En ultimat guide till WordPress Multisite

WordPress är precis som ett cynosure-paradigm bland olika CMS-plattformar (Content Management System). Användningen och fördelen med den här genren har alltid varit efterfrågad. Oavsett om det handlar om en småskalig verksamhet, medium eller en individuell hantering; alla är den enda företagaren av denna typ. Det är viktigt att ett attribut uppmuntras i WordPress-systemet, vilket motiverar en användare att utföra Multisite-allokering på samma användarnamn eller domän. Denna specifika påstående har lett till en ny era av webbplatsutveckling, där varje teknik-besatt och en lekman användare åtnjuter genomförbarheten.


Den tillskrivna funktionen är känd som WordPress Multisite. I den här artikeln kommer vi att börja med en översikt över WordPress Multisite, varför du kan behöva det, hur du aktiverar multisite support i WordPress och de olika fördelarna med att använda multisite för din WordPress installation. Låt oss börja!

WordPress Multisite Översikt

Multisite är en avancerad algoritm inom WordPress-plattformen, som introducerades 2010, vilket gör det möjligt för en användare att skapa flera konton för bloggning eller relaterade webbplatser. På grund av denna mångsidiga funktion kan du enkelt skapa mer än 1000 bloggar inom en WordPress-installation. Dessutom kan en sammanslagning av olika webbplatser för stora företag hanteras rättsligt genom att dra fördel av detta distinkta system. Olika innehållstillbehör som kan hanteras här inkluderar sociala nätverk, blogginnehåll, flera underdomäner, och så vidare.

Inom en server är allt bemyndigat; sedan 2010 har det skett vissa terminologiförändringar som markeras nedan för användarens kunskap:

 • WordPress MU, som tidigare kändes som Multisite eller MS kallas nu WordPress med Multisite aktiverat
 • blogg är känd som en webbplats (det vill säga en blogg som en användare kan använda för registrering)
 • EN Webbplats kallas Nätverk (det vill säga ett kluster av bloggar som stöds av faderbloggen där registreringar görs). En installation med flera platser har bara ett nätverk såvida inte en användare använder ett speciellt plugin som möjliggör mer än ett nätverk
 • Webbplatsadministratör kallas Super Admin, som ger tillgång till allt via ett komplett nätverk
 • Network Admin-instrumentpanelen är känt som en nyckelförändring med utgivandet av WordPress 3.1, Super Admin-fältet flyttas till en oberoende instrumentbräda. Det här området är tillgängligt genom att klicka på fliken Nätverksadministratör som visas på WordPress-administratörsfältet
 • Site Admin Dashboard är WordPress admin-området som vanliga besökare och användare ser och där alla standard WordPress-funktioner lätt kan nås

Nästa avsnitt av detta innehåll belyser det grundläggande kravet i en WordPress Multisite. I allmänhet finns det två slags scenarier där en användare kräver flera webbplatser för sin domän, till exempel:

 1. Bjuder in allmänhet till värdplatserna: Ett multisite-konto kan säkert skapas av en person utan någon kamp med hjälp av administratören. Och “bloggarna” eller underwebbplatserna kommer att vara värd antingen på site.com/newsite eller new-site.site.com (underkataloger eller underdomäner) beroende på dina inställningar / inställningar.
 2. Värd för en intern kedja av nätverk: I den här kategorin skapar en liten eller storskalig verksamhet sin Multisite-inloggning på WordPress-plattformen för att utföra samma uppgift som innehållshantering. En mängd webbplatser initieras genom en WordPress-installation, vilket gör den kompletta processen användarvänlig och riskfri. Till exempel kan en skola med olika grenar kräva en Multisite-plattform för att tillhandahålla sitt serviceinnehåll och för att hålla det uppdaterat.

Hur man aktiverar WordPress Multisite

Den tredje aspekten av denna artikel belyser betydligt en viktig poäng: hur aktiverar du WordPress Multisite? En kort konnotation av allokering av en Multisite perkoleras, vilket beskrivs i följande sex steg.

Steg 1: Skapa en ny självhostad WordPress-installation

Detta är det första steget mot resan att tillåta en Multisite i ditt nätverk (om du inte redan har WordPress installerat). Följaktligen, om du redan har en WordPress-installation kan du fortfarande konvertera den till en multisite, bara se till att inaktivera (om bara tillfälligt) alla dina aktiva plugins för att förhindra eventuella konflikter (du kan alltid reaktivera dem när det multisite nätverket är inställt).

Steg 2: Aktivera Multisite

För att auktorisera nätverksinställningsmenyfunktionen måste du först aktivera Multisite i wp-config.php-filen. För att göra detta öppnar du din wp-config.php-fil och sätter in följande kod ovan där den visar / säger ”Det är allt, sluta redigera! Glad blogging ”:

/ * Multisite * /
definiera ('WP_ALLOW_MULTISITE', sant);

När detta är gjort, logga in på din WordPress-instrumentpanel eller om du redan var inloggad uppdatera sidan för att fortsätta till nästa steg.

Steg 3: Installera ett nätverk

Steget ovan godkänner nätverksinställningsobjektet i Verktygsmenyn, så att du kan bläddra till Administratör / Verktyg / Nätverksinställning i din WordPress-instrumentpanel där du hittar den nya sidan “Skapa ett nätverk med WordPress-webbplatser” så att du kan ställa in saker.

Wordpress Multisite-installation

Bilden ovan är avsedd för en lokal värdinstallation. Du ser att du har valet av underdomäner och underkataloger (ofta erbjuds inte valet när befintliga serverinställningar förbjuder ditt val – den lokala installationen som visas ovan använder en katalog). EN subdomän är en domänbaserad nätverksplattform, där on-demand-webbplatser används. EN underkatalog är en sökväg som bygger på webbplatser på begäran. Välj vilket du föredrar, du kan också konfigurera om ditt nätverkskonto så att du använder ett av alternativen efter installationen. (Omkonfiguration kan vara lite tussel)

Nätverksinformationen är som standard fylld men man kan säkert göra ändringar:

 • Server adress: Domänens URL-adress som en person använder för att komma åt sin WordPress-installation
 • Nätverkstitel: Titeln på det nätverk man använder som en helhet
 • Admin e-postadress: Användarens e-postadress som superadministratör för nätverket

Slutligen, kolla igen objekten och klicka på installationen!!

Notera: Installationssystemet kan utföra en kontroll för en underdomän för jokertecken när du inte har konfigurerat dem. Ignorera dessa typer av varningar om det inte hänför sig till dina nätverk. Dessutom föreslås det alltid för nybörjare att gå igenom serverkravet och innan du skapar en nätverkssida med information om underdomänfunktionen för jokertecken.

Steg 4: Aktivera nätverket

För att aktivera ditt nätverk, följ bara anvisningarna från WordPress som visas på skärmen markerad nedan.

Wordpress Multisite

Säkerhetskopiera nu dina tillgängliga wp-config.php- och .htaccess-filer innan du gör följande redigeringar, bara om något går fel.

1. Lägg till nedanstående rader i din wp-config.php-fil:

definiera ('MULTISITE', sant);
definiera ('SUBDOMAIN_INSTALL', falsk);
definiera ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wordpressintegration.com');
definiera ('PATH_CURRENT_SITE', '/');
definiera ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
definiera ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

2. Lägg till nedanstående rader till dina .htaccess-filer:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]

# lägg till en släta snedstreck till / wp-admin
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (innehåll | admin | inkluderar). *) $ 2 [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. * \. Php) $ $ 2 [L]
Omskriva regel. index.php [L]
Notera: Om du inte har en .htaccess-fil måste du skapa den i samma katalog som deras wp-config.php-fil. Och om det finns en .htaccess-fil, byt sedan ut befintliga WordPress-linjer med dessa nya. Se till att kopiera koden exakt så som den är på din adminpanelskärm, koden ovan är ett exempel men kanske inte är 100% samma som vad du behöver.

Efter initiering och genomförande av dessa steg loggar du in igen med den medföljande länken. Man kan rensa webbläsarens cache och cookies för att logga in.

Steg 5: Inställningar för nätverksadministratör

Nu söker du nätverksadministratörslänken i rullgardinsmenyn Alternativ för Min plats eller på WordPress-administratörsfältet.

WordPress Dashboard

Genom detta kan man på lämpligt och snabbt sätt ändra nätverksadministratören till webbplatsadministratörsbrädan. Detta görs genom att klicka på alternativet för länk till instrumentpanelen till någon av dina föredragna webbplatser under Mina webbplatser.

example4

Steg 6: Administration

Du har skapat ett Multisite Network! Det finns lite mer information du måste granska. Vänligen titta över Multisite Network Administration guide skapad av WordPress för att hjälpa dig förstå hur din nya flersidiga installation fungerar.

Slutsats

WordPress multisite är ett bra verktyg med många fördelar. Bara några av de olika fördelarna med att ha en WordPress Multisite är:

 • Automatisk skapande av blogg eller webbplats för alla typer av användare (vare sig det är enskilda, små eller stora företag)
 • Obegränsad webbplatsutveckling för en användare
 • Olika teman på olika delar av din webbplats
 • Användare har möjligheten att placera widgetar, rubriker, bakgrunder och menyer på sin respektive webbplats oavsett tema
 • Webbplatser kan integreras med varandra eller separeras
 • Detta kompletta system och förfarande är riskfritt och användardefinierat, vilket håller en lekman på absolut enkelhet

Så i nedläggningen kan man säkert säga att en WordPress Multisite är en anmärkningsvärd plattform, vilket har gjort det möjligt för många användare att skapa komplexa webbplatser av många skäl. Låt oss veta hur flersidig process går för dig i kommentarerna nedan. Eller dela hur du har använt multisite för din WordPress-installation.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map