hjälpa till med en mängd olika problem som är kopplade till webbplatsens tillgänglighet. Det här är en fantastisk sida för att kolla in en omfattande lista med rekommenderade utvecklingsverktyg.

Testa din webbplats tillgänglighet

När du har skapat din webbplats kan det vara en bra idé att testa dina ändringar. Det finns många metoder och program som du kan använda för att testa tillgängligheten men det finns ett par som gör testning lätt.

WAVE verktyg för utvärdering av webbtillgänglighet

En som vi redan nämner i denna artikel är WAVE verktyg för utvärdering av webbtillgänglighet av WebAIM. Detta användbara verktyg visar alla fel, varningar, funktioner, strukturelement, ARIA-etiketter och kontrastfel så att du kan justera i enlighet därmed.

tota11y tillgänglighetsverktyg

Ett annat verktyg för utvecklare är Tota11y, en verktygssats för tillgänglighetsvisualisering utvecklad av Khan Academy. Den här JS-filen behöver helt enkelt läggas till på din webbplats för att aktivera tillgänglighetsverktyget, som visas på en liten glasögonflik längst ner på skärmen. Klicka bara för att se tillgängliga element på din sida såväl som fel eller kränkningar du kanske vill fixa.

Slutsats

Webbplatstillgänglighet är lika viktig, om inte Mer så än att bara rikta trafik till din webbplats. Nu kan du förstå varför det är viktigt att se till att alla som anländer till sin destination fullt ut kan förstå och navigera sig runt all den otroligt underhållande och informativa information som är din hemsida.

Så vad väntar du på? Ta chansen att göra din webbplats mer tillgänglig just nu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me