Enkla sätt att förbättra din WordPress-blogg gratis

Innehållet är viktigt (ingen kommer att argumentera med dig där), men utseendet och funktionen på din blogg är också viktig. Varje webbplats eller blogg behöver lite TLC då och då, men tur för dig behöver det inte vara svårt. Det finns många sätt att förbättra din bloggdesign gratis (eller nära den).


Många bloggare och webbplatschefer kanske tror att du måste vara en professionell webbutvecklare eller en designer för att uppdatera utseendet på din webbplats. Det här kan inte vara längre från sanningen! Att ge din webbplats en mini-makeover kan vara snabbt, enkelt, roligt och gratis – vi visar dig hur.

1. Rensa dina menyer och widgets

Ge mer specifikt din navigationsmeny, sidfält och sidfot en grundlig gång. Det är lätt att glömma att uppdatera länkar eller widgets när tiden flyger förbi (jag menar att det redan är Pumpkin Spice Latte-säsongsfolk!).

Ta en hård titt på vad du presenterar i dessa områden. Lägg till viktiga länkar och ta bort irrelevanta från dina menyer. Rensa sedan din sidofält och sidfot för att visa upp viktig information som nya eller populära inlägg, ett nyhetsbrevwidget, kanske ditt Instagram-flöde eller till och med ett enkelt om avsnitt (vad som är meningsfullt för din webbplats).

2. Uppdatera gammalt innehåll

Skapa och uppdatera innehåll

Låt inte ditt användbara innehåll bli gammalt. Ibland behöver bra inlägg bara några justeringar för att förbli relevanta. Content Marketing Institute har en bra artikel om hur man kan leva upp hålla hattinnehållet. Att gå tillbaka för att lägga till ett annat perspektiv, inkludera några nya användbara länkar eller att ställa dina läsare frågor är alla bra sätt att tillföra värde till gamla inlägg. Dessutom är det bra för SEO – sökmotorer älskar att se att du friskar upp ditt innehåll.

På liknande sätt är det mycket möjligt att din bloggdesign har ändrats någon gång eller kanske du vill ändra det estetiska nu. Se till att dina bilder är vettiga med din nuvarande online-närvaro. Detta kan inkludera att ladda upp en logotyp som är klar för näthinnan, lägga till nya bilder i gamla inlägg eller använda några nya personalbilder istället för de du tog för 5 år sedan.

3. Fixa din SEO

SEO avgör om och var du ska visas i sökmotorresultaten. Det betyder att det är oerhört viktigt och du bör verkligen kontrollera det ofta. Trots detta har vi personligen stött på ett överraskande antal bloggare som försummar deras SEO, men låter dig inte vara en av dem!

Yoast SEO-plugin

Först måste du ha en bra SEO-plugin på plats om du inte redan har gjort det. Vi använder och rekommenderar Yoast SEO. Den har allt du behöver för att hantera din webbsajt inklusive webbplatskartor, titlar, brödsmulor och mer.

Bruten länkkontroll

En annan viktig aspekt av SEO är att fixa trasiga länkar. Sökmotorer tycker inte om det när du försöker länka till sidor som inte finns. Det enklaste sättet att leta efter trasiga länkar på din webbplats är med ett verktyg.

Bruten länkkontroll fungerar bra för små webbplatser (men det är viktigt att notera att det här tillägget inte tillåts av vissa delade värdplaner eftersom det använder mycket resurser). Vi använder personligen gratis Integritet för Mac app för att köra periodiska kontroller för fel på våra egna webbplatser.

4. Snabba upp saker

Ingen av dina besökare vill vänta 60 sekunder på att din webbplats laddas. De vill inte ens vänta 10 sekunder. Vi lever i en ”ge den till mig nu” värld så att det är viktigt att hålla din webbplats snabbt.

Det finns ett par enkla sätt att hjälpa till att påskynda din webbplats utan att behöva spendera extra pengar på bättre webbhotell eller CDN-tjänst (även om du har några extra reserv varje månad skulle detta verkligen vara det bästa alternativet).

Ta bort onödiga plugins

Innan du installerar några nya plugins, ta en inventering av de du redan har installerat. Använder du inte det WooCommerce PDF-fakturaprogrammet? Inaktivera och ta bort den. Med en ny SEO-plugin men har du fortfarande din gamla installerad? Radera det.

På liknande sätt titta på plugins för duplicerade funktioner. Behöver du verkligen två reglage-plugins? Du förmodligen inte. Välj din favorit och bli av med den andra.

Installera ett cache-plugin

W3 Total Cache

Om du inte redan använder cachning borde du vara det. Vissa värdföretag inkluderar inbyggd caching (till exempel WP Engine), så kanske du redan har cache aktiverat och inte ens vet det.

Att lägga till cache till din webbplats är enkelt tack vare gratis plugins, vår favorit är W3 Total Cache. Du kan läsa vår fullständiga installationsguide för W3 Total Cache för detaljerade instruktioner, men i princip installerar du bara plugin, konfigurerar några inställningar och klickar sedan på spara.

Installera en smushing-plugin

WP Smush Image Optimization Plugin

Förutom att servera dina sidor och inlägg med caching kan du snabba upp din webbplats ytterligare genom att optimera dina bilder. Ett sätt att göra detta är att använda en tjänst som TinyPNG eller en app som ImageOptim (för Mac) för att skapa optimerade bilder innan du lägger till dem i dina inlägg eller sidor.

Men vad händer om du vill gå tillbaka och optimera bilder som redan finns i ditt mediebibliotek? Eller optimera bilderna när du laddar upp dem till din webbplats? Prova WP Smush av WPMU DEV. Detta gratis plugin ger dig kraften att minska filstorleken utan att ge avkall på kvaliteten för alla dina bilder.

5. Översyn ditt tema

Vi ska tänka på hur vi kan förbättra design av din blogg och det mest bokstavliga sättet att göra det är att ändra din design. För WordPress bestäms designen av din webbplats av ditt tema så det kanske är dags att leta efter en ny.

Prova ett nytt gratis WordPress-tema

Idag Blogg & Magasin Gratis WordPress Theme

Gratis teman är ett utmärkt sätt att uppdatera utseendet på din webbplats för, ja, gratis. WordPress.org har massor av gratis teman i deras förvar och vi har massor av gratis WordPress-teman här på WPExplorer också. Men oavsett var du får ditt nya tema från att komma ihåg att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats först innan du gör några ändringar (för fall).

Justera ditt aktuella tema

total-Customizer

Om ditt nuvarande WordPress-tema redan innehåller stylalternativ i WordPress Customizer kanske du inte behöver någon temaförändring alls. Till exempel innehåller vårt Total WordPress-tema massor av alternativ för att styra sidhuvudelement, teckensnitt, arkivsidor, postposter, sidfotelement och layout plus mer. Använd bara fälten, färgväljare och växlar och klicka sedan på spara. Lätt som en plätt.

SiteOrigin CSS

Men om du älskar ditt tema och det inte har många stylingalternativ har du fortfarande möjlighet att installera ett CSS live editor plugin. Dessa plugins fungerar vanligtvis med ett pek- och klickgränssnitt som ger dig alternativ för att ändra färger, teckensnitt, paddningar och andra sidelement.

SiteOrigin erbjuder ett förvånansvärt fantastiskt gratisalternativ. Men om du inte har något emot att spendera några dollar är vår favorit CSS Hero. Det är lätt att använda, fullt av kraftfulla alternativ och det är vackert att titta på.

6. Lägg till funktioner för dina läsare

Det sista tipset vi har för att förbättra din WordPress-webbplats är att vidta åtgärder för att förbättra ditt läsarengagemang. Eftersom dina läsare är de som du skapade din webbplats trots allt.

Förbättra dina kommentarer

Jetpack WordPress-plugin

Ett av de enklaste sätten att engagera läsarna genom att förbättra ditt kommentarsystem. WordPresss standardkommentarer fungerar bra men de lämnar lite att önska. Om du redan använder JetPack för WordPress (som liknar kökens diskbänk med plugins) har du tur. Om du aktiverar JetPack-kommentarer alternativet dina läsare kan lämna kommentarer med sina sociala mediekonton samt få e-postmeddelanden.

Disqus

Ett annat bra alternativ är Disqus. Med detta gratis plugin kan du lägga till det populära Disqus-kommentarsystemet till din WordPress-webbplats. På detta sätt kan läsarna kommentera med sin sociala profil eller Disqus-konto, samt rekommendera och dela ditt inlägg med andra Disqus-medlemmar.

Lägg till en nyhetsbrevregistrering

MailChimp för WordPress Plugin

Om du inte har ett nyhetsbrev ännu bör du få ett. Det är ett av de bästa sätten att hålla kontakten med dina vanliga läsare. MailChimp är det vi använder och det är gratis för listor med upp till 2 000 prenumeranter. Dessutom finns det massor av enkla plugins för att optimera ditt registreringsformulär.

Vi gillar MailChimp för WordPress-plugin vilket gör det enkelt att lägga till ett nyhetsbrevoptin till din sidofält samt ett prenumerationsalternativ till ditt formulär för inlämning av kommentarer. De erbjuder också en MailChimp Top Bar-plugin tillägg för att lägga till en varning högst upp på din webbplats som ber läsarna att prenumerera.

Gå tillämpa det du lärde dig

Gå nu och ha kul! Att förbättra din webbdesign och optimera din webbplats behöver inte vara svår eller dyr – det finns många sätt att optimera din webbplats till en liten kostnad.

Så logga in på din WordPress-webbplats (just nu!) Och börja städa upp dina menyer, uppdatera gammalt innehåll, fixa din SEO, påskynda dina sidor, fräscha upp ditt tema och förbättra dina läsarengagemetsmetoder. Jag vet att du kan göra det! ��

Har du några andra budgetvänliga tips för att förbättra din WordPress-blogg? Eller idéer för att uppdatera din webbplatsdesign gratis? Dela gärna med oss ​​i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map