Det bästa WordPress-värdet för din webbplats

Det bästa WordPress-värdet för din webbplats

WordPress är det bästa sättet att bygga din webbplats, men innan du ens kan komma igång med teman och plugins måste du hitta det bästa WordPress-värd för din webbplats. Det här kan vara tufft. Det finns hundratals företag som går ut på planer som i en överblick alla ser ganska lika ut. Men inte alla värd är samma, och det finns några viktiga faktorer som du vill tänka på när du bestämmer vilken som är den bästa WordPress-värden för din webbplats i synnerhet.


I det här inlägget visar vi dig hur du väljer den plan som passar bäst för din webbplats och delar de bästa WordPress-värdplanerna som vi har haft en chans att personligen testa. Låt oss börja!

Bra värdlista

Bra värdlista

När du letar efter den bästa WordPress-värden för din webbplats finns det några rutor du vill kunna kolla in. Att komma direkt till punkten, alla webbhotellföretag som är värda sitt salt kommer att ha följande:

  • PHP version 7+
  • MySQL version 5.6+
  • HTTPS-stöd
  • WordPress 1-klick installation eller förinstallerad (om hanteras)
  • Inbyggd cache *
  • Drifttidsgaranti
  • E-post, chatt eller telefonsupport

De tre första på listan kanske låter lite främmande för dig om du inte är en utvecklare eller om du har köpt hosting tidigare. För att göra det enkelt använder värdföretag servrar (som är som megadatorer) för att tillhandahålla sina värdplaner. Dessa servrar ska kunna installera den senaste versionen av WordPress utan problem, vilket enligt WordPress.org är för närvarande upp till PHP 7.2 och MySQL 5.6.

WordPress rekommenderar också HTTPS och det gör vi också. Ett bra värdföretag kommer antingen att sälja premium SSL-certifikat eller låta dig använda en kostnadsfri tredje parts tjänst som Let’s Encrypt för att säkerställa att bloggläsare säkert kan komma åt din webbplats.

Vi rekommenderar starkt att du väljer en värd som antingen är helt hanterad (där WordPress är förinstallerat och underhålls för dig) eller som erbjuder enkel installation med 1 klick. Även om du säkert kan installera WordPress manuellt på en värdplan, rekommenderar vi det bara om du är erfaren utvecklare.

Slutligen kommer bra värdföretag att erbjuda drifttidsgarantier och toppen av linjen stöd. Drifttidsgarantier försäkrar dig generellt att 99,9% eller mer av tiden din webbplats kommer att vara igång, vilket lämnar en bråkdel av tiden med serveruppdateringar. Och stöd är verkligen nyckeln. Om du någonsin har ett värdproblem vill du kunna få tag på någon. Bra värdföretag har ett par enkla sätt för dig att komma i kontakt med en supporttekniker.

Typer av WordPress Hosting

Typer av WordPress Hosting

När det gäller hosting är det ingen brist på alternativ. Det finns planer med alla olika namn från alla typer av företag, men här är en snabb sammanfattning av de vanligaste typerna av WordPress-värd du kanske vill tänka på när du försöker hitta den bästa WordPress-värden för din webbplats.

Delad WordPress Hosting

Den vanligaste och vanligtvis den mest prisvärda, delade värden kombinerar flera användarkonton på en server. Det betyder att du “delar” resurser som bandbredd och minne med andra användare. Delad värd är perfekt för nya bloggare eftersom du troligtvis inte behöver massor av resurser när du börjar första gången, och du kan alltid skala upp till en större plan eller lägga till resurser senare.

När det gäller att köra WordPress är delad hosting ofta mer än kapabel att tillhandahålla den kraft du behöver. Att installera WordPress är också vanligtvis ganska enkelt eftersom de flesta delade webbhotell erbjuder en “1-klick” installationsprocess. Välj bara WordPress när du registrerar dig och du är redo att börja blogga nästan omedelbart.

Cloud WordPress Hosting

Cloud hosting erbjuder användare enskilda virtuella servrar värd på “molnet”, som i detta fall är ett nätverk av servrar över hela världen. Fördelen med molnhotell är att (i teorin) din webbplats aldrig kommer att gå ner eftersom servrarna vid någon given tidpunkt bör vara igång någonstans i världen. Cloud hosting är också känt för sin skalbarhet eftersom det är mycket enkelt att lägga till fler resurser på begäran när du behöver dem.

Vi rekommenderar molnhotell för tekniskt kunniga personer som vill hantera sina egna serverinställningar, men det finns företag som erbjuder hanterade molnhotell vilket gör det till ett genomförbart alternativ för nya bloggare också. Eftersom det är skalbart är det ett bra alternativ för sociala nätverk, bilddelning eller webbplatser med viralt innehåll som kan ha fluktuerande trafik eller stora / sporadiska skurar.

 VPS Hosting för WordPress

VPS står för virtuell privat server och är när ett värdföretag använder programvara för att digitalt dela in en fysisk server i flera, enskilda virtuella servrar. Detta är ett mer prisvärt alternativ att ha din egen server, men det kräver avancerade tekniska färdigheter för att fungera när du kontrollerar dina virtuella serverinställningar.

För medelstora bloggar eller företag är VPS ett bra alternativ. Kom bara ihåg att du måste installera WordPress manuellt på din server och hantera alla dina serverinställningar. Av dessa skäl rekommenderar vi att du lägger tid på att lära dig om servrar eller anställa en specialist.

Dedikerad servervärd

En dedikerad server är din egen fristående server som du kan hyra från ett webbhotell. De underhåller den fysiska servern för dig men alla inställningar och programvara är i dina händer. Det är dyrare, men du har 100% kontroll och du får använda 100% av serverns resurser vilket gör det till det bästa valet för en stor blogg, webbplats eller företag.

I likhet med VPS rekommenderar vi starkt att du anställer en professionell för att hantera din dedikerade server eller spendera mycket tid på att lära dig om olika inställningar, programvara och kodningsspråk för att fungera en server på rätt sätt. Detta är inte ett rekommenderat värdalternativ för nybörjare.

Hanterad WordPress Hosting

Managed WordPress Hosting är det enklaste (och enligt vår mening bästa) sättet att vara värd för en WordPress-webbplats. Med hanterad värd optimerar värdföretaget din server helt för WordPress och hanterar alla uppdateringar och inställningar.

Mest hanterade WordPress-värd baseras på en delad plattform eller molnplattform vilket gör det till en fantastisk passform för bloggare, småföretag, onlineportföljer, etc. Bra värdföretag erbjuder dock fullt hanterade dedikerade serverplaner för stora webbplatser och företag (vilket är vad vi använder för WPExplorer).

Vilken värd ska du välja?

Tänk först på ändamål på din webbplats. En blogg kontra en e-handel butik kommer att ha mycket olika värdbehov. Bloggar, personliga portföljer eller små professionella webbplatser är vanligtvis lätta med mindre behov av en enorm värdplan. Alternativt kommer e-handel, katalog eller sociala webbplatser att behöva mycket resurser och därför en större och dyrare värdplan.

Tänk på din längs samma linjer som vår första punkt innehåll. En webbplats med en sida kommer att gå bra med en liten, delad värdplan. En företagsföretagswebbplats med hundratals sidor, en aktiv blogg och ett privat anställda nätverk kommer sannolikt att göra bäst med en dedikerad server.

Slutligen din trafik kommer att spela en viktig roll i dina värdbehov. En ny webbplats kommer att ta lite tid att bygga en efterföljande och växa regelbunden trafik. Om du inte redan har etablerat en stor närvaro på ett annat nätverk eller sociala mediesajter kan du förmodligen säkert börja i den låga änden med din värdplan och skala upp eller uppgradera när din webbplats växer.

Enkel jämförelse av de bästa WordPress-värdföretagen

Även om många värdföretag erbjuder liknande funktioner, är inte två värdföretag exakt lika. Varje värd erbjuder specialiserade värdplaner, och alla värdföretag som vi rekommenderar är bra för WordPress. Fortsätt läsa för att lära dig om våra val för bästa WordPress-värd och för att ta reda på vilka som passar dina behov.

Bluehost: Prisvärd Shared WordPress Hosting

Bluehost webbhotell

Bluehost är en av de största spelarna inom värd och av en anledning – de erbjuder prisvärda värdplaner med massor av resurser, bra support och några extra förmåner som alla nya webbplatsägare kommer att älska. Bluehost erbjuder ett gratis domännamn, gratis SSL, gratis e-postkonton och bonusmarknadsföringserbjudanden (som $ 200 i marknadsföring erbjudanden för plus- och prime-användare). Bäst av allt, deras planer är några av de mest prisvärda alternativen – plus att de erbjuder en enorm 63% rabatt för WPExplorer-läsare, så vad ska man inte älska?

Läs mer om Bluehost

Cloudways: Cloud Hosting Made Easy

Cloudways webbhotell

Cloud hosting är ett flexibelt sätt att vara värd för din webbplats, men för vissa användare som manuellt installerar WordPress på AWS, Digital Ocean eller Azure är det deras tekniska kapacitet. Det är där Cloudways kommer in. Cloudways stöder AWS, Google Cloud, Digital Ocean, Linode och Vultr cloud hosting-plattformar. Välj bara din favorit, välj WordPress som ditt CMS och låt Cloudways hantera konfigurationsprocessen åt dig. Det bästa med Cloudways är hur lätt det är att använda. Att skapa och underhålla din egen molnserver kan vara tidskrävande, men med Cloudways-gränssnitt har du dedikerade resurser (CPU, RAM, IP, lagring) vid dina fingertoppar. Funktioner inkluderar 1-klick på WordPress-installation, kloning av webbplatser, säkerhetskopior, skalning (RAM & lagring), iscensättning, flera databaser, plus massor av fantastiska tillägg (e-post, konsol, övervakning, etc.).

Läs mer om Cloudways

Media Temple: Shared, Managed & VPS Hosting

Media Temple: Shared, Managed & VPS Hosting

Media Temple är ett imponerande värdföretag som erbjuder en rad värdprodukter som säkert uppfyller alla webbplatsers behov. De erbjuder allt från delad värd för bloggare, hanterad WordPress-värd för dem som är seriösa med sitt innehåll, VPS för proffs och till och med dedikerade planer för företag som behöver extra resurser. Alla Media Temple-planer är optimerade och fungerar fantastiskt med WordPress. Dessutom erbjuder de extra funktioner som SSD-lagring, skalbara resurser, skanning av skadlig programvara, e-postadresser, hårdvara på toppen och bäst av 24-timmars premiumstöd.

Läs mer om Media Temple

Kinsta: Hanterad WordPress Cloud Hosting

Kinsta: Hanterad WordPress Cloud Hosting

Kinsta är inte bara ännu ett förvaltat WordPress-värdföretag. De erbjuder fullt hanterade och optimerade Google-molnhotell, så att du som kund får alla fördelarna med molnet (snabb, säker hosting utan praktiskt taget driftstopp) konfigurerad för att perfekt stödja WordPress. Utöver detta bemannas Kinsta av WordPress-experter som är redo att hjälpa dig med alla problem du kan stöta på när du kör din WordPress-webbplats på deras molnservrar. Har du en fråga om hur du använder Kinsta-instrumentpanelen? Behöver du råd om skalning av din värdplan? Är du inte säker på hur du ökar din minnesgräns? Fråga bara! Andra anmärkningsvärda värdfunktioner inkluderar gratis SSL, gratis CDN, dagliga säkerhetskopior och till och med gratis migrering.

Läs mer om Kinsta

WP Engine: Premium Managed WordPress Hosting

WP Engine: Premium Managed WordPress Hosting

När det gäller att välja den bästa WordPress-värden för din WordPress-webbplats rekommenderar vi starkt WP Engine. De erbjuder bara hanterade WordPress-värdplaner och är bra på vad de gör. Specifikt är hela deras värdplattform byggd ovanpå linjetekniken. De har skapat en optimerad miljö för WordPress som drivs av specialanpassade och kodade regler så att deras servrar kan utvärdera webbläsarbegäranden, balansera serverbelastning och integrerad EverCache för resursskalning på begäran. I grund och botten betyder allt detta att din webbplats kan fungera perfekt med maximal prestanda utan att du behöver hantera något serverrelaterat. WP Engine erbjuder också professionellt stöd från WordPress-experter, dygnet runt. Så även om du behöver lite hjälp på en söndag finns det hjälp inom räckhåll. Andra värdfunktioner inkluderar iscensättningsmiljöer, gratis SSL-alternativ, WordPress multisite, PHP7-stöd och till och med ett inbyggt CDN (för Pro och högre planer).

Läs mer om WP Engine

Pagely: Custom Enterprise Hosting Solutions

Pagely: Custom Enterprise Hosting Solutions

För stora företag erbjuder Pagely de bästa anpassade webbhotellösningarna. Pagely är inte billig, men det är en utmärkt investering i ditt företag. Bygga på ett hanterat molnsystem, de erbjuder pålitlig och säker värd som enkelt kan skalas efter ditt företags behov. Pagely erbjuder imponerande funktioner inklusive dynamisk bildoptimering, avancerad säkerhet, global CDN, inbyggd caching, prestandaanalys, HTTP2 och PHP7-stöd. Detta är förutom WordPress-specifika funktioner som helt hanterade kärnuppdateringar och WP-CLI. På kort tid prissatt högre än någon av de andra värdarna i denna lista erbjuder Pagely en prestigefylld tjänst som mer än värt pengarna.

Läs mer om pagely

Observera att dessa inte är alla värdalternativ som är tillgängliga för dig. Snarare är detta en enkel samling av populära och väl rankade värdföretag som vi personligen har haft chansen att testa.

Vilket är den bästa WordPress-värden?

Eftersom vi inte bara kan välja en så ger vi dig våra två bästa.

Enligt vår åsikt är WP Engine den bästa WordPress-värden. Det är vad vi använder för att vara värd för vår webbplats och vi har haft en fantastisk erfarenhet av att arbeta med dem. De är helt hanterade, har bra tid, support är alltid snabbt och vänligt och vi har mer än tillräckligt med resurser på vår nuvarande plan för att växa vår verksamhet.

Bluehost är enligt vår åsikt en tävling eftersom de passar perfekt för bloggare som bara kommer igång. De erbjuder prisvärda värdplaner som är lätta att installera, har tillräckligt med resurser för att driva WordPress och du får några bonusförmåner som ett domännamn och några annonskrediter att starta. Det är en ganska söt affär för nya bloggare.

Vanliga vanliga webbhotell

Det finns många frågor som kan dyka upp när du forskar om värd. Här är några snabba svar på vanliga frågor som vi inte täckte i artikeln ovan. Förhoppningsvis hjälper detta dig att göra rätt val när du väljer det bästa WordPress-värd för din webbplats.

Behöver du en webbhotell för WordPress?
Ja, för självhostad WordPress (som finns på WordPress.org) behöver du definitivt en värdplan. Det är det som gör det själv-värd.
Är WordPress en värd?
WordPress erbjuder sin egen VIP-värd men det är ganska dyrt och vi rekommenderar det bara för företag som behöver en anpassad webbhotellösning (som om du ville starta din egen gratis bloggplattform online, ett WordPress-baserat socialt nätverk eller en bilddelningswebbplats).
Hur är jag värd för min WordPress-blogg?
För att vara värd för din egen blogg behöver du en värdplan som du köper varje månad eller år från ett ansedd värdföretag. Det finns hundratals webbhotell, men för det mesta erbjuder de liknande planer som delad, moln, VPS, dedikerad eller hanterad.
Finns det gratis värd för WordPress?
Inte riktigt. Det finns webbplatser som påstår sig erbjuda “gratis” värd men de erbjuder vanligtvis lite eller inga resurser och är inte de typer av webbplatser du vill dela personlig information med. Det är också möjligt att du tänker på WordPress.com, som är ett gratis bloggnätverk som Tumblr. Det skiljer sig mycket från WordPress.org (det är vad vi handlar om), och du kan lära dig mer om skillnaderna mellan WordPress .ORG och .COM.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me