En guide för att bli en respektabel WordPress Professional

Professionella tjänar mest pengar, har mest inflytande och har det generellt bra. De klarar sig också bra när de ställs inför utmaningar eftersom de är skickliga och därmed mer säkra på sina förmågor. De är creme de la creme, och alla (läs kunder) vill ha en bit av sin otrolighet. Fördelar gör det stort och är som ett resultat avunden av de miljoner som inte gör nedskärningen. Med alla dessa trevliga saker redo att ta, varför skulle ingen vilja bli den person som går in på sitt expertområde?


WordPress har öppnat många vägar för sin ständigt växande gemenskap. Genom att demokratisera webbpublicering erbjuder plattformen dig chansen att bli en respektabel professionell oavsett om du är författare (eller bloggare), konsult, supportrepresentant, designer eller utvecklare för att bara nämna några.

Förutsatt att du är redo att anstränga dig för att lära dig, är det möjligt att bli en respektabel WordPress-professionell och kommer förmodligen inte att ta y-e-e-e-ars av övning och upprepning som många skulle tro att du tror. Nåväl, vi kan inte glömma platsen för övning och upprepning i att komprimera eller konsolidera förvärvad kunskap, men om du tänker på det, att bli ett respektabelt WordPress-proffs tar det inte så lång tid.

Du behöver inte heller vara Albert Einstein; om du kan förstå den här guiden och ha en gnista av passion för WordPress är du bra att gå. Glöm dina akademiska utmärkelser och sådana saker i en minut. Allt detta och mer kommer vi att avslöja i dagens inlägg. Njut till slutet och låt oss göra en respektabel WordPress-professional ur dig! Lång introduktion va? Det är tillåtet att avvika från normen då och då, något du kanske vill ha i åtanke när du arbetar hårt för att bli en topp WordPress-expert.

Först en kort historielektion …

Studerande

… som avslöjar att du inte behöver flera år för att tjäna dina ränder och bli WordPress-expert. Jag träffade och blev förälskad i WordPress för ålder sedan om du kunde ringa 2008 för ålder sedan :). Eftermiddagen var ljus och klar när solstrålarna slet genom en klar Nairobi-himmel. Hon (WordPress) var vacker och kom med till synes obegränsade alternativ även då.

Jag försökte det (eftersom “henne” skulle låta heliga i det här sammanhanget) på en .wordpress.com underdomän och kopplades omedelbart efter att ha installerat ett tema och publicerat mitt första inlägg. Någonsin. Jag hade outforskade drömmar om webbutveckling och publicering och jag kunde inte ha hittat WordPress på en bättre tid. Åh, nostalgi.

Snabbspolning sex (6) år …

WordPress driver ett par av mina självhostade WordPress-webbplatser inklusive några som bor på underdomäner. Dessutom installerade jag WordPress lokalt (på min PC) så jag kunde spela med det när som helst. Jag tänker på WordPress-teman, plugins, tillägg och några andra saker och delar det jag lär mig. Oavsett vad jag säger eller hur mycket jag protesterar finns det ett par trevliga människor som fortfarande insisterar på att kalla mig WordPress-expert. Jag tycker alltid att de är alldeles vänliga för att jag bara är ett pågående arbete.

Sex (6) år och fortfarande ett pågående arbete? Vad berättar du inte för oss?? Tja … Jag har engagerat mig själv med WordPress mer under de senaste tolv (12) månaderna än under de senaste fem åren. Mellan dig och mig tror jag att mitt engagemang med WordPress under det senaste året är exakt vad som har människor som sjunger “WordPress Expert” till min ära över Nairobis gator och utanför. Självklart, jag skojar bara att sjunga men du borde se fliret i mitt ansikte som om jag skulle älska att det skulle hända ��

Den uppenbara fåfängen i ovanstående uttalande är chockerande men lektionen du bör lära är att du kan tjäna dina ränder och stiga till den mest eftertraktade WordPress PRO-statusen under två (2) år. Övningen tog mig från fullständig nybörjare till “Hej, du berättar för mig, du är WordPress-experten” i ett spann av cirka femton (15) månader. Jag är fortfarande på det.

När du reser för att bli en respektabel WordPress-professional, kom ihåg att WordPress drivs av en filosofi, eller snarare andan av samarbete och inte konkurrens. Det kan låta motsägelsefullt om du vill bli en respektabel WordPress-professionell för att vända borden på arbetsmarknaden. Tja, konkurrenskraft i alla aspekter av livet kommer alltid att finnas där – det kommer ingenstans. Vad jag menar är att det kommer att bryta exakt noll (0) ben i kroppen för att ge tillbaka till WordPress community. Se inte bara för att berika dig själv längs den monetära tangenten, degen kommer så småningom. Bli en respektabel WordPress-professionell för att hjälpa andra WordPress-användare först. Tillräckligt med chitchatt, låt oss se hur du kan bli en respektabel WordPress-professional!

Hur man blir en respektabel WordPress Professional

Indisk affärskvinna med bärbara datorn

Kan du inte vänta på att bli en WordPress-professional? Det här avsnittet ägnas åt dig. Jag har satt upp en enorm lista med de bästa tips som jag kunde hitta för att hjälpa dig att hoppa från nybörjare till proffs.

Bli en ivrig WordPress-användare

Såg du inte att det kom, va? Hur blir du proffs på något du aldrig har använt? Vet du hur mycket du kan lära dig om en produkt som testar den? Ledsen att spränga din bubbla, men du kan inte bli en WordPress-proff (en respektabel) genom att bara läsa; du måste vara involverad – du måste använda plattformen och utforska dess enorma möjligheter.

Den enklaste vägen att behärska WordPress är att dyka rätt in. Se inte från sidlinjen, det är mycket roligare att engagera sig. Installera WordPress och investera tid i att lära sig hur plattformen fungerar. Testa några WordPress-teman och plugins och fortsätt.

Kör en blogg (på vad som helst) och få uppleva WordPress ur en användares perspektiv. Det är så lätt att använda, WordPress, du blir förvånad över hur snabbt du lär dig repen. Vare sig det är att skriva, designa, utveckla eller hjälpa andra, hitta ett sätt att använda WordPress. När du väl kan hjälpa nästa person att ta sig runt WordPress är det dags att fokusera dina ansträngningar på en specialitet.

Specialisera

Oavsett vad du gör eller vem du ber till, kan du aldrig bli bäst på allt. Det är mänskligt omöjligt att “jacka alla affärer.” Detta ger dig ett annat lukrativt alternativ: specialisering. Om du har en skicklighet att skriva men inte kan koda för att rädda ditt liv kommer du att stimulera riktigt bra som en professionell WordPress-bloggare. Många professionella bloggare (t.ex. Tom Ewer) har skapat karriärer kring bloggning och WordPress. Är Tom en respektabel WordPress-professionell? Du satsar på att han är det. En enorm del av mitt bloggarbete består av WordPress-relaterade projekt. Älskar jag det? Det kan du räkna med att jag gör. Ropa ut till AJ Clarke, Kyla och er alla för allt fantastiskt stöd.

Om du är en front-end-utvecklare kan du gå till WordPress-teman, som innebär att utveckla allt mellan teman och ramverk. Om du är en kodjunkie, kan du utveckla back-end, dabla i teman och plugins och titta under huven på WordPress. Att pröva många specialiteter på samma gång är illa vägledd, och betyder bara att behärska ingen, vilket leder till frustration längs linjen. Det betyder inte att du måste glömma dina passioner för att bli en respektabel WordPress-professionell. Nej. Du kan alltid behärska en specialitet först och gå vidare till nästa.

Jag är greenhorn, jag har inte design / utvecklingsfärdigheter och jag kan inte starta ett företag med min bloggfärdighet som inte finns? Betyder det att jag är dömd? Finns det hopp om jag någonsin skulle kunna bli en respektabel WordPress-professional? Svaret på ovannämnda själv besegra fråga är en rungande ja! Uppenbarligen, om du vill bygga en karriär som utformar / utvecklar för WordPress, måste du lära dig programmeringsspråk som HTML, CSS, JavaScript och PHP. Du vill också lära dig några saker om MySQL-databaser. För att bygga en karriär som en topp WordPress-bloggare måste du lära dig konsten att blogga och SEO bland andra ämnen om onlinemarknadsföring. När allt kommer omkring föddes ingen medvetet; vi lever alla och lär oss på vägen. Allt som allt måste du specialisera dig eftersom:

 • Du kommer snabbare att bli en respektabel WordPress-professional genom att koncentrera dina ansträngningar till en enda specialitet
 • Det har hårda ledningar lärt sig färdigheter i din hjärna
 • Att vara en jack i alla branscher kommer att orsaka mer skada än nytta när det gäller sänkt produktivitet och en tunnare bankbalans
 • Du kan bli en topp WordPress-utvecklare och fortfarande blogga om de saker du lär dig
 • Du kan bli en topp WordPress-bloggare och fortfarande hjälpa andra i supportforum
 • Och så vidare

Bli det bästa du kan vara i en specialitet och månsken i andra specialiteter som du vill. Jag har fått kunder att kontakta mig om WordPress-utveckling via min bloggportföljsida. Jag kunde ha hjälpt men mina WordPress-utvecklingsfärdigheter var fortfarande i barndomen då. Följ dina passioner när du specialiserar dig eftersom du definitivt inte vill sitta fast i en karriär du inte älskar särskilt med WordPress som erbjuder så många uppfyllande möjligheter. Specialisering hjälper dig också att spara mycket tid, vilket leder oss till nästa punkt.

Tidsplanering

tidsplanering

Oavsett om du håller ner en 9 till 5 eller frilans, måste du ha ett fast grepp om din tid. Det är en sällsynt resurs, och ju bättre du hanterar den, desto mer produktiv blir du som professionell. De bästa WordPress-proffsen (och andra respektabla proffs i stort) ansvarar för sin tid. Tid är pengar, går i vardagen och om du slösar bort sekunderna i ditt liv måste du lika gärna instruera banken att ta tillbaka ditt hem.

Att bli en respektabel WordPress-professionell innebär lärande och lärande tar tid, och det är dags du måste skapa i ditt schema. När du tjänar dina ränder kommer kunder att älska dina nya färger, vilket innebär att din skylt är nästan hela tiden. Om tiden undviker dig kommer du att undvika dina kunders förväntningar. Detta är dåligt för ditt rykte och för din banksaldo. Välj rätt klienter (de som respekterar din tid) och planera din tid runt ditt liv så kommer du att vara okej.

Du måste också avsätta tid för pauser och avkoppling. Allt arbete och inget spel gör Jack till en tråkig pojke ihåg? Du vill inte vara en tråkig WordPress-professionell nu? Skapa tid för träning, familjeförpliktelser och självreflektion.

Arbeta hårt, spela hårt. – Wiz K.

Lär dig själv

Det är uppmuntrande att du läser den här guiden eftersom det innebär att du är på väg i rätt riktning när det gäller att bli en respektabel WordPress-professional. Bortsett från att utbilda dig själv är det konventionella sättet att förvärva professionella färdigheter. Är du inte säker på din kodning, bloggning eller till och med kommunikationsförmåga? Det är dags att lära sig. Du behöver inte ens lämna ditt hus, du kan lära dig allt du vill om WordPress online. Att söka i Google är ett bra ställe att börja, men här är några resurser för att komma igång:

Utbilda andra

Kan du komma ihåg vad vi sa om filosofin som styr WordPress? Hjälpa andra. Att utbilda andra hjälper fortfarande. Samtidigt är det bästa sättet att lära sig något att lära andra. Med andra ord, när du lär andra vad du lär dig:

 • Öka dina egna färdigheter
 • Få ytterligare färdigheter genom interaktion
 • Få fler kunder
 • Ge i huvudsak tillbaka till WordPress community
 • Bygg inflytande
 • Tjäna automatiskt titeln WordPress Expert

Starta en blogg och dela det du lär dig om WordPress med världen. John eller Jane Doe någonstans på världen hittar din blogg, och om dina tips är bra, kommer du att vara en WordPress-stjärna. Haha. Titta på dig och tänka att allt kommer så lätt :).

Dela tips, instruktioner och tutorials på din blogg och förlänga en hand i supportforum. I princip, ju fler människor du hjälper, desto mer trovärdiga blir du som WordPress-professional. Utbilda och hjälpa andra. Det kallas att betala framåt och det är effektivt. Förresten, du kan till och med få jobb från supportforum, så ja, fortsätt att utbilda och hjälpa andra användare. Mer kraft för dig!

Ta kontakt med andra WordPress-proffs

WordCamp-vänner

Medan du kan bygga en lönsam WordPress-verksamhet utan att involvera dig själv i WordPress-communityn, finns det så mycket du kan tjäna på att bilda ömsesidigt tillfredsställande relationer med andra WordPress-proffs. Till exempel kan du utöka dina sociala och kunskapscirklar, bygga ett team (eller ett nätverk) av likasinnade och skickliga yrkesverksamma, lära dig nya saker vid WordPress-möten, hjälpa till att exponera fler människor i ditt närmaste samhälle för WordPress och så vidare.

WordPress-möten är organiserade över hela världen vid olika datum. Kostnaden för att delta är vanligtvis låg, och en enorm andel av biljettpengarna går ändå till leveranser och förfriskningar. Kassan till WordCamp Central schema för att se när man händer nära dig. Delta i lokala möten och om ingen existerar, känn dig fri att slå hand med andra WordPress-entusiaster i ditt samhälle och rocka världen av WordPress hemifrån.

Om du är den blyga typen eller föredrar att titta på den senaste delen av Game Of Thrones för att delta i ett nätverksevenemang kan du utnyttja kraften i sociala nätverk som Twitter, Facebook och LinkedIn för att bara nämna några. Fördelarna med nätverk, vare sig online eller offline, är ganska uppenbara och kan ge dig det bränsle du behöver för att uppnå dina professionella mål.

När allt kommer omkring är ingen människa en ö. Vi behöver alla ett stödsystem och mera om du är en respektabel WordPress-professional med behov som kan tvinga dig ur din komfortzon. Som professionell behöver du ett nätverk (eller nätverk) av andra proffs för att samarbeta om projekt, brainstorma idéer och generellt ge professionellt och moraliskt stöd.

Identifiera och kompensera dina svagheter …

… genom att förstärka dina styrkor. Rädsla och svaghet hindrar alla typer av utveckling vare sig det är professionellt, personligt eller på annat sätt. Dina svagheter både som person och professionell kommer troligen att försena din övergång till en fullständig WordPress-professional. Din svaghet kan vara vad som helst. Du kanske inte är en tidig adopter (eller så antar du inte nya trender bara för att du gillar att hålla saker traditionella). Kanske går det dåligt att arbeta med team. Kanske detta, kanske det – bara identifiera vad som kan vara dina professionella svagheter och eliminera dem.

På vilket sätt? Genom att stärka dina styrkor, förnekar du dina svagheter chansen att ta dig ner. Om du till exempel inte kan arbeta med ett team eftersom du är mer lämpad för chefsroller, bör du överväga att leda ditt eget team istället för att försöka passa in. Om du inte kan krypa ur sängen före 11.00, schemalägg viktiga möten på eftermiddagen . Är du en nattugla? Jag säger inte att det här är en svaghet. Jag vill bara att du ska förstå att bara du kan känna dina styrkor och svagheter. Identifiera svagheterna och förstärk dina styrkor. Gör din grej. Et cetera et cetera.

Rädsla. Hur övervinner du rädsla och blir den respektabla WordPress-professional du var tänkt att vara? Du känner rädsla men agerar ändå. Du kan välja att spela säkert och förbli mediokra eller gå ut ur din komfortzon och ta vad du förtjänar. Rädsla är inte riktigt, det är allt i ditt huvud. Rädd att du inte kommer att kunna hantera det ökade ansvaret hos en topp WordPress-professional? Det är rädsla just där. Är du inte säker på dina färdigheter än? Det är en svaghet just där.

Öva (och öva lite mer)

code-praxis

Övning gör perfekt, övning gör permanent. Ju mer du övar något, desto bättre blir du på det. Det är så våra hjärnor (och kroppar) är naturligtvis trådbundna för att fungera. Ta till exempel kroppsbyggare. Professionella kroppsbyggare håller på med det. De övar regelbundet och har som ett resultat bra biceps, abs och allt. De som inte ser allvarligt med kroppsbyggande går inte tillbaka till gymmet efter en stund, eller kanske tränar bara när de är “på humör”. Som ett resultat uppnår de inte det resultat som proffsen uppnått. De som var seriösa när det gäller att bygga muskelmassa men senare tappade övningen på grund av en eller annan anledning förlorade sin muskelmassa (atrofier) ​​eller växte pudgy.

På samma sätt vill du fortsätta öva. Är du WordPress-designer? Design och design lite mer. Netwrok (som vi nämnde tidigare) med andra designers på Dribbble. Är du WordPress-utvecklare, är övning och upprepning nyckeln till att finslipa dina färdigheter. Kolla in några gratis teman eller Github-förvar att lära av över kodare. En WordPress-bloggare? Samma sak gäller – fortsätt blogga och fortsätt – praktiken kommer att göra dig bättre.

En respektabel WordPress-professionell har erfarenheten, som kommer genom timmar och timmar av övning. För ett par år sedan läste jag någonstans att det tar cirka 10 000 timmar att träna för en handel. Jag vet inte om detta är sant eller ren baloney, men du får poängen.

Hängivenhet och uthållighet går långt

Att börja från botten låter enkelt och roligt när du lägger den i en låt, Drake, men tyvärr är det vanligtvis inte fallet. Att börja från botten är verkligen börjar från botten, från väg där nere, och det är en brant uppförsbacke som många inte är beredda på. Att hoppa från tjäna $ 20 till $ 200 per timme tar lite planering, engagemang och uthållighet.

Du måste förstå att det fanns utmaningar på vägen och dagar som aldrig verkar ta slut. Du kanske möter kunder som får dig att ifrågasätta dina metoder och till och med din egen förnuft. Det är världens sätt, jag är ledsen. Samtidigt är ingenting värt att ha (eller bli i vårt fall) någonsin lätt. Du måste svettas för det. Du måste arbeta hårt (eller smart, en och samma sak) och fortsätta. Du måste ägna dig helt åt din valda väg och sluta aldrig ens när du byter väg. Att bli en respektabel WordPress-professional tar tid och ansträngning. Du kan också behöva investera pengar (i dig själv) i processen. Alla dessa saker betyder att offra på ett eller annat sätt och kräver uthållighet.

Bli en fantastisk person

Tummen upp!

Anta en trevlig personlighet om du inte redan har en. Att ha en trevlig inställning går långt om du vill bli en respektabel WordPress-professionell. Kan du tänka varför? I slutändan vill du att kunder ska anställa dig för all den ansträngning och tid du tar för att bygga dina professionella färdigheter.

Medan dina yrkeskunskaper kanske talar volymer om dina förmågor, kommer en kund att släppa dig omedelbart om din personlighet suger. Människor vill arbeta med människor de tycker om att vara i. Du kommer aldrig att bli den respektabla WordPress-professional du önskar om din negativitet kan kännas två planeter bort. Så hur blir du fantastisk?

 • Bli en bra kommunikatör – Utveckla dina kommunikationsförmågor med starkt tonvikt på lyssnarfärdigheter
 • Svara på e-post i tid
 • Infusera ärlighet i dina transaktioner – var inte ett fusk
 • Var vänlig men påstås
 • Var hjälpsam
 • Visa benägenheten att tillhandahålla lösningar i motsats till att orsaka problem
 • Utveckla en positiv attityd genom positiv tanke och omge dig själv med positivt inflytande

Vet din kunders behov

Att bli en respektabel WordPress-professionell är inte en destination utan en resa som aldrig kommer att sluta så länge WordPress fortsätter att växa (WordPress 4.0 “Benny” har just tappat tidigare denna månad förresten, vilket ger dig massor av nya WordPress-funktioner att lära dig om).

Även om dina förbättrade färdigheter och engagemang i samhället kommer att tjäna dina kunder, är det viktigt att lära sig att behålla klienterna. Hur håller du dina kunder? Du förstår deras behov. då tillgodoser du dessa behov utöver kundens förväntningar. Sedan gör du det i ytterligare sextio (60) dagar. Klienten kommer att vara lycklig och gå i säng medveten om att de har en professionell i sitt team.

Titta inte på vad du får från förhållandet (lättare sagt än gjort). Koncentrera bara på att tillhandahålla värde som överstiger din kund. Vill du att folk ska tro att du är värd ditt salt som WordPress-professional? Gör inte anspråk, bevisa din mettle. Att möta behov och överträffa förväntningarna är hemligheten.

Ladda högre priser

pengar-on-the-table

Du tror inte detta men visste du att en individs uppfattning faktiskt kan påverka deras beslutsfattande? Respektabla WordPress-proffs tar ut stora pengar för sina tjänster. Den typ av skattesatser som en majoritet av frilansare anser vara orimlig. De får hela tiden de stora kunderna även efter att de har ökat. En klient som inte hade “tillräckligt” för att betala dig kanske skulle tappa ut tio gånger mer för den bästa WordPress-proffsen bredvid. Vad händer här? Varför springer kunder bort när du anger dina “otroligt konkurrenskraftiga” priser? Uppfattning.

Tack vare uppfattningen betraktas det som är högt prissatt av högre värde än dess billigare alternativ. När du bygger dina kunskaper kommer du utan tvekan att vilja ta ut priser som motsvarar dina förmågor. Underskriv aldrig och överladd inte. Var säker på dina förmågor, vet ditt värde och fråga din avgift. Kom ihåg att högt rabatterade priser faktiskt kan göra att klienten flyr i den andra riktningen. Professionell spelar inte billigt.

Det handlar om att vara lycklig

Om du är nöjd med vad du gör kommer att stiga till professionell status bara en tidsfråga.

Välsignad är mannen som fullgör sin plikt i tacksamhet, för från sin svett kommer han att få arbetskraftens fördelar som hans barns barn kan njuta av. – Gamla Maxim

Om du är nöjd med din valda specialitet kommer den att visas genom ditt arbete. Den saken som kallas passion spelar en enorm roll i detta. Inte ett ord mer.

Håll elden brinnande

Vi alla skapades (eller utvecklades) annorlunda. Var och en av oss har olika förmågor. Kanske är du en snabbare elev än John Doe. Det kan ta dig ett år att börja se resultat, men John Doe kan behöva två eller till och med tre år för att förverkliga samma resultat. Vi är alla olika. Poängen är att aldrig sluta lära dig oavsett hur “professionell” du känner dig “i tarmen”. Lärande slutar aldrig. Period.

Okej, så låt oss sammanfatta. Här är våra tips för att bli en respektabel WordPress-professionell:

 • Bli en ivrig WordPress-användare
 • Specialisera
 • Lär dig själv
 • Utbilda och hjälpa andra
 • Anslut med andra yrkesverksamma
 • Identifiera och kompensera dina svagheter
 • Öva och öva lite mer
 • Hängivenhet och uthållighet går långt
 • Bli fantastisk
 • Känn din kunds behov och överträffa förväntningarna
 • Ladda högre priser
 • Håll elden brinnande

Fler resurser för att bli en respektabel WordPress Professional

Vi vill verkligen att du ska bli den WordPress-expert du vill vara, eftersom vi har den här uppfattningen att världen skulle vara en bättre plats med fler proffs. För att hjälpa till, samlade vi följande extra resurser för ditt nöje:

Över till dig…

“Vägen är lång, vägen är brant och törnen är runt …”, men att bli en respektabel WordPress-professional är en uppnåbar prestation. Känner du att vi har utelämnat något avgörande? Dela gärna i kommentarrutan nedan!

PS: Vi önskar er framgång i alla dina ansträngningar ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map