Fördelarna med att använda ett CDN för din WordPress-webbplats

Att ha en CDN-tjänst som arbetar tillsammans med din WordPress-drivna webbplats är mycket bra om din webbplats besöks i hela världen. Särskilt om din webbplats är tung på tillgångarna och när jag menar tillgångar menar jag alla dessa irriterande javascript, CSS och bildfiler.


Dessa tillgångar på din webbplats är bland de första ämnen som behöver CDN. Om din webbplats är en liten blogg, spelar det förmodligen ingen roll eftersom nedskärningen i laddningstiden är försumbar, men hur är det med de stora?

För detta experiment kommer jag att ställa in en CDN77.com konto för min webbplats för teknik / videospel är det en mycket kostsam webbplats “tillgångsmässig” med en storlek på inte mindre än 2,4 MB och mer än 95 förfrågningar. När det gäller lekmän är det en tung börda för webbläsaren och servern att ladda. Att vara en tidning med massor av nyheter, det finns inget sätt att göra detta bättre. Servern är redan en high-end en och att klippa på innehållet är definitivt en no-go.

Det finns massor av webbplatser som dessa på internet. Jag fortsätter att höra röster om hur värdelöst ett CDN är för alla typer av webbplatser (stora eller små) och jag kan bara låta bli att förundras över sådana kommentarer.

I den här artikeln idag ska jag undersöka varför CDN: er är viktiga och viktiga (väldigt mycket). Med siffror och bevis kan du se varför du har ett CDN betyder mycket, särskilt om du har kunder långt borta från den plats där servern är belägen. Att behöva ladda en webbplats med få tillgångar är en sak, men medelstora till stora webbplatser kommer att ha stor nytta och jag kommer att visa er varför …

Benchmark med och utan CDN

För detta experiment kommer jag att använda Pingdom-verktyg. Av alla gratisverktyg du kan hitta på för att testa webbplatsens faktiska hastighet och lasttid är Pingdom Tools ett av de bästa (och mest exakta också). Pingdom-mätningar inkluderar väntetider för tillgångar som kan vara externa och viktigast asynkrona. Laddningstiden för en slutanvändare är därför något kortare. Först kommer vi att ladda webbplatsen direkt från servern utan CDN överhuvudtaget. Ta hänsyn till att servern redan är tillräckligt snabb, en Xeon som körs på 3,3 GHz på Nginx med FastCGI-cache är ingen liten prestation och den bör laddas ganska snabbt på egen hand.

Utan CDN77 från San Jose, Kalifornien

På bilden kan du se att den totala lasttiden är ungefär 2,64 sekunder, för det här experimentet har jag använt San Jose-servern i Kalifornien, USA, eftersom min server är belägen i North Carolina, USA, bör lasttiden vara tillräckligt låg. På den högra skärmen kan du se alla resurser (tillgångar) som laddas med sina faktiska tider.

Utan CDN77 från Stockholm, Sverige

Som ni kan se, så snart begäran kommer från en långt borta, börjar saker och ting gå ner … Webbplatsen sänkte poängen till 86 och nu är laddningstiden cirka 5.20s, det här är vad som händer när mer än 95 förfrågningar har att resa över hela världen. Ta hänsyn till ljusets hastighet och alla dessa irriterande filer kommer bara att öka den totala belastningstiden, det finns bara inget sätt runt det.

Med CDN77 från San Jose, Kalifornien

Låt oss nu aktivera CDN77 så att det börjar hämta alla tillgångar automatiskt och se vad som händer …

Nu är detta den första nackdelen med att använda ett CDN. Om det tolkas felaktigt kan det leda till en felaktig uppfattning om att CDN inte fungerar. Första gången webbplatsen laddas måste CDN-tjänsten hämta tillgångarna från originalservern och ladda dem från den närmaste platsen där den begärdes. Du kan tydligt se att lasttiden faktiskt har ökat till 6,36 s och till höger bild kan du se varför. På X-Cache-svarhuvud är svaret.  CDN-tjänsten svarade med en “FRÖKEN” vilket tydligt indikerar att tillgången inte tidigare var cachelagrad och behövde laddas “i farten”, det är detta som gör CDN-lösningen långsammare, men bara vid första lasten. Eftersom tillgången måste göra en tur-retur från CDN-tjänsten tillbaka till originalservern och sedan tillbaka till det interna nätverket och bort till den närmaste servern på den plats som begärts. Återresan är trots allt inte så långsam men X-Cache-parametern hjälper dig tydligt att identifiera när den cachas eller inte. Nu är Pingdom Tools coolt eller inte?

Med CDN77, andra körning

Låt oss se vad som händer på en andra körning …

Det är levande! Nu snackar vi. Du kan se att lasttiden minskade till 2,48 s, vilket nu är snabbare än det ursprungliga riktmärket utan CDN. Till höger bild kan du också se “TRÄFFA” visas i svarshuvudet, och signalerar webbläsaren att begäran har cachelagts och den har tillhandahållits från den närmaste servern till den platsen utan att behöva göra fler rundturer.

Vad sägs om utsidan av USA

I föregående exempel såg vi att när vi använder webbplatsen utanför USA och utanför landet där webbplatsen finns, började saker och ting bli ful, låt oss se vad som händer med CDN aktiverat.

Den första belastningen till vänster gav oss en tid som mer eller mindre liknar det ursprungliga riktmärket, om inte bättre. Detta är utan att den faktiska begäran har cachelagts. Nu kan du tydligt se till rätt bild på förbättringen och det är inte en liten begäran. Vi har nu gått ifrån 5.20s utan CDN till en otrolig 2.34s att ladda hela webbplatsen, detta en förbättring av mer än 2X eftersom nu bara de grundläggande PHP-filerna laddas från originalservern medan alla övriga tillgångar laddas lokalt från Stockholms-servern på CDN77 !

Vill du ha ett bevis? Visst. Här är det:

cdn77-datacenter

Låt oss gå till det extrema …

Utan CDN77 från Melbourne, Australien

test03-01

Att ladda webbplatsen från Australien är bara så smärtsamt utan CDN och min webbplats har nu förvandlats till det långsammaste av gänget, vilket ger en poäng på 77 och en C, oh well..

Med CDN77 från Melbourne, Australien

test03-02

Med CDN77 aktiverad är hastighetsökningen imponerande och nästan en 2X skillnad. Poängen är naturligtvis tillbaka till A, vilket bevisar att CDN faktiskt fungerar, som det borde vara.

Låt oss nu sätta allt detta i perspektiv, ska vi?riktmärke-jämförelse

Denna graf talar nästan för sig själv om hur CDN faktiskt förbättrar prestanda relaterad till platsen. Om dina läsare / kunder öppnar webbplatsen i samma land / plats där servern är belägen, varför be om ett CDN rätt? Det kommer inte att göra saker bättre. I bästa fall hjälper det bara din server med resurserna och det kommer att minska den involverade CPU-tiden men det kommer inte att förbättra lasttiden.  Men så fort en av dina läsare försöker komma åt webbplatsen utanför landet där din server är, går prestandaförbättringen till 2X, mycket enkelt. Det är inget att förneka, du kan gå vidare och göra alla dessa tester själv. CDN betyder mycket om din webbplats läses från hela världen och det kommer också att underlätta bandbreddskraven på din server.

Slutsats

Att ha ett CDN på din internationella webbplats är ett måste. Det är en teknisk blogg, en digital tidning eller en produktwebbplats. Om du bryr dig om prestanda och dina kunder / läsare finns runt om i världen, CDN påskyndar verkligen din WordPress-webbplats mycket. Också, ju fler tillgångar din webbplats laddar från olika platser, desto större blir förbättringen. Att ha en CDN är dock inte en bädd av rososituation. Att hantera tjänsten korrekt är avgörande för dess prestanda. Kom ihåg att den första förfrågan alltid går långsammare, att ha CDN-cache-platsen korrekt är mycket viktigt.

I nästa artikel kommer vi att undersöka hur du konfigurerar CDN77 service med WordPress, hur man ställer in dess platser och tar ut det mesta av det så att du kan uppleva samma fördelar som i den här artikeln. Håll dig uppdaterad!

Gratis CDN-tjänster

Glöm inte att kolla in vårt inlägg om de bästa gratis CDN-tjänsterna där ute. Vissa av dessa är 100% gratis upp till en viss punkt medan andra är fria under en provperiod. Medan CDN77 är ett bra alternativ vill vi att du kolla in dessa andra fantastiska tjänster så att du kan välja den som bäst fungerar för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map