Hur du gör din WordPress-webbplatsutskrift klar

Hur du kan säkerställa att din WordPress-webbplats är utskriftsklar

Som webbdesigner, utvecklare eller webbplatsägare är det sällsynt att du behöver dina webbsidor för att skriva ut. Men om behovet uppstår och du måste skicka dina webbsidor till en skrivare, vill du vara säker på att de ser lika bra ut som på papper som på skärmar..


Om din webbplats inte är utskriftsklar ser dina sidor inte bara på papper, utan de kan också visas som papper med låg kvalitet. Uppenbarligen är det inte det du eller dina webbbesökare vill se. Kom ihåg att inte alla webbbesökare läser webbinnehåll online.

I det här inlägget kommer vi att diskutera hur man gör en WordPress-webbplats utskrivbar så att alla utskrivna sidor verkar skarpa och ordnade på papper. För det första, vad är behovet av en utskriftsklar webbplats?

Varför göra din WordPress-webbplatsutskrift klar??

Du kan med rätta fråga varför du behöver göra din webbplats tryckklara med tanke på att majoriteten av Internetanvändarna använder digitala enheter för att surfa på nätet. Sanningen är att du inte bör göra antaganden om hur folk läser ditt webbplatsinnehåll. Faktum är att majoriteten av besökarna på webbplatsen läser innehåll direkt online, men det är bra att tillgodose de få som kan skriva ut dina webbsidor. Och med tanke på att det inte är så mycket arbete att göra en webbplats tryckt klar är det liten anledning att inte göra det.

Generellt sett bör du tillgodose alla möjliga sätt som ditt innehåll kan komma åt, inklusive tryck. I huvudsak vill du vara redo för allt som dina webbbesökare kanske vill använda ditt innehåll för. Om en läsare till exempel hittar ett inlägg som är relevant för deras arbete och beslutar att använda det som en referenspunkt i en presentation, kommer de att vilja skriva ut det. Du vet bara aldrig vem som kommer att besöka din webbplats och hur de kommer att använda innehållet. Så hur kan din WordPress-blogg framgå med tydlig tydlighet på både digitala skärmar och papper?

Skriv ut klara WordPress-plugins

Som du kan förvänta dig med WordPress-korrigeringar finns det alltid en plugin för att rädda. Att skriva din egen CSS för tryck är kraftfull men det behöver lite planering, för att inte tala om de extra timmarna för testning och korrigering av problem som uppstår. Så om du inte vill få dina händer smutsiga att skriva CSS, bara plocka upp en plugin för att göra jobbet. Det finns flera plugins som du kan använda beroende på komplexiteten i din bloggs layout. Här är några val att tänka på:

Easy Social Share WordPress-plugin

lätt social-share-for-wordpress

En av de mest populära pluginsna på CodeCanyon, Easy Social Share, är full av fantastiska funktioner som gör det enkelt för dina läsare att dela din blogg. Inte bara innehåller plugin support för mer än 20 stora sociala nätverk, utan det innehåller också ett användbart Print-alternativ som du kan lägga till i alla inlägg eller sidor. Och eftersom Print-knappen ingår i alla sociala delningsknappar, är detta ett snabbt och smidigt sätt att lägga till ett utskriftsalternativ på din webbplats.

Utskriftsvänlig och PDF-knapp Gratis WordPress-plugin

wordpress-print0friendly-pdf-knappen

Utskriftsvänlig och PDF-knapp skapar utskriftsversioner av dina webbsidor med ett klick på en knapp. Du kan sedan spara sidorna som PDF eller skriva ut dem på papper. Det stöder mer än 20 språk och justerar automatiskt språket så att det matchar användarens språkinställningar. Plugin kommer med en mängd andra funktioner och bäst av allt, du kan använda den gratis (med annonser). Om du vill ha den annonsfria versionen måste du köpa prenumeration.

WP Print Free WordPress Plugin

wp-print-plugin

Detta är ett annat fantastiskt litet plugin som gör din WordPress-blogg tryckklara utan krångel. Den har inte så många funktioner som den tidigare plugin men det har en respektabel uppsättning inställningar för att styra sidelement som ska skrivas ut. På webbsidan visar det en enda utskriftsknapp som gör det möjligt för användare att generera en utskriftsklar version av vilken sida de vill ha.

Anpassad CSS för utskrift

Om du är bekväm med kodning är CSS en bra utgångspunkt när du vill göra din WordPress-bloggutskrift klar. Att göra din webbplats tryckklara innebär i själva verket att skriva några CSS-stilar för att dölja eller visa element så att de är tydliga på papper. Om ditt tema inte är utskriftsklart eller om du vill lägga till anpassade utskriftsstilar, måste du först skapa ett underordnatema så att du kan lägga till din anpassade CSS eller installera och aktivera din favorit Anpassade CSS-plugin.

Nu behöver du bara lägga till dina anpassade utskriftsstilar (CSS) för att göra dina webbsidor utskrivna redo och det är också enkelt. Skapa bara en deklaration och skriv sedan dina stilar inom den deklarationen så här:

@media print {
/ * dina tryckstilar * /
}

Deklarationen är en mediefråga som använder de angivna stilarna för att kontrollera utseendet på dina webbsidor när de skrivs ut .

Den andra metoden är där du lägger alla dina utskriftsstilar i en separat CSS-fil. Detta är ett renare och mer organiserat sätt att göra saker och är särskilt praktiskt när du utför underhållsuppgifter för din blogg. Skapa helt enkelt en ny CSS-fil, skriv dina stilar (glöm inte att börja med @media print förklaring, och ladda sedan din anpassade CSS-fil i ditt tema. Vad du lägger i din stilfil är helt upp till dig men i princip kommer du att inkludera allt du vill visas i utskriftsversionen av din blogg.

Här är några allmänna riktlinjer när du utformar för tryck:

 • Det finns några delar som du inte vill visas i din utskriftsversion, till exempel sidofältet. I så fall när du använder display: ingen för att dölja dessa delar, se till att organisera om de återstående blocken så att dina sidor inte ser trassliga ut när de skrivs ut.
 • Använd poäng för teckensnittstorlekar istället för mätningar av em eller pixel, vilket är bäst för digitala skärmar. Skrivare, å andra sidan, fungerar bäst med poäng.
 • Utskriftsversionen av din blogg ska använda hela bredden. På digitala enheter är det bra att begränsa breddstorlekar men det ser inte bra ut när det skrivs ut på papper.
 • Ta bort innehåll i kommentarerna, särskilt om din är en mycket aktiv blogg.
 • Ta bort innehållet för navigering och sidfot (använd bara display: ingen på dessa element). I de flesta fall är textinnehållet på dina sidor allt som är viktigt i utskriftsversioner så det borde vara ditt huvudfokus när du skriver ditt tryckta CSS.
 • Lägg till den föregående punkten, bör du också överväga att dölja alla bilder såvida de inte är absolut nödvändiga för att förstå det relevanta textinnehållet. Uppenbarligen bör alla andra interaktiva medieelement döljas som standard eftersom de bara rör sig på papper. Länkar bör också tas bort eftersom de är meningslösa på papper.

WordPress.org har ett trevligt exempel på ett tryckt formatmall som du kan använda som referens när du skriver ditt. Se det här.

Avslutar

Att göra en webbplats tryckklar är inte något som många tänker på när de bygger sina webbplatser. Det är dock viktigt att designa för både webb och utskrift redan från början. Men om du inte gjorde det och nu känner dig fast i ett bindemedel är det ganska lätt att fixa. Med tanke på hur enkelt det är att implementera utskriftsstilarna i ditt tema, borde de flesta – till och med WordPress-nybörjare – kunna göra dessa ändringar själva, särskilt om du använder en av de plugins som rekommenderas ovan.

Så planerar du att göra din blogg tryckklara? Om du redan har vidtagit dessa åtgärder, hur gick det? Jag skulle gärna höra allt om dina upplevelser i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map