Hur du felsöker ett felaktigt WordPress-tema

WordPress-plattformen används av individer och organisationer över hela världen för värd för dynamiskt webbinnehåll. Du kanske inte ens inser det, men en stor del av populära bloggar, nyhetssidor och bloggar körs på WordPress. Detta populära CMS (content management system) ger en ram för att arbeta med text, bilder och video.


Hur populärt är detta innehållshanteringssystem (CMS)? Så populärt att det står för ungefär 30% av ALLA webbplatser på internet.

Varje installation av WordPress börjar med ett tema. Teman styr utseendet och känslan på en webbplats genom stilsidor som definierar färger, teckensnitt och gränser för webbsidor. Du kan söka efter populära WordPress-teman online, av vilka några är gratis medan andra kräver köp.

Men vad händer när du vill installera eller ändra teman och WordPress börjar kasta bort fel eller inte fungera korrekt? Se tips nedan för felsökningsförslag.

1. Migrera säkert

Migrera till nytt tema säkert

Om du nyligen har bytt från ett WordPress-tema till ett annat, eller planerar att göra det inom en snar framtid, bör du förvänta dig några stötar på vägen. Migrering mellan teman kan innebära en hel del konfigurationsändringar som kan kräva viss felsökning.

Till att börja med, se till att du söker efter nya teman från en ansedd källa. Vi rekommenderar webbplatser som den officiella WordPress-katalogen, ThemeForest, eleganta teman osv. Undvik att söka efter och ladda ner olagliga “gratis” kopior av premiumtema. Dessa webbplatser kan erbjuda teman som antingen oavsiktligt eller medvetet innehåller buggar eller andra kända säkerhetsproblem.

Innan du fortsätter ska du göra en fullständig säkerhetskopia av din gamla webbplats och ditt tema innan du startar någon migrationsaktivitet (även om det finns många andra tips du kan använda för att säkert ändra ditt WordPress-tema).

När du är redo att byta till det nya temat loggar du in på din WordPress administratörskonsol och navigerar till fliken “Utseende”. Klicka på knappen “Aktivera” bredvid önskat tema. Observera att en migrering kan ta en betydande tid och kan uppdateras i steg.

2. Uppdatera länkar

Uppdatera och spara Permalinks

När du installerar ett nytt tema på din WordPress-webbplats kan det innehålla konfigurationsändringar för hur dina undersidor hanteras. Detta kan resultera i ett nytt URL-format som kan orsaka fel för dina besökare.

För att lindra URL-problemet går du till administratörskonsolen och använder fliken “Inställningar”. Gå sedan till Undermenyn “Permalinks”. Rulla ner och klicka på “Spara ändringar” för att spola permalänk. Detta bör uppdatera alla dina sidor-URL: er så att de kan kopplas ihop korrekt.

3. Kör temauppdateringar

För att hålla din dator och smartphone lycklig och hälsosam måste du köra periodiska programuppdateringar. Dessa kan inkludera en kombination av nya funktioner och säkerhetsförbättringar eller korrigeringar. Om du hoppar över en uppdatering kan du vara sårbar för ett cyberattack.

Samma scenario gäller för WordPress-värdar och teman. Om ett säkerhetsfel finns i ditt tema, kan hackare kunna infiltrera dina back-end-system och potentiellt avslöja känslig information. Utvecklare uppdaterar ständigt sina teman för att förbättra prestanda och låsa säkerhetsproblem.

När en ny uppdatering för ditt WordPress-tema blir tillgänglig kommer du att se en meddelandebubbla på din administratörskonsol. Gå till fliken “Uppdateringar” under “Hem” och bekräfta ditt beslut att flytta till en ny version av ditt valda tema. Vissa teman stöder också automatisk uppdateringskontroll och installation. Om du till exempel använder ett tema du köpte från Themeforest, är pluginet Envato Market ett definitivt måste. Detta plugin gör det enkelt att installera och uppdatera alla dina Envato-temat och plugin-inköp från din WordPress-instrumentpanel.

I slutändan är det bara att installera den senaste versionen av ett tema eller så kan du stöta på felmeddelanden angående inkompatibilitet med antingen WordPress-plattformen, plugins eller båda.

4. Kontrollera webbplatsinställningar

Kontrollera webbplatsinställningar

När du arbetar med ett komplext tema som har anpassats tidigare, kan det vara utmanande att få din WordPress-miljö att länka korrekt till ditt domännamn. En webbplatss domän är den primära webbadressen som används för besökare att komma åt, vilket betyder com- eller .net-adressen.

Att köra en WordPress-instans ger dig inte automatiskt tillgång till ett domännamn. Du måste få en via en webbregistrator. När transaktionen har slutförts kan du instruera domännamnet att peka på din WordPress-webbplats.

Om du har problem med ditt WordPress-tema och kämpar för att navigera genom en webbläsare börjar du med att öppna administratörskonsol och gå till den allmänna menyn “Inställningar”. Därifrån bläddrar du ner till avsnittet där du definierar vilka webbadresser som ska användas.

För fältet ”WordPress Address”, se till att du har angett rätt URL eller IP-adress som pekar på din primära WordPress-server. Om du använder en molnbaserad värdleverantör bör denna information tillhandahållas dig. I fältet “Site Address” anger du domännamnet som du vill länka till din webbplats. Se till att inkludera “http: //” (eller ännu bättre “https: //” om du har lagt till SSL för WordPress) i början av adressen.

5. Granska plugin-användningen

Granska Plugin Usage

När du fastnar felsökning av ett problem med ett WordPress-tema kan det vara ett användbart steg att titta på plugins. Plugins är små skript eller verktyg skapade av mjukvaruutvecklare som kan läggas till din WordPress-webbplats med ett enda klick. De lägger ofta till användbara funktioner men kan också komplicera konfigurationen av ett tema.

Till exempel kan du installera ett plugin som lägger till stöd för att kommentera dina blogginlägg. Som en del av installationsprocessen kommer nya anpassningar att göras till ditt befintliga tema för att kunna visa kommentarerna i sammanhållning med resten av webbplatsen. Du kanske märker att plugin-programmet har en oväntad inverkan på andra delar av din WordPress-installation.

För att begränsa källan till ett problem ska du först inaktivera alla insticksprogram på din webbplats och sedan återaktivera dem en åt gången. När du har fastställt vilket plugin som ska skylla problemet, kolla efter programuppdateringar från administratörskonsolen för att lösa problemet. Det kan hända att du måste kontakta utvecklaren om det fortfarande finns problem. Beroende på om de kan hjälpa dig eller inte, kan du behöva avinstallera plugin helt från din webbplats.

TIPS: För att undvika plugin-fel, se till att du inte installerar flera plugins för samma ändamål. Enligt vår erfarenhet uppstår de flesta plugin- och temakonflikter på grund av duplikatfunktioner. Håll dig fast vid ett plugin per funktion du vill lägga till på din webbplats. Flera seo-plugins, premiumreglage eller sidbyggare kommer bara att orsaka problem.

6. Snabba upp prestanda

Ofta kan du installera ett WordPress-tema och upptäcka att hastigheten och prestandan på din webbplats påverkas negativt. Det kan bero på hur temat laddar sina resurser innan innehållet visas i en besökares webbläsare.

Det är viktigt att ta ett steg tillbaka och överväga hur du är värd för din webbplats. Att hantera en lokal installation av WordPress kan vara mer besvär än det är värt. Om du gör det kommer du att tvinga dig att behålla fysisk hårdvara och möjliggöra ett tillräckligt snabbt nätverk för att hantera all den trafik du förväntar dig.

Enligt hastighetstest utförd av Värd för Kanada på mer än 1 000 platser i USA och Kanada sträckte sig den genomsnittliga lasttiden från 226 till 2 850 ms. Uppenbarligen vill du vara på den låga änden av det. Använd detta gratis verktyg för att kontrollera din webbplatshastighet. Om det är dåligt kan du överväga att byta värd.

Är du inte säker på var du ska börja? Det finns många listor och artiklar som täcker bästa WordPress-värd, men valet # 1 här på WPExplorer är WP Engine. Det är vad vi använder (tillsammans med Cloudflare) för att få snabba snabba hastigheter och en perfekt 100 poäng i Google PageSpeed ​​Insights.

Om du byter till en värd WordPress-plattform elimineras prestandaproblem på din webbplats samtidigt som du sparar pengar. Din webbplats kommer att ligga i molnet och körs på virtualiserad hårdvara inom ett större datacenter.

En stor fördel med WordPress-webbplatser som är värd för moln är flexibiliteten att snabbt skala upp efterfrågan. Om ditt WordPress-tema kräver tunga resurser för att laddas vid varje besök kan din molnleverantör automatisera tillhandahållandet av nätverk och serverkraft när det behövs.

Men sluta inte bara med bättre WordPress-värd. Det finns många andra tips och tricks som du kan försöka påskynda WordPress. Du kanske vill överväga att lägga till ett CDN, stänga av bilder, begränsa postrevideringar eller helt enkelt välja ett bättre WordPress-tema också. Dessa kan alla hjälpa till att minska sidans laddningstider drastiskt.

7. Kontrollera om cache-lagring

WP Engine Cache

Du kommer att märka att när du migrerar till ett nytt WordPress-tema eller gör en anpassning till ditt befintliga, kan det ta lång tid innan ändringarna återspeglas i dina egna webbläsartest. Detta beror på en process som kallas caching. Webbläsare lagrar vissa data lokalt så att de kan laddas snabbare i framtiden.

När det gäller ett WordPress-tema kommer webbläsare vanligtvis att cache formatmallinformation som teckensnitt, färger och layouter, eftersom dessa element ändras mindre ofta än text- och bildinnehållet på sidor. Men om du planerar att göra en stor uppsättning ändringar i ditt WordPress-tema kanske du vill överväga att rensa eller tillfälligt inaktivera webbläsarens cache. Beroende på hur du har lagt till cachning till din WordPress-webbplats finns det några olika sätt att göra detta.

Rensa din cache

Ditt första steg bör vara att rensa (eller “rensa”) din databascache. Om du använder webbhotell som WP Engine kan du enkelt rensa din sida, CDN och objektcache från din WordPress-instrumentbräda. Det här alternativet ligger under WP Engine> General Settings. Klicka bara på “Purge All Caches” -knappen.

Om du använder ett cache-plugin måste du hitta plugin-inställningarna för att rensa din cache. Till exempel kan användare av WP Super Cache gå till Inställningar> WP Super Cache och använda knappen “Radera cache”.

Nästa, om du använder en CDN från tredje part måste du också rensa cachen. Om du till exempel använder Cloudflare loggar du bara in på ditt konto. Klicka sedan på din webbplats och sedan på alternativet “cache” i navigationsmenyn. Klicka på knappen för att “Rensa allt.” Vänta ungefär 30 sekunder så ska din webbplats och CDN vara redo att cache-cache på alla dina sidor med dina ändringar.

NOTERA: Även om du kan inaktivera caching helt (antingen via ett cache-plugin eller ett CDN) rekommenderar vi att du helt enkelt rensar (eller tar bort) manuellt när du gör ändringar. På så sätt kan du förhindra att webbplatsens hastighet och prestanda sjunker.

8. Återgå till ett kärntema

När allt annat misslyckas kan du överväga att återställa din WordPress-webbplats till ett grundläggande tema. En utan komplexa underordnade tema eller plugin-baserade anpassningar. Detta är den mest effektiva metoden för alla temaproblem som du inte kan lösa med hjälp av andra tips som beskrivs i den här artikeln. Tänk på det som att börja om med en tom duk.

Ofta uppstår problem från felaktiga kodade anpassningar eller från plugin-konflikter (som nämnts tidigare). Det bästa sättet att undvika detta är att välja ett tema som uppfyller dina behov från start. Behöver du sociala länkar i rubriken? Kontrollera sedan att det tema du väljer inkluderar den funktionen. Vill du ha en portfölj? Återigen, se till att temat du väljer innehåller en inbyggd portfölj av anpassad posttyp.

Behöver du lite hjälp med att välja ett tema? Här är en lista över några av de bästa tillgängliga WordPress-teman. De flesta är flexibla temat med flera ändamål som gör att de passar bra för de flesta nischer.

Poängen

Tack vare en mängd anpassningsalternativ och en “plug and play” -filosofi har WordPress tagit världen av webbdesign inom räckhåll för alla (nästan) som kan slå på en dator och navigera till internet. Nackdelen med detta är att många icke-tekniska människor bygger webbplatser. Men det finns inget behov av att bli frustrerad när programvaran inte fungerar korrekt.

Som vi försökt påpeka i den här artikeln är det lyckligtvis, om du håller dig lugn och bara följer en steg-för-steg-strategi, det finns en god chans att du kommer att kunna utföra grundläggande uppgifter som att installera eller ändra teman framgångsrikt. Tack för att du läste och lycka till!

Letar du efter fler felsökningstips för teman? Här är tio vanligare WordPress-temaproblem plus hur du fixar dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map