De bästa onlineverktygen för att spåra din tävling

De bästa onlineverktygen för att spåra din tävling

När du driver ett företag eller en webbplats måste du hålla koll på affärsmiljön runt dig. Det är viktigt för att jämföra dig själv, sätta standarder, uppnå mål samt övervaka och förbättra SEO. Lyckligtvis är det inte så svårt i denna internetvänliga värld. Det finns många gratis onlineverktyg som kan hjälpa dig ta reda på vad som händer i din nisch och inspireras av det. Förutom att du använder dem för att spåra din egen webbplatss mätvärden kan du också använda dessa onlineverktyg för att spåra din tävling.


Om du undrar varför du alls bör lita på onlineverktyg för att spåra din tävling, här är några solida skäl:

  • Du kan hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och händelserna
  • Det kan vara en inspirationskälla när du har slut på idéer
  • Hjälper dig att strategisera och hålla jämna steg med tävlingen
  • Hjälper dig att sätta standarder för ditt eget företag eller webbplats
  • Det är ingen skada att lära av dem som har rätt

Som sagt: låt oss komma in på några av de bästa onlineverktygen för att spåra din tävling.

1. Google Alerts

Google-varningar är ditt go-to-verktyg för att hålla reda på alla sökord du vill ha – ditt namn, ditt företag eller din konkurrens. Du kan hålla sökorden så smala eller så detaljerade som du vill. Google Alerts söker på nätet efter alla omnämnanden av dessa ord och varnar dig via e-post. Även om nyckelorden nämns som en länk får du höra om det.

Onlineverktyg för att spåra din tävling - Google Alerts

Du behöver helt enkelt välja de ord du vill spåra och ange källorna som du vill att Google ska övervaka. Källorna kan vara lika varierande som bloggar, webb, nyheter, videor, böcker eller diskussioner. Du kan hålla den till en viss geografisk region eller kasta ditt nät över hela världen. E-postmeddelanden kan tas emot när som helst du väljer, eller till och med som en smälta i en enda post.

Förutom att du hjälper dig att hålla koll på ditt sociala omnämnande i ditt företag vet du också hur synlig din tävling är.

2. Site Explorer

Hur identifierar du de bästa webbplatserna i din nisch? Site Explorer kan hjälpa dig här. Det hjälper dig att identifiera webbplatser som har maximal domänmyndighet och backlinks för forskning. Detta ger dig ett mått på stegen du måste vidta för att komma till toppen av din domän.

Vi vet alla att högkvalitativa bakåtlänkar kan öka din SEO. Med hjälp av Site Explorer kan du ta reda på de bästa webbplatserna i din nisch och sedan bläddra igenom de nyligen upptäckta länkar som pekar tillbaka till din konkurrents webbplats. Genom att helt enkelt jämföra med din konkurrenters backlinkprofil har du en rättvisande uppfattning om hur du kan förbättra din egen backlinkprofil.

Länk Explorer

Länk Explorer (fortfarande i beta) kommer snart att ersätta det här verktyget. Det nya verktyget använder mer förfinade algoritmer för att bestämma domänmyndighet och analysera bakåtlänkar. Och med ett gratis Moz-konto kan du ta fram 10 frågor i månaden. Verktyget visar också en skräppost som visar hur många liknande webbplatser som har bestraffats av Google. Du kommer att kunna bedöma kvaliteten på inkommande länkar till din webbplats och spåra både dina egna och dina konkurrenters webbadresser.

3. Verktyg som hjälper till att ta reda på CMS / teman / plugins

Mycket ofta stöter vi på funktioner på andra webbplatser som vi sedan vill implementera på egen hand. Hur vet vi vilken programvara som användes av den webbplatsen för att implementera den funktionen? Tja, dessa onlineverktyg för att spåra din tävling kan hjälpa till här också.

Först bör du kanske veta vilken CMS webbplatsen använder. För att göra det, besök bara Vilken CMS och skriv in webbadressen på webbplatsen. Detta verktyg är ganska exakt och upptäcker över 378 innehållshanteringssystem. Ett annat verktyg IsItWp, kontrollerar om webbplatsen använder WordPress samt temat och plugin-detaljer.

Vilken CMS

För att ta reda på temat eller plugins som alla WordPress-webbplatser använder, försök Vilket WordPress-tema är det. Du kan också ta reda på det med hjälp av webbläsarutvidgningar som WPSniffer för Chrome (eller prova ett av de andra verktygen som vi rekommenderar i vår guide om hur du kan veta om en webbplats använder WordPress).

Det viktiga att komma ihåg här är att dessa verktyg kanske inte visar specialanpassade teman eller plugins. Men i sådana fall kan du högerklicka på webbplatsen och slå upp koden som avslöjas för att upptäcka CMS, teman och plugins.

Och om din tävling har en supersnabb webbplats, vill du veta mer om deras webbhotell. Det finns ett verktyg för det också – WhoIsHostingThis. Det är inte alltid korrekt (ett CDN kan kasta dig utanför kursen), men det är värt ett försök.

4. buildWith

builtWith är en favorit hos många webbdesigners. Det här webbplatsprofilverktyget kan avslöja ett antal tekniker som används på vilken sida som helst. Det täcker över 25000 internettekniker som inkluderar analys, reklam, värd, CMS och mer. Internet Technology Trends hjälper dig att hålla reda på ändringar av användning av internetteknologi varje vecka.

builtWith

Du kan ta reda på vilka webbplatser som använder kundvagnar, analys, värd och filterresultat efter plats, trafik, vertikal och mer. Du kan samla in mycket av den information du behöver om andra webbplatser för att förbättra din egen försäljningsintelligens och marknadsandel.

buildWith är ett bättre verktyg än många i samma klass, och för snabbare resultat kan du helt enkelt aktivera en kromförlängning.

5. SimilarWeb

Liknande webb ger dig en översikt över alla webbplatser vars URL du matar in – din egen eller din konkurrent. Om du lägger till en annan URL kan du dessutom jämföra de två webbplatserna, antingen i sin helhet eller sida för sida. Det är bra för att kontrollera hur du mäter upp till dina kollegiala webbplatser. Den rankar också din webbplats när det gäller trafik den mottar globalt, såväl som på land och kategori.

SimilarWeb

För alla webbadresser du skriver in delar den upp trafiken i många grupper – trafik från mobiler / stationära datorer, totala besök under en tidsperiod, besökets varaktighet, avvisningsfrekvens och antalet sidor per besök. Många andra mätvärden spåras också – landvis fördelning av trafik, webbplatser som länkar tillbaka till denna URL och de bästa sökorden som genererar trafik. Du får också veta om den totala andelen trafik som genereras av varje social kanal och andra webbplatser som dina användare också besöker. En lista över liknande webbplatser och konkurrenter finns också.

6. Alexa

Det sista verktyget i vår lista över onlineverktyg för att spåra din tävling är Alexa. Detta sidrankningsverktyg kommer från Amazon och är bra om du vill hålla reda på konkurrensen som är spridd över hela världen.

Alexa

Det gör att du kan titta närmare på dina konkurrenters sökord och länkar och jämföra din webbplats med din konkurrens. Du kommer att kunna jämföra trafikmätvärden för flera webbplatser och mer. Korgen med konkurrenskraftiga analysverktyg inkluderar publiköverlappning, toppsidor, hitta liknande webbplatser, webbplatser som länkar in, unika besökare, webbplatsskärm och toppsidor.

Alexa finns också som en webbläsarförlängning för enklare åtkomst.

Sista tankar om de bästa onlineverktygen för att spåra din tävling

Inget företag eller webbplats fungerar isolerat. Om du vill locka trafik till din webbplats och öka konverteringsgraden är det viktigt att veta vad som händer i din affärsmiljö. Dessa onlineverktyg för att spåra din tävling kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om trender och händelser i din nisch. De är alla utmärkta verktyg som hjälper dig att jämföra dina egna prestationer gentemot dina konkurrenter och kamrater, samt potentiellt generera nya leads när du optimerar din egen webbplats.

Om du har några frågor eller kommentarer att lägga till, lämna oss en anteckning nedan. Vi vill gärna känna dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me