Enkel WordPress-blogginläggslista för bättre innehåll

Enkel WordPress-blogginläggslista för bättre innehåll

Du har läst att fast webinnehåll, mer än någon annan faktor, avgör hur bra din webbplats är. Men vad avgör om du har skrivit en eller inte Bra blogginlägg?


Det är omöjligt att säga objektivt, men det finns ett antal överenskomna artiklar som kan bidra till effektiviteten i dina blogginlägg. Inkorporera dessa i varje inlägg du publicerar och du kommer att ha ett gott ställe.

Med det ovanstående i åtanke, i den här artikeln kommer vi att börja med att utforska anatomin i ett blogginlägg och sedan visa hur du kan integrera de beståndsdelar som nämns i en plugin-genererad checklista som du kan köra varje gång du producerar en blogginlägg inom WordPress. Låt oss spricka!

The Anatomy of a Top Quality Blog Post

Så vad ska ingå i ett typiskt blogginlägg? Låt oss gå med en medicinsk metafor. Om en blogginlägg var ett skelett, skulle strukturen bestå av tio viktiga punkter. Här är en titt på var och en av dem:

  1. Ett fast ämne och ett nyckelord med fokus. Välj ett blogginlägg som på något sätt är till nytta för dina läsare, hitta sedan ett relaterat nyckelord som hjälper till att förankra ditt ämne och hjälpa både människor och sökmotorspindlar att veta vad ditt blogginlägg handlar om.
  2. Tvingande rubriker och underrubriker. Det tar tid att lära sig att skriva rubriker som kommer att få dina läsares uppmärksamhet, men det är en väsentlig färdighet, eftersom din rubrik ofta är skillnaden mellan ett klick eller ett pass. Och eftersom de flesta besökare skannar blogginlägg gäller samma koncept för underrubriker.
  3. Korrekt formatering. Beroende på vilken typ av blogginlägg du skriver, vad som anses som ‘korrekt’ formatering kommer att variera. Som sagt, i allmänhet vill du använda underrubriker (h2, h3 osv.) Och integrera djärv, kursiv, listor och andra liknande element för att tillhandahålla variation inom dina blogginlägg.
  4. Meta beskrivningar. Dessa är sammanfattningar som dyker upp i sökmotorresultaten; de används också av sociala medier och sociala bokmärkeswebbplatser. Din ska inte vara längre än 159 tecken (inklusive mellanslag). Metabeskrivningar är inte lika viktiga när det gäller SEO, men de låter dina läsare veta vad de kan förvänta sig när de stöter på din sida i sökmotorer eller på sociala medier webbplatser.
  5. Media. Varje inlägg bör omfatta minst en bild och andra former av media om möjligt. Videor, infografik, podcast och ljudfiler förbättrar läsupplevelsen och uppmuntrar social delning. Dessutom kommer inte alla dina webbplatsbesökare att kunna läsa varje inlägg; vissa kan behöva lyssna på en podcast när de tränar eller pendlar till jobbet. När du lär känna din publik bör ditt val av media bli mer riktat.
  6. En slutsats och uppmaning. Slutsatser hjälper läsarna att smälta ditt blogginnehåll och bestämma vad de ska göra nästa, och en uppmaning till handling uppmuntrar läsarna att engagera sig i din blogggemenskap.
  7. Lämplig koppling. Förutom att du ser oprofessionell kan trasiga länkar leda till sökmotorrobotar att tro att din webbplats är opålitlig, vilket kan göra att din webbplatsrankning sjunker. WordPress-plugins som Brutna länkar Checker kan skanna din webbplats för att se till att interna och externa länkar fungerar korrekt.
  8. Kategorier och taggar. Bortsett från att hjälpa dig att strukturera ämnen för blogginlägg, kommunicerar kategorier till sökmotorerna de viktigaste begreppen som skrivs om på din blogg. På liknande sätt har taggar en bredare räckvidd och bör innehålla relaterade termer.
  9. redigera. Oavsett hur många gånger du läser din artikel i den visuella eller textredigeraren, bör du läsa den som en WordPress-förhandsvisning definitivt en del av din rutin. Detta är det bästa sättet att redigera och korrekturläsa ditt blogginlägg eftersom det gör att du kan se den större bilden och plocka upp typfiler, strukturella problem som du annars skulle ha missat.
  10. schemaläggning. Du skriver inte något som du publicerar direkt, eller hur? Naturligtvis inte – din redaktionella kalender är planerad i förväg. Med det i åtanke måste du schemalägga det när du är klar med ett inlägg!

Där har du det – en pålitlig struktur för varje WordPress-blogginlägg du publicerar. Beroende på ditt bloggämne, målgrupp och affärsmål, kan du behöva göra tillägg eller på annat sätt ändra listan. Som sagt, om du integrerar vad som beskrivs ovan, har du en bra start.

Nu vet vi vad vi vill göra, vi måste förvandla vår avsedda struktur till en checklista så att vi kan se till att det görs varje gång.

Varför är checklistor så viktiga?

Du undrar kanske om det är nödvändigt att ha en WordPress-blogginläggskontrollista. Jag var lika skeptisk när jag först började blogga regelbundet. Men innan länge insåg jag att jag behövde ha ett system på plats om jag skulle få den här bloggningen att fungera.

Du ser, även med de bästa avsikterna, det är lätt att glömma en uppgift eller två utan en formell hänvisning till vad som gör ett blogginlägg komplett. Atul Gawande, författare till Checklista-manifestet, skrev att även experter som skickliga kirurger behöver checklistor också (han borde veta – han är en kirurg).

En checklista är inte en krycka. Det är ett ovärderligt stöd till din effektivitet. De håller oss ansvariga och effektiviserar en process som kan bli monoton eller glömskbar.

Använda Prepublicera checklista plugin

Prepublicera checklista plugin

Med Prepublicera checklista plugin kan du skapa en anpassad checklista som är specifik för din egen blogginläggsstruktur och aldrig glömma ett steg. Låt oss gå igenom dess installation. Det är ganska snabbt – så här går vi!

Detta gratis plugin kan hittas i WordPress.org-arkivet. Vilket innebär att du helt enkelt kan gå till Plugins> Lägg till nytt och söka efter “pre-public checklista” för att installera den.

Förpublicera Plugin-menyn för checklista

När du har installerat och aktiverat plugin bör du se att en ny Pre-Publicera checklista objektet lades till under inställningarna i din huvudsakliga WordPress-instrumentpanel. Det är här du kan skapa och hantera din checklista och relaterade alternativ.

Inställningar för checklista för publicering före

Plugin aktiveras när en användare försöker publicera ett nytt inlägg eller en sida på din webbplats. Så det första steget är att definiera vad du vill hända när användare klickar på publicera. Som du kan se ovan finns det alternativ för att verkställa fullständig checklista, lägga till en varning när en användare försöker publicera utan att avsluta checklistan eller helt enkelt låta innehåll publiceras (även om checklistan ignoreras). Du kan också välja att aktivera Pre-Publicera checklista på inlägg och / eller sidor. De flesta webbplatser kommer förmodligen bara att använda plugin-programmet för inlägg (särskilt bloggar med flera författare). Men se till att spara dina inställningar när du är klar för att tillämpa dem på din webbplats.

Förhandspublicera checklisthantering

Nästa måste du faktiskt bygga din checklista. Detta är en snabb och enkel process. Det finns en standardlista över tillgängliga objekt (se ovan) för att komma igång. För att lägga till nya objekt använder du bara textfältet längst ner på sidan. Klicka sedan Lägg till i lista för att lägga till din nya artikel längst ner i din checklista. För att ordna om, klicka helt enkelt på hamburgersymbolen på vänster sida av en lista och dra och släpp den på plats. När du har lagt till alla önskade objekt i listan är du klar.

Så här ser checklistan ut när du skapar ett nytt inlägg med Gutenberg-redigeraren:

Förutpublicera checklista Gutenberg

Och så ser det ut om (gillar oss) du föredrar Classic Editor:

Pre-Publicera postlista klassisk redigerare

En snabb not. Om du använder Classic Editor men inte ser checklistan kan du behöva aktivera den från fliken Skärmalternativ längst upp till höger på din inläggsskärm. Markera bara rutan så att din checklista ska visas.

Med den förpublicerade checklistan aktiverad kan du enkelt kolla in objekt när de är klar. Helst tills du är klar med alla naturligtvis, vid vilken tidpunkt du skulle publicera ditt inlägg eller din sida. Beroende på inställningen du valt för din checklista bör du se en varning om du klickar på publicera innan du slutför listan.

Förhandspublicera checklista meddelande

Eftersom alternativet att visa en varning men fortfarande tillåta att inlägget publicerades valdes, är det så meddelandet såg ut. Och om du frågar mig är det en super användbar påminnelse.

Även om att aktivera detta plugin är valfritt, kan det hjälpa dig att gå in i vanan att skapa bättre blogginlägg. Mer specifikt bekräftar det att alla element (som du anser nödvändiga) är närvarande för att dra in läsarna och hålla dem engagerade.


Att skriva innehåll som engagerar dina läsare och uppmuntrar dem att vidta åtgärder behöver inte vara omöjligt – du behöver bara en checklista.

Du behöver ett fokuserat ämne, en fängslande rubrik och stödjande punkter som markeras med underrubriker och andra formateringselement. Du vill inkludera en presenterad bild och andra former av media (om möjligt) för att hålla läsarnas uppmärksamhet. Metadata, kategorier och taggar gör ditt blogginlägg mer sökbart, och din sammanfattning och uppmaning till handling är pricken på kakan. När du har gjort redigeringen är det enda som återstår att schemalägga ditt inlägg för publicering.

När du integrerar artiklarna ovan i alla dina blogginlägg kommer resultatet att vara ett välstrukturerat och engagerande inlägg som är redo att genomsökas av sökmotorer och delas över webben.

Vad skulle du inkludera i din WordPress-bloggkontrollista? Har jag lämnat några artiklar? Lägg gärna till denna lista och / eller dela dina tankar i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me