GoDaddy: Fortfarande en fiende av WordPress eller en återupprättad webbhotell?

Smärtsamt långsamma belastningstider, dålig kundservice, våldsamma uppsäljningar och plugin-inkompatibiliteter en gång plågat GoDaddys rykte som WordPress-värd. Långt associerat främst med negativt användarsentiment, tidvattnet vänder långsamt till förmån för en webbhotell återfödd.


GoDaddy har medvetet avsiktligt förbättrat produktens prestanda, användbarhet och kund- och produktsupport.

Mer specifikt har de satt ihop ett stort tryck för att helt integrera WordPress i sina produkterbjudanden för nybörjare och proffs med en serie paket specifikt inriktade på plattformen.

Så har deras ansträngningar gjort någon betydande inverkan, eller är GoDaddy fortfarande en fiende till WordPress? I den här artikeln täcker vi den ofta förfalskade historien om GoDaddys förhållande till WordPress, deras nya riktning och de produkter och tjänster som erbjuds nu.

GoDaddy och WordPress: Sedan och nu

Bob Parsons och hans team grundades 1997 som Jomax Technologies och döpte om detta mjukvaruföretag GoDaddy 1999. Dess komiska, men minnesvärda, företagsnamn återspeglade företagets nyckfulla strategi för reklam.

Det har dock inte alla varit enkel segling när det gäller WordPress. Utvecklare klagade ofta på långsamma laddningstider genom åren, och oförenliga svar och felaktigt skylt från teknisk support framhöll också ofta.

En bloggare flyttades till uttrycka sig i starka termer så sent som 2013:

Att säga att de är “WordPress Friendly” är som att säga att din pit bull är vänlig medan du använder varje ounce styrka du har försökt förhindra att den attackerar mig!!

Under de senaste två och ett halvt åren har dock den nya VD Blake Irving försökt förändra företaget dramatiskt.

Under hans ledning har GoDaddy förnyat produktutbudet, utvidgat sin kundtjänst callcenter, förbättrad teknisk supportutbildning och hanterade företagets representation av kvinnor. De har till och med börjat sponsra ett antal WordCamp-evenemang internationellt.

Sömlös WordPress-kontoinställning

Hanterad WordPress-värd från GoDaddy.

Hanterad WordPress-värd från GoDaddy.

Med GoDaddy’s Managed Hosting gäller inte den gamla varningen om “Du får vad du betalar för”. Även om prissättningen fortfarande är bland de lägsta i branschen (de kör för närvarande en kampanj med grundläggande WordPress-värd från 1 $ per månad), har nivån på det erbjudna erbjudandet skjutit upp.

WordPress är inte längre bara ett av många alternativ på GoDaddy. Istället har de gjort WordPress till en förstklassig medborgare i sin produktlinje med en uppsättning lösningar som personal beskriver som ett “tätt förvaltat” produktutbud. Skillnaden ser du omedelbart när du aktiverar ditt konto.

GoDaddy WordPress Hosting-höjdpunkter

Det uppdaterade WordPress-erbjudandet innehåller ett antal smarta nya funktioner att njuta av. Vi har valt ut några av de mest anmärkningsvärda nedan.

Sidekick Tutorials

Om du är ny inom WordPress har du tillgång till hundratals SIDEKICK-handledning som visar hur du bygger din webbplats. Deras videor uppdateras ständigt och omfattar ämnen som fotoredigering, skapande av sidor och inlägg, temaval och mycket mer.

WordPress 101

WP101-videor kommer som standard.

WP101-videor kommer som standard.

Uppdateras också med varje ny version, WordPress 101 erbjuder videohandledning formaterade för alla dina enheter. De täcker allt från mycket grundläggande instruktioner till mer avancerade koncept som SEO-optimering.

Utbildad supportpersonal

Cirka maj 2014 upplöst GoDaddy e-post och problem med biljettstöd. Det fungerade helt enkelt inte. Bland andra problem hade det varit för många förseningar i behandlingen av kundförfrågningar och de hade inte verktygen för att verifiera kundinformation om förfrågningar skickades från e-postmeddelanden utan konto.

Nu har emellertid teknisk supportpersonal utbildats för att felsöka problem exklusivt för WordPress-användare via telefon och via livechatt dygnet runt – en enorm förbättring av servicenivåerna.

Höjd webbplatssäkerhet

Enligt Jeff King, GoDaddys chef för värd och säkerhet, har företaget tagit ett allt mer proaktivt ståndpunkt mot säkerhetshot på sent. Skräppostblockerare, automatiska uppdateringar och säkerhetskopiering av platser per natt med ominstallering med ett klick är bara några av GoDaddys nya säkerhetsfunktioner.

Plugin-kompatibilitet

Som nämnts tidigare var plugin-kompatibilitet en viktig fråga om GoDaddy-värd för gamla. De har tagit sitt WordPress-produktförbättringsåtagande ett steg längre med sin Hot 100-lista med mest använda teman och plugins (och ja, du satsar att Total är där).

Denna lista levereras varje vecka och rangordnar populära WordPress-teman och plugins som används av GoDaddy WordPress-värdkunder. Intressant nog, istället för att rangordna det totala antalet aktiva installationer, utvärderar GoDaddy nettoförändringen av teman och plugins som är aktiva vid tidpunkten för deras veckoanalys.

GoDaddy har också sammanställt en lista över plugins som är kända för att störa funktionaliteten i deras hanterade WordPress-värdkonton. Om det är aktiverat kommer GoDaddy att ta bort dessa svartlistade plugins från ditt hanterade konto vid upptäckt.

Webbplatsmigrering

Migrationsalternativen verkar också ha förbättrats avsevärt. En bloggare rapporterade migrera flera webbplatser utan problem. Under migreringsprocessen kan du förhandsgranska dina webbplatser på ett separat underdomän. Dessutom kan du förvänta dig att uppleva en ökning i din webbplats sidhastighet efter avslutad.

Gå Pro med dina befintliga kunder

GoDaddy Pro är en välsignelse för utvecklare.

GoDaddy Pro är en välsignelse för utvecklare.

GoDaddy Pro skapades med utvecklare, designers och kreativa byråer i åtanke. Den kombinerar kärnkomponenter i GoDaddys hanterade WordPress-värd (samt alternativ för delade, moln, VPS och dedikerade servrar) med smarta klienthanteringsverktyg.

Du kan använda migreringsverktyget för webbplats för att överföra befintliga klienter till det nya systemet eller skapa ett helt nytt konto för nya klienter. Här är bara några av de utmärkta funktionerna i denna nya produkt.

Kontohantering

Dina kunder bestämmer din åtkomstnivå, men du kan utföra tester bakom kulisserna, kontrollera webbplatsens prestanda, plugin-funktionalitet, kodgranskning – hela vaxbollen. Du kan till och med börja bygga din klients webbplats på en tillfällig domän för dem tills de slår sig ner på en slutlig.

Strömlinjeformat inköp

Har du någonsin gjort inköp för dina kunder bara för att hamna i en trasslig webb av att ta reda på hur du kan överföra ägandet av sina produkter tillbaka till dem? GoDaddy Pro löser problemet med kundvagnens kundvagn. Det finns två alternativ:

  1. Fyll i kundvagnen och skicka sedan den till din kund för köp.
  2. Gör köpet för din klients räkning med det kreditkort de har registrerat.

Kunder behåller ägandet medan du arbetar på deras konto med färre hicka. Det är ett bra alternativ att ha och sparar en hel del krångel längs linjen.

Dedikerad kundsupport

När du jonglerar med flera klienter är det enkelt att släppa bollen från tid till annan. GoDaddy hjälper till att förhindra att detta sker genom att dedicera en kundsupportlinje till sina Pro-kunder. Väntetiderna är kortare, och du har fortfarande möjligheten att använda livechatt.

En ytterligare funktion som många frilansare föredrar är alternativet att skicka in en supportbiljett. När ett problem har lösts kommer du att få en uppdatering. Detta frigör dig att fortsätta arbeta med dina kunders konton istället för att slösa tid med felsökning av tekniska snags bakom kulisserna.

Tillgång till en WordPress Evangelist

GoDaddy håller örat på marken med det bredare samhället genom sin WordPress evangelist, Mendel Kurland. Mendel reser mycket för att få insikter från utvecklare, designers och webbplatsägare över hela världen. Förutom att skapa relationer inom WordPress-communityn, överför Kurland feedback direkt till GoDaddys utvecklingsteam för att öka prestandan och användbarheten för GoDaddy Pro.

Är GoDaddy bra att gå?

En gång ett potentiellt smärtsamt alternativ för WordPress-användare att betrakta som en värdpartner är GoDaddy nu en allvarlig utmanare med införandet av hanterade WordPress-värd. Och just nu kan du pröva det för bara 1 $ per månad (klicka bara på knappen för att få reklam), så vad ska du verkligen tappa?

GoDaddy Managed Web Hosting

De har gjort mycket för att förändra kundernas uppfattning och bevisa sin pålitlighet som ett värdföretag, förutom att lägga till innovativa nya funktioner som GoDaddy Pro för utvecklare.

Vi är nyfiken på att höra dina tankar. Är dessa WordPress-specifika förändringar tillräckliga för att du kan överväga att vara värd för din nästa webbplats via GoDaddy? Eller är du fortfarande på staketet? Ta kontakt via kommentarerna och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map