Hur du förvandlar din WordPress-blogg till ett företag

 1. 1. Hur man tjänar pengar med en WordPress-blogg
 2. 2. Hur man tjänar pengar på WordPress-produkter och tjänster
 3. 3. Läser för tillfället: Hur du förvandlar din WordPress-blogg till ett företag

Välkommen till det sista inlägget i hur vi kan tjäna pengar med WordPress-serien! Det handlar om rätt tid? Vi har redan behandlat hur du kan generera en inkomst från din WordPress-blogg som ett dotterbolag och som skapare. Nästa steg är att ta hand om alla andra saker som måste göras för att förvandla din blogg till ett fullständigt företag.


Innan vi börjar vill vi bara göra det klart: vi är inte advokater eller revisorer. Vi ger dig inte juridisk eller ekonomisk rådgivning. Vi delar helt enkelt de steg vi tog för att starta vår verksamhet plus några tips om vad som fungerade för oss. Vi rekommenderar att du tar dig tid att göra mycket forskning på egen hand och eventuellt prata med en professionell innan du fattar några beslut.

Skapa ett varumärke

Skapa ett varumärke

När du skapar ett företag eller en blogg måste du tänka på vad du vill att ditt övergripande varumärke ska vara. Detta innebär massor av faktorer, nämligen:

VARUMÄRKE

namn, term, design, symbol eller någon annan funktion som identifierar en säljares varor eller tjänst som skiljer sig från andra säljares

Att välja ett namn

Först måste du tänka på ett namn på ditt företag. Det här kan vara ditt eget namn om du driver ett företag där du är den viktigaste funktionen Chris Lema och Carrie Dils.

Alternativt kan du komma med ett annat namn, även om vi föreslår att du skapar ett namn baserat på din nisch. Och sanningen sägs – ditt företags namn kanske bara kommer till vilka domännamn som fortfarande finns tillgängliga. Det var vad som hände när vi valde WPExplorer. Vi satt vid vårt datordrivbord och fortsatte bara att skriva kombinationer av WP och andra ord i GoDaddy-registraren. WPExplorer var tillgänglig, det fungerade och visar sig att det passade perfekt för vårt varumärke.

Skapa en logotyp

När du har ett namn måste du bestämma om du vill att en bild ska gå med den. Många företag använder helt enkelt sitt namn som en logotyp. Om du vill gå den här rutten kanske du vill betrakta ett Google-teckensnitt eller ett evenemang som ett premiumteckensnitt (som de från Typekit, eller finns på designmarknader som Creative Market) för att ge lite visuellt intresse.

Om du vill skapa en bildlogotyp finns det massor av fantastiska alternativ. Vi har en hel artikel om med budgetvänliga alternativ för att skapa en logotyp för din webbplats. Eller så kan du ge Shopifys gratis logotypbyggare ett försök.

När vi skapade vår logotyp beslutade vi att vi ville arbeta direkt med en designer. Så vi spenderade massor av tid på Dribbble för att undersöka logotyper. Vi hittade Stevan Rodic och vi älskar absolut hur vår logotyp visade sig. Vi justerade färgerna lite när vi gjorde vår stora redesign för några år sedan, men teleskopet har ganska mycket förblivit detsamma (i själva verket – vi älskar det så mycket att vi till och med lagt det till FontAwesome).

Att välja en webbplatsdesign

För att verkligen binda alla de olika elementen i ditt märke måste du välja en fantastisk webbdesign. Precis som de flesta saker i livet har du ett par alternativ.

Ditt första alternativ är att använd ett tema. För att få mest kontroll över utseendet på din webbplats föreslår vi ett mångsidigt tema med massor av anpassningsalternativ samt en sidbyggare. Naturligtvis skulle vi älska det om du skulle prova vårt Total WordPress-tema ett försök eftersom det verkligen är ett av de mest funktionsrika teman på webben. Men det finns massor av fantastiska WordPress-teman tillgängliga för varje budget. Ett tema är enkelt att installera och de flesta har stor dokumentation så att du enkelt kan få din nya designinställning snabb (Totalt har även en inbyggd demoimportör så att du kan importera provdata med bara några klick).

Ditt andra alternativ är att ha en specialdesignad skapad bara för din webbplats. Om du är en utvecklare (tur för oss att vi har AJ och han är fantastisk) behöver du inte spendera en krona. Du kan anpassa ditt eget tema, som i förlängningen är en bra representation av ditt varumärke. Om du inte är en utvecklare kommer ett anpassat tema och design förmodligen att kosta dig en ganska stor del av förändring. Anpassade teman kan kosta allt från några tusen till tiotusentals dollar, men ett anpassat tema innebär att din webbplats ser exakt ut hur du vill ha den. Prova en webbplats som Odesk, Frilansare eller så kan du försöka fråga några av dina favoritutvecklare om de är tillgängliga.

Gör det officiellt

Gör ditt företag officiellt

När du har tänkt dig ditt varumärke är nästa stora steg att göra ditt företag officiellt. Beroende på land, stat och stad som du bor i dessa steg kan vara olika, men vi kan åtminstone titta på vad vi gjorde.

Bildar ditt företag

När du bestämmer att det är dags att lagligt skapa ett företag finns det fyra huvudsakliga affärstyper som du troligtvis kommer att välja mellan:

 • Enskilt äganderätt
 • Partnership
 • Limited Corporation (LLC)
 • S eller C Corporation

LegalZoom har en bra sida där du kan lära dig om de olika affärstyperna och välja vilken som passar dig. Vi hittade faktiskt LegalZoom när vi gjorde vår forskning och vi använde dem för att arkivera som LLC. Detta fungerade bra för oss eftersom vi kunde fungera som ett partnerskap, men ändå hålla våra affärs- och personliga finanser helt åtskilda.

När du skapar ditt företag genom LegalZoom har du också möjlighet att anställa en Registrerad agent genom dem. Din agent är på samma sätt som en medelhög man – om du någonsin behöver tjäna eller ta emot lagliga handlingar kommer de att gå in och hjälpa till att ge ett vänligt ansikte (det är inte ditt). Dessutom, med ett registrerat agentabonnemang från LegalZoom har du också tillgång till ett praktiskt efterlevnadskalender för att vara säker på att du aldrig missar en tidsfrist.

Och medan du är på det kanske du vill överväga arkivera ett varumärke ditt namn eller logotyp. Detta skyddar användningen av ditt namn i framtiden, såväl som dina rättigheter till användningen av ditt företagsnamn eller logotyp i domän-URL: er, sociala mediekonton, media och mer.

Arkivering av pappersarbete

När du har skapat ditt företag måste du registrera det enligt ditt land. För dig i USA betyder detta vanligtvis att du registrerar dig hos dina federala, statliga, stad och eventuellt dina länskontor.

Du vill registrera dig för en Arbetsgivaridentifieringsnummer (EIN) med den federala regeringen. Detta är i princip ett personnummer för ditt företag. Det är vad du kommer att använda på dina företagsskatter, W-9-formulär, 1099-Misc-formulär och alla pappersarbete som krävs för att registrera dig överallt. Om du är ensamföretag har du möjlighet att använda ditt eget personnummer på dina affärsdokument eller registrera dig för ett EIN. Vi skulle verkligen uppmuntra nya företag att ta sig tid att få en EIN, bara för att hålla din privata information privat. LegalZoom gör det enkelt eftersom om jag minns korrekt är alla dokument inkluderade i paketet (bara logga och maila dem i).

När ditt företag skapas måste du också registrera dig för en Statlig affärslicens. Många stater gör all denna information tillgänglig online (Nevada till exempel har till och med en super enkel online-affärsportal för att göra det ännu enklare), eller så kan du vända dig till LegalZoom för lite mer hjälp. Anger vanligtvis information om vilken typ av verksamhet du driver, artiklar om organisation, en lista över chefer, om du har anställda osv..

Att komma ännu närmare hemmet behöver du också Stads- och / eller länsföretagslicens också. Vi föreslår att du ringer ditt länskontor först för att se om du behöver registrera dig hos dem såväl som staden du driver ditt företag från. Där vi befinner oss behöver vi bara en stadslicens och kan hoppa över länet, men tillbaka på dagen då vi var i Kalifornien behövde vi registrera oss med båda.

Utöver dessa licenser kan du behöva ansöka om fler tillstånd och dokument för att täcka de andra aspekterna av ditt företag som inte är online. Om du har anställda, företagsfordon eller en fysisk butik (hej polis och brandvårdsgodkännande) är det allt lagt tillstånd måste du undersöka. Till exempel har vi ansökt om en bostadstillstånd i Kalifornien eftersom vårt kontor var i vårt hem. Kolla in webbplatserna för dina statliga och lokala myndigheter, ring dem eller till och med anlita en advokat om du vill vara säker på att du har gjort allt rätt.

Anställa anställda & frilansare

När ditt företag är igång kan du hitta dig själv i behov av lite hjälp. Innan du lägger efter önskade annonser bör du överväga om du är ute efter att anställda eller frilansare ska ge hand.

En anställd fungerar för dig, har fastställt arbetsuppgifter, använder din utrustning / resurser, arbetar inom ditt schema, betalas varje timme eller per lön och får företagsförmåner (ersättningar, försäkringar, arbetarkompetera etc.). Om du har anställda måste du samla in W-4-formulär, utfärda W-2-formulär, organisera pension och hälsofördelar bland många andra lagkrav. De viktigaste fördelarna med att anställa anställda inkluderar förmågan att kontrollera arbetsmetoden och schemat som används. Anställda är en förlängning av dig själv.

En frilansare (eller oberoende entreprenör) arbetar för sig själva, sätter sitt eget schema, betalas per kontrakt och får inga förmåner. Du måste emittera en 1099-Misc till alla entreprenörer som är medborgare eller bosatta i USA som du betalade $ 600 eller mer under ett skatteår. Men detta är en enkel form som du kan hämta i alla kontorsmagasiner i januari. Fördelarna med att anställa en frilansare inkluderar förmågan att anställa specialister per projektbasis och du sparar lite kontanter och mycket tid eftersom du inte behöver tillhandahålla förmåner.

Tänk noga på vad ditt enskilda företag kräver innan du anställer någon. Och se till att göra din egen forskning eller prata med en professionell om de lagliga och skattekraven i ditt land för att lägga till nya medlemmar i ditt team (till exempel – Nevada har statliga arbetslagar, en modifierad statlig företagsskatt, arbetslöshetsförsäkringslagar och arbetare kompensationsförsäkring som alla träder i kraft om du anställer en anställd).

Redovisning och skatter

Att driva ditt eget företag är fantastiskt eftersom du blir din egen chef och gör ditt eget schema. Men när det är ditt företag är du också den som ansvarar för ekonomi, budgetar och naturligtvis rapportering och skatter.

Det är viktigt att hålla goda finansiella poster för ditt företag. Beroende på hur komplicerad din ekonomi är kan du klara med gör-det-själv bokföringsprogram Till exempel Quickbooks eller Salvia. Men det finns fördelar med att anställa professionella. När du anställer en egen bokförare eller går igenom en tjänst som Bänk eller ett lokalt bokföringsföretag det tar av dig stressen och frigör mer av din tid för att fokusera på vad det är du gör bäst.

Förutom allmän redovisning finns det naturligtvis skatter att tänka på. Om du är i USA måste du arkivera federala skatter och troligen statliga skatter för ditt företag. Och beroende på vad du säljer och var, kan du ha en variant av försäljningsskatt förfaller varje månad eller kvartal. IRS har en bra småföretags sida som har massor av information du kan läsa om, men här är några av de vanligaste skatteformerna vi arkiverar i slutet av varje år bara för att ge dig en idé:

 • 1099-Misc: Du måste skicka dessa till oberoende entreprenörer (belägna i USA) som har betalats över $ 600 i slutet av varje räkenskapsår.
 • 1065 plus schema K-1: För LLC som fungerar som ett partnerskap kommer du att lämna in din självdeklaration med detta formulär. Schemat K-1 i formuläret används för att rapportera partnerinkomster.
 • Konsumentskatt: Detta är en lokal form som vi använder i Nevada och arkiverar efter varje räkenskapsår. Vi använder det för att förklara försäljningen av materiella varor (vi måste lämna in till och med trodde att vi inte har några – och ja, vi pratade med skatteavdelningen för att vår stad ska vara 100% säker).

Fortsätt bli bättre

Förbättra ditt företag: Fortsätt bli bättre

När du är igång med ditt företag kan du börja göra förbättringar. Det finns många sätt att växa och förbättra ett företag, men här är bara några idéer för att komma igång.

Bliv involverad i gemenskapen

Vi menar både WordPress och ditt lokala samhälle. Delta i a Wordcamp i ditt område, donera din tid eller pengar till en lokal välgörenhet, gå med i handelskammaren eller till och med ta på en praktikant från en lokal högskola om du kan. Det finns massor av fantastiska sätt att engagera sig om du blir lite kreativ. Community-evenemang är ett bra sätt att nätverka med andra småföretag i ditt område.

Professionella föreningar och konferenser

Ett annat bra sätt att växa är genom att gå med i professionella föreningar och delta i konferenser som är relevanta för din nisch. Om du arbetar med WordPress kan detta inkludera händelser som LoopConf, Affiliate Summit och WordCamp US. Det är inte bara dessa fantastiska platser att lära sig ditt hantverk utan du får lite nätverk för att starta. Om du har råd med det, bli sponsor. Detta går långt för att öka ditt varumärkesmedvetande, och det är ännu enklare att nätverka när människor kan gå till dig i din monter.

Väx ditt nätverk

Förutom att anställa anställda eller frilansare är det bra att utöka ditt professionella nätverk genom att nå ut till andra i din bransch. Kryss marknadsför ditt företag genom att samarbeta med andra bloggar och utbyta inlägg. Stöd kompletterande företag genom att köpa annonsutrymme på deras webbplatser (om du erbjuder värd, leta efter annonsfläckar på bloggwebbplatser). Samarbeta med andra branschmärken för att planera evenemang eller giveaways. Det finns massor av sätt att bli kreativa och arbeta tillsammans till båda fördelarna.

Avslutar

Det finns naturligtvis mycket mer som vi inte täckte – men vi hoppas att det vi inkluderade var till hjälp. Det här är bara några av stegen vi tog för att komma igång och metoder vi använder för att marknadsföra oss själva.

Om du har några frågor om hur du driver ditt eget WordPress-företag, fråga gärna – vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig och peka dig i rätt riktning. Eller om du har egna tips kan du dela i kommentaravsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map