Bevisade sätt att öka din konverteringsfrekvens med socialt bevis

Bevisade sätt att öka din konverteringsfrekvens med socialt bevis

Marknadsföring och psykologi kan verka två mycket avlägsna studierader. Men när de kombineras kan de göra mirakel. Marknadsförare har utnyttjat psykologins kraft för att öka försäljningen och växa sin verksamhet i flera år. Den vanligaste formen där den existerar är via placeringen av en produkt, dess färg, dess förpackning och så vidare.


De flesta gånger konsumenterna inte identifierar sina behov på rätt sätt. Vilket hindrar alla på varandra följande köpsteg, som att utvärdera tillgängliga alternativ och välja det bästa. Det är jobbet som en marknadsförare att korrekt placera en produkt framför potentiella konsumenter innan de känner behov av att köpa den. Och för att göra det är psykologi ett kraftfullt verktyg. Förbi bygga socialt bevis på din webbplats får du möjlighet att spela med din klients psykologi och påverka dem för att fatta ett beslut att växa ditt företag.

Vad är socialt bevis?

Produktplacering och prissättning kan vara det första lagret av marknadsföring, men på djupare nivå använder marknadsförare FUD och FOMO.

De FUD konceptet, som står för rädsla, osäkerhet och tvivel, är så kraftfullt att det kan få dina potentiella konsumenter att sluta, tänka och ändra sitt beteende. FUD och FOMO är två liknande koncept och kan användas omväxlande. FOMO står för Fear of Missing Out, som resonerar kärnkonceptet bakom FUD-modellen.

Så hur får du dina kunder att sluta med vad de gör, ta en sekund för att tänka och ändra sitt köpbeteende? Ett av de mest effektiva verktygen som används för att utnyttja FOMO- och FUD-modellen är Social Proof.

Socialt bevis är användargenererat innehåll som naturligtvis ackumuleras över tid på olika sociala medieplattformar. De vanligaste formerna av socialt bevis är online kommentarer, recensioner, betyg och omnämnanden. Men socialt bevis kan också finnas i form av nedladdningsräknor och nya e-postregistreringar.

Varför är socialt bevis effektivt??

Ja, det fungerar naturligtvis. Rädsla är den första och mest primitiva känslan hos människor och den starkaste också. Men syftet med Social Proof är inte att lämna in rädsla för dina konsumenter. De flesta gånger rädsla kommer redan att vara där i dina konsumenter. Konsumenter är rädda för att köpa den dåliga produkten, de är rädda för att missa bra produkter, de är rädda för att slösa pengar, de är rädda för att inte få alla funktioner, de är rädda för att de inte får tillräckligt stöd efter köpet. Listan kan fortsätta.

Som marknadsförare måste du lösa dessa rädsla och tvivel. Men varför skulle du använda socialt bevis? Vi kommer att ge dig två orsaker men låt oss först belysa två statistik. Enligt en rapport gör 60% av millennialerna reaktiva köp på grund av FOMO. Dessutom är den effektiva kursen för FOMO Marketing 87%. Låt oss prata teori.

Enligt Robert Cialdini som skrev i sin bok Influence: Överlevelsens psykologi, ”Vi ser ett beteende som mer korrekt i en viss situation i den grad vi ser att andra utför det”. Så det första skälet säger att om du ser en av dina vänner utföra en viss uppgift kommer du att uppmuntras att utföra den själv. På samma sätt, om du ser dina vänner välja en produkt framför andra alternativ, kommer du mer troligt att köpa samma produkt.

Och det andra skälet säger, inför osäkerheten söker vi information från andra. Och inte bara det, vi antar att de har mer exklusiv information som vi inte har tillgång till och därmed kommer alla beslut de fattar vara värda att följa.

Typer av socialt bevis för att öka konvertering

Genom att utnyttja socialt bevis kan du skyla din försäljning och ta din webbplats till en ny nivå. Låt oss ta en titt på några av de mest effektiva sätten att lägga till socialt bevis på din webbplats och öka konverteringarna.

1. Kundaktivitet i realtid

Kundaktivitet är ett bra sätt att låta besökare veta vad de gamla användarna gör på din webbplats. Detta förbättrar också massivt användarupplevelsen på din webbplatsnavigering. Genom att visa din webbplatsgrupps realtidsaktivitet kan du i princip bygga socialt bevis på din webbplats och uppmuntra andra att göra detsamma i processen.

Kundaktivitet i realtid

NotificationX är ett av de mest effektiva verktygen som låter dig visa automatiserad och realtidskundaktivitet och bygga omedelbart socialt bevis på din webbplats. Detta GRATIS plugin för WordPress låter dig bygga omedelbar trovärdighet för ditt företag och öka din omvandlingsfrekvens direkt.

Letar du efter ett sätt att lägga till senaste försäljningsmeddelanden utan tjänster från tredje part? De WooCommerce Notification plugin är ett bra sätt att lägga till ett liveförsäljningsflöde till din WordPress-webbplats.

2. Använd socialt bevis med brådskning

Kom ihåg hur viktig rädsla är för marknadsförare. Rädsla för att missa produkter av god kvalitet till ett lägre pris är det som håller de flesta konsumenterna vakna på natten. Men som marknadsförare är ditt jobb inte att skrämma människor. Ditt jobb är att utnyttja deras rädsla och be dem att vidta en viss åtgärd med brådska. Dessa åtgärder kan vara något av följande:

 • Köp din produkt
 • Registrera dig för dina nyhetsbrev
 • Lämna en kommentar
 • Lånedonationer

Men hur skapar du en känsla av brådskande? Ett bra verktyg skulle vara Pop-Up-utseende-animationen. Du ställer in ditt innehåll i en popup-ruta och popup-rutan visas bara när en viss åtgärd utförs. Det oförutsägda och plötsliga utseendet på popup-rutan kommer inte att få dina användares uppmärksamhet.

MeddelandeX popup-rutor

MeddelandeX låter dig skapa popup-rutor som kan innehålla alla typer av meddelanden om socialt bevis. Det kommer med flera inbyggda mallar, som du kan distribuera direkt så snart du har fyllt i det med ditt eget innehåll.

WooCommerce Scheduler WordPress Plugin

Eller så kan du använda ett plugin som Scheduler för WooCommerce för att lägga till begränsade tids- eller säsongserbjudanden. Använd den inbyggda nedräkningsstimern för att visa kunderna hur mycket tid som återstår för att tappa en affär. Och du kan automatiskt schemalägga start- och sluttider samt en e-postmeddelande för slutförda artiklar.

3. Sociala medier exponering eller popularitet

Exponering för sociala medier är en tvåvägsprocess. Första marknadsförare samlar socialt bevis från olika sociala medieplattformar och för det andra utnyttjar de dessa för att se till att de har en stark online-närvaro.

Sociala medier exponering eller popularitet

Detta kan hända genom att uppmuntra fler att lämna recensioner och betyg för ditt företag. När du har skapat socialt bevis med stark online-närvaro kommer fler att känna sig uppmuntrade att hålla kontakten med dina sociala mediekonton för framtida tillkännagivanden som rabatterbjudanden och uppgraderingar av funktioner. Och du kan enkelt använda ett WordPress-plugin för sociala medier för att lägga till dina länkar, sociala räkningar, senaste inlägg och mer till din webbplats.

4. Kundbedömningar

I smart marknadsföringsmetod vet företagsägaren att nöjda kunder kan driva sin försäljning mer än den övertygande försäljningsgraden eller representanten. Vad kundbedömningar gör är att det ger din webbplats välbehövlig trovärdighet.

Vittnesmål Socialt bevis

Granskning av Total WordPress Theme

Genom att visa upp den positiva feedback som lämnas av dina kunder kan du bygga omedelbart socialt bevis på din webbplats och uppmuntra andra att prova din tjänst. Om du använder Elementor Page Builder på din webbplats kan du testa tillägg för Elementor för att visa attraktiva vittnesmål på din webbplats med lätthet. Annars finns det många bra WordPress-testimonial-plugins som du kan använda för att lägga till ett testimonialsavsnitt på din webbplats.

5. Påverkare från industrin eller experter

I dagens marknadsföringsfenomen har influencer-marknadsföring blivit en stor affär för tillväxten av ditt företag. Saken med denna marknadsföringsstrategi är att nå ut till en helt ny uppsättning publik. Eftersom kändisinflytare har sina egna uppsättningar av stora följare, ger det dig en intressant möjlighet att dra nytta av det. När de rekommenderar eller nämner din produkt genom sina kanaler, skulle det leda till att påverka många av deras betrodda följare att försöka kolla in dig också. Så här kan du ta din verksamhet till en ny höjd med denna socialt bevisade teknik.

Låt oss säga till exempel: Bob WP är inflytelserika personer för WordPress. Med sina experter som rekommenderas via Podcast- eller YouTube-recensioner är fler människor villiga att kolla vad din produkt erbjuder och prova dem själva också. Det är därför Influencer-marknadsföring kan vara helt avgörande för ditt varumärkesigenkänning och räckvidd för en bredare publik.

6. Integrationer med andra plattformar

Affärspartnerskap kan vara mycket viktigt för tillväxten av ditt företag. Det är en mycket populär marknadsföringsstrategi att nå ut till en ny uppsättning användarbas och få tillgång till nya produkter också. Viktigast av allt är att ju fler integrationer med populära plattformar uppmuntrar människor att tro på dina produkter.

wp optin-hjulintegrationer

WP Optin Wheel integrationer

Tänk på det på detta sätt, när du köper från en e-handel butik, du tenderar att kontrollera för äkthet först, eller hur? Efter att ha sett integrationer av andra plattformar känner vi oss mycket bekvämare att lita på företaget. Med den här sociala bevistekniken kan du göra ditt företag till trovärdighet för de nya besökarna och massivt förbättra din konvertering.

7. Sociala andelsräknor

Nuförtiden påverkar sociala medieplattformar mycket för besökarna från att läsa någon blogg till beslut om köp. Att visa sociala aktieräkningar på din webbplats ger omedelbart socialt bevis på ditt innehåll. Det uppmuntrar din publik att tro på ditt företag och prova vad du erbjuder.

Under åren har social delning varit ett bevisat sätt att öka konverteringen av webbplatsen. När det gäller innehållsmarknadsföring påverkar visningen av det totala antalet delningar på din blogg andra besökare att kolla in det själva. Ju fler människor delar eller ser ditt innehåll, kommer du sannolikt att få mer engagemang.

8. Betyg & recensioner

I grund och botten har online-betyg och recensioner hela affärsplattformens rykte för omvärlden. Det är en möjlighet att lämna ett bra första intryck bland dina besökare på webbplatsen. Nyare människor känner sig intresserade av att köpa dina produkter om dina kunder lämnar positiv feedback för att testa din tjänst.

Betyg & recensioner Socialt bevis

Enligt forskningen utförd av Feedvisor 90% av människorna köper inte någon produkt från Amazon under 3 betyg. Inte bara det, 50% av köpbesluten fattas efter att ha besökt någon webbplats när de tittar på positiva recensioner med bra betyg. Så det är därför det är helt avgörande att utnyttja socialt bevis till din affärsplattform genom att visa upp kundbetyg.

WooCommerce har inbyggda betyg tillsammans med alternativet att endast tillåta recensioner från faktiska kunder. Detta säkerställer att dina recensioner är verkliga och pålitliga.

9. Sociala medier omnämnanden

Sociala medier omnämning betyder när folk taggar dig i sina inlägg eller kommentarer för att söka din uppmärksamhet. Under denna dag är det det mest populära sättet att få ditt varumärkesnamn att ringa runt om i världen. Så när människor rekommenderar ditt företag via sitt konto kan det vara mycket fördelaktigt för dig. Det kommer att fungera som ett socialt bevis och andra människor känner sig påverkade att prova det i processen.

Sociala medier omnämnanden

Så här nämner sociala medier kan ha en enorm inverkan på företagets tillväxt. Med hjälp av FOMO marketing plugin NotificationX kan du enkelt visa upp dina sociala medier omnämningar på webbplatsen. Du kan ansluta dina sociala mediekonton med Zapier och börja använda socialt bevis på din webbplats genom att visa popup-fönster när någon rekommenderar dig.

10. Kundrekommendationer

Kom ihåg ordet “Kunder har alltid rätt?” Det är inte bra att de också är de viktigaste sakerna i ditt företag. Tja, dina nöjda kunders värdefulla ord kan leda till en stor källa till trafik för ditt företag. Tyvärr är det ofta många som inte inser vikten av denna aspekt. Enligt forskningen utförd av Ragans PR Daily, 83% av köparna påverkas faktiskt av rekommendationerna från sina vänner och familj.

Samma trick kan också användas för din WordPress-drivna butik. Med hjälp av NotificationX kan du visa fantastiska granskningsprogram för dina WordPress-plugins och växa ditt företag.

11. Populära inlägg eller produkter

Att visa relaterade inlägg eller produkter är ett av de mest populära sätten att få dina besökare att kolla vad du erbjuder mer. Det är en ganska effektiv teknik för att hjälpa användare att hitta exakt det de letar efter. Genom att hitta alternativen på samma plats, behöver de inte gå till en annan webbplats. Därför kan det vara massivt fördelaktigt att hålla din publik intresserad och öka webbplatsens engagemang i processen.

Populära inlägg eller produkter

För en e-handelsplattform kan du kategorisera dina produkter till de mest säljande eller mest populära. Synliga sektioner som dessa kommer säkert att ta tag i dina besökare omedelbart anslutna och titta på dina andra produkter också. Med hjälp av denna socialt bevisade teknik är det så du kan sky-raket din webbplatsomvandling. Till exempel innehåller WooCommerce en widget “Products by Rating” som redan är inbyggd. Så du kan enkelt marknadsföra dina högst rankade objekt i sidopanelen, sidfoten eller andra widgetar som är redo för widget. Eller använd den integrerade uppsäljningsfunktionen WooCommerce (under fliken “Länkade produkter” när du skapar en produkt) för att rekommendera kompletterande artiklar på din produktsida – som avsnittet “Andra har också köpt” på bilden ovan.

12. Använd socialt bevis från relevanta människor

I marknadsföringspsykologi, om du kan visa ditt totala antal köpareinformation med plats på webbplatsen, kommer detta att påverka dina nya besökare att få din tjänst på plats. Genom att visa varningsmeddelanden i realtid på din webbplats är det mycket effektivt att lägga till trovärdighet till ditt företag och öka din webbplatskonvertering i stor skala.

13. E-postprenumerant eller antal användare

Nyhetsbrev via e-post är ett utmärkt sätt att göra meddelanden om kommande uppgraderingar av funktioner och rabatterbjudanden. Men ofta kommer potentiella användare inte att registrera sig för ett nytt nyhetsbrev som fruktar skräppost. Ingen gillar att ta emot e-postmeddelanden som inte ger något värde till dem.

Hur övertygar du dessa ovilliga människor att registrera sig för ditt nyhetsbrev? Svaret är enkelt: Socialt bevis. När de ser andra gärna registrera sig för ditt nyhetsbrev kommer de att känna sig mer motiverade att registrera sig själva.

E-postprenumerant eller antal användare

Om du undrar hur du kan visa e-postregistreringsvarningar på vår webbplats kan du använda NotificationX. Detta plugin låter dig visa de senaste prenumerationerna som attraktiva varningsmeddelanden på din webbplats utan kodning.

Nyhetsbrev

Eller så kan du skapa ett eget anpassat utropssnitt med hjälp av din sidbyggnad. Med WPBakery eller Elementor kan du till exempel enkelt infoga en utropssektion som innehåller ditt sociala bevis tillsammans med ett registreringsformulär.

14. Skicka om användargenererat innehåll

Användare kan berömma ditt företag eller de kan brutalt slå dig på sociala medieplattformar. Så ja, användargenererat innehåll kan vara en mardröm. Men som marknadsförare kan du sammanställa positiv feedback och använda dem som socialt bevis på din webbplats. Användargenererade mediefiler, genomgångsbloggar och granskningsfilmer är allt bra marknadsföringsinnehåll som kan användas som socialt bevis på din webbplats och delas på nytt på sociala medier.

15. Kommentar Engagemang på blogginlägg

Bloggar är den näst populäraste formen av onlineinnehåll direkt efter videoklipp. Trots introduktionen av nya former av onlineinnehåll har bloggar inte tappat sin popularitet. Uppmuntra dina läsare att hålla sig engagerade och lämna en egen kommentar genom att visa nya kommentarer.

Kommentar Engagemang på blogginlägg

Ett enkelt sätt att uppnå detta är genom att lägga till en widget “Senaste kommentarer” i sidfältet eller sidfoten. Detta är en teknik som många populära bloggar utnyttjar, inklusive WP Tavern.

Alternativt kan du visa Kommentarvarningar med ett plugin som NotificaitonX. Med plugin installerat kan du visa senaste kommentarer gjorda av användare som en popup-meddelande. Med den här sociala bevistekniken kan du uppmuntra din publik att delta i diskussionen och öka engagemanget på din webbplats.

16. Tryck på Täckning för att få trovärdighet

Presstäckning är den äldsta formen för marknadsföring. Från början av 1900-talet har marknadsförare utnyttjat TV-reklam och media till exponering. Och antalet människor som regelbundet tittar på TV, läser tidningar och följer populära bloggar är imponerande. Men hur förstärker du denna täckning till din potentiella målmarknad?

Tryck på täckning för att få trovärdighet

Du visar det naturligtvis på din webbplats. Det enklaste och enklaste sättet att stärka ditt marknadsföringsmeddelande bland dina potentiella kunder, det för att skapa en utställning av resurserna där dina produkter granskades eller presenterades. Inkludera logotypen, en offert från artikeln och naturligtvis en länk så att dina läsare kan kolla in den själv. Denna metod för förstärkning är lika effektiv för TV-kommersiella, granskade bloggar och jämförande bloggar.

17. Toppklientens logotyper

Pengar tjänar pengar. Detta gäller för att skapa nya kunder. Gamla konsumenter har makt att konvertera ny användarbas. De kan också hjälpa dig att utnyttja ett helt nytt marknadssegment. Det är därför det är viktigt att lyfta fram dina officiella partners så att andra företag känner sig uppmuntrade att också göra affärer med dig.

Lägga till några logotyper eller fallstudier för att skapa socialt bevis på din webbplats och ge din webbplats trovärdighet att ta den till nästa nivå. Om du använder en sidbyggare kan du designa en imponerande logokarusell på nolltid.

Logokarusell

Logo Karusell Pro är vackert och kraftfullt logotyphanteringssystem för WordPress. Det gör att du enkelt kan visa och hantera olika företagslogotyper genom en användarvänlig inställningspanel för kortkodegenerator som karusell, rutnätvy, lista, filter och mycket fler sätt. Den har 100+ användbara premiumfunktioner som hjälper dig att visa logotyperna på en enklaste, snabbaste och unika stilar.

Detta plugin hjälper dig definitivt att visa dina logotyper vackert och smart än någon annan plugin. Den praktiska inställningspanelen för Logo Carousel Pro hjälper dig verkligen att visa logotyper på ditt sätt som är mer fantastiskt! Alla som har minimikompetenser för WordPress eller teknisk savviness kan enkelt hantera detta plugin. Här får du allt om Logo Carousel Pro som inte går att missa på din webbplats. När du har gått igenom hela beskrivningen och funktionslistan kan du hantera plugin enkelt och visa logotyper smart. Så låt oss se vad du verkligen har med Logo Carousel Pro.

18. Visa dina bästa nummer

Som företag kan det finnas flera milstolpar som du betraktar som bevis på din tillväxt. Hur många dagar du träffar 100K nedladdningar / köp kan till exempel vara ett stort marknadsföringsinnehåll. Genom att sätta en strålkastare på nyckeltalen för ditt företag kommer det att påverka dina besökare på webbplatsen förlita sig på ditt företag.

Visa dina bästa nummer

Denna sociala bevis taktik har en beprövad track record för att få fler konverteringar. Vi rekommenderar dock att du först jämför det antalet med branschgenomsnittet. Sådana antalet siffror hjälper dig att skapa en positiv bild om ditt företag i din målmarknad. Om du är i Elementor-sidbyggnad kan du markera företagets nyckelinformation på ett fantastiskt sätt.


För att ta bort detta är vikten av att använda socialt bevis på din webbplats absolut obestridlig. Framgången för hela ditt företag beror på hur du implementerar socialt bevis på din webbplats. Oavsett hur bra dina produkter eller tjänster är, kommer du knappast någonsin att kunna påverka någon att prova dem utan det. Därför bör du hitta det lämpliga verktyget för att lägga till socialt bevis på din webbplats och ta ditt företag till en ny höjd.

Det finns många WordPress-lösningar du kan använda för att lägga till socialt bevis på din webbplats. Ta dig tid att överväga vad din webbplats behöver, och använd plugins för sociala länkar eller popups efter behov. Eller ge en all-in-lösning för socialt bevis som MeddelandeX ett försök. Det finns till och med en FRI version full av grundläggande funktioner för att börja bygga trovärdighet för din WordPress-webbplats.

Så, vad tycker du om de sociala bevisverktygen vi har nämnt? Låt oss veta om vi har missat någon punkt i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map