Enkla lösningar för att skapa en WordPress Knowledge Base

Enkla lösningar för att skapa en WordPress Knowledge Base

En omfattande kunskapsbas kan göra mycket för att förbättra ditt företag, både internt och som en viktig del av dina kundserviceansträngningar. Men om du funderar på att lägga till en till din webbplats kan du vara lite överväldigad av utsikterna.


Tack vare en mängd fördelar som en kunskapsbas ger finns det många lösningar tillgängliga som kan hjälpa dig. Med dessa verktyg kan du skapa en omfattande och organiserad informationskälla för ditt företag (och kanske till och med hela din bransch). Dessutom kommer de bästa att komma igång snabbt.

I den här artikeln talar vi om varför en kunskapsbas kan vara viktig för din WordPress-webbplats. Sedan täcker vi våra favoritlösningar och diskuterar vad var och en gör bäst. Låt oss börja!

Varför en kunskapsbas är en värdefull tillägg till din webbplats

HubSpot kunskapsbasen

De HubSpot kunskapsbas innehåller vanliga frågor, användarhandböcker, produktdokumentation och mer.

En kunskapsbas är en resurs som ger dina webbplatsbesökare, kunder och kunder information om ditt företag och erbjudanden. Du känner förmodligen några populära format som används som kunskapsbaser, som vanliga frågor och wikier.

Om du driver ett företag är ett bra kunskapsunderlag ett utmärkt sätt att ge dina kunder den information och support de behöver. Men det här verktyget erbjuder många andra fördelar för dig och din publik, oavsett vilken typ av webbplats du kör. Till exempel en kunskapsbas:

 • Sänker supportkostnaderna och sparar tid. Med mer information tillgänglig på din webbplats (för kunder, anställda eller medlemmar i samhället) kommer du att spendera mindre tid på att fälta supportsamtal och e-postmeddelanden.
 • Ger konsekvent stöd för besökare. Din publik kan fortsätta komma tillbaka till din kunskapsbas när behov uppstår.
 • Etablerar dig som en professionell branschmyndighet. Ju mer information du kan ge, desto mer kunnig kommer du att visas för dem inom din bransch.
 • Hjälper dig att ranka högre i sökmotorerna. Genom att besvara branschfrågor på din webbplats kan du förbättra din ranking tack vare allt det värdefulla innehållet.

Kunskapsbaser kan fungera som en användbar resurs för dina kunder, bloggläsare eller vilken publik du betjänar. Dessutom kan de vara ett praktiskt sätt att dela information internt med teammedlemmar och medarbetare. Oavsett om du är intresserad av att bygga en extern eller intern kunskapsbas (eller båda!), Låt oss utforska några lösningar som underlättar jobbet.

Nu när du har en bättre förståelse av värdet en kunskapsbas erbjuder, låt oss ta en titt på fem enkla men kraftfulla lösningar du kan börja använda på din WordPress-webbplats just nu.

1. WP Knowledgebase (gratis)

WP Knowledgebase-plugin

WP Knowledgebase är ett lättanvänt plugin som ger dig funktionalitet, flexibilitet och personalisering. Om du letar efter en traditionell typ av lösning är WP Knowledgebase ditt svar!

När det gäller enkelhet är detta plugin ett utmärkt val. Det erbjuder mycket i vägen för bekvämlighet – inklusive förutsägbar text och integrerade brödsmulor – gör din kunskapsbas lätt att installera och använda. Dessutom kan du anpassa presentationen, integrera (eller inaktivera) användarkommentarer och till och med använda en dra-och-släpp-byggare för enkel artikelorganisation.

Kanske en av de bästa sakerna med detta plugin är det 100% gratis, så att du kan installera det på din WordPress-webbplats och börja använda det omedelbart.

2. KnowAll

WordPress KnowAll-temat

KnowAll är ett förstklassigt kunskapsbaserat tema utvecklat av HeroThemes, och har ett rent och sammanhängande utseende. Detta tema är ett utmärkt val för alla som letar efter en allomfattande kunskapsbaslösning för sin webbplats eller e-handelsbutik.

Med KnowAll kan du förvandla din webbplats till en kraftfull kunskapsbas som innehåller presenterade artiklar, svar på vanliga frågor och relaterade innehållsförslag. Det finns också en flexibel sökfunktion som gör det enkelt för besökare att hitta vad de behöver. Dessutom kan du till och med spåra hur användbara dina artiklar är, genom analys och artikelåterkoppling.

Kostnaden för detta allt-i-ett-tema är $ 149, vilket inkluderar ett års uppdateringar och premiumstöd. KnowAll innehåller också HeroTemas egna Heroic Knowledge Base plugin, för mer omfattande funktionalitet.

3. Yada Wiki (gratis)

Yada Wiki WordPress-plugin

Som namnet antyder är Yada Wiki en plugin i wiki-stil som gör att du kan bygga en kunskapsbas full av sammankopplade länkar och artiklar i full längd. När denna resurs är på plats kan du enkelt hänvisa dina kunder och kunder till den för att få svar på alla deras frågor.

Yada Wiki ger dig nästan alla verktyg du behöver för att bygga en omfattande kunskapsbas som är lätt för användare att navigera. Du kan lägga till wiki-inlägg och behålla dem i ett separat avsnitt på din webbplats eller använda wiki-layouten på hela webbplatsen.

Det bästa av allt är att Yada Wiki är helt gratis att använda. Det finns inga premiumtillägg eller tillägg, vilket ytterligare förstärker denna plugins enkelhet.

4. Ultimate FAQ (Freemium)

Den ultimata FAQ WordPress-plugin

Ultimate FAQ är ett plugin med frågor och svar som syftar till att göra det enkelt för besökare på webbplatsen att lära sig mer om ditt innehåll, produkter och andra erbjudanden.

Med en mängd olika stylingsalternativ och en kortkod som gör att du kan lägga till vanliga frågor nästan var som helst på din webbplats finns det ingen gräns för vad du kan uppnå med det här plugin-programmet. Faktum är att Ultimate FAQ till och med integreras med WooCommerce, så att du kan lägga till vanliga frågor direkt på produktsidorna!

Basplugin som erbjuds via WordPress-plugin-katalogen är gratis. Emellertid a premie uppgradering ger ytterligare stylingsalternativ, användarinlämnade vanliga frågor och mycket mer i form av funktionalitet.

5. Flatbase ($ 49)

WordPress Flatbase-tema

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Flatbase är ett annat kunskapsbaserat WordPress-tema som låter dig förvandla din webbplats till en informationskälla för dina besökare och kunder.

Tillsammans med att möjliggöra skapandet av en omfattande kunskapsbas, hjälper Flatbase dig också att integrera en FAQ på din webbplats. Dessutom kan du lägga till ett community-supportforum tack vare tematets kompatibilitet med bbPress-plugin. Dessa samhällsfokuserade funktioner gör det till ett fast val för webbplatsägare med ett starkt efterföljande.

Den enda webbplatslicensen är $ 49, och detta inkluderar framtida uppdateringar och sex månaders support. För att utöka stödet till ett år kan du betala en extra avgift.

6. HelpieWP

Helpie - WordPress Knowledge Base-plugin | Wiki

HelpieWP är din go-to-plugin om du behöver lagra, organisera och lära dig det mesta av ditt kunskapssystem. Plugin är bra för:

 • Webbplatser som behöver dokumentation
 • WooCommerce webbplatser
 • Webbplatser med kunder / medlemmar och
 • För att skapa wiki-webbplatser

Om du bygger en seriös kunskapsbas är sökning det viktigaste verktyget för din kunskapsbas. En kraftfull sökning gör det enkelt för dina användare att hitta den mest relevanta informationen från ett stort lager av kunskap. Det är därför med HelpieWP, devs har gjort ett helt nytt sökverktyg för att integrera alla egenskaper som gör sökningen kraftfull och enkel att använda:

 • Prioritering av innehåll och vikt
 • Partiell nyckelordsmatch
 • Live sökhastighet

HelpieWP låter dig skapa en kraftfull kunskapsbas med dynamisk inblick i dina användare. Detta hjälper till att minska kundsupportbiljetter, identifiera problematiska områden i dokumentationen och förbättra ditt användarlyckaindex.

Du kan använda frontend-redigeringsfunktionerna, inklusive begränsa möjligheten att redigera frontend till vissa användarroller (säg författare, redaktörer och administratörer) och använda HelpieWP som ett fullständigt wiki-system. Det finns otaliga sätt att använda den här funktionen för att förbättra upplevelsen för dina användare.

Funktionen för automatisk innehållsförteckning genererar navigationslänkar på sidan till rubrikerna du använder i din artikel. Detta är oerhört användbart om du har ett långt innehåll som måste ordnas ordentligt och enkelt navigeras.

HelpieWP fungerar med alla större teman och plugins. Ja, även de sidbyggarna. Och det är viktigast att veta att HelpieWPs team ger premiumstöd till alla deras användare.

7. MinervaKB

MinervaKB Knowledge Base för WordPress

Info & nedladdning Visa demonstrationen

MinervaKB är ett WordPress-kunskapsbaserad plugin som verkligen kan underlätta ditt supportliv. Från live-sökning till artiklaråterkoppling, det har alla funktioner som hjälper dina kunder att lösa sina problem snabbt. Minska tiden och pengarna du spenderar på att stödja dina kunder. Och om du ser allvar med att förbättra din kunskapsbas dagligen, kommer analytics instrumentpanel, artiklaråterkoppling och betyg att hjälpa. Det integreras till och med Google Analytics, så att du kan använda dina favoritverktyg för att kontrollera din kb-status.

Ett annat stort plus är att använda ett plugin vs tema låter dig använda det inom din huvudsakliga domän. Detta kommer dock med en utmaning. Plugin måste integreras perfekt med alla teman, både i design och funktionalitet. MinervaKB löser detta genom att erbjuda flera fördefinierade sökdesign plus massor av flexibla alternativ. Kombinera det med kortkoder för element och en enkel att använda sidbyggare – du är redo att gå!

Medan MinervaKB erbjuder många av premiumfunktionerna som erbjuds av SaaS helpdesk-lösningar, utan månadsavgifter. Priset är också ganska överkomligt för mängden tillgängliga alternativ. Och eftersom den är byggd ovanpå WordPress får du den bästa lösningen för innehållsredigering som används av miljoner världen över.

8. Heroic FAQ

Heroic FAQ Management

Heroic FAQs är ett WordPress-plugin som låter dig lägga till ett FAQ-avsnitt på din webbplats. Det innehåller många funktioner som gör att hantera vanliga frågor på din webbplats snabbt och enkelt. FAQ-byggaren använder ett drag & drop-gränssnitt för enkel konfiguration av FAQ. Den innovativa FAQ-byggaren är en ny ansträngning för att hantera vanliga frågor, vilket gör att du kan skapa, hantera och redigera flera frågor och svar från bara en skärm. Ut ur lådan kommer det med 5 förkonfigurerade stilar och obegränsad anpassningspotential, för att matcha varje webbplatsutseende eller varumärke. Denna plugin hjälper dig att minska tiden du besvarar vanliga kundfrågor, samtidigt som du ökar förtroendet för din tjänst och förbättrar din webbplatss upptäckbarhet. Detta ger dig mer tid att fokusera på ditt företag.

För företagare kan Heroic vanliga frågor hjälpa till att öka kundnöjdheten och kommunicera svar på vanliga frågor på ett elegant sätt. Plugin har ett antal alternativ för att presentera vanliga frågor, inklusive ett val av ikoner och obegränsade färger. Vanliga frågor kan grupperas och visas på flera platser på din webbplats, vilket minskar behovet av att redigera mycket innehåll när du vill uppdatera eller ändra en FAQ.

Med bara en försäljning eller supportbiljett sparat kan Heroic FAQs betala för sig själv. Om du inte är helt övertygad erbjuder HeroTemem 30 dagar pengarna tillbaka på alla inköp. Alla våra Heroic-kunder drar nytta av vårt dedikerade supportteam som erbjuder vänligt stöd för en-till-en när du behöver det. Vanliga frågor om hjälte är tillgängliga vid tre prispunkter beroende på antalet webbplatser och supportnivå som krävs.


Att lägga till en kunskapsbas på din webbplats kan vara fruktbart för ditt företag. Genom att dela din kunskap med dina kunder och medarbetare kan du etablera dig som en myndighet och en informationskälla.

I det här inlägget har vi diskuterat värdet som en kunskapsbas kan ge för många typer av webbplatser. Vi har också markerat några av de bästa kunskapsbaslösningarna och deras nyckelfunktioner. Vilka av dessa lösningar intresserar dig mest, och varför? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map