Guide för optimering av omvandlingsfrekvens i WordPress

Optimering av omvandlingsfrekvens (CRO) är en betydande webbplatsoptimeringsteknik som hanterar hur besökare samarbetar med din webbplats. Det är i huvudsak ett sätt att Spår och optimera antalet besökare som är faktiskt köpa din produkt eller utföra efter önskad åtgärd.


Här är ett intressant faktum: En webbplats med hög trafik men låg konverteringskurs genererar mindre intäkter än en webbplats med relativt lägre trafik, men högre konverteringsgrad. Med andra ord:

En högre konverteringskurs genererar bättre intäkter.

Ordlista

Följande är några termer som vi måste förstå innan vi fortsätter med guiden. Låt oss bryta ner det så att vi inte glömmer:

 • Omvandling: När en besökare utför en specifik verkan på din webbplats benämns den som en konvertering.
 • Verkan: En åtgärd kan vara varje aktivitet eller transaktion du vill att din besökare ska utföra. Det kan vara att registrera dig för ditt nyhetsbrev, köpa din (eller en marknadsförda) tjänst, prenumerera på din sociala kanal, etc..
 • Omvandlingsfrekvens: Ta antal människor som konverterar och dela dem med totalt antal besökare till din webbplats. Om din webbplats till exempel har 1000 besökare, varav 50 konverterar, har du en konverteringsfrekvens på 5%

Konverteringsfrekvensformel

 • Konverteringstratt: Sekvensen av åtgärder som utförs av en besökare för att förvandlas till en kund. (En kund i detta sammanhang är någon som utför din önskade åtgärd)

En enkel konverteringstratt

 • Call to Action (CTA): Det är knappen som besökare skall klicka för att utföra önskad åtgärd. Det kan vara allt från “Köp nu”, “Registrera dig för en kostnadsfri testversion” eller kreativa som “Se varför du tappar pengar”.

Bounce Exchange

Bounce Exchange är en av gränserna inom exit-intention tech. Knapparna du ser är CTA: er. 

Nyckelpekare

Fortsätt, här är några grundläggande riktlinjer för CRO, lånade från Neil Patel (en välkänd analysekspert).

 • Dina CRO-ansträngningar bör riktas mot att göra fler konverteringar – dvs. öka konverteringsfrekvensen.
 • CRO är inte baserat på vad du vill. Det handlar om lägga dig själv i dina besökares skor och tänker ur deras perspektiv. Det är processen att göra den önskade åtgärden för din besökare så enkel och pålitlig som möjligt.
 • CRO kan kontaktas på två sätt – bevis backas och generiska tekniker. Den första kräver mer ansträngning och har vanligtvis bättre avkastning.
 • Generiska tekniker kanske inte alltid fungerar. Det som fungerar för en webbplats kanske inte fungerar för en annan.

cro process

CRO är en evolutionär process

 • Bevis stödd CRO-ansträngningar bör vara användarcentrisk och datadriven. Det bör inte enbart baseras på läroböcker taktik. Du måste studera dina användare, få insikter och formulera hypoteser, testa dem och upprepa processen tills du når ditt konverteringsmål.
 • Forskning visar att för många val påverkar vår beslutsprocess. Därför bör varje önskad åtgärd placeras på sin egen målsida. Det är bäst att inte röra en enda sida med för många alternativ eller CTA: er.
 • I fortsättningen till ovanstående punkt bör dina CRO-ansträngningar också syfta till högsta användarupplevelse. Låt inte användaren gissa om han bara vill ladda ner e-boken eller registrera sig separat för ditt nyhetsbrev. Istället erbjuda dem ett enda formulär för nyhetsbrev där de får en gratis kopia av din e-bok.
 • Kom ihåg, mindre val = lägre tid för beslutsfattande = snabbare konvertering.
 • Bilder är värda 1 000 ord och vissa bilder fungerar bättre beroende på din målgrupp. Riktiga bilder ibland överträffa lagerbilder.

Vad sätter CRO åt sidan – varför är det så viktigt?

CRO är en av de tekniker som överväger kvalitet över kvantitet. Som jag nämnde tidigare kommer en webbplats med hög trafik men inga konverteringar kostar dig pengar. Så istället för att fokusera dina marknadsföringsinsatser på att få mer trafik, bör du arbeta med konvertera den trafik du redan har. Det maximerar dina vinster utan att behöva betala för mer trafik (du måste naturligtvis bära kostnaderna för CRO-processen).

CRO-ansträngningar kräver betydande tid (och potentiellt finansiell) investering. Att dela din marknadsföringsbudget lika i trafik och SEO och CRO är en bra idé. Genom att söka igenom din trafik hjälper CRO dig att separera rätt typ av besökare för ditt företag. Med data driven forskningsmetod, kan du förstå din typ av kunder. Du kan använda dessa resultat, till finjustera din SEO och trafikförvärvsarbetet för att få måltrafik. Dessa besökare är mer sannolikt att konvertera.

cro förbättrar trafikförvärvet

CRO förbättrar trafikförvärvsprocessen

CRO-processen

1. Identifiera den sida du behöver för att optimera

Lägg grunden – vet vad du behöver göra. Identifiera de element på din webbplats behöver optimering. Detta är inte så lätt som det låter. Som vi har sett tidigare beror CRO på din webbplats, och ännu viktigare, av din publik. En taktik som fungerar briljant på en webbplats, kanske inte fungerar på din.

Här är ett exempel. Tänk på en situation där du är specialiserad på WordPress-konsulttjänster och du erbjuder en gratis konsultation. Ditt mål bör vara att optimera sidan och CTA som håller gratis konsultation. Människor är mer benägna att konvertera om de tycka om det initiala gratiserbjudandet.

2. Upprätta en baslinje

Innan du kan börja optimera måste du veta hur tidigare resultat var. Det är där baslinjen kommer in. Leta upp konverteringsstatistiken och fastställa den som din baslinje. Se till att välja a livslängd (dagar, veckor eller månader) beroende på din trafik och hålla fast vid den för den aktuella CRO-processen.

Hur man gör det i WordPress:
Googles innehållsexperiment, som är en del av Google Analytics, är ett bra sätt att dela test WordPress-sidor. Det möjliggör skapandet av mål och registrering av sidvarianter för spårning. Det hjälper webbansvariga att identifiera en ”vinnande” sida. Det finns en plugin för att integrera Googles innehållsexperiment med din WordPress-webbplats, tillhandahålla ett gränssnitt för att enkelt lägga till kodavsnittet på dina sidor. Vi kommer att diskutera en hel lista med optimeringsverktyg för konverteringsfrekvens i WordPress i en kommande artikel i serien.

3. Identifiera hinder

Nu när du har bosatt dig på en viss sida du vill optimera börjar du med att separera omvandlingstratten till logiska delar. Om du har en hög avvisningsfrekvens, identifiera den del där användarna tenderar att lämna. Det är den del du vill ändra. Förbered olika versioner av den delen och A / B testa var och en av dem.

Det är inte alltid så att användare vill lämna din webbplats. Ibland kanske du vill implementera små (eller stora) ändringar på din målsida helt och se hur de presterar med avseende på den gamla.

Till exempel kanske du har placerat din CTA i en karusell – vilket är riktigt dålig idé. I en automatisk skjutreglage med tre bilder skulle CTA döljas två tredjedelar av tiden! Det är mycket bättre att ha en statisk målsida med informationen lätt synlig. Detsamma gäller för Flash- och HTML5-stänkssidor. De är gamla skolan, av stil och hemska för både SEO och CRO, oavsett hur vackra de ser ut.

4. Störa barriärerna

Om din avvisningsfrekvens är hög, fråga dig själv – varför är det att besökare lämnar just den här sidan?

Här är några frågor för att hjälpa dig hitta den skyldige:

 • Är CTA korrekt synlig eller är det svårt att hitta?
 • Om CTA klickbar? Klickar folk på CTA?
 • I båda fallen använder du värmkartanalysprogramvara för att uppnå samma sak.
 • Är riskfält för hög? Att till exempel be om kreditkortsinformation för en kostnadsfri konsultation är inte så bra idé. På baksidan, visar “inget kreditkort krävs” en bättre chans för en konvertering.

När du vill implementera små ändringar på målsidan kan du göra det experimentera med följande:

envato hemsida

Envatos hemsida använder en testimonial + CTA-strategi

 • Byt mikrokopi på CTA
 • Ändra layouten för CTA (större knappar, textstorlek, typsnitt etc.)
 • Prova en annan uppsättning färger för hela målsidan. Forskning visar det färg påverkar användarens humör och beteende.
 • Ändrar mängden data på målsidan – rullar användare för mycket för att nå CTA?
 • Hur ofta visar jag CTA? Vilken effekt har visningen av CTA flera gånger på konverteringsfrekvensen?
 • Är mina rubriker magnetiskt nog?
 • Ändra positionen för kundens vittnesmål, portfölj och kundkrets.
 • Är jag det? frågar för mycket info på registreringsformuläret? Det är till exempel en bra idé att inte fråga klientens adress när kreditkortsbehandlingstjänsten inte behöver den.

5. Skölj och upprepa

Vi måste förstå det CRO är en kontinuerlig utveckling. När du har experimenterat med en uppsättning tekniker för en viss uppsättning element, uppnår du en viss konverteringsfrekvens. En förändring av industritendensen påverkar massorna. Tänk på smartphonbommen och Internet of Things. Detta leder till en förskjutning i massans intresse.

I går handlade det om att äga ett anständigt hörlurar. Idag handlar det om trådlösa boomboxar – Beats Pill.

Allmänna sätt att förbättra CRO

Hittills har vi pratat om marknadsföringsspecifika tekniker – identifiera hinder, CTA-optimering, microcopy, osv. Låt oss nu titta på några av Övrig sätt du kan förbättra din konverteringsfrekvens. Dessa metoder är generiska och gäller alla webbplatser som syftar till en bra användarupplevelse (UX).

Ingen, inklusive Google gillar en långsam webbplats.

Det finns många sätt att förbättra din webbplats hastighet – vi har täckt dem på bloggen tidigare, så förhoppningsvis ser dessa lite bekanta ut.

Nördiga och / eller tidsförbrukande tekniker (oavsett hur små):

Vill du omedelbar tillfredsställelse? Du kan implementera bättre cache eller ett CDN för att förbättra din webbplatshastighet idag. Här är våra favoritalternativ.

1. Implementera WordPress Caching

2. Använd ett innehållsleveransnätverk

Problemfri teknik:

De kostar i allmänhet mer men ger dig sinnesro. Här är en lista över de olika värdteknikerna, sorterade i minskande kostnadsordning:

1. Hanterad WordPress Hosting

wpengine

Överför din WordPress-webbplats till en välkänd hanterad WordPress-värd företag – de är otroligt snabbt och du behöver inte oroa dig för problem med värd / hastighet / säkerhet / uppdatering. Allt du behöver göra är att betala den månatliga fakturan och det är du fri att göra fokusera på ditt innehåll.

 • Exempel: Vi på WPExplorer använder och rekommenderar WPEngine
 • Kosta: $ 30-250 USD / månad

2. Delad WordPress Hosting

Siteground

Begagnade a delad WordPress-värd service. Detta är ett formulär som delas värd specialiserat för WordPress och introducerades nyligen av stora värdföretag.

 • Exempel: SiteGround, Media Temple
 • Kosta: 15-80 USD / månad

3. Hanterad Cloud Hosting Service

cloudways

Använda en hanterad molnhotelltjänst som Cloudways – de är värd och hanterar din WordPress-webbplats i molnhotellleverantörer som Microsoft Azure, DigitalOcean och Google Cloud.

 • Kosta: $ 5-300 / month

4. Cloud Hosting Services

digitalocean wordpress

Företag som DigitalOcean tillverkar molnhotell lätt och prisvärd. De tillhandahåller också ett klick på WordPress-installationer så att du kan distribuera en WordPress-klar webbplats på under en minut.

 • nackdelen: Du måste vara tekniskt sund och felsökning är en verklig smärta.
 • Fördelar: På plussidan får du mer kraft och kontroll över din server, med en minuts ökning av värdkostnaderna, jämfört med delad hosting.
 • Kosta: $ 5-300 / month

5. Delad värd

Bluehost

Delad värd kräver ingen introduktion. Det är ett prisvärt första steg för CRO, och med 1-klick WordPress-installation kan du komma igång på din webbplats ganska snabbt.

 • Exempel: Bluehost
 • Fördelar: Ett av de enklaste och mest pålitliga sätten att distribuera en WordPress-webbplats för nybörjare.
 • Nackdelar: Kan leda till driftsstopp och kontosuspension under trafikspikar.
 • Kosta: $ 4-8 / month

Slutsats

Således är din organisation CRO-ansträngningar är inte en engångs sak. Liknar SEO, det måste hålla jämna steg med senaste intressen av din besökare.

Forskning. Störa. Upprepa.

I nästa artikel ska vi titta på några fantastiska WordPress-plugins som hjälper dig att fokusera på din konverteringsfrekvensoptimeringsprocess med minimal teknisk overhead.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map