Hur du får fler sociala andelar på dina blogginlägg

Hur du får fler sociala andelar på dina blogginlägg

Så du startade en blogg. Grattis! Det är en mycket spännande tid för dig. Du lägger dig själv där ute. Dela dina tankar och drömmar med världen. Men du har skrivit ett par inlägg, lagt en hel del tanke i dem, läst dem tillbaka till dig själv tio gånger vardera, och nu undrar du antagligen: Lyssnar någon till mig? Och hur jag kan få fler sociala aktier?


Att skriva ditt innehåll är det första steget, men att få det att cirkulera är en ännu större kamp. Här täcker vi hur du får fler sociala aktier på dina blogginlägg, så att du inte bara ropar in i tomrummet.

1. Postkvalitet, engagerande innehåll

Postkvalitet, engagerande innehåll för att få fler sociala andelar

Du kan drömma upp alla clickbait-titlar för att försöka få folk till din artikel, men för att uppmuntra läsarna att gå vidare finns det inget ersättare för bra innehåll av hög kvalitet.

Syftar till att publicera bloggar som har mycket information och ger värde. Är du en mammablogger som nyligen har upptäckt en föräldraskap som du inte har läst om någon annanstans? Skriv om det och i detalj.

Du bör också ta dig tid att lära dig om och tillämpa WordPress SEO bästa praxis, särskilt eftersom de gäller SEO på sidan. Undersök sökordet eller orden du vill rikta in dig i din artikel (Serpstat är ett bra verktyg för detta), använd dina sökord (er) i hela ditt innehåll plus eventuella rubriker eller bilder som används och se till att skriva en iögonfallande sökmotoroptimerad titel och metabeskrivning.

Dessutom artiklar i lång form (enligt Backlinko Topprankade artiklar är över 1 800 ord) är bra för SEO och kan hjälpa dig att få en plats som en Google Featured Snippet.

Fantastisk sökrankning = mer trafik = fler sociala aktier. Så som ni ser är bra innehåll med bra SEO det första steget för att få fler sociala aktier.

2. Använd Visuals

Människor älskar bilder och annan vacker grafik. För mycket text på en gång kan vara överväldigande och läsarna förlorar snabbt intresset. Försök använda skärmdumpar för att illustrera ditt innehåll eller ta några gratis högupplösta bilder från en webbplats som Unsplash.

Att använda grafik kommer säkert att uppmuntra till mer delning på sociala webbplatser som Pinterest och Flipboard, som är väldigt fotodrivna, men ett korrekt format är viktigt för varje nätverk. Du vill ha din Tweet- eller +1-standout i dina följares flöden.

Det är en bra idé att skapa en delbar bild för de sociala kanaler du vill rikta in dig på. Detta kan kräva lite ansträngning från din sida för att skapa sociala nätverksspecifika tillgångar för att bättre marknadsföra din artikel, men det är väl värt din tid. Här är några rekommenderade bildstorlekar för populära nätverk för att ge dig en uppfattning om vad bilddimensioner du bör använda för att uppmuntra fler aktier:

 • Facebook 1200 × 630
 • Google+ 1200 × 900 (ungefär ett förhållande på 4: 3)
 • Instagram 1080 × 1080
 • Pinterest minst 600 × 600 (även om många bloggar rekommenderar att du använder ett 2: 3-förhållande, se till att dina bilder är minst 600 pixlar breda)
 • Twitter 1024 × 512 (2: 1-förhållande)
 • Tumblr 1280 × 750

Försök att använda en mall

Ultimate Social Media Mall Pack

Är du inte säker på var du ska börja? Inga problem. Om du övergick till Creative Market’s Social Media Malls-avsnitt har de tusentals mallar för sociala medier och startpaket att välja mellan.

De flesta av dessa inkluderar formade fotomall med överlägg, teckensnitt och filter, så allt du behöver göra är att helt enkelt redigera texten och eventuellt stänga av stockfoto (vi gillar Ultimate Social Media Template Pack av Poego eftersom det är omfattande och uppdaterat för 2018 ). Detta sparar massor av tid eftersom du inte behöver tänka på bilddimensionerna eller en kreativ layout – mallen tar hand om detta åt dig.

3. Använd ett plugin för social delning

Använd ett plugin för social delning för att få fler sociala andelar på din blogg

Även om du skriver det mest fantastiska, roliga blogginlägget kommer det aldrig att bli viralt om du inte ger ett enkelt sätt för dina läsare att sprida det.

Det bästa sättet att uppmuntra delning är att implementera knappar på sociala medier på framstående platser på din blogg. Till exempel ger AddThis Share Tools för WordPress några alternativ som är extremt enkla att installera och kan hjälpa dig att få fler sociala aktier på dina inlägg.

Ovanstående exempel-sida innehåller både “flytande” delningsmeny, som reser längs sidan med användaren när de bläddrar, liksom alternativet “inline”, som förblir statiskt i den position du väljer.

Denna plugin är ett bra alternativ eftersom det kontrollerar flera rutor samtidigt. Du behöver inte gå till varje socialt nätverk och ta reda på hur du installerar varje enskild Facebook Like eller Twitter Tweet-knapp. AddThis stöder delning till över 200 tjänster, vilket ger dina besökare möjlighet att dela var som helst de tillbringar sin tid på webben, varför AddThis konsekvent rekommenderas av bloggare som en av de bästa sociala mediaplugin för WordPress.

4. Dela det själv

Få fler sociala andelar på din blogg genom att dela ditt eget innehåll

Skydda dig inte för lite självpromotering. När du trycker på att publicera ditt inlägg bör nästa steg vara att cirkulera det själv. Dela det på alla dina sociala mediekanaler!

Skapa en kreativ och iögonfallande tagline för att dela med bilden och länken till din artikel. Det är bra att lägga till hashtags som är relevanta för ditt innehåll men som ofta används. Du kan till och med hoppa på schemalagda ”chattar” varje vecka med en specifik hashtagg för att nå en ny publik. Här är några tips om hur många hashtags att använda:

 • På Facebook strävar du efter ingen eller bara en hashtag
 • Google+ lägger automatiskt hashtags till ditt innehåll
 • Instagram tillåter upp till 30 hashtags – men det är vanligtvis bäst att inte gå över 15
 • Pinterest tillåter upp till 20 hashtags, och även om du verkligen kan använda alla 20, se till att åtminstone lägga till några viktiga hashtags (även om ju mer specifikt ordet eller till och med frasen är, desto bättre)
 • För Twitter använder du två hashtags för att öka dina tweets prestanda
 • Tumblr tillåter endast de första fem taggarna att söka, så det finns ingen mening att lägga till fler

Dessutom är social validering en riktig sak, så här är ett litet tips: data visar att ju högre andelantalet är på en artikel, desto mer sannolikt är det att andra delar den. Så var säker på att när du delar det, gör det via delningsverktygen som implementeras på din webbplats.

5. Be dina läsare att dela

Ibland måste du be om det om du vill ha något i livet. Förslagets kraft är en mycket formidabel taktik och du ska inte skämmas över att använda den.

Genom att använda en webbplatsöverlägg, till exempel ett popup-verktyg eller banner, kan du skapa en uppmaning för att dela ditt innehåll. Webbplatsöverlägg har visat sig öka konverteringarna.

Få fler sociala aktier med markeringen och dela plugin

Ett annat alternativ är att använda en texthöjdpunkt för att tweet-funktionen på din webbplats. Ett enkelt alternativ är det gratis Markera och dela plugin som inkluderar enkla inställningar för sociala nätverk, ett alternativ att lägga till i utdragsinnehåll och automatisk användning av kortlänkar.

Om du vill prova en annan strategi kan du till och med ge ett litet incitament för människor att vinna något om de delar ditt blogginlägg. Kontakta ett företag i din nisch för att sponsra genom att tillhandahålla en produkt eller medlemskap för din giveaway. Använd sedan en tjänst som Rafflecopter för att skapa din tävling – komplett med alternativ för socialt inträde (som “Följ mig på Twitter” eller “Dela detta på Facebook”).

Samla in tips för att få fler sociala aktier

Att uppmuntra till social delning på din webbplats behöver inte vara en komplicerad ekvation. En stor komponent för framgång är helt enkelt att fortsätta att dyka upp och vara konsekvent med publicering och marknadsföring. Så om du upplever en långsam start, ge inte upp! Vi lovar att du med tiden kommer att få fler sociala aktier och se att siffrorna börjar stiga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map