Hur du får fler kommentarer på din WordPress-blogg

Hur du får fler kommentarer på din WordPress-blogg

Att engagera sig med din publik är en viktig del av att driva en framgångsrik WordPress-webbplats. Genom att skapa en blomstrande online-community kommer du att öka trafiken till din webbplats, säkra återkommande besökare och därmed hjälpa din webbplats att konvertera mot sina mål.


Att uppmuntra människor att kommentera, svara på och diskutera bloggartiklar är ett effektivt sätt att främja interaktioner på din webbplats. Men alla som driver en blogg kommer att veta hur svårt det är från början att få konversationen att flyta. Så hur får du fler kommentarer på din blogg?

I den här artikeln kommer vi att titta på några grundläggande tips om hur du kan öka kommentarerna på din blogg, från att lägga till samtal till handlingar till dina artiklar, svara på kommentarer och engagera kontroverser. Vi diskuterar sedan hur du uppgraderar ditt kommentarsystem, inklusive att aktivera gravatars, implementera e-postmeddelanden för kommentarer och använda det tredje partens kommentarsystem Disqus. För att avsluta kommer vi att överväga hur att ge incitament, till exempel tävlingar, kan ge dig fler kommentarer på din blogg.

Allmänna tips

Som vanligt kan några av de mest grundläggande och sunt förnuftstrategierna vara de mest effektiva. Så låt oss titta snabbt på några allmänna tips du bör tillämpa på din blogg …

Välj intressanta ämnen att skriva om

Det kan låta uppenbart, men att välja intressanta eller populära ämnen att prata om, som får din publik upphetsad, är ett av de bästa sätten att få fler kommentarer på din blogg.

Ett lysande exempel på detta är en artikel som publicerades just denna månad på vår egen blogg här på WPExplorer. 8 bevisade sätt att tjäna pengar med WordPress har, som jag skriver detta, hittills fått 95 kommentarer, ett stort antal enligt någon standard. Och ämnet som har fått så många människor att vara tillräckligt glada att kommentera? Pengar förstås!

Engagera i kontroverser

Välj kontroversiella ämnen att skriva om, eller ta en kontroversiell inställning till ett ämne. Om din publik är chockad, arg eller bara har fått något annat att tänka på än den vanliga status quo, är de mer benägna att dela sina tankar på din blogg.

Du behöver inte använda denna strategi för varje inlägg du skriver. Men några få genomtänkta kontroversiella artiklar bör få kommentarerna, samt hjälpa till att öka dina sociala medier.

Lägg till ett samtal till alla inlägg

Uppmaning till handling

Se till att du lägger till en uppmaning längst ner i varje inlägg. Ställ en nyckelfråga om artikeln som dina besökare just har läst för att få dem att tänka. Be dem sedan dela sina tankar nedan, så att de vet vad som önskas av dem. Att uppge vad de ska diskutera i kommentarerna och bara be dina besökare att göra en kommentar kommer att uppmuntra dem att göra det.

Svara på kommentarer

Svara på kommentarer

Om du vill skapa en interaktiv blogg, där besökarna svarar på varandras kommentarer och diskuterar åsikter, måste du leda med exempel. Svara på varje kommentar så att användarna får veta att deras kommentarer är värdefulla. Ställ frågor för att skapa samtal mellan din publik. Att vara närvarande och synlig på din blogg hjälper din publik att engagera sig i ditt innehåll och gemenskapen.

Uppgradera ditt kommentaravsnitt

Att förbättra din kommentarssektions funktionalitet och göra den mer användarvänlig bör ha en positiv inverkan på antalet kommentarer du får på din blogg. Låt oss titta på ett par sätt att uppgradera ditt kommentaravsnitt …

Aktivera Gravatars på din WordPress-webbplats

Gravatar

En gravatar är en globalt erkänd Avatar, som är en grafisk representation av en användare. Vanligtvis är detta ett foto, men kan vara en ritning eller en logotyp. Alla individer kan skapa sin egen gravatar, som sedan automatiskt visas bredvid deras namn när de gör saker online som kommentarer på ett blogginlägg. Detta ger människor en onlineidentitet och gör dem lättare att känna igen.

Gravatar Megan

Att använda gravatars på din WordPress-webbplats är viktigt eftersom det hjälper till att ge ansikten eller identiteter till dem som lämnar kommentarer. Detta stärker gemenskapen du försöker skapa eftersom det hjälper din publik att känna igen och därför ansluta till varandra.

Aktivera gravatarer på din webbplats är väldigt rakt fram. Gå in på din WordPress-instrumentbräda helt enkelt till Inställningar> Diskussion.

Diskussion

Rulla ner till sidan till ‘Avatarer’. Se till att knappen Visa Avatar är markerad. För att låta din publik verkligen lära känna varandra bör du också välja “Gravatar Hovercards”.

Avatars

Du kan då också välja ett lämpligt betyg för gravatarna som visas på din webbplats och en standardgravatarikon för de medlemmar i din publik som ännu inte har ställt in sin egen gravatar..

Glöm inte att klicka på “Spara ändringar” längst ner på sidan. När du nu får en ny kommentar på en blogg kommer personens gravatar att dyka upp och hjälpa andra läsare att förhålla sig till kommentaren.

Ställ in e-postmeddelanden för svar på kommentarer

Prenumerera på Kommentarer omladdade

Om en besökare kommenterar ett blogginlägg kommer de ofta att glömma allt när de har lämnat din webbplats. Helst vill du att de ska se över sin kommentar och svara på alla kommentarer som deras kommentar kan ha genererat. Genom att ställa in e-postmeddelanden på din blogg, kan besökare välja att hållas informerade om antingen alla kommentarer skrivna på ett visst inlägg, eller om alla svar som är specifika för en kommentar de lämnade.

Prenumerera på Kommentarer omladdade är ett gratis WordPress-plugin som gör det möjligt för kommentarer att registrera sig för att få e-postmeddelanden när någon kommenterar ett inlägg eller svarar på sin kommentar. Genom att få ett e-postmeddelande med kommentarer är det mer troligt att besökare kommer tillbaka till inlägget och återgår med i diskussionen.

Om du vill uppgradera funktionaliteten i ditt kommentaravsnitt är detta ett bra plugin att installera. Det kommer inte bara att uppmuntra återvändande besökare och öka antalet kommentarer på din blogg, det kommer också att främja diskussioner och hjälpa dina användare att bli mer involverade i ditt community.

Använd ett kommentarsystem från tredje part

Disqus

Om du letar efter mer avancerade, livliga och användarvänliga funktioner än vad standardavsnittet för WordPress-kommentarer tillåter, bör du överväga att använda ett kommentarsystem från tredje part.

De Disqus Kommentarsystem ersätter ditt WordPress-kommentarsystem, tar emot värd och hantering av dina kommentarer. Disqus anpassar sig till din webbplats design, eller så kan du anpassa den efter din egen smak och ge dina kommentarsavdelningar en attraktiv fördel. Funktioner inkluderar realtidsdiskussioner, foto- och videostöd för att lägga till media i kommentarer, kommentera omröstning och mycket mer. Besökare kan också logga in med Google eller flera andra sociala mediekanaler.

Som ni kan se innehåller Disqus en rad funktioner som kommer att uppgradera ditt kommentarssnitt. Disqus gör det extremt enkelt för dina besökare att kommentera. Ännu viktigare är det att kommentera ett roligt och intressant perspektiv, vilket hjälper till att skapa ett engagerat och aktivt samhälle.

Ge incitament

Att ge incitament för att locka dina läsare att skriva en kommentar på dina blogginlägg kan vara ett annat imponerande sätt att förbättra resultaten.

Låt kommentarerna lämna länkar

CommentLuv

Ofta gör personer som kommenterar det för att de vill lämna tillbaka en länk till sin egen webbplats. Men bara för att den huvudsakliga orsaken till att någon lämnar en kommentar är länkbyggnad, betyder det inte att deras kommentar inte är värdefull eller användbar för dig.

Även om andra som har webbplatser i din nisch kan vara dina konkurrenter, kan de också vara en del av ditt samhälle. Insiktsfulla kommentarer från dem kan skapa diskussioner eller föra sina egna följare till din webbplats. Så att ge incitamentet att låta folk länka till sin egen webbplats kan hjälpa till att öka kommentarerna på lång sikt.

CommentLuv är ett gratis WordPress-plugin som belönar läsarna genom att automatiskt placera en länk till deras senaste blogginlägg i slutet av sin kommentar. Detta uppmuntrar läsarna att lämna en kommentar på din blogg, eftersom de kan marknadsföra sin egen webbplats och få en länk tillbaka till deras webbplats.

Kör en Giveaway-tävling

Rafflecopter

En tävling är ett bra sätt att få besökare att engagera sig på din webbplats – alla gillar en freebie! Så försök använda en giveaway-tävling för att få fler att kommentera din blogg. Bjud bara din publik chansen att delta i din tävling om de kommenterar ett visst blogginlägg.

Rafflecopter gör det extremt enkelt att ställa in, hantera och köra en giveaway-tävling. Registrera dig bara för ett Rafflecopter-konto och skapa sedan din tävling i några enkla steg. Din giveaway kan sedan läggas till din WordPress-webbplats via en widgetkod, ingen plugin behövs. Rafflecopter är gratis att använda, men det finns det pro planer tillgängliga om du vill uppgradera till en premiumtjänst.

Som pris kan du erbjuda en av dina produkter eller tjänster, eller om detta inte är lämpligt kan du välja något som en Amazon-kupong. Välj att köra tävlingen runt en artikel som innehåller viktigt innehåll som du vill att dina besökare ska läsa. Använd till exempel en av dina mest populära eller kontroversiella artiklar. Eller en artikel som marknadsför dina dyraste produkter, eller som innehåller dina bäst betalande affiliate-länkar. Tävlingen hjälper till att driva trafik till den här artikeln och kommentarerna kommer att uppmuntra människor att fortsätta diskutera innehållet.

Få fler kommentarer på din blogg

Se alltid till att dina artiklar är av hög kvalitet, intressanta och publiceras regelbundet. Detta är det första och viktigaste steget i att bygga ett samhälle runt din webbplats. Om du kämpar med innehåll för din blogg, överväg att anställa en frilansare för att skriva för dig.

När du väl har fått en välskriven och konsekvent uppdaterad bloggversion kan du se de olika strategierna i den här artikeln för att se vad som fungerar med din publik.

Vilka strategier kommer du att implementera på din blogg för att öka antalet kommentarer du får? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map