Hur du får ut mesta möjliga av blogginlägg för småföretag

Hur du får ut mesta möjliga av blogginlägg för småföretag

Rykten säger att WordPress-användare publicerar cirka 70 miljoner blogginlägg varje månad. Betyder det att du bör gå med dem så snart som möjligt och börja blogga själv?


Definitivt. Att ha en egen blogg kan faktiskt ge flera fördelar för ditt företag. I huvudsak är det ett billigt alternativ till att ha en närvaro på nätet som ger dig många möjligheter att dela dina insikter, nå din målgrupp och konvertera webbplatsbesökare till kunder. Och den bästa delen? Med kraftfulla innehållshanteringssystem som WordPress är det nu enklare än någonsin att köra din egen blogg (verkligen är det därför WordPress är perfekt för alla små företag där ute).

De dåliga nyheterna är emellertid att helt enkelt inte räcka med att skapa en blogg för att utnyttja potentialen. Lyckligtvis har vi några tips som kan förvandla dig till en framgångsrik bloggare på nolltid. Låt oss börja!

1. Växla upp

Börja blogga

Att starta en blogg kan verka som ett ganska enkelt beslut att fatta, särskilt med tanke på fördelarna med WordPress-bloggning. Ändå kommer detta beslut med några andra viktiga val – som att välja rätt CMS och ytterligare verktyg eller integrationer som kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av dina blogginlägg..

Hur kan du göra denna process enklare? Börja med ett enkelt, populärt CMS. Med hänsyn till det 35,7% av alla webbplatser på Internet drivs av WordPress. Det är definitivt en av de mest populära (och gillade) lösningarna där ute. Dessutom kan du enkelt para det med andra populära blogg-plugins – som Google Analytics, e-postmarknadsföringsprogram eller SEO-verktyg.

Samtidigt bör du inte försumma designen på din blogg och kvaliteten på det visuella materialet du kommer att inkludera i dina inlägg heller. De borde alla vara tilltalande nog för att göra din blogg trevlig att läsa. Lyckligtvis, när du väljer WordPress kan du enkelt välja det bästa WordPress-temat för din blogg och göra några justeringar för att göra det mer “ditt”. Då kommer fria stockfoton och verktyg för bilddesign att rädda när du letar efter lämpliga bilder för alla dina inlägg.

2. Kontrollera tävlingen

ahrefs SEO-verktyg och resurser Premiumabonnemang

Som redan nämnts finns det miljoner bloggar där ute. Under sådana omständigheter är det inte det enklaste att få din blogg från marken och locka besökare – speciellt om du inte vet vem du har upp mot. Något som definitivt kan hjälpa är att ta sig tid att grundligt undersöka dina konkurrenter. Många av dem kan vara rutinerade bloggare, men det behöver inte nödvändigtvis vara en dålig sak. Du bör tänka på det som en möjlighet att lära av sina misstag. Hur kan du utnyttja den här möjligheten nu??

Till att börja med, försök att identifiera de bäst presterande bloggarna. Sedan letar du efter mönster – vilka blogginlägg verkar vara de mest framgångsrika? Varför? Finns det något du kan lägga till de ämnen som lockar flest läsare? Tanken här är att hitta din egen nisch och en specifik vinkel som kan skilja din blogg från tävlingen.

Oroa dig inte om du kämpar med konkurrentanalys eller om det tar för mycket tid att gå igenom alla bloggar där ute. Om det är så: försök bara experimentera med verktyg som SEMrush eller Ahrefs. Det minsta de kan göra för dig är att ge dig en uppsättning relevanta nyckelord som driver trafik till dina konkurrenter och specifika sidor som rankas högt för dem.

3. Invester tid i dina egna blogginlägg

Bästa WordPress-plugins för att förbättra dina bloggsidor

Detta borde säga sig självt, men du kommer definitivt inte att få ut det mesta av dina blogginlägg om deras kvalitet till en början är låg. Det är åtminstone några saker du behöver ta hand om när du bloggar – och att hålla ett öga på din tävling är bara början.

Först av allt: sökordsoptimering. Lyckligtvis kan de ovannämnda verktygen också hjälpa dig att hitta fraser som potentiella kunder kanske letar efter och är relativt enkla för din blogg att rankas högt också. Då är det dags att skriva ett stycke som potentiella kunder är villiga att läsa och förhoppningsvis dela.

För det andra, när det gäller små och medelstora företag gör det aldrig ont att få täckning på sociala medier, liksom branschrelaterade webbplatser och bloggar. För att göra det måste du fortsätta publicera väl genomtänkta och fördjupade resurser och investera i marknadsföring på sociala medier. Intressant nog är blogginlägg också mycket mer benägna att delas på sociala medier av dina e-postprenumeranter – så försumma inte att bygga din e-postlista. Tänk på dig själv som en branschexpert som ännu inte har upptäckts!

I själva verket är bloggning ett utmärkt sätt att dela din kunskap med dina kunder och hävda din auktoritet som branschledare. Många företag försöker uppnå exakt det, men inte alla uppmärksammar sina blogginlägg tillräckligt för att kunna göra det. Se till att du funderar på alla dina bitar (och om möjligt en andra åsikt, om möjligt) – detta hjälper dig faktiskt att stå fram från resten på lång sikt.

4. Förbli konsekvent

Hur man planerar WordPress-inlägg i bulk

Inga bekymmer – att vara konsekvent handlar inte om att publicera innehåll varje dag. Kvalitet betyder fortfarande mer än kvantitet här, men det förändrar inte det faktum att publicering regelbundet också är viktigt. Inte bara “lägg alla dina ägg i en korg” genom att publicera några blogginlägg inom en vecka och sedan förbli helt tyst i månader.

I huvudsak, ju mer du publicerar – desto fler chanser har du att nå din målgrupp och få ut mesta möjliga av din blogg. Även om det inte finns ett enda recept på framgång när det gäller publiceringsfrekvens, är det verkligen värt att hålla sig konsekvent. Faktiskt, 44% av bloggarna föredrar att publicera nya inlägg ”bara” 3-6 gånger per månad men ändå gör det regelbundet.

Att hålla sig konsekvent gäller också dina insatser för marknadsföring av innehåll. Särskilt i början kan det vara riktigt svårt att locka några läsare alls. Försök att lägga lite budget åt sidan för att marknadsföra dina blogginlägg. Om de verkligen är av hög kvalitet (som vi redan har diskuterat), bör de börja generera några organiska aktier, likes och e-postabonnemang på egen hand ganska snart.

Återigen: inte bara vila på dina lagrar. Fortsätt skriva, förbättra och marknadsföra ditt innehåll med varje blogginlägg. Och om du behöver lite hjälp med att hålla dig på rätt väg kan du överväga att använda en redaktionskalender för att planera och organisera din blogg.

5. Se upp för bakåtlänkar och gästinlägg

WordPress Gästbokning

Innehållsreklam kommer inte bara till sociala medierannonser och e-postmarknadsföringsinsatser – du kan enkelt bygga auktoritet och driva trafik till din blogg med relevanta bakåtlänkar och gästposter. Och i många fall behöver du inte ens spendera några pengar på det. Vad är det inte att tycka om?

Det är viktigt att vara picky när det gäller länkande sidor och ankartexter samt gästpostmöjligheter. Om ditt innehåll faktiskt tillför värde till en respekterad källa kan det enkelt skicka en del trafik (och potentiella kunder) ditt sätt. Tvärtom – när du bidrar till tvivelaktiga sidor är det osannolikt att du skapar förtroende bland din målgrupp. Återigen: kom ihåg att det handlar om bloggning kvalitet.

6. Samarbeta med dina bloggbesökare

Förbättra engagemang och förhindra borttappade potentiella kunder med WordPress Exit-popup-plugins

Förhoppningsvis har du nu skapat högkvalitativa, kanske till och med tankeväckande blogginlägg relaterade till ditt företag och lockat ett stort antal besökare ovanpå det. Men vad händer om de faktiskt ville ställa dig en fråga om ditt innehåll?

Ja, du har det rätt – insiktsfulla blogginlägg är perfekt kapabla att få en konversation med dina potentiella kunder. För att få det att hända ska du se till att kontaktsektionen (ett av dessa kontaktformulär-plugins) är väl visas på din blogg och lämna lite utrymme för kommentarer.

Ännu bättre kan du också implementera plugins för att uppmuntra engagemang. Genom att lägga till ett kommentarabonnemang (som Prenumerera på Kommentarer omladdade), popup-fönster eller till och med ett livechat-plugin (som LiveAgent) på din blogg kan du ha en verklig konversation med dina läsare.

Börja göra det bästa av dina blogginlägg

Är du fortfarande inte säker på om din SMB behöver en blogg? Ställ dig själv dessa några frågor:

 • Har jag tillräckligt med tid att konsekvent skapa djupgående innehåll?
 • Kan jag nå mina kunder på detta sätt?
 • Kan jag få ut det mesta av mina blogginlägg?

Om svaret på alla frågorna ovan är “Ja, naturligtvis!”, Kommer du sannolikt att lyckas och faktiskt få ut mesta möjliga av din blogg. När du väl är på det – ha alla våra tips i åtanke och var inte rädd för att experimentera med olika verktyg och taktiker. Nyckeln är att se vad som fungerar bäst för ditt företag och fortsätta göra just det. Det kan vara fallet med prövning och fel i början, men resultaten kan verkligen överraska dig i det långa loppet.

Kom ihåg: tävlingen sover aldrig! Med tanke på antalet blogginlägg som regelbundet publiceras av WordPress-användare ensam kanske någon redan kämpar för dina kunder. Låt dem inte vinna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map