En enkel plan för att öka engagemanget på din WordPress-blogg

Den genomsnittliga bloggaren tenderar att ha en besatthet av trafik, och mer specifikt att få mer av det. Kvantitet är nyckeln, eller hur? Kanske, men jag föredrar ofta att skjuta efter den låghängande frukten genom att förbättra kvalitet av trafik till mina webbplatser. Detta kan göras på två sätt:


 1. Locka till mer relevant trafik (dvs. personer som är mer benägna att engagera sig i ditt innehåll)
 2. Gör ett bättre jobb med att “sälja” din blogg till nya besökare

I det här inlägget vill jag fokusera på den andra metoden för de två, vars skönhet är att du inte behöver arbeta för att locka mer trafik – du behöver bara optimera det du redan har. I en värld som är besatt av kvantitet, är begreppet att förbättra det du redan har ofta väldigt uppskattat.

Jag har nyligen behandlat hur man skapar länkar på din WordPress-blogg för ökat engagemang (dvs sannolikheten för att en viss besökare kommer att hålla sig fast) och i det här inlägget kommer jag i princip att ta den strategin ett steg längre genom att erbjuda dig en plan som du kan öka “klibbighet” på din blogg. Detta bör ha en direkt gynnsam inverkan på dina prenumerationspriser och värde per besökare (om din blogg är intäktsgenererad).

Låt oss börja!

Avsnitt på din webbplats som ökar engagemanget

Blåtrycket är uppdelat i de fyra avsnitten som de flesta WordPress-bloggar består av:

 1. Sidhuvud och navigeringsfält
 2. Innehåll
 3. Sidebar
 4. sidfot

Varje sektion har en roll att spela när det gäller att antingen hålla en besökare på din webbplats eller omvandla dem till en prenumerant eller köpare och jag ska förklara hur du ska optimera var och en för maximal möjlig effekt.

Det första steget är att läsa mitt tidigare inlägg om att skapa länkar och se till att din webbplats är korrekt inställd för att maximera läsarnas kvarhållning. Enkelt uttryckt, ingen länk ska ta bort människor från sidan de läser (oavsett om en länk som de klickar på är intern eller extern) såvida du inte kan vara säker på att de är gjorda med den sidan..

Med det sagt, låt oss knäcka!

1. Header and Navigation Bar

Den första frågan du behöver ställa är: “Klarar min webbplats testet för borttagning av rubriker?” Detta test (med tillstånd av Derek Halpern) är enkelt – föreställ dig att rubriken och taglinjen tas bort från din hemsida och fråga dig själv om en ny besökare fortfarande kan ta reda på vad din webbplats handlar om.

Om svaret är nej, bör du förmodligen försöka göra det mer uppenbart. Det är uppenbart för det du, nya besökare behöver i allmänhet få meddelandet att rammas hem. Ett av de bästa sätten att göra detta är att ha en funktionsruta – antingen direkt under din rubrik och navigering eller högst upp i innehållsrutan. Här är ett bra exempel på en funktionsbox med tillägg av Smart Passive Income:

Skärmdump av Smart Passive Income-hemsidan.

Även om själva funktionsrutan inte förklarar vad webbplatsen handlar om ger den en direkt länk till en fullständig förklaring. Den sticker ut på sidan och uppmuntrar omedelbart nya besökare att gräva längre in på webbplatsen.

Jag rekommenderar att alla bloggar har en funktionsruta – antingen som den ovan (inbyggd i huvudinnehållsrutan) eller en version i full bredd som den här från Social Triggers:

En skärmdump av hemsidan för Social Triggers.

När du har kommit fram till hur du ska implementera en funktionsruta på din webbplats bör du uppmärksamma din navigationsfält. Generellt sett bör dina länkar begränsas till högst följande:

 • Hem
 • Handla om
 • Börja här
 • Kontakt
 • Prenumerera splash sida (om det är lämpligt)
 • Produktsida (vid behov)
 • Anställa mig (om lämpligt)

Uppenbarligen kan din körsträcka variera men den övergripande principen är att länkarna på din navigationsfält ska antingen peka på sidor med hög trafik som hjälper människor att lära känna din webbplats bättre eller omvandla dem till en abonnent eller kund. Allt annat är överflödigt och är mer benägna att minska engagemanget än som har en gynnsam inverkan.

2. Innehåll

När det gäller en viss sida eller inlägg på din webbplats måste ditt fokus vara på vad du kan göra för att hålla besökaren engagerad. Jag rekommenderar att du gör detta genom att överväldiga dem med innehållsalternativ (men på ett bra sätt). I en perfekt värld kan din besökare inte låta bli att ha flera flikar öppna när de bläddrar igenom ditt innehåll och klickar på relaterade länkar och tillhörande innehåll.

Nyckeln till att skapa denna effekt är att ha gott om innehåll på din webbplats och länka mellan inlägg och sidor regelbundet. Det är dock mycket viktigt att varje länk är relevant, annars riskerar du att irritera besökaren. Om din bloggs fokus är relativt snäv (och det borde vara) och du producerar innehåll på en konsekvent basis, bör du inte ha några problem med att skapa många kontextuella länkar i dina nya blogginlägg..

Men du ska inte bara sluta med att koppla samman. Jag vill också tillhandahålla ett urval av relaterat innehåll längst ner i varje inlägg (med det utmärkta Ytterligare ett relaterat inlägg-plugin (YARPP)) tillsammans med relaterade taggar.

The Yet Another Related Posts Plugin-logotypen.

YARPP är en grundpelare i de flesta WordPress-webbplatser som jag arbetar med.

Slutligen bör varje inlägg avsluta med en Call to Action (CTA) som ger besökaren ett alternativ att antingen prenumerera eller bli kund. Gör inte misstaget att anta att dina besökare alltid kommer att märka CTA i din sidofält eller någon annanstans – botten av ett inlägg är ett bra ställe att fånga uppmärksamheten på. När allt kommer omkring, om de har läst hela vägen till botten av ett inlägg är de förmodligen i en bra sinnesram att agera.

3. Sidofält

En skärmdump av Sidan på Leaving Work Behind.

Min bloggs sidofält.

Sidofältet är kanske det mest misshandlade avsnittet i de flesta WordPress-bloggar. Det blir fruktansvärt överbefolkat med ett stort antal lågpåverkade widgetar som erbjuder lite för användaren och bidrar ännu mindre till det primära syftet med ditt mål (dvs. att locka abonnenter och / eller kunder).

Nyckeln till toppsidfältets prestanda är att den ska vara så tätbefolkad som möjligt. Enkelt uttryckt, ju mindre val en besökare har, desto större är chansen att de kommer att göra rätt sak (dvs. fullborda en CTA). Du vill dock också se till att sidfältet erbjuder en möjlighet för besökare att lära sig mer om din blogg och utforska vidare. Med det i åtanke rekommenderar jag att du inkluderar en kombination av följande widgetar (listade i ingen särskild ordning):

 • Prenumerationsformulär
 • Länk till produkt (helst grafiskt)
 • Länk till pengarsidan (dvs de sidor som genererar mest direkta inkomster)
 • En lista med kategorier / taggar eller länkar till resurssidor
 • Sociala medieknappar
 • En sökruta
 • En mini biobox

Till vänster om det här avsnittet ser du en skärmdump av sidofältet på min blogg, som innehåller alla ovanstående element. Var och en erbjuder användaren en möjlighet att utforska bloggen ytterligare, prenumerera eller köpa. Alla dessa åtgärder gynnar dig.

4. Sidfot

För att vara ärlig, inkluderar jag sidfoten mer eftersom det är en del av webbplatsen som du inte riktigt kan ignorera i motsats till ett potentiellt hotbed för engagemang och konverteringspotential. Faktum är att de flesta människor inte uppmärksammar din sidfot och det har en begränsad potential.

Många sidfotar begränsar sig helt enkelt till ett meddelande om upphovsrätt och för att vara ärlig ser jag inga problem med det. Om du emellertid vill lägga till lite mer oomph till din webbplats kan du fylla i sidfoten med en kombination av ovan nämnda widgetar och ännu mer.

WPExplorer’s sidfot är faktiskt ett bra exempel på vad du kan göra med en sidfot – om en besökare gör komma till botten av sidan då det ger en trevlig möjlighet för dem att flytta till en annan del av webbplatsen:

En skärmdump av WPExplorer-sidfoten.

Sidfoten bör vara din sista prioritet, men om du har tid kan du överväga att fylla den med några engagemangsökande widgetar.

Ökande sammanfattning av bloggengagemang

Jag har inkluderat massor av handlingsbara råd ovan, men det viktigaste är att förstå det grundläggande resonemanget bakom mitt råd – att användaren alltid ska få massor av kontextuellt relevanta möjligheter att utforska webbplatsen vidare eller prenumerera. Det är nyckeln – så länge du tänker på det är det osannolikt att du kommer att gå långt fel, även om du tar en annan inställning till den som jag har rekommenderat.

Med det i åtanke skulle jag gärna vilja veta vilka strategier du använder för att maximera engagemang och konverteringar på din blogg. Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map