Enkla (och prisvärda) sätt att göra en WordPress-webbplats sticker ut

Står din WordPress-webbplats ut? Nej? Om du är ny inom WordPress är det ganska vanligt att låta temat göra det mesta av det tunga lyftet, vilket skapar en webbplats som inte ser dålig ut, men en som smälter in ganska fint med publiken. Men en iögonfallande, professionell design är viktig. Det kan till och med vara viktigare än ditt faktiska innehåll.


I världen av internetmarknadsföring har det länge varit ett väl accepterat “faktum” att “innehåll är kung” men faktiskt, en del efterforskningar verkar föreslå något annat. Faktum är att DESIGN av en webbplats kan ha störst inverkan på ett första intryck.

Nu säger jag inte att kvaliteten på ditt innehåll inte är viktigt (det är det som kommer att inspirera till upprepade besök och naturligtvis delning), men om din design är så intetsägande att halva dina besökare inte ens bryr sig att hänga länge tillräckligt för att läsa det, kommer du att missa många potentiella läsare / kunder. Det är därför jag i det här inlägget ska visa dig några enkla och prisvärda sätt att göra din webbplats framstående.

Använd anpassningsbara teman / ramverk från Get-go

wordpress Ramar

Om du inte känner för att lära dig att koda för att ha lite kreativ kontroll över din WordPress-webbplats eller anställa en professionell utvecklare, är en av de bästa sakerna du kan göra att välja ett tema med designalternativ. Men när det gäller att ge dig friheten att anpassa ditt tema – ingen kodning krävs – för att sticker ut från alla andra användare av nämnda tema, skapas inte alla teman lika. Det finns många teman som möjliggör nästan 0 anpassningar utanför anpassningsalternativen inbyggda i WordPress (vilket faktiskt inte är så mycket).

Vissa framstående alternativ är Total, Headway, Göra och Anslagstavla (båda gratis) bara för att nämna några av de många fantastiska alternativen där ute. Med Total till exempel tillåts du full kreativ kontroll över hur din webbplats ser ut, utan att behöva skriva en enda kodrad. Genom att använda sidbyggaren kan du skapa valfri layout och sedan använda ännu fler alternativ inbyggda i varje modul för att anpassa sidelement.

Även om teman som Total är enkla att använda för de flesta som är bekanta med WordPress, kan det vara lite knepigt att behärska som en komplett nybörjare. Om du är helt ny inom WordPress kanske du vill överväga ett mer grundläggande tema med färre anpassningsalternativ som ????? I det här fallet har du fortfarande möjlighet att ändra färger, teckensnitt, storlekar och allmän layout på sidorna, men du väljer mestadels från förinställda alternativ snarare än att göra dina händer smutsiga och dra ut den webbplats du vill ha. Även om det är ja, betyder det att du har mindre detaljstyrning, samtidigt som det gör det lättare att inte fastna i de små detaljerna och anpassa din webbplats effektivt i breda slag.

Nu är inget slags tema i sig överlägset det andra, allt beror på kunden. Men om du är nybörjare när det gäller webbdesign och WordPress, kan det vara bra att välja ett tema som ger dig lite kreativ kontroll över designen utan att överväldiga dig med alternativ..

Om du är kär i ditt aktuella tema, och det i princip inte erbjuder några alternativ för anpassning, oroa dig inte, det finns fortfarande en hel del saker du kan göra för att få det att sticker ut, så låt oss gräva i dessa.

Använd en logotyp

Ett av de mer vanliga sätten att differentiera en WordPress-webbplats från andra som använder samma tema, för att göra en webbplats till din egen, är att använda en logotyp istället för standardrubriktexten + teckensnitt. Om du har en stram budget, eller om du bara vill ha den kan du till exempel skapa din egen, bara textlogotyp. Som kanske låter undertryllande, men genom att noggrant välja typsnitt och färger kan du skapa en mycket professionell logotyp själv.

För att lära dig hur du gör detta själv kan du kolla in detta detaljerade hur man ska posta som visar dig hur du skapar en från början till slut. (Bloggen är också ett exempel på en mycket populär webbplats som använder en textlogo endast om det oroar dig.)

Det finns många platser där du kan få en logotyp billigt, en populär men kontroversiell bootstrap-budget alternativ är Fiverr. Där du i teorin kan få en färdig logotyp för 5 dollar. Saken med fiverr är att du inte bara skickar in måste du göra din egen forskning och hitta en designer som har en meritlista för att designa logotyper som ser ut som exakt den typ du kanske vill ha. Väntan är också ofta ganska lång. (Det är också 5 dollar, så förvänta dig inte en unik design, förvänta dig lite passande clipart tillsammans med text i ett coolt teckensnitt.)

Kanske är det mest populära medelklassalternativet 99 mönster, där du inte anställer en designer på framsidan och sedan designar han / hon den, nej. På 99design startar du en designtävling, och du kan välja bland en massa mönster som du känner dig som mest resonerar med dig och ditt varumärke. Det är som att ha en färdighet som en designer själv, eftersom du genom alla val behåller mycket kreativ kontroll.

Använd ett sidbyggs-plugin för att skapa en anpassad hemsida

visuell-kompositör

Genom att använda en sidbyggare kan du helt ändra det första intrycket som en besökare får när han / hon besöker din webbplats. Du kan välja från sidbyggaren-plugins som vi redan har granskat eller få ett av dina val. Om du har valt att gå med ett av de teman som jag rekommenderade tidigare, än att ditt tema kan ha en sidbyggare, inbyggd redan.

Sidbyggare gör processen att skapa en anpassad webbplats hanterbar för WordPress-användare som inte är utvecklare. Visual Composer är överlägset en av de mest populära WordPress-pluginsen för sidbyggare, och med goda skäl. Det enkla att använda gränssnittet tillåter användare att bygga sidor i front-enden, så att du kan se din sida på din live-sajt när du bygger den (detta inkluderar faktiskt att se färgval, kolumner, utdrag, reglage och mer allt live som du finjusterar dem).

Använd dina widgetar / sidofält

Ett annat enkelt sätt att ändra utseendet och känslan på din webbplats är genom att placera viktiga visuella element i sidofältet. Dessa kan vara självdesignade mini-banners eller helt enkelt snygga och användbara widget-plugins som passar bra till resten av din webbplats. Till exempel en widget-plugin som visar populära inlägg och visar de presenterade bilderna. Kolla in WordPress.Org plugin-arkivet – de har massor av bra gratis widget-plugins som du kan använda för att ändra din webbplatsutseende.

Ta bort sidofältet / gå i full bredd

full bredd-webbplats

Idag erbjuder många teman dessa alternativ, det enda du behöver göra är att göra oss till dem. Ofta är det lika enkelt som att markera en ruta eller klicka på en knapp. Det beror på temat där du kan hitta layoutalternativ. Men för vårt Totaltema kan alternativet att välja en breddlayout ställas in globalt från Theme Customizer eller per sida med hjälp av de enskilda sidinställningarna.

Om ditt tema stöder det …

Just nu flyttar vi till ett område som många teman inte stöder och att det verkligen inte finns några plugins som hanterar tillräckligt bra för att det är värt att hantera. Om ditt tema inte stöder detta.

Byt upp teckensnitten

Nu är det något som kommer att kräva några kodrader såvida du inte har valt ett tema med förmågan att göra det. Men om ditt tema tillåter det, och du redan har ett urval av teckensnitt att välja mellan, rekommenderar jag att du läser den här artikeln om parning av teckensnitt först. Detta hjälper dig att välja teckensnitt som fungerar tillsammans för att skapa en professionell vibe, snarare än att göra webbplatsen verkar som att den lider av flera personlighetsstörningar.

Och om ditt tema inte har inbyggda teckensnitt, kan du alltid använda ett plugin. De WP Google-teckensnitt gratis WordPress-plugin är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till stöd för över 670 anpassade Google-teckensnitt till ditt tema.

Ändra upp färgschemat

färgväljare

Även om detta kan vara ett fantastiskt, kanske det bästa sättet att göra din webbplats framstående, är det också en farlig väg att gå ner oförberedd. Läs detta artikel om vissa säkerhetsriktlinjer för att se till att du inte går för långt med ditt färgschema. Och om ditt tema använder platt design kan du “stjäla” några inspiration för färgpaletter här.

När du är redo att finjustera dina webbplatsfärger, men de flesta teman gör det enkelt. Många teman (gratis och premium) har inbyggda färgskal, anpassade färgalternativ i Theme Customizer eller med alternativ för färger inbyggda i sidobyggaren. Eller, precis som med teckensnitt, kan du också installera ett gratis plugin till justera dina temafärger.

Ändra dimensioner / andra saker

Du kan till exempel minska höjden på sidans rubrik för att få mer av ditt faktiska innehåll packat till det första intrycket av en besökare. Eller så kan du öka / minska bredden på din sidofält. Detta är vanligtvis rakt fram, och ibland är det bara genom att testa och faktiskt titta på resultat kommer du att kunna ta reda på om det finns förbättringar som ska göras.

Teman som använder sidbyggare gör att du fritt kan flytta element, så att du kan lägga till mer mellanrum där det behövs eller ombeställa sidelement med lätthet. Dessutom lägger andra teman som Total också till inbyggda alternativ för nästan alla temaelement (sidopad, sidofältbredd, bildstorlekar, inställningar för responsivitet och mycket mer) förutom alla funktioner som läggs till av drag & drop-byggaren.

Vad du än gör, håll det rena

En av de saker som många människor gör fel när de försöker anpassa sin webbplats, är att de lägger till många onödiga element, istället för att ändra några av de tidigare befintliga nyckelelementen i designen för att bättre anpassa sig till sitt eget märke och vision.

Din webbplats behöver inte vara komplex för att se bra ut. I de flesta fall är det faktiskt det motsatta. Besvärliga och för komplicerade webbplatser ses som fulare än enkla, enkla att följa. Detta betyder att även om du har möjlighet att gå för fyra sidofält, eller klistra din logotyp 8 platser, kanske bara hålla dig till den.

Om du har några planer du kämpar med, framgångshistorier att visa upp eller frågor, dela gärna. Eller om du har några tips eller plugins som har hjälpt dig att anpassa din webbplats skulle vi gärna veta vad de var. Lämna oss en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map