Hur du gör dina WordPress-webbplatser mer användarvänliga

När du är i idégenereringsläge innan du verkligen sätter dig ner och arbetar på en ny webbplats är det lätt att gå vilse. När allt kommer omkring står du inför en miljon olika möjligheter och alla ser fantastiska ut. Det är frestande att kasta allt och köksvasken på en webbplats bara för att du kan. Och även om det inte är något fel med det på din egen lokala värdplats för körningstester, är det förmodligen inte ett bra tillvägagångssätt för klientsajter.


Om jag har lärt mig något om användbarheten på nätet, är det så att mindre definitivt är mer. Och om du vill hålla besökare på din webbplats måste du tänka på slutanvändarens upplevelse från början. Det betyder tillbaka när du kommer med webbplatsens koncept och grundläggande layout. Användarupplevelsen är något som direkt påverkar hur besökarna interagerar med din webbplats och i hög grad avgör om de kommer att hålla sig tillräckligt länge för att konvertera. Här är några sätt du kan säkerställa att ditt fokus förblir på användarupplevelsen under design- och utvecklingsstadierna.

Tänk på dina webbplatsinställningar

Även om inte alla klienter du någonsin kommer att tänka exakt som du gör, kan det vara bra att dra från personliga preferenser när man tänker på webbplatsdesign. När allt kommer omkring, hur du känner dig när du tittar på en webbplats spelar en viktig roll i hur du får dess innehåll. Detsamma gäller för dina ideala besökare. Några universella preferenser inkluderar:

Skannbar text

Även om du har mycket att säga är det en dålig idé att överbelasta besökare med massor av text. Åtminstone inte täta block av det. Texten måste kunna skannas, vilket är exakt hur det låter som: korta stycken, många underrubriker och listor och användningen av bilder på varje sida. Detta bryter upp textblock som annars kan få besökare att glasera över.

Vitt utrymme

Jag har sagt det en gång och jag säger det igen: mindre är mer. Att bygga en användarvänlig webbplats innebär att tänka på dess övergripande design och det inkluderar var du bestämmer dig inte att placera föremål. En hälsosam mängd vitt utrymme runt text och bilder ger dina besökare lite andningsrum. Det gör det också bättre för dem att bearbeta vad de tittar på och gör innehållet mer “skannbart”.

Fontval

google-fonts-wordpress

Jag kommer att hålla det här enkelt och enkelt: använd inte teckensnitt som är svåra att läsa. Hoppa över lockiga signaler och manus. Håll dig till enkla teckensnitt som är allmänt erkända i alla webbläsartyper. Och om du vill göra bra och se till att dina besökare får den bästa upplevelsen, integrera Google-teckensnitt på din webbplats. Detta kan lätt åstadkommas genom WP Google-teckensnitt plugin.

Identifierbara (och fungerande) länkar

Enkelt nog: se till att länkar i kroppen på dina inlägg och på andra håll är lätta att upptäcka. De bör betonas åtminstone eller i en annan färg än kroppstexten. Se också till att alla länkar fungerar. En av de mest frustrerande saker som en besökare på din webbplats kan uppleva är en trasig länk, så låt det inte hända! De Bruten länkkontroll plugin kan hjälpa till att förhindra detta och se till att när en användare klickar kommer hon till din avsedda destination.

Undersök branschen

En annan aspekt av användarvänlighet du behöver vara uppmärksam på är branschrelevans. Detta har lika mycket att göra med design som de tidigare attributen men väger mycket tyngre på förväntningarna än något annat. Besökarnas förväntningar varierar från bransch till bransch och du måste vara medveten om dessa saker från start.

Låt oss till exempel säga att du bygger en webbplats för en fastighetsmäklare. En potentiell besökare på fastighetsägarens webbplats skulle förvänta sig att webbplatsens tema ser ut på ett visst sätt och för att den inkluderar vissa funktioner som MLS-anslutning, virtuella turer och så vidare. Även om du inte alltid behöver stanna “inuti rutan” när det gäller designestetik, är det viktigt att du inkluderar lämpliga funktioner associerade med en specifik bransch på webbplatsen. Annars står du i bästa fall att förvirra besökare och främja dem i värsta fall.

Tänk på navigeringen

En användarvänlig WordPress-webbplats kommer att ha lätt att hitta och använda navigering. Som sådan bör du inte försöka bli alltför kreativ med hur du hanterar menyer. Listrutor som släpper ned i ännu fler listrutor kommer inte att göra dig till några vänner. Menyer som är undanstoppade någonstans gör att dina besökare arbetar onödigt hårt för att få åtkomst till ditt innehåll. Det här är inte något du vill göra. Placera istället navigationsmenyer på en framträdande plats – vanligtvis längst upp på webbplatsen eller på vänster sida.

Du bör också se till att din webbplats har ett lättillgängligt sökfält. Återigen, gör det inte svårare än det måste vara för dina besökare att hitta innehållet de letar efter.

google-sitemap

Slutligen, se till att din webbplats har en webbplatskarta. Även om detta inte nödvändigtvis påverkar användarupplevelsen, kommer det att göra webbplatsen lättare att läsa av sökmotorer, vilket hjälper den att rankas högre och i sin tur uppmuntrar till mer trafik. De Googles webbplatskarta plugin är ett bra val eftersom det gör det väldigt enkelt att skapa en webbplatskarta för Google Webmaster Tools.

Tänk på de använda enheterna

En nyckelkomponent för användarvänlighet innebär att man inser att människor kommer att komma åt din webbplats från olika enheter. Genom att välja ett lyhört tema, kommer du att ta itu med det här problemet i ett fall. På det här sättet kommer du att vara säker på att webbplatsen ser ut som du tänkt på smartphones, surfplattor och stationära datorer. Navigationselement kommer alltid att vara ovanför vikningen för enkel åtkomst och knapparna kommer att vara lämpliga storlek för den enhet som den visas på. Bilderna kommer att justeras så att de passar skärmen. Lyhördhet är vägen att göra för att göra din webbplats så användarvänlig som möjligt.

Optimera för hastighet

tinypngHur snabbt sidorna på din webbplatsbelastning påverkar också den allmänna användarvänligheten. Om en webbplats till exempel laddar långsamt men en besökare redan vet exakt vad han skulle behöva klicka på för att komma dit han behöver gå, kommer den besökaren att bli mycket frustrerad under tiden. Så använd lite sunt förnuft. Undvik bilder som är enorma och / eller komprimera dem med hjälp av ett verktyg som TinyPNG och Smush. Dessa verktyg kommer att minska storleken på bildfiler avsevärt.

För att minska belastningstiderna överallt kan du använda ett cache-plugin som W3 Total Cache för att påskynda saker också.


Många av de tips som anges ovan är standard för bästa metoder för webben du bör använda oavsett plattform som du bygger en webbplats på. Men WordPress CMS gör det enkelt att skapa en mer användarvänlig webbplats tack vare några av dess inneboende egenskaper och förmågan att utöka sina funktioner genom plugins. Och att kunna erbjuda en konsekvent användarvänlig upplevelse är säker på att du upprepar kunder och hänvisningar.

Vilka attribut kopplar du till webbplatser som du anser vara användarvänliga? Vad är du måste ha-haves? Om du tror att jag har missat något eller bara vill erbjuda dina två cent, var du välkommen att göra det i kommentarerna. Vi är alltid angelägna om att höra vad du har att säga!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map