Det höga priset för gratis WordPress-plugins

Högt pris på gratis WordPress-plugins

När det gäller WordPress bloggar två av mina favorit saker – uppenbarligen – och utökar kärnapplikationen genom att använda plugins.


Ja, jag har arbetat med teman och till och med byggt ett par webbapplikationer ovanpå plattformen, men jag kommer ofta tillbaka till att arbeta med plugins. De är typ av appar för WordPress, rätt?

Och just nu finns det ett galet streck för att bygga appar för olika plattformar: vare sig iOS, Android, Mac, Windows och alla andra stora plattformar du kan föreställa dig – WordPress ingår.

Men precis som med byggnad något, byggnad för WordPress presenterar sin uppsättning utmaningar. Om du är intresserad av att bygga in plugins framförallt för skojs skull, här är en nedgång av vad du kan förvänta dig.

Vad man kan förvänta sig att bygga gratis WordPress-plugins

Utvecklingsprocessen skiljer sig mycket från att bygga programvara för någon annan ram eller plattform:

 • Du har det centrala applikationslagret – det vill säga WordPress – och dess uppsättning API: er
 • Du har beroenden – det vill säga dina JavaScript, formatmallar och bibliotek från tredje part
 • Och du har en uppsättning kodningsstandarder
 • …och mer

Men det viktiga att notera är att om du bara börjar med det här, eller om du kommer från en annan plattform, språk eller community, så behöver du inte nödvändigtvis erbjuda din plugin gratis betyder att du får utveckla det som det vilda västern.

När du skickar ett plugin till WordPress Plugin Repository granskas din kodbaser specifikt innan den kommer att godkännas.

Detta är ett fantastiskt sätt att säkerställa en viss kvalitetsnivå för vad som görs tillgängligt via WordPress-förvaret, rätt?

Men det finns ett undantag!

Jag sa att du inte kunde utvecklas som om det vilda västern, men sanningen är om du planerar att släppa den på din egen blogg, på din egen webbplats eller vilken annan egendom du än äger, så är du praktiskt taget fritt att bygga det som du finner lämpligt.

Saken är att med tiden har människor blivit lite försiktiga med att använda gratis WordPress-teman och WordPress-plugins som inte är värd av en ansedd källa eller som inte är premium på grund av deras brist på kvalitet.

Det är inte nödvändigtvis att funktionsuppsättningen är dålig, utan att kodkvaliteten är dålig och ofta resulterar i alltför många hacks, kompatibilitetsproblem eller allmänna användarupplevelsesproblem. Även om ditt arbete kan inte resulterar i detta är det troligt att utveckla detta rykte helt enkelt på grund av rykte som denna typ av arbete som utvecklats.

Så gör dig själv en tjänst och få en gratis granskning från WordPress.org-granskningsteamet. Du har inget annat än kvalitet att vinna på detta.

Fritt tillgängliga verktyg

Om du vill släppa ett gratis plugin och är engagerad i att följa riktlinjerna för att arbeta med bästa praxis, erbjuder dessutom WordPress-pluginlagret en mängd gratis verktyg som kan användas för att stödja din plugin.

wordpress-repository

Förutom källkontroll får du också:

 • En hemsida för plugin
 • Pluginet är indexerat och sökbart från WordPress-instrumentpanelen
 • Förvarets hemsida innehåller ett gratis supportforum så att du kan stödja dina användare
 • Ett betygssystem för andra att rapportera hur mycket de gillar (eller gillar) ditt arbete
 • Installations instruktioner
 • Ett sätt att hantera vanliga frågor
 • Statistik över hur många personer som kör vilken version av ditt arbete
 • …och mer

Söt, rätt?

Men här är det som få människor diskuterar eller till och med vet när de kommer in i det här spelet: Om du har ett plugin som blir särskilt populärt kan support bli oerhört utmanande.

Du är en person som upprätthåller ett projekt installerat i tiotusentals bloggar, och dessa människor har alla förmågan att dela frågor om ditt arbete.

Oavsett om du har en skyldighet att hjälpa dessa människor är ett grått område för många människor eller inte. Vissa människor säger att det inte är någon skyldighet eftersom det är gratis. andra säger att eftersom du har släppt den, borde du vara beredd att stödja den.

Detta är inte posten för den debatten.

Var du än faller ska du inte underskatta hur lång tid supporten kan ta. I det syftet uppmanar jag er också att läsa ett bra inlägg av Chris Lemaatt skilja mellan kunder och användare.

Ett ord om support

Jag skulle vara försenad om jag inte såg till att jag betonade aspekten av stöd tillräckligt. Så lika bra som WordPress-pluginlagret är, det kan föda upp många negativa känslor gentemot ett projekt som du en gång började älska helt enkelt på grund av det stora antalet förfrågningar som kommer in för support (vare sig det finns funktioner, förfrågningar eller äkta buggar) ).

Jag säger inte ignorera dessa förfrågningar – trots allt kommer vissa människor att ta sig tid att rapportera om saker som bara kommer att göra ditt arbete bättre; men om folk vanligtvis kompenseras för sin tid och du spenderar en överdriven tid på att adressera supportfrågor, kan det vara dags att överväga att införa någon typ av affärsmodell i din plugin.

Även om det är utanför ramen för det här inlägget, tror jag att det är värt att nämna att erbjuda en gratis version av ett premium-plugin är ett sätt att gå. Om människor gillar ditt plugin och finner värde i det är de ofta villiga att betala för stöd för det.

“Din plugin suger!”

En av de största utmaningarna med att hantera en produkt är att hantera nivån på klagomål som du kan få.

Sanningen är, människor sällan ring kundtjänstcenter för att säga “tack” eller för att säga “bra arbete”, eller hur? Jag menar, hur ofta gör du det verkligen låt ditt mobiltelefonföretag veta att du är glad att du inte fick ett tappat samtal med ditt senaste telefonsamtal?

Exakt.

För detta ändamål är frakt av en produkt i vilken kapacitet som helst – inklusive ett WordPress-plugin – föremål för detta, så om du ännu inte har utvecklat ett plugin eller är på väg att släppa en, var du beredd på klagomål.

Det är inte så användare inte beröm plugins som de använder. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte hände, men antalet klagomål kommer ofta att överväga antalet berömmar.

Det är helt enkelt karaktären av hur människor och därmed marknaden fungerar.

Jag tror att vi alla är byggda annorlunda eftersom det gäller kritik. Vissa människor har tjock hud och kan ta den, låta den rulla av ryggen och gå; andra, inte så mycket. Men det är något som kan läras och utvecklas över tid.

Så om du är i den senare gruppen och bara kommer in på marknaden: var beredd, men ta det inte personligen. Det händer med oss ​​alla, och risken att göra en ordspel fortsätter man att trycka på orden :).

Gå nu och bygg ett plugin

I grund och botten är detta inlägg en “om jag visste vad jag vet nu” om WordPress, då skulle jag ha genväg en hel del misstag, misstag och lära sig vissa lektioner på det hårda sättet.

Jag tror att alla uppskattar att lära av andra så förhoppningsvis det här inlägget har hjälpt genvägen till några av de saker som vanligtvis kommer med att släppa ett plugin.

I alla fall är prat billig. Gå bygga något :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map