Hur du anpassar WooCommerce för dina mest värderade kunder

Hur du anpassar WooCommerce för dina mest värderade kunder

Som företagare är varje kund speciell. För i slutet av dagen, a kund = intäkt. Men ur din pool av kunder bör du kunna identifiera de som sitter ovanför resten.


Det här är inte dina engångsköpare. Det här är kunder som antingen köper i bulk, är en källa till återkommande intäkter eller som påverkar hänvisningar att komma ditt sätt. Låt oss kalla dem din mest värderade kunder – för det är de! De kan öka din vinstgraf exponentiellt förutsatt att du håller dem lyckliga.

Så hur ska du göra det? Du är på väg att ta reda på det!

Personliga meddelanden

En säker brand-trend som växer upp i år är smart innehåll! Vad är det smarta innehållet du frågar? Det är innehåll som anpassas efter dina kunders behov.

Smart innehåll använder dynamiskt innehåll att visa meddelanden, uppmaning osv. istället för det tråkiga gamla statiska innehållet. Detta ökar användarupplevelsen. Dina långvariga kunder skulle säkert vara nöjda om innehållet tilltalade dem direkt.

“Det är känt att personligt innehåll fungerar bättre än generiskt innehåll, eftersom det tilltalar kundens känslor.”

Här är ett exempel.

Anpassat kundvälkomstmeddelande

I stället för ett generellt “Hej där” -meddelande, fungerar ett “Hej {kundnamn}” bättre. Det finns verktyg som kan hjälpa dig att identifiera dina värderade klienter och visa sådant skräddarsytt innehåll för dem.

När du går en gång i din WooCommerce-butik skulle personalisering också inkludera visning rekommenderade produkter baserat på deras köp- eller surfhistorik.

WOOCOMMERCE TECH TIP # 1

Hur gör du för att lägga till personligt innehåll i din WooCommerce Store?

Specialpriser

Ganska uppenbart är det inte? Alla gillar en bra affär. Men mer än så tycker alla att känna sig speciella.

Det fungerar så här: att köra en storbredd rabatt kan hjälpa dig att förbättra försäljningen men erbjuda specialpriser till vissa kunder kommer att hålla dem tillbaka till dig för mer.

Dina toppkunder vill veta att det finns värde i att köpa från dig. Och du kan förstärka den här tanken genom att erbjuda dem personlig prissättning. Det finns två sätt att göra detta:

  1. Kvantitetsbaserad prissättning: fungerar perfekt för dina grossistköpare. Mer besparingar för kunder som köper en större mängd produkter
  2. Priser på medlemsnivå: för dina lojala kunder. Ju högre medlemsnivå, desto mer rabatt

Rollbaserad prissättning

WOOCOMMERCE TECH TIP # 2

Du kan ställa in kvantitetsbaserad prissättning eller kund / grupp / rollbaserad prissättning med hjälp av:

Erbjudanden och rabatter

WooCommerce låter dig ställa in försäljningspriser och till och med schemalägga försäljning. Men gå ett steg framåt för dina specialkunder och skapa personliga erbjudanden för deras födelsedagar eller årsdagar.

En speciell e-post eller specialkredit på födelsedagen kan vara en bra idé!

WOOCOMMERCE TECH TIP # 3

Detta kan uppnås med ett e-postmarknadsföringsplugin som:

Fraktfördelar

Har du hört talas om Amazon Prime? Ringer direkt en klocka gör det inte. Amazon Prime erbjuder en dags frakt till sina främsta kunder. Varför är det så? Det är den fördelen de får för att vara (lojala) butiksmedlemmar.

Det är inte så mycket som anpassning av shoppingupplevelsen lika mycket som att tillhandahålla en fraktkostnadsfördel för att vara långa kunder eller affärspartner.

Som en alternativ idé kan du ge fraktrabatter baserat på medlemsnivån. Men mest av allt, se till att du levererar i tid för att hålla dina mest värderade kunder lyckliga!

WOOCOMMERCE TECH TIPS # 4

Personliga fraktpriser kan uppnås med hjälp av:

  • WooCommerce Advanced Shipping: för att ställa villkorade fraktrabatter

Lojalitetsfördelar

“I genomsnitt är lojala kunder värda upp till tio gånger så mycket som deras första köp.”

SUMO-belöningspoäng-plugin

Om du driver en e-handel butik är en av dina mest värdefulla tillgångar din befintliga kundbas. Det har ju visat sig att befintliga kunder är mer benägna att köpa av dig igen än första gången. Med detta i åtanke, om du kan hålla din befintliga kundbas lycklig, bör din e-handelsbutik trivas – naturligtvis är detta mycket lättare sagt än gjort!

Det finns många sätt att behålla en kund, och en av de bästa strategierna är att införa ett lojalitetssystem. Om det här är något du vill implementera, kolla in SUMO Reward Points-plugin, som är tillgängligt för $ 49. Du kan integrera det med WooCommerce och plugin är kompatibelt med alla WooCommerce-stödda teman.

Med SUMO-belöningspoäng kan du dela ut lojalitetspoäng på flera sätt. Det mest uppenbara sättet är naturligtvis när en kund gör inköp från din butik. Till exempel kan du erbjuda en belöningspunkt för varje $ 1 som spenderas, och plugin kan du ange det monetära värdet för varje punkt. Utöver att köpa, kan du uppmuntra besökare att utföra vissa åtgärder genom att erbjuda lojalitetspoäng. Du kan erbjuda poäng för en social andel, lämna en recension, hänvisa till en vän eller registrera dig för ett konto hos dig. Återigen kan du ange hur mycket belöningen är för var och en av dessa åtgärder. Med SUMO kan du till och med försöka generera lite surr på sociala medier genom att ge bort lojalitetspoäng som en del av en tävling (antingen per post eller för vinnaren).

Besökare kan sedan lösa in sina lojalitetspoäng i kassan för pengar från deras köp. Du kan också ange det minsta / högsta antalet poäng som ska lösas in vid ett köp. Om du vill ge dina kunder en anledning att fortsätta köpa från dig över konkurrenter (annat än genom att erbjuda en bra service!) Kan det vara mycket effektivt att införa ett lojalitetssystem.

Kundservice

Dina mest värderade kunder förtjänar särskild uppmärksamhet. De borde ha en lojalitetsfördel för att de är associerade med dig så länge. Förutom rabatter, eller till och med gratis marknadsföringsmaterial, ger toppklass kundservice. Som en del av denna tjänst kan du också skicka dem produktutbildningsvideor eller värd webbutbildning för produktutbildning för produkter de köper.

WOOCOMMERCE TECH TIPS # 5

Personlig kundtjänst kan läggas till med hjälp av:

Gratis kampanj

En strategi som garanterat gör en kund lycklig men helt gratis är marknadsföring av deras varumärke på din webbplats.

Förbi med deras berättelse på din blogg, eller lägga till en kundintervju, kan få dem att känna sig speciella och också driva lite trafik på sin väg. Detta kan inte bara gynna dem, det kan också visa andra kunder att du bryr dig; förbättra din övergripande varumärkesuppfattning.

BONUSTIPS

Vittnesmål från kunder om dina produkter kan läggas till i inlägget. En liten bit självförsäljning skadade aldrig någon nu! :-p

Avveckling

Oavsett om det är personliga meddelanden eller prissättning, genom att använda sådana taktiker får kunderna att känna sig viktiga. Och det är inte poängen?! Det handlar om att låta kunder veta att du värdesätter dem.

Dessa strategier är ganska enkla att genomföra och har långsiktiga fördelar. När du väl gjort en medveten ansträngning för att implementera dem kommer dina värderade kunder att känna sig bra … och det kommer att få dig att må bra också! ��

Har du fler idéer du vill se tillagda här? Kommentarsektionen är öppen för diskussion.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me